Stranica 39 od 103 PrviPrvi ... 2937383940414989 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo još par friško pročitanih naslova, možda nekog zainteresiram:

Richard Wrangham: Ovladati vatrom (Algoritam, biblioteka Facta, čiji sam vjerni čitatelj) - knjiga eminentnog harvardskog antropologa o ulozi kuhane hrane u evoluciji čovjeka. Vrlo čitljivo i lijepo napisano, knjigu se može praktički "progutati" u 2-3 dana.

Ilma Rakusa: Mnogo mora - po opisu i sadržaju mogla bi biti izvrsna knjiga, meni je bila malo dosadna, ali u cjelini, uopće nije loša. Traži malo više strpljenja za autoričina poetska "zastranjivanja". Ne bih je inače samu po sebi preporučivala, ali kad sam je već pročitala ovih dana, da je spomenem...

I još jedna domaća autorica: Iva Ušćumlić Gretić: Duhovi - kratak roman, ali vrlo nabijen, emocijama, tenzijama, slikama, pa i glazbom (kroz svako poglavlje provlači se pjesma koja svira na radiju). Vjerna slika jednog vremena (proljeće 1986) i kvarta (Vrbik u Zagrebu, ako sam dobro prepoznala). Istina, prvo poglavlje je prilično šokantno, ali nakon njega sam bila pripremljena na sve što bi se još moglo dogoditi, pa sam nekako izdržala do kraja bez težih potresa Jako dobro napisano, svakako preporučujem!
    (i odmah uputa: knjige ima u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, ja ću je vratiti za koji dan, pa će je vjerojatno biti na polici jer se za takva djela, pa još k tome i domaćih autora, ljudi baš i ne grebu previše )

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Iva Ušćumlić Gretić: Duhovi - kratak roman, ali vrlo nabijen, emocijama, tenzijama, slikama, pa i glazbom (kroz svako poglavlje provlači se pjesma koja svira na radiju). Vjerna slika jednog vremena (proljeće 1986) i kvarta (Vrbik u Zagrebu, ako sam dobro prepoznala). Istina, prvo poglavlje je prilično šokantno, ali nakon njega sam bila pripremljena na sve što bi se još moglo dogoditi, pa sam nekako izdržala do kraja bez težih potresa Jako dobro napisano, svakako preporučujem!
    (i odmah uputa: knjige ima u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, ja ću je vratiti za koji dan, pa će je vjerojatno biti na polici jer se za takva djela, pa još k tome i domaćih autora, ljudi baš i ne grebu previše )
    Danas sam je pročitala, stvarno se brzo čita, a Tanjine dojmove potpisujem od početka do kraja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jamie Ford: Hotel na uglu gorkog i slatkog

Preporučujem.

Da se sad ne upuštam u opisivanje, evo malo o knjizi: http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/h...rkog-i-slatkog

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Martinove strune - tečno i zanimljivo za početak
    završila Subotu (isto po preporuci odavde)- na momente me umarao moram priznati ali sveukupno dobar dojam

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Martinove strune - tečno i zanimljivo za početak
    završila Subotu (isto po preporuci odavde)- na momente me umarao moram priznati ali sveukupno dobar dojam
    Potpisujem te

Mene je na nekim dijelovima Subote orilicno iritirao. Primjerice, brojnim opisima medicinskih radnji. Nekako mi je to bilo besmisleno i dosadno :D

A Martinove strune... To je odlican roman.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Anci upravo to - meni se gubila nit u dugačkim opisima medicinskih dijagnoza, radnja i inog
    čak mi je bilo i dosaaaaadno
    ali na kraju je ispalo bolje nego sam mislila

Strune mi se zasada čine životne - onako, ne trebam se truditi da zamislim tu obitelj i za njihov život - bliski su mi

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

T. C. Boyle "Talk talk"
    velika preporuka! ne znam ni u koji žanr bih je smjestila, krimić ili "roadtrip", ali nisam je mogla ispustiti iz ruku. također, vrlo zanimljiv psihološki opis gluhonijemih odnosno gluhih osoba.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jose Carlos Somoza: Spilja ideja
    Čini mi se da je još nije nitko spominjao. Krimić smješten u Atenu u 4. st. pr. n. e. Heraklo Pontor, antička inačica Herkula Poirota, pokušava riješiti misteriozna ubojstva,
    a kako on napreduje misterij se produbljuje. Na kraju nas čeka veliko iznenađenje. Knjiga se čita u dahu.
    Na koricama piše da je dostojan nasljednik Imena ruže - ali ja ne bi išla tako daleko.
    Zanimljivo je kako se spominju neke filozofske teme na koje čovjek zaboravi nakon što završi srednju školu, a koje sad zvuče zabavnije nego onda.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citam Folleta, "The Pillars of the Earth" - uzivam!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Edmund de Waal: Zec jantarnih očiju

http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=6426

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Opet ja.
    Evo nešto zanimljivo - lista najboljih knjiga po izboru pisaca.
    Skoro sve sam pročitala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja, osim Prousta

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jeste li se već dotakle Pjesme leda i vatre?

konačno sam nabavila knjigu 1. od ukupno 5 napisanih, 7 ih se planira izdati.

prema tim knjigama snimljena je HBO svjetski popularna serija Game of thrones koja se i dalje snima kod nas u Dubrovniku. bit će uskoro prikazane na HRT-u, jeee

jučer sam dakle počela čitat 1. knjigu Igra prijestolja i jedva je ispuštam iz ruku...

ima li ovdje fanova?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    jeste li se već dotakle Pjesme leda i vatre?
    ima li ovdje fanova?
    Da dotakle, i da ima li fanova
    Vrati se malo unatrag s postovima, pisale smo... svasta.
    (P.S. ja cekam li cekam da mi stigne zadnji dio 5. knjige (ukratko, u Italiji je svaka knjiga podijeljena u barem 2 ili 3 dijela, zadnja izdana je podijeljena u 3 dijela i ja cekam da mi dodje taj, 5/3. dio)).knji

Na ljetovanju sam slabo citala, previse nam je bilo dobro i nije mi ostalo vremena za citanje. No, uspjela sam procitati Paolu Mastrocola, "Loptice kruha" ("Palline di pane" u originalu, ne znam da li je izdata i kod nas). Ne bih ju preporucila dalje: po sazetku mi se cinila mozebitno zanimljiva, pobrala je i neke nagrade, medjutim stil pisanja mi se nimalo ne svidja (OK, u principu bas i nisam ljubitelj toka misli, osim kod Faulknera) i opcenito mi se nije dopala ni tema ni glavni lik. Srecom je kratka, pa sam, eto, izgurala do kraja.

Sad zavrsavam Folleta, "The Pillars of the Earth" (sinoc ju doslovce nisam mogla ispustiti iz ruku!), a upravo sam isla na stranice biblioteke pogledati koliko cu jos morati cekati na Martina, i vidjela da mi je stigla i ceka me "Bring Up the Bodies" od Hillary Mantel (2. dio trilogije o Cromwellu) - joj, jedva cekam!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za ljubiteljice Kinselle, izasla je njena nova knjiga, Wedding Night.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Shafak Elif 40 Pravila ljubavi i bas mi je "legla"

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zavrsen Follet, "The Pillars of the Earth", ukratko: vrlo zanimljiva knjiga (mrvicak mi je banalan kraj s hepi endom, ali sve u svemu zanimljiva).

Pocela citati H. Mantel, "Bring Up the Bodies", i uzivam u svakoj rijeci.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Pocela citati H. Mantel, "Bring Up the Bodies", i uzivam u svakoj rijeci.
    Zavrsena i sa zaljenjem vracena u knjiznicu - jedna od onih knjiga koje bih mogla citati stalno ispocetka (btw, jucer je moja E. dozivjela istu stvar sa "BFG" od Dahla ). Ne mogu docekati 3. dio!

Sinoc sam pocela Brownov "Inferno" - nije lose, tipicno u njegovom stilu, cini se predvidljivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoc sam pocela Brownov "Inferno" - nije lose, tipicno u njegovom stilu, cini se predvidljivo.
    Vrlo, vrlo predvidljivo! Da ne kazem da sam nakon nekih 50-ak stranica tocno znala tocno mjesto grada u kojemu ce zavrsiti potragu... Tako da, ono - za nekakvo opustanje je u redu, ali s obzirom na to da bi to trebao biti krimic, nije mi nimalo bio napet.
    Usto, djeluje kao da su ga narucile turisticke zajednice Firenze, Venecije i Istanbula....
    Ne bih ga preporucila dalje, iskreno.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sada sam pročitala tri knjige:

Tajna kći, Shilpi Somaya Gowda - meni jako dobra knjiga, čitala sam je s guštom
    Gospa od sedam brežuljaka, Jean Plaidy - isto odlična knjiga, sada je subotom ekranizacija te knjige " Obitelj Borgia", jako mi je bila zanimljiva i iznenađujuća
    Pregrijavanje, Lousia Edwards - pa onako... nakon prethodne dvije knjige malo plitka i sladunjava, ali ok za pročitati

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jurica Pavičić, Brod u dvorištu.

Da ne trošim puno riječi, jedna je dovoljna-izvrsno.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne znam što čitati. Upravo sam završila Dimljenu haringu bez senfa, treću knjigu o djevojčici-detektivki Flaviji de Luce koju sam čitala jer imam OKP kad se radi o knjigama pa uvijek posegnem za knjigom koja je nastavak neke koju sam čitala ili ima iste likove i setting.
    A i čitati stignem samo u krevetu prije spavanja što se svodi na par stranica dnevno napola spavajući pa mi se zna desiti da se pogubim i u jednostavnoj fabuli.
    Čitam sve one naslove na temi o knjigama života, ali mi se čini da bi bilo uludo potrošiti neki tako dobar naslov s obzirom kako čitam. Mislim da mi se već desilo da neku knjigu koja bi me inače oborila ne doživim intenzivnije baš zbog ovog rastezanja i slabe koncentracije.
    Pa bi mi trebalo nešto light.
    Možete li mi što preporučiti?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što čitati. Upravo sam završila Dimljenu haringu bez senfa, treću knjigu o djevojčici-detektivki Flaviji de Luce koju sam čitala jer imam OKP kad se radi o knjigama pa uvijek posegnem za knjigom koja je nastavak neke koju sam čitala ili ima iste likove i setting.
    A i čitati stignem samo u krevetu prije spavanja što se svodi na par stranica dnevno napola spavajući pa mi se zna desiti da se pogubim i u jednostavnoj fabuli.
    Čitam sve one naslove na temi o knjigama života, ali mi se čini da bi bilo uludo potrošiti neki tako dobar naslov s obzirom kako čitam. Mislim da mi se već desilo da neku knjigu koja bi me inače oborila ne doživim intenzivnije baš zbog ovog rastezanja i slabe koncentracije.
    Pa bi mi trebalo nešto light.
    Možete li mi što preporučiti?
    Procitala sam ju prije dosta godina, tako da se sada ne sjecam detalja, ali bila mi je lagana i zabavna.
    French Women don't get fat. Mireille Guiliano. Evo i na hrvatskom:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=21683

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam prošli tjedan dovršila eat, pray, love
    lagano je, pitko, ali nije glupo
    pametno je pisana, iako bi možda nekoga na prvu odbila: žena, amerikanka, nakon razvoda braka traži duhovni mir u italiji, indiji, indoneziji. no, i sama se na par mjesta kao sprda malo s tim.
    stvarno je ok

sad čitam atwoodicu, handmaid's tale. nije lagano štivo pa pričekaj :D

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi čitala Marqueza?

ja sad čitam njegovu Sjećanje na moje tužne kurve, a čeka me još i O ljubavi i drugim nečistim silama

i stigla je u moju knjižnicu knjiga koja mi se čini odlična: Tuga Belgije (Hugo Klaus)

jesi čitala Francusku suitu (Irene Nemirovsky)?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    jesi čitala Marqueza?

ja sad čitam njegovu Sjećanje na moje tužne kurve, a čeka me još i O ljubavi i drugim nečistim silama
    O ljubavi... je super!
    malo puknuta na dijelovima no nije to ništa čudno

nabrojala si sve laganini knjige
    mislim da je tanja_b čitala tugu belgije (ja je isto imam u tekici, ali nisam još čitala)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je tanja_b čitala tugu belgije (ja je isto imam u tekici, ali nisam još čitala)
    Jesam
    Dobra je knjiga, ipak, nije me tako fascinirala kako sam očekivala. I dosta je teška, nije baš lagano štivo.

Francuska suita je izvrsno djelo, i lako je čitljiva i za manje koncentriranog čitatelja, a opet nije trivijalna... za svaku preporuku!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Eat, pray, love sam čitala i svidjela mi se jako, najprije jer žena izvrsno piše (a i izvrsno je prevedena) tako da ne možeš knjigu ispustiti iz ruku. Baš tečno pripovijedanje i duhovito. Ideologija i karakter junakinje su mi na momente odbojni, ali svejedno sam je progutala. I baš je dobra preporuka, hvala ti Anci, i pitko i pametno. Šteta šta već jesam.

Marqueza sam čitala dosta, on mi je jedan od najdražih. Sto godina samoće me je odvalila kao što ništa prije nije. Promijenila me je kao čitatelja (što bi rekao Jurica Pavičić), kad već nije kao pisca Prije nje nisam imala knjigu koju sam mogla nazvati najdražom. Kad sam je počela čitati, u prvoj rečenici sam znala da ću je obožavati, i onda sam se dogovorila sa sobom da je čitam u 4 dijela - jer mi se činilo da ću je čitati cijelu noć dok ne završim - pa da mi dulje traje. Na kraju sam je uspjela "razvući" na 3 noći. Nakon toga sam je stalno čitala mjesecima - još sam je nekoliko puta zaredom pročitala. A sad se je više ne usudim uzeti u ruke, iako je imam. Puno je godina i knjiga prošlo, i bojim se da mi više ne bi bila ista. A ne želim mrlju na toj ljubavi. Također mi je prekasna Ljubav u doba kolere, a njegovi memoari - Živjeti da bi se pripovijedalo - izvrsni su, osobito u prvih sto stranica, gdje opisuje svoje djetinjstvo toliko slično Macondu i njegovim stanovnicima. Još sam njegovih knjiga čitala, među ostalim i Jesen jednog patrijarha, koja je najgušća knjiga koju sam u životu pročitala - ni poglavlja, ni razmaka, ni interpunkcije; skoro pa moraš olovkom označiti gdje si stao
    Ali, Marquez mi u drugim knjigama nije na razini ove tri - pa i logično je - koliko književnog genija i nadahnuća može biti u samo jednom čovjeku - i ove tri su vrhunac svjetske književnosti.

laumi, misliš da je Francuska suita dovoljna čitljiva za moje bunovne minute?

(Ajme posta
    Manje kave, Jurana, manje kave :vrti_glavom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa Marquez je laganini, što nije?

e da, Jurana, Lodge ti je super, pitak i duhovit

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, Jurana, Francusku suitu ćeš bez problema moći čitati i bunovna
    potpisujem tanju

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U rukama mi je

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uživaj onda

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

poželjet ćeš još

meni je tako žao što nije uspjela dovršiti ona 3 preostala dijela romana koje je zamislila

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

posto imam mogucnost da mi se donesu neke knjige iz Zagreba , predlozite mi par divnih hrvatskih autora i knjiga .Jedva cekam

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Umjesto odgovora, prenosim ti što su o tome rekle Mima i tanja_b

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala ti puno, to mi treba

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Laumi

Potpisujem sve pohvale Marqueza, meni je jako drag. Sto godina samoce sam samo jednom procitala i odusevila se.

No, narocit dojam je na mene ostavilo jedno drugo njegovo djelo- Pukovniku nema tko da pise (mislim da je tako prevedena ). Pamtim je kao kratku :D i upecatljvu. Nije bas nesto spominjana, ako se uzme u obzir Sto godina samoce i Ljubav u doba kolere (koja mi je isto odlicna).
    Posljednje uređivanje od Anci : 25.09.2013. at 22:31

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jurana, tako za razbibrigu mi je bio super i Lov na losose u Jemenu.
    ili dobar krimić, T.C. Boyle - Pričaj, pričaj.

Trenutačno čitam njegov roman Dr. Seks - fiktivna biografija A. Kinseya, ali nije me prikovala za naslonjač

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala svima na preporukama!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Konacno sam procitala Amos Oz, A Tale of Love and Darkness! Ajme, cijeloljeto sam ju varila. Po danu bi mozda jednu ili dvije stranice, a na vecerprije spavanja ne bas puno vise. Zapravo sto sam ju duze citala to mi je cijelaatmosfera postajala stvarnija i jasnija i cijeli njegov zivot interesantniji.Nisam fan od nabrajanja stotina imena ljudi, zemalja, mjesta, ulica... jer mi sesva ta imena onda pomjesaju...pomoglo mi je da on ima stil ponavljanjanajglavnijih znacajki nekog lika kroz cijelu knjigu, ali me to u pocetku zbunilo jer mi se na parmjesta cinilo kao da sam to vec citala (jesam!), tj kao da sam se zabunomvratila natrag u knjizi (nisam).
    Knjiga je jako lijepo napisana i jucer sam umjesto da zapocnem novu (kojusam kupila na kiosku jer je bila jeftina i jer sam mislila da ce mi trebati zacitanje na plazi. Nisam znala da ce me Oz zabavljati cijelo ljeto hehe) opetisla listati Tale of love and darkness i zapisivati neke pasose koji su me senajvise dojmili.
    Svakako za preporuciti.

I hvala na preporuci koja je dosla s ovog topica!
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 26.09.2013. at 16:15

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Konacno sam procitala Amos Oz, A Tale of Love and Darkness! Ajme, cijeloljeto sam ju varila. Po danu bi mozda jednu ili dvije stranice, a na vecerprije spavanja ne bas puno vise. Zapravo sto sam ju duze citala to mi je cijelaatmosfera postajala stvarnija i jasnija i cijeli njegov zivot interesantniji.Nisam fan od nabrajanja stotina imena ljudi, zemalja, mjesta, ulica... jer mi sesva ta imena onda pomjesaju...pomoglo mi je da on ima stil ponavljanjanajglavnijih znacajki nekog lika kroz cijelu knjigu, ali me to u pocetku zbunilo jer mi se na parmjesta cinilo kao da sam to vec citala (jesam!), tj kao da sam se zabunomvratila natrag u knjizi (nisam).
    Knjiga je jako lijepo napisana i jucer sam umjesto da zapocnem novu (kojusam kupila na kiosku jer je bila jeftina i jer sam mislila da ce mi trebati zacitanje na plazi. Nisam znala da ce me Oz zabavljati cijelo ljeto hehe) opetisla listati Tale of love and darkness i zapisivati neke pasose koji su me senajvise dojmili.
    Svakako za preporuciti.

I hvala na preporuci koja je dosla s ovog topica!
    I ja sam je jucer konacno procitala. A pocela sam na ljeto. I prvu polovicu knjige nikako procitat. A drugu nisam mogla stat citat. I totalno me deprimirala ta knjiga. Puno mi je zao i Amosa i roditelja i svih tamo.Al isto bih sad citala i Moj Michael, valjda da se jos malo deprimiram.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam je jucer konacno procitala. A pocela sam na ljeto. I prvu polovicu knjige nikako procitat. A drugu nisam mogla stat citat. I totalno me deprimirala ta knjiga. Puno mi je zao i Amosa i roditelja i svih tamo.Al isto bih sad citala i Moj Michael, valjda da se jos malo deprimiram.
    I ja sam odlucila da cu procitati Moj Michael, ali ne jos.

Nakon A tale of Love and Darkness, u par dana sam procitala Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???

Onda sam u jednom danu (i noci) procitala totalno smece od knjige koju mi je dala nepoznata zena na plazi James Patterson i David Ellis Guilty Wives. Super za one koji vole krimice. Odlicna za odmor mozga.

Sada vec dva dana citam super tanasnu The Wawes of Virginie Woolf. To sam vec jednom prije par godina zapocela citati, ali nisam bila u pravom raspolozenju pa nikako da pohvatam konce. Sada mi se sve poslozilo od samog pocetka. Kad kazem sve, mislim, na "tko je tko". Vec sam jednom napisala, kad u knjizi ima odjednom vise likova, svi mi se ispremjesaju, a ovdje ih nema tako puno, ali su svi odmah zajedno od prve stranice. Ovo je knjiga u kojoj se nadam da cu uzivati slijedecih nekoliko tjedana.
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 08.10.2013. at 19:56

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

(...) Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???
    Nisi jedina, i ja sam imala slične dojmove o toj knjizi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon A tale of Love and Darkness, u par dana sam procitala Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???
    Kod njega je bolest bila na psihičkoj, a ne na fizičkoj bazi, od početka je to naglašeno pa mi se onda ni ovakav razvoj nije činio nemoguć.
    Svejedno, da sam pročitala samo ovu njenu knjigu, ne bih se toliko oduševila Zeruyom Shalev, ali Kasna obitelj mi je vrh vrhova, totalno me pridobila.
    Mislim da za Zeruyu moraš biti barem malo iracionalan, ili imati razumijevanja za takve

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja sam odlucila da cu procitati Moj Michael, ali ne jos.
    Ne mogu ni ja odma... prvo sam malo presla na Dostojevskog i Idiota (po drugi put ove godine). I bas ga uzivam citat. Procitala sam prvih 100 strana u jednom dahu. Meni on prekrasno pise.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Netko je ovdje ljetos napisao za "Izgubljene dnevnike Adriana Molea", da su loša knjiga.
    Sad mi je ta knjiga došla pod ruku, i moram reći, ne da je to loša knjiga, nego uvjerljivo najlošija od svih nastavaka o A. Moleu, i jedna od najlošijih knjiga uopće koje sam čitala u zadnjih par godina! Jedva sam je dočitala do kraja, jer mi je bila i dosadna. Neuvjerljiva, ponavlja se (neke rečenice doslovno su prepisane iz prijašnjih nastavaka!), predvidivo...
    Ne preporučujem

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Trenutno ponavljam Desnicu 'Proljeća Ivana Galeba'.. pred kraj sam, i mogu reći da i nije neka razlika u doživljaju naspram srednje škole..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se, Angie

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se, Angie
    i ja
    meni je ta knjiga odlična

ne čita se lako , čak ti je i mučno dok čitaš
    kasnu ljubav još nisam čitala. kupila sam si je na interliberu i čeka me.

ja trenutno čitam marqueza, zlu kob
    onako, u njegovu stilu, brzo se čita. no, nije bolesno

što se tiče nekih preporuka: nedavno sam pročitala beloved od toni morrison. brrrrr
    ne znam je li netko čitao nešto njezino. ja sam zasad pročitala još solomonovu pjesmu i ljubav. super piše.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja čitam Alana Bradleyja. Najprije sam progutala Slast na dnu pite, sad čitam Dimljenu haringu bez senfa.
    Pitko i opuštajuće, krimići s jedanaestogodišnjom detektivkom u glavnoj ulozi.

Nakon Pavičićevog Broda u dvorištu, izvrsnog ali depresivnog, baš ono što mi je trebalo da se oporavim.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 09.10.2013. at 13:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •