Stranica 27 od 105 PrviPrvi ... 1725262728293777 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti ne mogu odgovoriti na pitanje, osim da ju... osjećam.
    I potresna mi je zbog dojma (ovo je spojler, pa nemojte svi čitati) bespotrebno upropaštenog života.
    Možda joj baš zbog toga nisam povjerovala. Više mi je bilo groteskno, nego tragično.

A Priču o ljubavi i tmini sam pročitala u par dana. Svaku večer išla na Terraneo i onda u 4 ujutro čitala Oza. A u 10 kupila djecu u bake.

I to me podsjetilo: surfajući o toj knjizi, našla sam neki blog (?) Miljenka Jergovića gdje Priču o ljubavi i tmini svrstava u knjige veće od života pa sam se zainteresirala koje su njemu veće i skužila da je njemu i meni zajedničko barem nekoliko naslova takvih knjiga.

Doživite li i vi kad neku knjigu kao veću od života?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 24.10.2012. at 09:51

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, meni je takav Atlas oblaka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Doživite li i vi kad neku knjigu kao veću od života?
    Da, ponekad. Puno toga sam pročitala, ali takvih knjiga je vrlo malo.
    Zadnja takva zaista velika knjiga koju sam pročitala je Grossmanov roman "Život i sudbina". Teška je i potresna, ali toliko jaka da mi je dojam ostao i mjesecima nakon čitanja.

I Priča o ljubavi i tmini mi je jedna od takvih knjiga, i za kategoriju bolja od ostalih Ozovih knjiga koje sam čitala (inače ima lijep stil i dobro piše, ali ova knjiga mu je zbilja nešto posebno).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moram priznati da je moj izbor knjiga većih od života meinstrimaški: Sto godina samoće, Ljubav u doba kolere, Derviš i smrt, Travnička hronika, Ljubavnik (M. Duras), Lovac u žitu (bio onda, sad bih ga morala ponovo pročitati da vidim jesam li i dalje manja od njega ), Priča o ljubavi i tmini, Vježbanje života... ove mi prve padaju na pamet.
    Prije sam se lako dala impresionirati, svaka me oduševljavala; a sada sam se pociničila pa lako frkćem nosom

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem ti i za Derviš i smrt.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja, dugo dugo mi je trebalo da se do kraja uživim (nije pomoglo ni to što sam je čitala na engleskom), ali fakat je vrijedilo!
    I nije me čak smetalo ni što se ponavlja, nekoliko puta je ponavljao neke opise i osobine svojih roditelja, a kad sam pred kraj vidjela sliku njegove obitelji, dotuklo me totalno...
    ok. sad sam malo u čudu ostala
    nikakve slike ja ne vidje...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa čitala sam englesko izdanje, vintage books
    ali evo, valjda ću uspjeti linkati pravu sliku http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwBw&dur=178

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme, hvala ti na ovome
    ne mogu vjerovati da sam njegovog tatu zamišljala doslovno ovako!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam tatu zamislila totalno vjerno slici, ali mama mu je puno ljepša nego što sam se i usudila zamisliti. Najviše me iznenadio sam mali Amos, kojeg sam zamišljala šiljastog, kržljavog i rahitičnog, a zapravo je bio presladak dečkić...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Murakami: Ljetopis Ptice rnavijalice
    Kao i sve njegovo, ovo ima veliku preporuku!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam tatu zamislila totalno vjerno slici, ali mama mu je puno ljepša nego što sam se i usudila zamisliti. Najviše me iznenadio sam mali Amos, kojeg sam zamišljala šiljastog, kržljavog i rahitičnog, a zapravo je bio presladak dečkić...
    kad sam vidjela sliku Ozove obitelji, njegova Priča mi je postala još zeru draža.
    uz već napisane romane veće od života, dodajem Majstora i Margaritu, Kratke rezove i Slobodu.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji su Djeca ponoći, Sloboda, Zaposjedanje (A.S.Byatt)

a jako me se dojmila i Madame Bovary

Davida Mitchella još nisam čitala, ali mi se čini da će mi se jako svidjeti

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Knjige koje su me najvise dirnule bile su Demian od Hessea u srednjoj - cijelu noc sam imala kosmare nakon sto sam je procitala i jos sam dugo razmisljala o njoj, Ljubavnik lady C uz koji me potaknuo da zatrudnim i Tatarska pustinja, eto knjiga za totalno bacanje u depresiju, totalno upropasten zivot. Samo sam Demiana ponovo citala, al u drugom citanju vise nije bilo carolije i nije mi bas bilo jasno prvotno iskustvo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde da dodam još kojeg od "svojih" pisaca, kad se već nabraja
    Uz spomenute Amosa Oza i Grossmana, životna otkrića su mi bili "Porodica Thibault" R. Martin du Garda, Čehovljeve "Stepa" i "Paviljon br. 6", Marinkovićev "Kiklop" i jedan kratak roman koji nije klasik, ali jako ga volim i često mu se vraćam - "Martinove strune" Sanje Lovrenčić.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i još par mojih - Das weite Land, Arthur Schnitzler; Gloria, R. Marinković; Sloboda, J. Franzen.
    I ja sam imala slično iskustvo s Demianom

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja sam imala slično iskustvo s Demianom
    Jednom sam naletila isto na nekog na netu tko je isto napisao da je tako doživio knjigu, a kad ju je drugi put čitao, ništa

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da, i ja sam ga zamišljala kao i ti. a stvarno je sladak

tanja, i meni su martinove strune divan roman
    moja djeca obožavaju sanju lovrenčić

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne mogu zaboraviti kako sam zaboravila Djecu ponoći.
    I Kunderinu Šalu (ali nijednu drugu).
    Slobodu sam tek nedavno pročitala, za nekoliko mjeseci ću znati je li VOŽ.

I meni su i Zaposjedanje i Majstor i Margarita bili veliki užitak u čitanju.

A što se tiče Priče o ljubavi i tmini (slijedi spoiler), najbolniji mi je taj zaborav u koji je njegova majka pala, odnosno u koji su je oni gurnuli - to što je više nikad nisu spomenuli i što je otac sve njene stvari bacio - to mi i sada lomi srce. Preselili se, otac se preoženio, dobio još djece, a onaj njihov život otprije - kao da nije ni postojao. Nije ni čudo da je čovjek doživio krizu identiteta i da je morao napisati knjigu s osobnom i obiteljskom poviješću koja seže do davnine.
    Baš sam se sažalila nad tom njegovom majkom i njenim očajem. Pa zamislite da i vas tako, nakon (nedajbože ) smrti, potpuno zapuste djeca (aj muž još nekako). Kad vas se ne sjećaju, to je kao da niste ni živjeli. Drago mi je da je na kraju napisao ovu knjigu i sačuvao majku od zaborava.

Eto, ispao lancun.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sad, kad razmislim, najviše su mi u sjećanju ostale knjige koje sam čitala u srednjoj školi

tolstoj, ana karenjina
    dostojevski, zločin i kazna
    i marquez, pukovniku nema tko da piše. to mi je njegova najupečatljivija knjiga i još uvijek me trnci prođu kad se sjetim nekih dijaloga. kojih se, začudo, sjećam :munjena:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    sad, kad razmislim, najviše su mi u sjećanju ostale knjige koje sam čitala u srednjoj školi

tolstoj, ana karenjina
    dostojevski, zločin i kazna
    i marquez, pukovniku nema tko da piše. to mi je njegova najupečatljivija knjiga i još uvijek me trnci prođu kad se sjetim nekih dijaloga. kojih se, začudo, sjećam :munjena:
    Meni je od Tolstoja još bolji Rat i mir.
    Zapravo, tako mi je dobar da sam ga pročitala nekoliko puta i svaki put bila u transu. Tome je pridonijela i izvrsna Bondarčukova ekranizacija (ne znam je li itko gledao tu verziju filma, nekad se mogla posuditi u Filmoteci, dok je postojala).
    Ima tamo nekih rečenica kojih se prisjećam gotovo svaki dan.

Jurana, mislim da ovo što si napisala ipak nije spoiler. Nije tajna što se desi s pripovjedačevom majkom, jer to piše i na ovitku knjige, a i spomene se relativno rano u samoj knjizi. Upravo je kompozicija ono što mi je posebno interesantno u Ozovom romanu, jer ne pripovijeda linearno, nego se sve vrti i malo-pomalo koncentrira oko središnjeg događaja.

U zadnje vrijeme mi fali takvih "velikih" knjiga, stalno nešto čitam, ali puno toga zaboravim u roku od tjedan dana

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni isto tolstoj ostavlja jedan poseban dojam
    rat i mir nikada nisam dovršila, sad ste me sjetile
    idealno za ovu zimu...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uletila flopica, pa da editiram: u Priči o ljubavi i tmini mi je bilo tako lijepo kad je pisao o pričama koje mu je mama pričala, čudnim pričama, npr. o starom čovjeku u šumi koji je njegovao još starijeg čovjeka. Naizgled besmislena priča, al sam je probala ispričati svojim dečkima - i nevjerojatno, bili su oduševljeni.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 26.10.2012. at 08:43

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što se tiče Priče o ljubavi i tmini (slijedi spoiler), najbolniji mi je taj zaborav u koji je njegova majka pala, odnosno u koji su je oni gurnuli - to što je više nikad nisu spomenuli i što je otac sve njene stvari bacio - to mi i sada lomi srce. Preselili se, otac se preoženio, dobio još djece, a onaj njihov život otprije - kao da nije ni postojao. Nije ni čudo da je čovjek doživio krizu identiteta i da je morao napisati knjigu s osobnom i obiteljskom poviješću koja seže do davnine.
    Baš sam se sažalila nad tom njegovom majkom i njenim očajem. Pa zamislite da i vas tako, nakon (nedajbože ) smrti, potpuno zapuste djeca (aj muž još nekako). Kad vas se ne sjećaju, to je kao da niste ni živjeli. Drago mi je da je na kraju napisao ovu knjigu i sačuvao majku od zaborava.

Eto, ispao lancun.
    ovo su i moja razmišljanja.
    Oz kaže da on i tata nikad, ni jedan jedini put, nisu razgovarali o mami nakon što je umrla. mogu zamisliti kako je to Amosu bilo bolno.
    stoga uopće ne čudi činjenica da su se on i tata toliko udaljili i da je Oz poželio prekinuti sve veze sa svojim prijašnjim životom.

ni sa svojom ženom nikad nije razgovarao o majci. baš mi je tužan i potresan taj krug šutnje u njegovoj obitelji. ova mu je knjiga bila jedina terapija, čini mi se.

definitivno snažna i potresna knjiga.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

on topic: završila sam Na plaži Chesil i počela Coetzeeov Summertime

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jutros u tramvaju započela Rushdieja "Istok, zapad" (TeFil - fali lipa na knjigicama!), početak obećaje, nadam se da je ostatak knjige zanimljiv kao prvo poglavlje!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dopuštate li da odem još offtopic?

Zar nije, laumi, svimbi i Angie, ljepši prijevod naslova A Tale of Love nad Darkness, nego naš Priča o ljubavi i tmini? Meni je naš zapravo neprivlačan, nekako neritmičan; da nisam našla na preporuke ovdje, ne bih je nikad uzela u knjižnici. Ja bih je, evo sad sam naš arogantna, prevela kao Priča ljubavi i tame (slog manje i više glasa a )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iskreno, ne bi mi pasalo Priča ljubavi i tame
    Priča o ljubavi i tmini mi je dobar naslov. naročito mi se sviđa odabir riječi "tmina" umjesto "tama" jer je "tmina" baš onako, poetična

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jurana, je
    već sama riječ tale je ljepša od priče, a o tmini da ne govorimo!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je od Tolstoja još bolji Rat i mir.
    Zapravo, tako mi je dobar da sam ga pročitala nekoliko puta i svaki put bila u transu.

U zadnje vrijeme mi fali takvih "velikih" knjiga, stalno nešto čitam, ali puno toga zaboravim u roku od tjedan dana
    Veliki potpis pod ovo!
    Osim "Rata i mira" (kojemu se svake godine, pocevsi negdje od mojih teen-godina, vratim jednom godisnje, za gust), u takve knjige bih nabrojala i Steinbecka, "Istocno od raja", Maupassanta opcenito, Hemmingwaya, posebno s njegovim kratkim pricama (jako mi je draga "Brda kao bijeli slonovi"), Selimovica i "Dervis i smrt", Fitzgeralda s "The Great Getsby",

Od onoga sto nisu klasici, posebno su mi drage Andrea Newman i "A Sense of Guilt" i John Irwing, "A Widow for One Year", te Anita Diamond, "The Red Tent".

I ima toga jos, ali to je ono sto mi pada na pamet u ovom trenutku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U medjuvremenu, palac dolje za "Fifty Shades of Grey". Banalno do boli, preporucujem preskok.

I palac gore za Tariq Ali, "U sjeni narova drveta". To je prva knjiga iz njegovog "Islamskog kvarteta". Ono sto mi se svidja je pitkost pisanja, opisi koji ti omogucuju da se uzivis u krajolike i mirise, odlicno opisana povijest Andaluzije nakon pobjede Isabelle i Ferdinanda, i uglavnom, za vikend pocinjem slijedecu knjigu iz kvinteta, "The Book of Saladin", i unaprijed se veselim.
    Posljednje uređivanje od Elly : 26.10.2012. at 10:23

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno, ne bi mi pasalo Priča ljubavi i tame
    Priča o ljubavi i tmini mi je dobar naslov. naročito mi se sviđa odabir riječi "tmina" umjesto "tama" jer je "tmina" baš onako, poetična
    viktorijanko jedna
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 26.10.2012. at 10:23

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ovo su i moja razmišljanja.
    Oz kaže da on i tata nikad, ni jedan jedini put, nisu razgovarali o mami nakon što je umrla. mogu zamisliti kako je to Amosu bilo bolno.
    stoga uopće ne čudi činjenica da su se on i tata toliko udaljili i da je Oz poželio prekinuti sve veze sa svojim prijašnjim životom.

ni sa svojom ženom nikad nije razgovarao o majci. baš mi je tužan i potresan taj krug šutnje u njegovoj obitelji. ova mu je knjiga bila jedina terapija, čini mi se.

definitivno snažna i potresna knjiga.
    Meni je ta šutnja jako poznata i baš to je jedan od načina kako se ljudi brane od navale emocija koje ne mogu probaviti. Ne kažem da je dobra, ali prepoznatljiva mi je.
    I ne samo to. U toj knjizi sam prepoznala puno toga iz vlastitih razmišljanja i poimanja svijeta.

Na prijevod naslova nemam primjedbi inače, za ljubitelje engleskog izdanja, na tribini s Amosom Ozom u proljeće 2011. je rečeno da su iz engleskog izdanja izbačeni neki dijelovi (esejističkog karaktera), mislim da je riječ o 4. poglavlju i još nekim ulomcima.
    Ja sam bila vrlo zadovoljna i s hrvatskim prijevodom (direktnim prijevodom s hebrejskog, a ne prijevodom prijevoda prijevoda).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam zadovoljna s prijevodom na hrvatski direktno s hebrejskog

slažem se, tanja_b, za šutnju. to je sasvim legitimni i razumljivi obrambeni mehanizam. ali nakon nekog vremena, stvari treba izreći i imenovati, kako bi rane mogle zacijeliti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

viktorijanko jedna
    da, sva sam moody i gloomy

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam zadovoljna s prijevodom na hrvatski direktno s hebrejskog

slažem se, tanja_b, za šutnju. to je sasvim legitimni i razumljivi obrambeni mehanizam. ali nakon nekog vremena, stvari treba izreći i imenovati, kako bi rane mogle zacijeliti.
    Ma sve to stoji, samo što neki ljudi to naprosto - ne mogu. Ili ne znaju?
    Na tu temu, izvrsnu knjigu (preporučujem svakako) napisala je Nancy Huston: "Rasjedi". Jedno od boljih djela koja sam čitala u zadnje 2 godine.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sam zadovoljna prijevodom s hebrejskog, samo sam na prijevod samog naslova imala zamjerku, i to vrlo subjektivnu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tanja, je li Rasjedi beletristika ili psihologija?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjerujem da je mnogim ljudima teško izreći, imam toga dosta u svojoj obitelji. tužno mi je to jer problemi nisu nestali, samo su gurnuti pod tepih, a odnosi su i dalje loši.

Oz priča o toj tišini na takav način da se vidi koliko je ta tišina razorno djelovala na odnose u njegovoj obitelji. ne samo tišina u vezi smrti majke; općenito je to bio obrazac u njihovoj obitelji, kao i u mnogim drugim obiteljima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tanja, je li Rasjedi beletristika ili psihologija?
    Beletristika.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na tu temu, izvrsnu knjigu (preporučujem svakako) napisala je Nancy Huston: "Rasjedi". Jedno od boljih djela koja sam čitala u zadnje 2 godine.
    potpis pod rasjede. tu sam uzela preporuku za tu knjigu, jako dobra.

nakon američke pastorale, koja je uzgred rečeno zaista dobra, sa snažnom karakterizacijom likova i fino ispletenom radnjom, počela sam sa "the black album" hanif kureishi. nisam ga još čitala iako me mm uvjerava da je njegov roman intimnost sjajan.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moram i ja procitati tu Pricu o ljubavi i tmini, sve mi bolje zvuci. A i Rat i mir ja sam se i Proustom odusevila kad sam se srela s njim prvi put u srednjoj, kad smo citali Combray, to mi je bila najljepse napisana knjiga ikad i jos sam je poslije par puta prociala. Citala sam poslije i ostale dijelove potrage za izgubljenim vremenom, ali i tu je nestalo carolije tako da sam stala na petoj ili sestoj knjizi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baš mi je tužan i potresan taj krug šutnje u njegovoj obitelji. ova mu je knjiga bila jedina terapija, čini mi se.
    i meni je poznat ovaj krug šutnje
    shvaćam d aje teško progovoriti o nekim stvarima. u mojoj se obitelji dogodilo nešto slično, sjećam se kako me pogodilo kad sam saznala. posebno pogađa činjenica da netko o tome šuti i tko zna kako se osjeća kad ne može pričati :/

tanja, rat i mir nisam čitala. planiram svakako
    obožavam debele knjige

naslov mi je predivan na engleskom. ali, nemam zamjerki na hrvatski naziv. meni je tmnina predivna riječ, bolje nego prazna tama :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da jednostavno ne mogu. možda je netko odrastao da se o tome ne priča, ne spominje i jednostavno je tako nastavio.
    sad si me

baš ću potražiti ovu knjigu koju si preporučila.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jurana, skroz se slažem s laumi vezano za tamu i tminu, imamo i iste razloge.
    A i obje smo gloomy i moody.

On topic, posudih (napokon) Slobodu, a doma me čekaju još od prošlog puta Okajanje i America.

America je nešto sasvim novo, uzela sam jer mi se čini dobrim, vidjet ćemo.

http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8542

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam sinoć uzela rat i mir i uspjela sam uz moju sisavicu ciglih 30 str.pročitati
    ovaj topic na mene djeluje jako dobro, moram priznati

apropos tmine i tame, meni je tmina toliko primamljiva i poetična riječ da mi jednostavno nijedna druga u ovom kontekstu ne može parirati...
    Oz je bio prelijep dječak a ja ga nisam zamišljala baš takvog, dok je mama nerealno lijepa i sva je profinjena, a u mojoj mašti je bila više markantna nego lijepa...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala dobar krimić- sestra i potresnu plavu bilježnicu

http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-1...ava-biljeznica

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hilary Mantel - Wolf Hall, je povijesni roman o Engleskoj iz vremena Tudora, pisan iz perspektive glavnog lika Thomasa Cromwella, kraljevog savjetnika i jedne od ključnih ličnosti raskola između Engleske i Vatikana/Rima. knjiga je napisana vješto i sjajno dočarava razdoblje.
    na početku me mučilo mnoštvo likova, te silni henriji i tomasi, no brzo sam se našla uvučena u radnju i mogu reći da sam do kraja uživala u opisima intriga, ondašnjih pravnih i političkih odnosa, engleskog društva, itd.
    Wolf Hall je prvi dio trilogije o Cromwellu, što sam doznala kad je autorica dobila Bookera za drugi dio, a istu nagradu je dobila i za prvi dio.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Hilary Mantel - Wolf Hall, je povijesni roman o Engleskoj iz vremena Tudora, pisan iz perspektive glavnog lika Thomasa Cromwella, kraljevog savjetnika i jedne od ključnih ličnosti raskola između Engleske i Vatikana/Rima. knjiga je napisana vješto i sjajno dočarava razdoblje.
    na početku me mučilo mnoštvo likova, te silni henriji i tomasi, no brzo sam se našla uvučena u radnju i mogu reći da sam do kraja uživala u opisima intriga, ondašnjih pravnih i političkih odnosa, engleskog društva, itd.
    Wolf Hall je prvi dio trilogije o Cromwellu, što sam doznala kad je autorica dobila Bookera za drugi dio, a istu nagradu je dobila i za prvi dio.
    Anamar, hvala za ovu preporuku.
    Cromwell je bas zanimljiv karakter, npr. u seriji "Tudori" mi se jako dopao nacin na koji su objasnili njegove motivacije i karakter, bas sam zeljna procitati neku ovakvu knjigu. Jos ako je dobro napisana, gdje ces bolje.
    Upravo sam ju rezervirala.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

David Trueba: Otvoreno cijelu noć, pročitala prema preporuci tanje_b.
    Riječ je o dobrom romanu o obitelji sa šest sinova, koji se lako može zamisliti kao scenarij za (Almodovarov) film. to nije ni čudno, budući da je autor uspješan filmski scenarist.
    Trueba piše o ljubavi (prije svega onoj muškoj), kako mladenačkoj, tako i onoj zreloj, naoko potrošenoj, te požudi. Muškarci u romanu su mahom nesretno zaljubljeni, a žene u začaranom krugu tipičnih rodnih uloga i zlostavljane.
    Knjiga je puna humora i ironije, a čita se u jednom dahu!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    David Trueba: Otvoreno cijelu noć, pročitala prema preporuci tanje_b.
    Riječ je o dobrom romanu o obitelji sa šest sinova, koji se lako može zamisliti kao scenarij za (Almodovarov) film. to nije ni čudno, budući da je autor uspješan filmski scenarist.
    Trueba piše o ljubavi (prije svega onoj muškoj), kako mladenačkoj, tako i onoj zreloj, naoko potrošenoj, te požudi. Muškarci u romanu su mahom nesretno zaljubljeni, a žene u začaranom krugu tipičnih rodnih uloga i zlostavljane.
    Knjiga je puna humora i ironije, a čita se u jednom dahu!
    gledala sam Truebu neki dan na TV-u i jako mi se svidio
    ovo ću svakako pročitati

jel netko čitao Coetzeea? ja sam pročitala Summertime, nisam nešto očarana. ima netko kakvu preporuku za još nešto njegovo?

sad sam uzela Lodgeove Misli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •