Stranica 48 od 103 PrviPrvi ... 3846474849505898 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam si ga zabilježila pa ću posuditi. jednom :D

ja sam pročitala nobokova, čarobnjak. nabokov prelijepo piše, koliko god glavni junak bio manijak i bolesnik.

inače, ovaj uskršnji vikend sam bila kod mame pa sam malo prebirala po tatinoj biblioteci i ponijeli si u zgb dostojevskog, idiota.
    vjerujem da ste ga čitale pa zanimaju dojmovi, jel vam se svidio...
    ja ga prvi put držim u rukama, a od dostojevskog sam čitala samo zločin i kaznu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    inače, ovaj uskršnji vikend sam bila kod mame pa sam malo prebirala po tatinoj biblioteci i ponijeli si u zgb dostojevskog, idiota.
    ja ga prvi put držim u rukama, a od dostojevskog sam čitala samo zločin i kaznu.
    Idiot je sjajna knjiga, meni jedna od najdražih njegovih, i prije par godina je u ZKM-u bila odlična predstava.
    Osim Zločina i kazne, vrijedi se potruditi i oko Braće Karamazovih i Bjesova. Velik dio Braće Karamazovih sam svojedobno "progutala" čekajući rezultate prijemnog ispita na faksu s vremenom sam otkrila da mi je Dostojevski idealan za čitanje u stanju nervoze, iščekivanja i unutarnje napetosti.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam si ga zabilježila pa ću posuditi. jednom :D

ja sam pročitala nobokova, čarobnjak. nabokov prelijepo piše, koliko god glavni junak bio manijak i bolesnik.

Joj ja sam isto nedavno išla čitati zaostatke...Čitala sam prije par mjeseci braću karamazov, ali me zapravo puno više oduševio tolstoj i ana karenjina. Zapravo me iznenadilo koliko mi je dostojevski bio duhovit, nisam to očekivala. A tek kad sam pretprošlo ljeto čitala mrtve duše od gogolja, umirala sam od smijeha.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pročitala sam Z. Smith, London NW i od početnog dojma jako mi se sviđa došla do malo manje jako mi se sviđa. daleko od toga da sam razočarana, ali s obzirom koliko sam bila oduševljena njenom prvom knjigom, Bijeli zubi, ipak sam očekivala više.

jako mi se sviđa njena umješnost u stvaranju likova, koji samo što ne iskorače iz korica knjige. tema knjige, a zapravo je riječ o krizi srednjih godina, dvije bff je također na strani onoga sviđa mi se. malo manje sam sretna različitim stilovima koje je Smith koristila pišući knjigu, jer je njihova dinamika pomalo košmarna.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se dosta svidio u odrasloj dobi. Kad je bio za lektiru - nikako (Tolstoj mi je u toj dobi bio puno drazi).

Ovih dana sam procitala knjigu Antonie Fraser, "The Six Wives of Henry VIII" - za one koje ovaj period zanima, prilicno zanimljivo.

I upravo sam pocela jos jednu od Julie Stewart (za mene otkrice, svidja mi se stil i diskretan humor): "Balthazar Jones and the Tower of London Zoo".
    Paralelno s njom citam i jednu djecju knjigu (da skuzim sto me ceka ): Susie Morgenstern, "Prima media!" (tema: upis u vise razrede i kako glavni lik to prozivljava ).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Julia Stewart: "Balthazar Jones and the Tower of London Zoo" - prekrasna, topla, ljudska, neobicna. Preporuke!

Susie Morgenstern, "Prima media!" (tema: upis u vise razrede i kako glavni lik to prozivljava ) - procitana, sad ju cita E.

Valentina
    Diana: "Smamma" - odnos majke sa sinom u punom jeku puberteta - zanimljiv oblik pisanja (unutarnji monolog majke prema sinu), zadovoljavajuca.

Deborah Moggach: "These Foolish Things" - knjiga na temelju koje je snimljen film "The Best Exotic Marigold Hotel". Iz knjige nije sve preuzeto u film, i neki likovi su promijenjeni (npr. Sonny je definitivno bolji i kompleksniji u filmu nego u knjizi; ima jos toga ali necu spoilati), medjutim atmosfera je ta. Definitivno najdraza mi od svih koje sam procitala u zadnjih 6 mjeseci, tople preporuke!

Raymond Carver: "What we talk about when we talk about love" - zanimljiva, ali nekako nisam za nju bila u pravom raspolozenju.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Frode Grytten: Pjesma košnice

Košnica je Građevina, blok zgrada u industrijskom gradiću Oddi u Norveškoj, a pjesmu - zujanje - stvaraju priče njenih stanara - njih 24. Povezani su u više detalja pa nije zbirka priča, nego roman. I to odličan roman!

Vrlo čitljiv, zanimljiv, stilski izbrušen, malo nelankoličan, ali u osnovi optimističan.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala, tanja!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Oprostite na upadu i off-u
    Anci, ti stignes i vjezbati i citati

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Polako... I ti ces

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam pročitala Llosine Vragolije zločeste curice. Jako mi se svidjela.
    Sasvim slučajno se poklopilo da sam taj zadnji put u knjižnici uzela i Živjeti da bi se pripovijedalo GGM-a, pa me to sad čeka.
    Dok se ne odvažim, podsjetile ste me na PD James, pa sad prečitavam po x-ti put The Private Patient.
    Općenito volim, kad god mogu, knjige angloameričkih autora čitati u originalu.
    Prijevodi su nerijetko strašni, doslovni, nimalo u duhu hrvatskog jezika.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Joj ja sam isto nedavno išla čitati zaostatke...Čitala sam prije par mjeseci braću karamazov, ali me zapravo puno više oduševio tolstoj i ana karenjina. Zapravo me iznenadilo koliko mi je dostojevski bio duhovit, nisam to očekivala. A tek kad sam pretprošlo ljeto čitala mrtve duše od gogolja, umirala sam od smijeha.

Ja bih isto htjela procitati ponovno anu karenjinu, sad kao odrasla zena
    Zadnji put kad sam je citala bila sam high school girl

I da, i ja se naglas smijem na nekim dijelovima idiota!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zadnji put kad sam je citala bila sam high school girl
    Tada sam čitala Zločin i kaznu i bila mi je odlična.

Anu Karenjinu sam čitala odraslija i bila mi je dosadna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na temu ruskih klasika: Zlatko Crnković je jednom prilikom rekao da Dostojevskog voli, a Tolstoja poštuje.
    Ja za sebe mogu reći obrnuto, Rat i mir mi spada u 5 najboljih ikad pročitanih knjiga, Tolstoja jako volim, a Dostojevskog rado čitam, ali nije "moj". Iako su obojica vrhunski, bez diskusije.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Na temu ruskih klasika: Zlatko Crnković je jednom prilikom rekao da Dostojevskog voli, a Tolstoja poštuje.
    Ja za sebe mogu reći obrnuto, Rat i mir mi spada u 5 najboljih ikad pročitanih knjiga, Tolstoja jako volim, a Dostojevskog rado čitam, ali nije "moj". Iako su obojica vrhunski, bez diskusije.
    Ja nekako slično osjećam spram dostojevskog...Planiram pročitati Rat i mir uskoro . A nisam pročitala ni zločin i kaznu Čitala sam idiota, kockara i karamazove. Htjela bih i Madam Bovary, baš mi je bed što neke knjige iz lektire nisam pročitala. Čitala sam ja dosta u školi, ali sam lektiru bojkotirala.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela bih i Madam Bovary
    Nju svakako pročitaj

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sad mi iskoči iz sjećanja…je li itko čitao Wilbura Smitha? Čitala sam ga prije desetak godina, prije foruma pa nikad nisam podijelila to iskustvo, jer ga nitko od mojih nije čitao.

Uglavnom, pročitala sam dosta njegovih knjiga, jedino se uz pomoć gugla se mogu sjetiti naslova, radnje sam čak dobro zapamtila (obično je obrnuto), ali znam da mi je bio jako zanimljiv, na pojedinim dijelovima mrvicu dosadan (godpodarstvo, politika), ali sve u svemu sam uživala čitajući njegova djela.

Ima li vas još?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vragolije zločeste curice su mi baš ok. Dostojevski mi je miljenik, Tolstoj mi je faca, ali nisam ljubiteljica.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Rasjedi - Nancy Houston (http://www.matica.hr/vijenac/452/Dje...20za%20traume/)
    Zanimljiva pripovijedna perspektiva. Kronika jedne obitelji. Za sada mi je baš čitka i sviđa mi se.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Rasjedi - Nancy Houston (http://www.matica.hr/vijenac/452/Dje...20za%20traume/)
    Zanimljiva pripovijedna perspektiva. Kronika jedne obitelji. Za sada mi je baš čitka i sviđa mi se.

Palci, to je super knjiga!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zapisujem Rasjede.
    trenutno sam na Perišiću, Naš čovjek na terenu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    trenutno sam na Perišiću, Naš čovjek na terenu.
    Jedna od boljih koje sam pročitala u zadnje vrijeme.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Upravo dovršila: Z. Shalev - Ljubavni život. Svidjela mi se.
    Probat ću sutra naći Muž i žena te Kasna obitelj.
    Jesu li pisane na isti način?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jesu (ako mislis na burne umutarnje monologe i obje su bolje od ove koju si procitala. Kasna obitelj je meni bila genijalna knjiga.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi iskoči iz sjećanja…je li itko čitao Wilbura Smitha? Čitala sam ga prije desetak godina, prije foruma pa nikad nisam podijelila to iskustvo, jer ga nitko od mojih nije čitao.

Uglavnom, pročitala sam dosta njegovih knjiga, jedino se uz pomoć gugla se mogu sjetiti naslova, radnje sam čak dobro zapamtila (obično je obrnuto), ali znam da mi je bio jako zanimljiv, na pojedinim dijelovima mrvicu dosadan (godpodarstvo, politika), ali sve u svemu sam uživala čitajući njegova djela.

Ima li vas još?
    Nisam jos citala, ali imam na citacu neki njegov serijal: Bog rijeke, Caribnjak, Potraga i Sedmi svitak. Znaci, u skorije vrijeme

Sad sam uzela Tudjinku, Diana Gabaldon. Za razbibrigu, lagano i citljivo

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala sam svoju prvu Munroicu
    Druzba, sluzba....
    lijepo pise, stvarno je uzitak citati
    ali da sam se patosirala od odusevljenja - nisam
    (moguce da su bila prevelika ocekivanja, potaknuta ovacijama na ovom topicu)

prekratke su mi te njezine pricice, bas bih rado da pise duze forme
    taman se ufuras, uzivas u radnji, likovima ... i onda gotovo

citat cu i ostale objavljene kod nas, svakako

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nesbo: Fantom
    odlican. bolji od prethodnog Leoparda (tamo je malo previse fantazirao za moj ukus)

Zarko Lausevic: Godina prodje, dan nikad - dnevnik jedne robije
    dobra je, potresna, emotivna.
    ovaj glumac dobro barata i svojim rijecima na papiru
    zavrsava presudom, ali znam da je preinacena kasnije, pa moram procitati i drugi dio

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja nisam imala problem s glavnim likom u Perišićevom romanu Naš čovjek na terenu, ali jesam sa svim ostalim likovima koji su zamišljeni kao da su izašli iz dijela nekog namještaja.
    knjiga mi je ipak u početku bila dobra, ali kako sam napredovala kroz tekst, cinizam je počeo doslovno curiti sa stranica i mene je to počelo živcirati.
    ima u tom romanu svijetlih trenutaka, ali se oni gotovo gube u gomili svega što je autor namjerio staviti u knjigu.
    Posljednje uređivanje od anamar : 05.05.2014. at 23:15

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja nisam imala problem s glavnim likom u Perišićevom romanu Naš čovjek na terenu, ali jesam sa svim ostalim likovima koji su zamišljeni kao da su izašli iz dijela nekog namještaja.
    knjiga mi je ipak u početku bila dobra, ali kako sam napredovala kroz tekst, cinizam je počeo doslovno curiti sa stranica i mene je to počelo živcirati.
    ima u tom romanu svijetlih trenutaka, ali se oni gotovo gube u gomili svega što je autor namjerio staviti u knjigu.
    a meni je to baš bilo super, jer je on u toj apatiji i depresiji imao jedino cinizam kao obrambeno sredstvo organizma... Ne znam, meni je bio super, našla sam se na istoj frekvenciji.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ironija mi je još uvijek draža od cinizma

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Počela Austerlitz od Sebalda jutros u tramvaju. Baš je nekako nježna i melankolična.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nora Roberts: Svjedokinja - lagano, zanimljivo, vuče na čitanje...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pročitala sam Rasjede. tema je vrlo zanimljiva, kao i način pripovijedanja.
    ali mislim da je Kristian Novak u Črnoj mati, puno bolje odradio posao dječje perspektive priče.
    ponašanje šestogodišnjaka Nancy Huston nije mi bilo jednako uvjerljivo. najuvjerljivija je svakako Sadie, a najmanje uvjerljiva Kristina.

rado bih čitala još o "vrelu života".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda uzmi roman Daše Drndić, "Sonnenschein".
    Iako, meni je od te knjige bilo zlo. Fizički. A u cjelini, nije me nešto impresionirala. Ali ipak, govori o toj temi, pa ako si zainteresirana...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Iako, meni je od te knjige bilo zlo. Fizički. A u cjelini, nije me nešto impresionirala.

s obzirom kako si ju opisala, nisam sigurna

ipak ću se prije pozabaviti s A. Munroe i njenom knjigom, Dragi život.
    za nju sigurno znam da će mi se svidjeti.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nakon što sam pročitala dvije ozbiljne knjige i zabavila se, zaključila sam da sam spremna za Brodeckov izvještaj.

Nisam požalila.
    Atmosfera je sjajna, životna (cijelo jutro guglam slike alzaških sela). Dojam je mučan, toliko da čovjek izgubi vjeru u čovječanstvo.
    Stil ima uporište u liku pripovjedača, opravdan je, ali meni je ispočetka bio malo zamoran. Na početku drugog poglavlja svaka rečenica ima usporedbu, a ova mi se zabila u svijest:
    A zima je kod nas duga kao stoljeća nabodena na veliki mač, kad golema udolina zagušena šumama ocrtava neka neobična zatvorska vrata.
    Na par kratkih trenutaka pripovjedačevo obraćanje podsjetilo me na Derviš i smrt, jedino što su u Dervišu događaji izneseni kronološki, a ovdje je sve puno digresija i skakanja iz sadašnjosti na različite točke u prošlosti. A na Selimovića me je podsjetilo i ono otkrivanje mreže zla oko sebe (koje je svugdje).
    Ispočetka me je malo frustriralo to bježanje od iznošenja glavnih događaja, ali na kraju sam uvidjela da je izvrsno, da je baš pogođena struktura.

Ovako opisanu, knjigu vjerojatno nitko ne bi uzeo pa moram dodati da je to fascinantno štivo, i ne ispušta se lako iz ruku.
    Više se obraća intelektu, nego emocijama.

Potakla me ne razmišljanje.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako opisanu, knjigu vjerojatno nitko ne bi uzeo pa moram dodati da je to fascinantno štivo, i ne ispušta se lako iz ruku.
    Evo, ovako opisanu, mene si zainteresirala, uzet ću ju (a prije malo zguglati o čemu se radi)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ali mislim da je Kristian Novak u Črnoj mati, puno bolje odradio posao dječje perspektive priče.
    ponašanje šestogodišnjaka Nancy Huston nije mi bilo jednako uvjerljivo. najuvjerljivija je svakako Sadie, a najmanje uvjerljiva Kristina.

Evo, ja je još uvijek čitam, pri kraju sam i također mi je bio najzanimljiviji dio sa Sedie. Sviđa mi se, zanimljiva, a opet mi ne vrši lobotomiju kasno navčer.
    Sonnenschein imam na polici već neko vrijeme. Čeka.
    Čeka me i Herta Muller i Ljuljačka daha. Od nje sam čitala Da mi je danas bilo ne susresti sebe.
    Posljednje uređivanje od palčica : 09.05.2014. at 09:57

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Upravo sam pročitala Rasjede i potpisujem anamar, samo je meni najmanje uvjerljiv bio Sol.

Nabrzinu sam preletjela pogledom neke dijelove od kraja prema početku knjige.

Mislim da je vrijeme da presiječem niz težih štiva nekim lakšim.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 15.05.2014. at 20:08

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Upravo sam pročitala Rasjede i potpisujem anamar, samo je meni najmanje uvjerljiv bio Sol.

Nabrzinu sam preletjela pogledom neke dijelove od kraja prema početku knjige.

Mislim da je vrijeme da presiječem niz težih štiva nekim lakšim.
    Onda nikako nemoj sljedeće Brodecka.

sasa i Anci, hvala
    Ponosna sam da sam kompliment dobila od tako pametnih i sofisticiranih forumašica.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Onda nikako nemoj sljedeće Brodecka.
    Presijeći ću Svjetionikom, krimić prolazi, onda ću Brodecka

(volim i ja tvoj crtice, zato sam ga i posudila )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je Brodeckov izvještaj genijalna knjiga i super si je opisala.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni je Brodeckov izvještaj genijalna knjiga i super si je opisala.
    I hvala na preporuci

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo, ovako opisanu, mene si zainteresirala, uzet ću ju (a prije malo zguglati o čemu se radi)
    I mene
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 09.05.2014. at 13:17

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, digla i Brodeckov izvještaj i Rasjede i Svjetionik…sad ne znam koju bih prije

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Richard McCann - Samo dječak, odlična knjga o dječaku čija je majka bila žrtva Jacka Trbosjeka, otac je njega i sestre zlostavljao. Knjiga o ljubavi, tragediji i odlučnosti. Odlična je!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja citam zadie smith London Nw. I jos da kazem da obozavam Juranine crtice o knjigama koje cita.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja volim citati Juranu

Citam Idiota. Nesto sam malo usporila jer sam se navukla na Good Wife pa citam samo uz kavu ujutro. Sva sreca pa imam jos dvije epizode pa sam mirna

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

... jer sam se navukla na Good Wife pa citam samo uz kavu ujutro. Sva sreca pa imam jos dvije epizode pa sam mirna
    ovako i kod mene, samo su pitanju druge serije

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dawn French: Mrvicu čudesno - sjajno viđenje obiteljskog života, opuštajuće i smiješno. Preporučam svima čija djeca su pubertetlije ili će to uskoro biti. Uistinu odlična!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •