Stranica 49 od 103 PrviPrvi ... 3947484950515999 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Gordan Nuhanović: Šale su ostale kod kuće
    Putopisne crtice iz zemalja bivšeg SSSR-a, konkretno: Moldavije, Gruzije, Azerbajdžana, Kazahstana, a posjetio je i Nagorno Karabah. Duhovito, lagano, zabavno štivo, ali ne očekujte preveliku kvalitetu. Glavna zamjerka mi je zapravo što nema nikakve cjeline.
    Ali sam se više puta dobro nasmijala čitajući. Evo preporuke za "presijecanje" teže literature.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Fala, tanja_b!

Može još preporuka za nešto lagano, po mogućnosti humoristično, ali ipak dobro napisano?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citala si Osmog povjerenika?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Optimist, uzmi si bilo što od Hornbyja. Nije nobelovski dobro, ali odgovara svim tvojim kriterijima.

Ja čitam Jarčevo slavlje, sad nakon dvije njegove knjige vidim da mi je Llosa novi McEwan, neću stati dok ne pročitam kompletni opus.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    sad nakon dvije njegove knjige vidim da mi je Llosa novi McEwan, neću stati dok ne pročitam kompletni opus.
    Laganini off-topic: prehepi sam sto je uciteljica od E. za lektiru zadala McEwanovu zbirku prica za djecu, "The Daydreamer".
    I ja ju procitala, dobra je, napeta, onako blago spooky i tjera klince na razmisljanje o tome kakve zelje su primjerene, a kakve ne.
    Najbolje mi je to sto je E. odusevljena, bas je kao pogodjena za njen ukus! :D
    I u razgovoru s uciteljicom (koja je inace prilicno rezervirana), otkrijem da joj je on omiljeni pisac za odrasle!

Odmah sam si podigla The Comfort of Strangers, da se podsjetim.

Prosli vikend sam, kao fol za relax, procitala "The Vintage Teacup Club" od Vanesse Greene - ne znam zbog cega je na tako dugoj listi cekanja u nasoj biblioteci, nije zadovoljavajuca cak ni kao mozak-na-pasu stivo. :/

Sad citam Lolly Winston, "Happiness Sold Separately", o muzu i zeni koji prolaze kroz neplodnost svako na svoj nacin, te utjecaj toga na njihov brak i odnos.
    Zanimljivo napisano.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lolly Winston, "Happiness Sold Separately" - dobra knjiga. Teska tema, no uz crni humor i ironiju, odlicno napisana.

Ian McEwan: The Comfort of Strangers - tako mi je dobro jucer legao!
    Ukocena sam vrat-rame-desna ruka (ulovila propuh :grrr, i jucer sam umirala od dosade od lezanja, sjetila se da imam njega, progutala ga u dva sata. Uznemirujuca, no predobra!
    I sad saljem moje u biblioteku po jos (Amsterdam, Chesil Beach, First Love, Last Rites).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eeee, Svimbi, Jarčevo slavlje je izvrsna knjiga. Možda mi se zato Vragolije i nisu svidjele, imala sam stvarno velika očekivanja nakon Jarca.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Angie, meni su Vragolije stvarno sjele. To što je Ricardo tako jadan i patetičan meni nije dizalo tlak, osjećala sam empatiju.
    Čak sam si i prepisala jednu rečenicu iz te knjige, što dugooo nisam učinila.
    Ovu
    Njezinom krivnjom iluzije koje od egzistencije stvaraju nešto više od zbroja rutina za mene su bile pogašene.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Osmi povjerenik mi je definitivno jedna od najboljih i najdrazih knjiga, stalno ju preporucam
    Davno sam citala Sjajne zetnute godine, tada mi je bila odlicna.
    Slijedeca tura je onda od H.
    Ako se sjetite jos koje, samo pisite...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja imam ovisnički potencijal kad je riječ o tv-u, ali slično je s literaturom. tako sam danas popodne progutala Dragi život, A. Munroe. gotovo da je bolje reći da je knjiga progutala mene.
    kao što je tanja_b napisala, čitajući ju, osjećaš se kao da se vraćaš kući.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

1. Za lagano čitanje preporucujem neobicnu knjigu- The garden of Evening mists (Tan Twan Eng). Umirovljena sutkinja iz Malezije se vraca u kucu ciji vrt je uredjivala 40-ak godina ranije sa Japanskim vrtlarem (koji je nekad bio glavni vrtlar Japanskoga cara) i od tuda se prica rasplice unatrag sve do II sv. rata i malo prije.

2. Nije losa za lagano ljetno citanje- The Swap (Antony Moore). Lagani krimic. Ja bas i nisam neka od krimica, ali ovaj mi je sjeo. Dobro je napisan, ima nesto malo i humora, a malo se i preispituju granice sto je normalno i sa cime bismo trebali biti zadovoljni i kako sami sebe perscipiramo kroz tudje oci.

3. Za sve koje na bilo koji nacin interesira psihologija, psihijatrija, psihoanaliza, zapravo psihičko zdravlje opcenito, od sveg srca preporučujem knjigu koja me totalno oduševila. Posudila sam ju ali ju sada kad sam ju vec procitala namjeravam i kupiti. Zove se
    Cracked why psychiatry is doing more harm than good (James Davies). To je analiza rasta psihijatrije u XX stoljecu, the porasta broja priznatih mentalnih bolesti, kao i nevjerojatnog porasta pacjenata koji su dijagnosticirani da imaju neki psihicki poremecaj i nevjerojatnog rasta upotrebe sredstava za smirenje, protiv depresije itd.

Ja sam sve tri citala na Engleskom, ali rpetpostavljam da su prevedene na Hrvatski.
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 22.05.2014. at 00:13

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jučer sam s olakšanjem završila čitanje usiljeno duhovite knjige Jonasa Jonassona "Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao".
    Autor je imao nesumnjivo dobru ideju i knjiga čak i započinje vrlo duhovito, ali nakon par poglavlja pokazalo se da: 1) uopće ne zna kako voditi radnju, potencijalno napeta radnja upada u prazan hod kojeg se ne uspijeva osloboditi do kraja knjige; 2) smisao za humor mu je lošiji čak i od američkog, a nije čak ni originalan; 3) u pokušajima da kroz glavni lik stogodišnjaka prati povijest 20. stoljeća pokazuje neke elementarne povijesne (kronološke!) netočnosti, a o biološkim nelogičnostima da ne govorim.
    Ono što je započelo kao zgodna i duhovita knjiga nastavilo se kao dosadno razvučeno prikazivanje suvišnih detalja, a završilo je tako da sam ga poželjela poslati dovraga. A pročitala sam je do kraja samo zato što sam htjela vidjeti kako će se autor ispetljati iz onog u što se sam zapetljao.
    Sad jedva čekam odlazak u knjižnicu i odmor uz neko bolje štivo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Elly, fora
    Steta sto nije prevedeno kod nas (the daydreamer).

Ja sam nakon idiota malo u "auster fazi". Procitala sam mr. Vertiga. Sad citam ny trilogiju, duhove.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Elly, fora
    Steta sto nije prevedeno kod nas (the daydreamer).

Ja sam nakon idiota malo u "auster fazi". Procitala sam mr. Vertiga. Sad citam ny trilogiju, duhove.

I ja isto
    NY trilogiju sam pročitala, kao i Sunset Park (ta mi je izvrsna), sad čitam "Mjesečevu palaču", a nadam se da će uskoro na red stići i "Nevidljivo".
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 26.05.2014. at 15:24

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam kapitulirala pred Harmonijom caelestis.
    Kad sam je donijela kući, mali me je pitao je li to rječnik - toliko je debela - 850 stranica.
    Prvi dio se sastoji od fragmenata iz obiteljske povijesti u kojima sve likove naziva moj dragi otac, a vidljivo je da misli na sve svoje pretke jer se radnja događa od baroka do nedavne povijesti. Ja sam se gubila u tom njegovom lepršavom pripovijedanju, iako je stil jako privlačan - duhovit i razigran.
    Pa sam priliku dala drugom dijelu, koji je koncipiran kao klasičan roman, ali i ondje traži dobru koncentraciju, čega meni sada fali tako da sam je pozdravila. S doviđenja, ne sa zbogom.

Sad čitam Dežulovićev Christkind, a to ide, klizi.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sinoc sam zavrsila Andele u mojoj kosi... Sad se prebacujem na nastavak Stube prema nebu..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nisam citala Sunset park, bas dobro da je dobra :D
    Nevidljivo je meni prva njegova i najbolja.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Brodeckov izvještaj - iznimno djelo u kojem je savršeno opisana okrutnost.

tanja_b, Jurana, hvala na preporuci. Preporučam je dalje.

Upravo sam ju dovršila i još sam pod dojmom.

To je jedna od onih knjiga koje se ne zaboravljaju, već ostavljaju trajni trag.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jako sam sretna što sam je uspjela posuditi prije 2 dana, jedva čekam dovršiti ovo što čitam da se bacim na to

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Gordan Nuhanović: Šale su ostale kod kuće
    Putopisne crtice iz zemalja bivšeg SSSR-a, konkretno: Moldavije, Gruzije, Azerbajdžana, Kazahstana, a posjetio je i Nagorno Karabah. Duhovito, lagano, zabavno štivo, ali ne očekujte preveliku kvalitetu. Glavna zamjerka mi je zapravo što nema nikakve cjeline.
    Ali sam se više puta dobro nasmijala čitajući. Evo preporuke za "presijecanje" teže literature.
    Presjekla

I potpis.

Humorističan prikaz jada i čemera.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja trenutno čitam Sve ono što banke ne žele da znate...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dovršila Jarčevo slavlje. Mnogi su čitali, pa iksam oduševljenje.
    U pripremi imam Willa Selfa, Opušak.
    Knjigu sam dobila uz antipreporuk, veliki, ali baš zato me zaintrigirala
    Čitao netko?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nisam

Dosla sam samo napisati da sam naprosto ocarana Brodeckovim izvjestajem!
    Jurana, hvala na preporuci.

Knjiga je prepuna tako dobrih misli da sam si je pozeljela kupiti i opet citati. Claudelove recenice su meni bas poeticne, bajkovite cak- rekla bih, a izravne, duboke. Neke sam par puta procitala i razmisljala o njima s knjigom u krilu.

Nevjerojatan je taj njegov prikaz ljudske zloce, opet lisen autorovih komentara. Dovoljno te strese opis djela, cinjenja i necinjenja...

Ovo je knjiga kojoj cu se vracati.

Uh. Sto da sad citam? :D

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moram napisati da je Brodeckov izvještaj tanjin pronalazak!
    I njoj zahvaljujemo na preporuci

Dvaput je pisala o knjizi prije mene na temi, samo je moj osvrt friškiji.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aha. Ne cudi me
    Hvala objema.
    A sto da ja citam? :D

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ajde daj neke smjernice - ozbiljno, lagano, slično Brodecku, pripovijetke ili roman, ili daj tri naslova i traži sličan

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde daj neke smjernice - ozbiljno, lagano, slično Brodecku, pripovijetke ili roman, ili daj tri naslova i traži sličan
    Jel ti ja izgledam neozbiljna?

Šala, može "ozbiljno".

Baš gledam na Goodreadsu što mi je zadnje bilo dobro. Srednji spol od Eugenidesa, Črna mati zemla, Runaway od Munroice, novi Oz, Nabokov, Pahorova Nekropola. Auster mi je standardan- volim ga čitati i volim kako piše, ali mi je isti u svim romanima standardno dobar. Jako dobar mi je bio Javier Cercas (Salaminski vojnici, Brzina svjetlosti). Francuska suita Irene Nemirovsky.
    I volim Zeruyu Shalev. Marqueza, ali to sam skoro sve pročitala...

Ok?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A jesi li čitala Marquezove memoare?
    Odlični su.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A jesi li čitala Marquezove memoare?
    Odlični su.
    Viš, to nisam.
    Dobro sam rekla- skoro sve
    Hvala

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Neko vrijeme, kad ne bih znala što uzeti, u knjižnici sam uzimala knjige iz biblioteke Andrea Zlatar vam predstavlja jer me nijedna nije razočarala.

Mogu se sjetiti da sam pročitala Razmetno ljeto, Majčino mlijeko, Nasljeđe gubitka, Mali otok, Travanjsku vješticu, Halabuku u voćnjaku guava, Obitelj March. Prve tri su mi najbolje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidim inače da je objavljena još jedna Claudelova knjiga, "Istraga". Nisam čitala, po opisu na mvinfo čini mi se malo slična Kafki, kad mi dođe pod ruku, vidjet ću...

Jučer sam dovršila kraći roman Jeana Matterna, O medu i mlijeku .
    Njegov prethodni roman, "Kiralyeve toplice", nije me nešto impresionirao, zapravo, dobrim dijelom sam ga uspjela zaboraviti (čitala prije 4 godine).
    Ovaj roman je tematski dosta sličan (a pokazat će se, ima i neke sadržajne veze s prethodnikom), ali mi je puno dojmljiviji. Slojevitiji, dublji, baš imam dojam da sam ga bolje uspjela razumjeti.
    Pa ako netko traži preporuku...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja, hvala na jos jednoj preporuci. Kad citam osvrt na mvinfo, i prvi roman izgleda dobar...
    http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=6672

Bas cu potraziti obje knjige.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad, nakon pročitane obje Matternove knjige, čak mi se čini da bi bilo bolje prvo pročitati drugu ("O medu i mlijeku"), a onda Kiralyeve toplice. Logičnije je, i možda bi ukupan dojam bio bolji.
    To za Anci ako traži obje knjige

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

brišem jer ne gledam sve postove
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 04.06.2014. at 16:05

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala na preporukama
    Naravno, ne nadjoj niti jednu u svojoj knjiznici a u cajtnotu sam pa nisam stigla u druge...
    Posudila sonnenschein dase drndic i angienog cvetnica, povijest instituta. I jednog boku, ali to ce, vjerujem, samo muz jer ustvari nisam in the mood za putopise...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Iako jako volim onaj sladunjavi istočnjački stil pisanja, nije me se posebno dojmila zadnja Hosseinijeva knjiga I odjeknuše gore. Uživala sam čitajući Tisuću žarkih sunaca, možda sam zato previše očekivala.

Nije loša, ali je daleko manje zanimljiva od ostalih romana sličnog sadržaja. Uglavnom, ne ostavlja jak dojam, već viđeno, pomalo otrcano, ali i dalje dovoljno privlačno djelo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O medu i mljieku se mene prilicno dojmilo.
    Jucer sam zavrsila Tajnovitu knjizaru gospodina Penumbre, napeto i zabavno, tajna prastara drustva i Google u istoj recenici.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ah, posao... Čak ni čitati ne stignem
    Jedva sam Paul Austera nekako dovršila (Mjesečeva palača), morala čak produživati u knjižnici. Ali sad idem na put pa si malo gledam što bih ponijela od literature.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, pocela sam s dasom drndic, sonnenschein. Cvetica cu poslije.

Idem pogledati polusan... Povezane su ili?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisu povezane, ne.
    Samo u Polusnu opisuje sazrijevanje, odrastanje, formiranje osobe, jako mi se bio svidio tamo.
    Povijest instituta je roman s određenom radnjom, moguće da ljudima ispadne i dosadan, ako ne poznaju Cvetnićev stil. Meni se jako sviđa, ali treba za njega imati vremena i koncentracije

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Sad, nakon pročitane obje Matternove knjige, čak mi se čini da bi bilo bolje prvo pročitati drugu ("O medu i mlijeku"), a onda Kiralyeve toplice. Logičnije je, i možda bi ukupan dojam bio bolji.
    To za Anci ako traži obje knjige

Ipak sam nasla obje u drugoj knjiznici. Procitala sam ih.
    Meni su se obje jako svidjele. Svidja mi se stil pisanja.

Tanja, malo podsjetnik u kiralyevim topilcama se radi o covjeku, prevoditelju, koji je u djetinjstvu u nesreci izgubio sestru i kako se tesko nosi s tim. Kako ga proganja njezina smrt i prati strah od gubitka drugih voljenih osoba u zivotu.
    Roditelji su o tome uvijek sutjeli i koliko god njemu to bilo tesko, nastavio je istim putem kao i oni. Svoju zenu je skroz iskljucio iz svih svojih razmisljanja, strahova... Isti obrazac kao onaj koji ga jos uvijek boli.
    I jos jps jedna tema provlaci- njegov identitet (nacionalni, etnicki) jer je iseljenik, roditelji sapcu kad pricaju na materinjem jeziku. A i pripada jednom narodu o cemu mu roditelji nisu nista pricali.
    Na jednom dijelu se pita kako ce biti otac svom djetetu kad ne zna koji da ga jezik uci.

N nekim dijelovima me bas steglo u grlu i pogodilo. Jako su dobre. Obje.

I procitala sam sonnenschein dase drndic. Rijec je o tzv.dokumentarnom romanu. Romanu s dosta stvarnih cinjenica, isjecaka iz novina, popisa deportiranih. Drndic pise ostro, izravno. Jako je dobra. Ovo mi je njezin prvi roman.
    Vidjela sam na polici jos beladonu i april u berlinu i jos jednu, cini mi se. Citao netko? Tanja?
    Posljednje uređivanje od Anci : 10.06.2014. at 07:26

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ipak sam nasla obje u drugoj knjiznici. Procitala sam ih.
    Meni su se obje jako svidjele. Svidja mi se stil pisanja.

Tanja, malo podsjetnik u kiralyevim topilcama se radi o covjeku, prevoditelju, koji je u djetinjstvu u nesreci izgubio sestru i kako se tesko nosi s tim. Kako ga proganja njezina smrt i prati strah od gubitka drugih voljenih osoba u zivotu.
    Roditelji su o tome uvijek sutjeli i koliko god njemu to bilo tesko, nastavio je istim putem kao i oni. Svoju zenu je skroz iskljucio iz svih svojih razmisljanja, strahova... Isti obrazac kao onaj koji ga jos uvijek boli.
    I jos jps jedna tema provlaci- njegov identitet (nacionalni, etnicki) jer je iseljenik, roditelji sapcu kad pricaju na materinjem jeziku. A i pripada jednom narodu o cemu mu roditelji nisu nista pricali.
    Na jednom dijelu se pita kako ce biti otac svom djetetu kad ne zna koji da ga jezik uci.

N nekim dijelovima me bas steglo u grlu i pogodilo. Jako su dobre. Obje.
    Onda si sigurno otkrila i sadržajnu vezu između Kiralyevih toplica i Meda i mlijeka?
    Meni je to bilo pravo otkriće na kraju ove druge knjige (s tim da sam Kiralyeve toplice čitala prije 4 godine i jedva sam ih se sjetila, ali sam iskopala iz pamćenja dovoljno detalja da povežem s drugom knjigom). I zato mislim da bi bilo bolje prvo čitati Med i mlijeko, a onda Toplice, bolje bi se sve skupa posložilo.
    Sad, iz ove perspektive, obje knjige mi se čine puno zanimljivije nego u početku.

I procitala sam sonnenschein dase drndic. Rijec je o tzv.dokumentarnom romanu. Romanu s dosta stvarnih cinjenica, isjecaka iz novina, popisa deportiranih. Drndic pise ostro, izravno. Jako je dobra. Ovo mi je njezin prvi roman.
    Vidjela sam na polici jos beladonu i april u berlinu i jos jednu, cini mi se. Citao netko? Tanja?
    Tu ti nisam baš mjerodavna, naime, ja nekako ne volim Dašu Drndić Sonnenschein sam čitala i bilo mi je fizički mučno od njega i nekako nisam imala volje uzeti još neku njezinu knjigu... iako je ona dosta cijenjena i smatraju je kvalitetnom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Onda si sigurno otkrila i sadržajnu vezu između Kiralyevih toplica i Meda i mlijeka?
    Meni je to bilo pravo otkriće na kraju ove druge knjige (s tim da sam Kiralyeve toplice čitala prije 4 godine i jedva sam ih se sjetila, ali sam iskopala iz pamćenja dovoljno detalja da povežem s drugom knjigom). I zato mislim da bi bilo bolje prvo čitati Med i mlijeko, a onda Toplice, bolje bi se sve skupa posložilo.
    Sad, iz ove perspektive, obje knjige mi se čine puno zanimljivije nego u početku.
    Dobro si i povezala uzevši u obzir toliko vremenski odmak...
    Ne bih spojlala pa ću samo potvrdno odgovoriti na tvoje pitanje

Meni su se, kao što sam već rekla , obje jako svidjele. I brzo se čitaju :D
    Toplice sam pročitala jučer u ZET-u, pola od doma do posla, ostatak na povratku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marian Keyes: "Sushi for Beginners" - preskociti, toliko je lose napisano da nemam rijeci... :/

Trenutno citam "prirucnik o adolescentima" - http://www.ibs.it/code/9788874967728/pellai-alberto/questa-casa-non.html]A. Pellai: "Questa casa non è un albergo!"[/url] (u prijevodu: Ova kuca nije hotel! ).
    I moram priznati da mi se dosta svidja, bas je... informativna.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Carlos Ruiz Zafon - Anđelova igra

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Anci, kako napreduje Cvetnić? Možda da si ipak počela s njegovim Polusnom, čisto da vidiš kako lik funkcionira...

Angie, Cvetnic je dobar, upravo ga citam, imam jos mozda trecinu knjige za procitati. No unatoc kvaliteti, meni fali da se nisam uspjela nekako povezati s glavnim likom kao ni s radnjom. Ne odbija me i zelim ga procitati, samo mi fali "ono nesto" sto uvijek osjetim dok citam neki roman. Onako, nisam skorz uzivljena.

Prije Cvetnica sam citala Zar je to covjek Prima Levija u kojem autor opisuje godinu prozivljenu u Auswitzu. Odlican je. Unatoc teskoj temi, cita se "lako". Osim ocekivene kolicine uzasa, ovdje se moze naci i prikaz nekih tehnickih detalja iz kojih je vidljivo kako je u nekim segmentima funkcionirao logor. Ekonomija medju logorasima, razmjene, vrijednost i bezvrijednost stvari.
    A onda te na dijelovima opet sokira, kao npr. scena gdje opisuje kako mu se i nakon oslobodjenja zaledi krv u zilama kad cuje odredjenu skladbu. Jer ju je slusao za vrijeme marsa na koji su ih tjerali. To mi se bas usjeklo u pamcenje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pročitala sam Povijest instituta. Dakle, jako je dobar, odlično, zanimljvo piše. Jako je duhovit.
    I zadnja trećina knjige mi je bolja od ostatka. Smijem to reći?
    Tek sam se na zadnjoj trećini nekako "saživjela" i s radnjom i glavnim junakom. Dobar mi je kako se sprda na vlastiti račun.
    Ili sam se tek na zadnjoj trećini knjige "privikla" na stil pisanja? Sad će Angie reći da sam fakat trebala započeti s Polusnom

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I inače volim i cijenim Nives Opačić pa mi se jako svidjela njena putopisna proza "Pod Velikim Medvjedom - špartanje po sjevernoj hemisferi" (Matica Hrvatska 2012).
    Prava knjiga za opuštanje prije spavanja.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iris Murdoch Pholosopher's pupil. Prekrasna knjiga. Rasprave o Bogu (ne religiji!), ljubavi, umjetnosti. A sve prikazano kroz pricu o jednoj obitelji, jednom gradu i jednom filozofu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •