Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo drugo, zašto ne preporučaš? Nije to knjiga o kršćanstvu ni o Isusu nego o marketingu i korporativnosti Katoličke crkve. Iako taj marketing stvarno postoji i neke kritike bez sumnje stoje, s moga gledišta ta je knjiga ipak banalna u dimenziji u kojoj pokušava svesti kršćanstvo, njegovo postojanje, trajanje, poruku i značenje na dobro smišljenu ideju i još bolji marketing koji je, prema autoru, počeo sa Svetim Pavlom i izvrsno funkcionira sve do danas. Još jedna od formula koje se dobro prodaju, a kakvih smo se već nagutali. Nije kršćanima baš sve išlo i ne ide "kao kroz putar" kako autor insinuira, a ono što je za njega "dobro smišljena ideja" za nas kršćane je istina i objava koja nas poziva da budemo dostojni toga. Koliko mi kao ljudi u tome uspijevamo druga je stvar, a isto tako i koliko u tome uspijeva čitava "korporacija" o kojoj govori. Tu svakako ima mjesta kritici, a mi "iznutra" to najbolje znamo. Ali isto tako i za ono bolje što kroz sve to možemo doseći.
    Ne preporučujem da ne bi bilo povrijeđenih
    Iako tvoj komentar stoji, knjiga definitivno nije savršena, čak i meni (zakletom ateistu) su neke stvari bile pretjerane. Ali, u cjelini, knjiga mi se svidjela i dodatno me podržala u nekim prijašnjim stavovima.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne preporučujem da ne bi bilo povrijeđenih
    Kužim te, iako mislim da se nitko ne bi trebao ni smio vrijeđati na pristojno izrečeno drugačije mišljenje. Ali, iz sličnog razloga ja ovdje nikada ne pišem o teološkoj literaturi koju čitam - ne mislim da bi to ikoga povrijedilo, ali ne želim da se shvati kao marketing.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •