Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam pročitala sve knjige o Harry Potteru. MM me pita da kako to mogu čitati. Ne samo da mogu, nego i uživam. A i sve filmove smo pogledali.
    Ja sam ih prije tri godine sve glasno pročitala djeci - trajalo je punu godinu dana i više mi je bilo dosta Harryja. Djeca su vidjela najavu novog filma i sada žele ponoviti ciklus, ali ovaj puta će biti bez mamice...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ih prije tri godine sve glasno pročitala djeci - trajalo je punu godinu dana i više mi je bilo dosta Harryja. Djeca su vidjela najavu novog filma i sada žele ponoviti ciklus, ali ovaj puta će biti bez mamice...

Ja sam jedva izdržala Tolkiena (Pripovijesti iz opasnih predjela, Hobbit, do trilogije još nisu stigli, ali čitat će sami ako budu htjeli).

U Harryja se nisam upuštala... Tko želi, nek čita, ali tek NAKON lektire, ne umjesto...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskusne mame starije djece, recite mi, ostavlja li odrastanje bez HP-a zaista traume?

Naime, ja sam se upoznala samo s prvim dijelom i bilo je :zijev-dosada: , pa mi pada mrak na oči pri samoj pomisli da to čitam djeci na glas... I još k tome godinu-dvije.

Nekako mi se čini da kvalitetne dječje književnosti ima zaista mnogo i bez HP-a: Kušan, Kästner, Lindgren... Da ne nabrajam.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 20.11.2010. at 13:21

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji je pod utjecajem prijatelja potražio HP u knjižnici. Kad je vidio kako je to debela knjižurina, odustao je... Ništ nisam rekla. Baka im je snimila film - nije ga se dojmilo. Mlađi sin to voli pogledati, ali onak, ofrlje... Predugo je njima toliko sjediti i gledati, a pogotovo čitati. Moj stariji ionako voli kraće stvari i prizemnije teme - trenutno je dovukao doma neku knjigu o hrvatskim planinarskim domovima i to proučava (čak je i tatu ne-baš-oduševljenog čitača uvukao u to).

Ja svoje klince potaknem da pročitaju lektiru, a to završi tako da si kasnije biraju sami što žele. Raspametili su se nad knjižicom 35. svibanj (Kastner), mlađi ima u knjižnici svoju omiljenu policu (Čarobnica Lili u 1001 situaciji, valjda je već preko pola slistio).

Vjerujem da djeci u ovoj dobi treba pustiti da si traže literaturu koja im odgovara. Bitno je da steknu naviku čitanja bilo čega. Moj stariji je skakao od sreće kad je jučer stigla naručena knjiga "PC za neznalice", a mlađi je na Interliberu nanjušio neku literaturu kako napraviti svoj blog. Od književnosti zanima ih za sada samo proširivanje lektire i ja ne forsiram više. Tek su prerasli slikovnice. Kako će biti za koju godinu - ovisi o puno stvari: o njima samima, o učiteljici, o onom što vide od nas, a jako jaaako puno o društvu. AKo klapa bude čitala HP, budu i oni. Ako budu čitali Blizanke, prebacit će se na to... Trenutno su "In" knjige Sanje Polak.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Iskusne mame starije djece, recite mi, ostavlja li odrastanje bez HP-a zaista traume?

Naime, ja sam se upoznala samo s prvim dijelom i bilo je :zijev-dosada: , pa mi pada mrak na oči pri samoj pomisli da to čitam djeci na glas... I još k tome godinu-dvije.

Nekako mi se čini da kvalitetne dječje književnosti ima zaista mnogo i bez HP-a: Kušan, Kästner, Lindgren... Da ne nabrajam.
    I ja bih radije čitala sve ove nabrojane knjige, ali u to vrijeme nije moglo bez Harryja - po cijele dane su to glumili, a navečer jedva čekali čitanje. Bili su u krevetu u pola 9, ko' urice. Ali jednom je dosta. Sad smo ponovo uveli večernje čitanje - pročitala sam im Knjigu božićnih radosti, sad čitam grčke mitove, a čekaju nas Tri mušketira (sinak je počeo mačevati ).

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da ima! Iako mislim da su Kušanovi romani za malo veću djecu (znam da su lektira u petom razredu, ali naravno da se mogu i prije čitati)..

OnTopic, sada čitam "Pleši, pleši, pleši" Harukija Murakamija.
    To je svojevrsni nastavak romana "Lov na divlju ovcu", pripovjedač je isti, pojavljuju se hotel i poneki lik iz prvog dijela.

Za one koji nisu čitali Murakamija, meni je odličan taj pripovjedač, ujedno i glavni lik, osebujna ličnost, pomalo neujednačen sa svijetom, zanimljivog razmišljanja i slobodan u smislu razmišljanja i ponašanja. Radnja pomalo izmiče čvrstoj realnosti, ali na jedan lagan i prirodan način. Meni je super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •