Stranica 52 od 103 PrviPrvi ... 242505152535462102 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,551 do 2,600 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Modrobradi, Amelie Nothomb
    Moderna verzija bajke pisana u zanmljvom, dinamčnom djalogu.
    Saturnina Puissant javila se na oglas kako bi unajmila izuzetno povoljno sobu u centru Pariza tako će se susresti sa španjolskim plemićem don Elemiriom koji će je odabrati među 15 kandidatkinja. On je zavodnik, no nestalo mu je već osam žena.

Kamo idemo, tata?, Fournier
    Autobiografski, iz perspektive tate dvojice dječaka s posebnim potrebama. Tako pun ljubavi, ljutnje i svega što roditelj može proživljavati, bori se ironijom, humorom protiv svih boli. Isplakala sam potok suza. Predivna knjiga. Za imati kraj kreveta, kad smo nezahvalni.
    "Zar te nije sram Jean-Louise, tebe, njihova oca, što s erugaš svojim mališanima, a oni se ne mogu čak ni braniti? Ne. To ne znači da ih ne volim."

Tisuću godina molitvi
    Trenutno čitam. 10 pripovijedaka o ljudskim sudbinama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Palci, Oz je meni odlican pisac!
    No nemoj zapoceti s najdebljom da te ne demotivira
    Radije uzmi ovu zadnju prevedenu, Medju svojima- zbirka prica o zivotu u kibucu.
    Onda genijalnu Crnu kutiju- pricu o jednoj zidovskoj obitelji.
    Posljednje uređivanje od Anci : 26.07.2014. at 08:29

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Probam ga onda, ionako sam na dugom godišnjem pa stignem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

P.D.James Soba ubojstava - bezveznjikavo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mocvara je odlicna! Nisam je dovrsila, ali jedva se odvajam.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Atlas oblaka - odlično!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja napokon na godisnjem pa citam ko blesava...

Nakanila sam se na toliko hvaljeni Brodeckov izvjestaj, ali ga nije bilo u knjiznici pa sam posudila Sive duse od istog autora. Totalo razocarenje, knjiga mi se uopce nije svidjela - prica ajde jos i nekako, ali stil pisanja me uzasno zivcira. Usiljene metafore, melodramatican ton - vi koje ste citale obje knjige, ako vas ima, da li da se uopce bakcem s brodeckovim izvjestajem?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Atlas oblaka - odlično!
    demantiram samu sebe
    više mi nije odlično, sad mi je postalo otprilike kao da sam na nekoj opakoj drogi pa čitam nekog ko je na još jačoj pisao nešto
    eto takav osjećaj imam
    mjesec dana čitam i neda mi se odustati, ali ovaj dio sa budućnosti, sonmi, vidovitima i konama me razočarao skroz..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, da, bakci se obavezno!
    Brodeck je meni bolji od Sivih dusa.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Meni su, mislim da sam to vec napisala, sve tri njegove knjige razlicite. Skroz mi je drugi stil.
    U sivim dusama je povremeno stil onak', bas nakicen a Brodeck bas udara u pleksus. Izravan je, nema nista suvisno.
    Obavezno procitaj
    Posljednje uređivanje od Anci : 31.07.2014. at 12:04

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dovršila Slobodu. Svidjela mi se.

A.Nothomb: Ni Evina ni Adamova.

(upala sam u vlastitu zamku: toliko mi je gušt čitati, da čitam prebrzo pa ni ne stignem guštati)

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Super anci, hvala, procitat cu onda kad je se docepam.

Trenutno sam na as byatt, Zaposjedanje, svidja mi se, bas mi se takvo nesto cita, ko ljetni ljubic

Procitala sam i Sukob od Elisabeth Badinter, zanimljivo stivo s malo drugacijim pogledom na stvari.

Amelie Nothomb mi spada u neku moju ladicu pisaca/umjetnika koji zasjaju s jednim djelom ali nikad kasnije ne dosegnu tu razinu, nakon straha i trepeta mi je sve njeno nekako drugorazredno (iako citko i zanimljivo, mislim da sam procitala skoro sve prevedeno u nas), iako mi je ni evina ni adamova zapravo bila najbolja nakon straha i trepeta.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Amelie Nothomb mi spada u neku moju ladicu pisaca/umjetnika koji zasjaju s jednim djelom ali nikad kasnije ne dosegnu tu razinu, nakon straha i trepeta mi je sve njeno nekako drugorazredno (iako citko i zanimljivo, mislim da sam procitala skoro sve prevedeno u nas), iako mi je ni evina ni adamova zapravo bila najbolja nakon straha i trepeta.
    Pročitala sam Strah i trepet i Higijenu ubojice (i Ni Evina...). I meni je Strah i trepet najbolja od ove tri.
    Ne znam, generalno nemam želju za pročitati njen cijeli opus. "Ideje" mi se sviđaju ali "realizacija" mi ponegdje zašteka. (kako se krasno izražavam)

P.Pavličić: Narodno veselje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam Strah i trepet i Higijenu ubojice (i Ni Evina...). I meni je Strah i trepet najbolja od ove tri.
    Ne znam, generalno nemam želju za pročitati njen cijeli opus. "Ideje" mi se sviđaju ali "realizacija" mi ponegdje zašteka. (kako se krasno izražavam)

Pa dobro si to napisala; čini mi se da sam negdje bila pročitala da Amelie Nothomb želi pisati i izdavati jednu knjigu svake godine, pa sam zaključila da je to razlog što svoje vrlo dobre ideje ne razvije u dobre knjige.
    Strah i trepet je zaista remek djelo, a kod ostalih njenih knjiga je baš tako da počivaju na zanimljivoj ideji ali su naprosto slabašno, na brzinu napisane.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Preporučujem svesrdno:

Vikas Swarup Šestero osumnjičenih

Priča, mjesta radnje, emocije, napetost, nova znanja, ima sve. Toliko je dobra da nisam znala da li da žurim s čitanjem da što prije saznam kraj, ili da polako uživam u priči Zadnjih desetak stranica sam rastegla na dva dana jer mi se nije odlazilo iz Indije...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Saša Stanišić: Kako vojnik popravlja gramofon - fenomenalno djelo! Naprosto ne mogu vjerovati da je pisano na njemačkom i da je prevoditeljica obavila tako maestralan posao!
    Za plažu sam posudila Iana Rankina, dva krimića, i Ključ od Simon Toyne (na omotu piše: Nju progone. Ona je najvažnija osoba na svijetu. Ona je ključ.) Jako me zanima ima li mjesta takvoj bombastičnosti.

Konačno sam pogledala film Kradljivica knjiga. Mislim da ću prestati gledati ekranizacije dobrih knjiga. Previše očekivanja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super, čeka me taj gramofon u skoroj budućnosti!

Ja čitam Mo Yan - Promjena; jako zanimljivo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gramofon je odlican!
    Mislim da je Stanisicu izasla jos jedna knjiga ali nije prevedena.
    Kad bi pisao na materinjem... :D

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Carrie Fisher, "Postcards from the Edge" - jedna od onih knjiga koje sam uvijek zeljela procitati, a tek sada je dosla na red. Odlicna i britka.

Upravo zavrsavam i "prirucnik o adolecentima" - autor Alberto Pelai, "Ova kuca nije hotel" - zanimljivo, u par stvari sam se bas pronasla.

Nego (malcice off-topic), gledam popis skolskih knjiga za slijedece 3 godine, ne mogu znati ce li ce ga promijeniti kad E. bude "3. media" (8. razred) - ali na popisu knjige koju ce proucavati kroz duze vrijeme (ne znam kako objasniti, no vaznija je od obvezne lektire, moraju knjigu kupiti i nositi u skolu) je K. Hosseini, "Gonic zmajeva".
    Knjigu sam procitala prije par godina, u vrlo odrasloj dobi, i duboko me je potresla... I ne znam, nekako ne vjerujem da ju 13-godisnjaci mogu shvatiti u potpunosti.

(Za ilustraciju, u "1. media" (6. razred) smo morali kupiti Homerovu "Odiseju", a ucenici "2. media" (7. razred) trebaju kupiti Itala Calvina, "Nasi preci").

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Nego (malcice off-topic), gledam popis skolskih knjiga za slijedece 3 godine, ne mogu znati ce li ce ga promijeniti kad E. bude "3. media" (8. razred) - ali na popisu knjige koju ce proucavati kroz duze vrijeme (ne znam kako objasniti, no vaznija je od obvezne lektire, moraju knjigu kupiti i nositi u skolu) je K. Hosseini, "Gonic zmajeva".
    Knjigu sam procitala prije par godina, u vrlo odrasloj dobi, i duboko me je potresla... I ne znam, nekako ne vjerujem da ju 13-godisnjaci mogu shvatiti u potpunosti.
    Vrlo mi je čudno da su tu knjigu stavili u školsku lektiru. Osim što je tema zaista teška, sam roman je pun nedostataka (pripovjedačke prirode), tako da se ne može smatrati književnim remek-djelom koje bi trebala proučavati djeca u 8. razredu
    Na temu K. Hosseinija, pročitala sam dva od njegova tri ovdje objavljena romana, i imam dojam da je našao način na koji plasirati knjige na tržište, a to je tema Afganistana, koja očito ima dobru prođu. Da, knjige mu jesu takve da te obuzmu i ne možeš ih se riješiti, ali previše je tamo poigravanja s čitateljevim emocijama, previše namjerno izazvanih efekata, ne mogu ga više shvatiti autentično... ne zamjerite mi vi kojima se sviđa, i meni su se njegove knjige u početku sviđale

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo mi je čudno da su tu knjigu stavili u školsku lektiru. Osim što je tema zaista teška, sam roman je pun nedostataka (pripovjedačke prirode), tako da se ne može smatrati književnim remek-djelom koje bi trebala proučavati djeca u 8. razredu
    Na temu K. Hosseinija, pročitala sam dva od njegova tri ovdje objavljena romana, i imam dojam da je našao način na koji plasirati knjige na tržište, a to je tema Afganistana, koja očito ima dobru prođu. Da, knjige mu jesu takve da te obuzmu i ne možeš ih se riješiti, ali previše je tamo poigravanja s čitateljevim emocijama, previše namjerno izazvanih efekata, ne mogu ga više shvatiti autentično... ne zamjerite mi vi kojima se sviđa, i meni su se njegove knjige u početku sviđale
    I meni je izbor knjige cudan. Ocekivala sam nesto drugo, npr. Manzonijeve "Zarucnike" ili nesto slicno. Bas sam ostala paf.
    I iskreno se nadam da ce, kad moja dospije do te "e. medie" (8.) promijeniti knjigu.
    (Ne bih voljela da promijene profesoricu, jer mi se, sa tih par razgovora kod upisa, cini zena na svom mjestu, a E. je imala par pripremnih predavanja i jako joj se dopala).

RE: ovo boldano, da ga vise ne shvacas autenticno - to se i meni dogodilo nakon "Tisucu zarkih sunaca". Cak nekako nemam uopce namjeru procitati "A planine su odjekivale", bas iz tog razloga.

Upravo citam Mary Wesley, "The Camomile Lawn" - i odusevljena sam, ne mogu je ispustiti iz ruku.
    Stil i tema su me, barem na pocetku, posjetili na McEwanovo "Okajanje", medjutim poslije me je posve obuzela vlastitim stilom i ritmom.
    Planiram i ostale njene knjige staviti na wish-listu za godisnji.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je izbor knjige cudan. Ocekivala sam nesto drugo, npr. Manzonijeve "Zarucnike" ili nesto slicno. Bas sam ostala paf.
    I iskreno se nadam da ce, kad moja dospije do te "e. medie" (8.) promijeniti knjigu.
    (Ne bih voljela da promijene profesoricu, jer mi se, sa tih par razgovora kod upisa, cini zena na svom mjestu, a E. je imala par pripremnih predavanja i jako joj se dopala).
    Samo da se nadovezem, nedavno bila kod prijatelja koji imaju sina od 18 godina - i on je u '3. media' (8. rz) citao "Gonica zmajeva". Bas izgleda da je neophodna i nezaobilazna. :/

Upravo citam Mary Wesley, "The Camomile Lawn" - i odusevljena sam, ne mogu je ispustiti iz ruku.
    Stil i tema su me, barem na pocetku, posjetili na McEwanovo "Okajanje", medjutim poslije me je posve obuzela vlastitim stilom i ritmom.
    Planiram i ostale njene knjige staviti na wish-listu za godisnji.
    Knjigu sam dovrsila i ostala pri prvom dojmu, stvarno mi je odlicna.

Trenutno zajedno sa E. citam 5. po redu iz The Royal Ballet School Diaries.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Definitivno prepotresno
    Pogotovo scena zlostavljanja i rezignacije tom prilikom... Uf, ja sam se jedva oporavila, ne znam kako to djeca mogu podnijeti

On topic, Dragi život A. Munro, klasika, ja je jako volim pa baš guštam.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mene je ta knjiga potresla i sad kad pises- meni se to cini rano za tu dob :/

On topic, upravo dovrsila jako dobar povijesni krimi roman, Smrt u Breslau. Vjerojatno ste culi za taj roman... Uglavnom, radnja se dogadja u danasnjem Wroclawu par godina prije pocetka drugog svjetskog rata.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja odustala od Narodnog veselja. Jednostavno me ne zanima tema.

Počela Moj Michael od Oza. Još ne znam što mislim.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dovršila Moj Michael. Nije moj đir.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nije ni meni bio wow mozda zato sto su mi sv rekli to je must read pa sam ocekival vise.

procitala sam sve od Elif Shafak
    40 prvila ljubavi mi je predivna ( unatoc naslovu)
    kao i Kopile Istanbula, a i Usljiva palata i Cast su ze preporuciti

Munro ce pricekati jos malo ali sam se bacila na Franzena citam Slobodu so far so good.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam je dobila za rodjendan i bas sam planirala uzeti je. Zasto ti se ne
    svidja?

Ja zasad imam jednu zamjerku na tekst na koricama a to je da je prijevod radjen s engleskom, a ne izravno s hebrejskog. Dakle, prijevod prijevoda :/

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam je dobila za rodjendan i bas sam planirala uzeti je. Zasto ti se ne
    svidja?
    Mislim da mi fali znanja o Jeruzalemu i Izraelu za pohvatat sve relacije.
    Živcira me glavna junakinja. Svako malo imam potrebu prodrmati ju, da se trgne više.
    I tako.

Kako ti se sviđaju njegove druge knjige? Idem danas u knjižnicu pa sam mislila probat još koju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da mi fali znanja o Jeruzalemu i Izraelu za pohvatat sve relacije.
    Živcira me glavna junakinja. Svako malo imam potrebu prodrmati ju, da se trgne više.
    I tako.

Kako ti se sviđaju njegove druge knjige? Idem danas u knjižnicu pa sam mislila probat još koju.
    Imam dojam da su ženski likovi Amosu Ozu slabija strana Probaj ove knjige koje ti je Anci preporučila. Moj favorit je Priča o ljubavi i tmini, nijedna druga nije me se tako dojmila (iako on općenito jako lijepo piše, pa to može nadomjestiti i nedostatke u karakterizaciji likova).

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Imam dojam da su ženski likovi Amosu Ozu slabija strana Probaj ove knjige koje ti je Anci preporučila. Moj favorit je Priča o ljubavi i tmini, nijedna druga nije me se tako dojmila (iako on općenito jako lijepo piše, pa to može nadomjestiti i nedostatke u karakterizaciji likova).
    I moj favorit, meni je ta knjiga predivna. Ali mozda neće u svakom trenutku svakome odgovarati, čini mi se da se za nju treba pripremiti. Ja sad čitam "Među svojima", i ona je jako lijepo pisana, meni je Oz baš drag.
    I Tanja, ovo što si napisala za Hosseinija, upravo to je i moj dojam.
    U zadnje vrijeme sam pročitala "Sluškinje" i "Kradljivicu knjiga", obje su prekrasne. Nemam potrebu komentirati previše jer uglavnom čitam knjige po preporuci sa ove strane pa je već sve rečeno
    Trenutno čitam i "Socijalizam će se vratiti" (zbirka kratkih horor priča)-Petar Hajdić. Kratke horor priče predstavljaju trenutno stanje u Hrvatskoj

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sebastian Barry- Tajno pismo
    Anita Diamant -Crveni šator
    Guy Gavriel Kay- komplet Odjedriti u Sarant i Gospodar careva
    Opus J.M. Auel -Djeca Zemlje
    Anne i Serge Golon -Andjelika (čitam je iznova i iznova već 20-tak godina)
    Različiti žanrovi ali meni fantastične nezaboravne knjige

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uzmi Crnu kutiju.
    I meni je jako draga Prica o ljubavi i tmini (samo je debela ).
    I ova nova, Medju svojima je lijepa. To su price iz kibuca.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel netko čitao 100% pamuk ivane simić bodrožić?
    ne mogu se sjetiti jel netko o tome pisao...

tražim neki rođendanski poklon, a htjela bih da bude, ako je moguće, knjiga nekog hrvatskog autora. ako ne nađem nešto prigodno, uzet ću stanišića koji niti je iz hrvatske niti piše na hrvatskom, ali mi je super
    i da, izvrstan mi je novak, jedino je tematika teška :/ pa ne znam jel prigodna za poklon.
    Posljednje uređivanje od Anci : 12.08.2014. at 15:56

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jel netko čitao 100% pamuk ivane simić bodrožić?
    ne mogu se sjetiti jel netko o tome pisao...

tražim neki rođendanski poklon, a htjela bih da bude, ako je moguće, knjiga nekog hrvatskog autora. ako ne nađem nešto prigodno, uzet ću stanišića koji niti je iz hrvatske niti piše na hrvatskom, ali mi je super
    i da, izvrstan mi je novak, jedino je tematika teška :/ pa ne znam jel prigodna za poklon.
    Slažem se s tobom za Novaka i izbor poklona. Bodrožićku nisam čitala, ali onako načelno, između Stanišića i nje prednost bih ipak dala Stanišiću

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kupi radije njene pjesmice 'Prijelaz za divlje životinje' - meni je njena poezija draža od proze, premda inače uopće nisam poetična.

Tog Stanišića, dakle 'Kako vojnik popravlja gramofon' sam sad pročitala, samo sam se zapisala na krivoj temi, i stvarno je jako dobra knjiga.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maruska, meni je ozova crna kutija bas dobra

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pročitala Priča o gospodinu Sommeru. Knjiga je Patricka Suskinda, autora Parfema. Kritika kaže potvrđivanje talenta.
    Duža pripovijest, crtica iz djetinjstva u kojem svi mi imamo nekog tajanstvenog, upletenog u rekla-kazala priče, lika. No, možda sam ja više očekivala. Malo, kao da se autor nije mogao odlučiti koliko će kao pripovjedač imati godina. Nekad mi je djelovao predjetinjasto, možda imam krivi dojam. Na kraju je više o njemu, razumljivo, a tako malo o gospodinu S. Nekako sam imala valjda na osnovu kritika drugačija očekivanja, no pitka je. Nije ostavila velikog traga na meni. Mogu je čitati i klinci.

Čitam sada Ljubav malim slovima Francesca Mirallesa. O samotnjaštvu jednog profesora. Čini se dobrom.

Ja ne bih Ivanu Bodrožić za poklon. Meni nije sjela, a poznam i dosta ljudi kojima ne leži. Nekog bih drugog izabrala.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku

procitala sam sve od Elif Shafak
    40 prvila ljubavi mi je predivna ( unatoc naslovu)
    kao i Kopile Istanbula, a i Usljiva palata i Cast su ze preporuciti
    .
    Jel ova 40 pravila ljubavi nesto u stilu paola coelha?
    Malo sam citala osvrte pa cisto da provjerim.

Ja sam citala samo Kopile Istanbula i bila mi je dobra.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala

Jel ova 40 pravila ljubavi nesto u stilu paola coelha?
    Malo sam citala osvrte pa cisto da provjerim.

Ja sam citala samo Kopile Istanbula i bila mi je dobra.
    toga sam se i ja bojala ali nije kao coelho meni je najbolja od sve 4 njene koje se prevedene na nama razumljive jezike.

Meni je u jednomtrenutku Franzen postao ...onako :/ pa sam u par veceri procitala Najljuca jela tatarske kuhinje. Ok knjiga ali sam ok.

vracam se na Frazena pa cemo vidjeti

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oliver Bottini "Po nalogu očeva"
    ne znam jel se tu spominjao, njemački kriminalistički roman.
    Interesantan jer se spominju volksdojčeri iz Hrvatske, Bosne i Srbije, radnja se djelomično odvija i u našim krajevima, ali nikako mi nije sjeo stil pisanja, radnja teče iritantno nečitko.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, meni je bio ok, ne odlican, ali ok za citati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ian McEwan: Chesil Beach. Odlicna, hvala na preporukama!
    Slijedece na lageru imam njegov Amsterdam.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Konacno da se jos nekome svidja! :D
    Meni je to predivna knjiga.

Ja sam jutros dovrsila svog drugog Faulknera

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konacno da se jos nekome svidja! :D
    Meni je to predivna knjiga.
    I meni. Nije lak, ali bas ga volim. Nevjerojatna mi je ta njegova duboka studija ljudskih karaktera odredjenog razdoblja, podneblja, kulture odgoja.... I ta neizrecena misao koliko su zapravo blizu bili svemu sto su zeljeli - a ujedno i miljama daleko... onaj feeling na kraju 'sto bi bilo kad bi bilo'... Odlicno poslozeno.
    "Confort of Strangers" je osjecajem bio vrlo blizu toga, ali CB... odlicno.

Jesi li citala "Amsterdam"? Dojmovi?
    Posljednje uređivanje od Elly : 18.08.2014. at 14:43

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Amsterdam je meni bio malo predvidljiv, iako neloš. Najdraža njegova mi je Okajanje, a odlična mi je i Trajna ljubav.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Amsterdam je meni bio malo predvidljiv, iako neloš. Najdraža njegova mi je Okajanje, a odlična mi je i Trajna ljubav.
    I meni je dosad "Okajanje" najdraza, no zapravo nisam puno toga njegovoga procitala.... "The Comfort of Strangers" (koja me se duboko dojmila, bas ono, brrr...), "On Chesil Beach", "The Daydreamer" (koja je djecja knjiga, E. je je morala citati za lektiru pa sam i ja)...

Trenutno kod sebe imam "Amsterdam" (mislila sam poceti to) i zbirku prica "First Love, Last Rites" - pa ne znam koju da pocnem prvu?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pocet cu sa zbirkom prica "First Love, Last Rites" - letimicno sam procitala recenziju, spominje se adolescencija, to me sad slijedi pa mi je tema aktualna.

Shvatila sam da njegove knjige ne mogu citati jednu za drugom, moram napraviti pauzu: ili me uznemiri, ili se laganini ponavlja... sa pauzama izmedju mi je bas dobar.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pocet cu sa zbirkom prica "First Love, Last Rites" - letimicno sam procitala recenziju, spominje se adolescencija, to me sad slijedi pa mi je tema aktualna.

Shvatila sam da njegove knjige ne mogu citati jednu za drugom, moram napraviti pauzu: ili me uznemiri, ili se laganini ponavlja... sa pauzama izmedju mi je bas dobar.
    Točno ovako! Pauza.
    Isto (barem meni) vrijedi i za Paula Austera- koji mi je odličan pisac i jako volim sve njegove knjige. Ali ne valja ga čitati "manijakalno".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tkogod je napisao tu recenziju... ok, zaista sam ju procitala vrlo letimicno prije citanja, ali isla sam u smjeru sasvim drugih ocekivanja (ovo moje "to me slijedi, aktualna tema", bla-bla-bla.).

McEwanova "First Love, Last Rites" je strasno uznemirujuca - pogotovo stoga sto su tema pojedinih prica odnosi odraslih prema djeci - grozan osjecaj zla koje prevladava, intuitivno znas sto ce dalje biti, i zelis prestati citati - a opet ne mozes. Kao kad svjesno ides autom u provaliju, znas da je tamo, znas sto ce se dogoditi ako se ne zaustavis, ali eto... ides.
    Cijelo vrijeme mi je bilo gotovo pa mucno.... ali procitala sam ju do kraja.
    Ako mozete, procitajte, to je on u punoj spisateljskoj forci.
    Ali se pripremite na taj osjecaj.
    "Okajanje" je mila majka prema ovome, barem meni.

I sad mi je za neko vrijeme dosta McEwana (a kasnije me cekaju njegove "Amsterdam" i "For You" ).

Sad sam zapocela citati knjigu od Paole Mastrocola, "La scuola raccontata al mio cane" (nisam nasla da je prevedena na hrvatski, inace je nagradjivana talijanska spisaateljica; procitala sam prosle godine njenu "Palline di pane" i bila mi je nelosa (pomalo pretenciozna na tipican talijanski nacin). Ovo nije roman, nego esej o stanju u talijanskom skolstvu; trebalo bi mi biti zanimljivo i aktuelno.

I da, pls preporucite mi nesto novog humora za godisnji odmor, treba mi dost' knjiga za 3 tjedna, pa ono.... pucajte.
    Treba biti vrckast,o lagano, za mozak na pasu... da izbjegnem 'angazirajuce' knjige na GO. I da se naglas smijem na plazi.
    Posljednje uređivanje od Elly : 20.08.2014. at 16:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •