Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Optimist, jesi čitala **** sad hiljadu dinara od Dežulovića?
    Izvrstan! Odličan (crni) humor, priča puna (skrivene) ironije i cinizma, eto, čak sam i suzu pustila (preko nekoliko njih). Sad sam dignula njegovu, točnije Poglavnikovu bakteriju jer ništa drugo Dežulovićevo u knjižnici nisu imali.

S druge, pak, strane, Baba jaga je snijela jaje mi je bila dosadna (na momente čak i nije), čini mi se da su autorici okidač za pisanje bile Žene koje trče s vukovima, a stvarno mi na živce ide psihoanalitičko tumačenje Babe Jage (naravno da psihoanalitičari u svemu vide simbole vagine i penisa ). Dobro, odmakla sam se od te analize i shvaćam poantu ovog romana, ali svejedno nije po mom guštu. Oda Ženama, ali može to i bolje, zanimljivije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    S druge, pak, strane, Baba jaga je snijela jaje mi je bila dosadna (na momente čak i nije), čini mi se da su autorici okidač za pisanje bile Žene koje trče s vukovima, a stvarno mi na živce ide psihoanalitičko tumačenje Babe Jage (naravno da psihoanalitičari u svemu vide simbole vagine i penisa ). Dobro, odmakla sam se od te analize i shvaćam poantu ovog romana, ali svejedno nije po mom guštu. Oda Ženama, ali može to i bolje, zanimljivije.
    Ma odakle ti to Osim zadnjeg dijela, koji se može i ne mora ovako shvatiti, ja sam glavni (srednji) dio romana shvatila kao dobru zafrkanciju i poigravanje s folklornim motivima ubačenim u suvremeno okruženje. Ugrešićka zna biti vrlo duhovita autorica, i ponekad mi bude žao što češće ne piše tako, nego u svojim tekstovima uglavnom isijava gorčinu koju je ponekad teško probaviti.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ma odakle ti to Osim zadnjeg dijela, koji se može i ne mora ovako shvatiti
    Eto ti odgovora iz zadnjeg dijela U kojem se spominju likovi ilitiga babe Jage iz prvog i srednjeg dijela knjige.

Bez tog zadnjeg dijela, knjiga mi i ne bi bila toliko loša, ali ovaj zadnji dio (koji neodoljivo podsjeća na Žene koje trče s vukovima) mi je zasjenio cijelu priču.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Palača buha
    http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8888

Ugodno sam iznenađena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove