Stranica 53 od 103 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma svejedno, čini mi se.

Počela sam jučer čitati Juliana Barnesa, Osjećaj kraja. Odličan je, jedva čekam doći doma i nastaviti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je McEwan dobar. Ali nakon što sam pročitala nekoliko knjiga, sve su mi iste :/
    Najviše mi se svidjelo Okajanje. I Utjeha stranaca je jako dobra, Betonski vrt također.
    Amsterdam je meni tako-tako. I SUbota.
    A možda mi je samo dodijao

Ja sam nekako zaglavila u lektirnim naslovima. Baš mi je to pasalo. Nisam nikad čitala Krik i bijes, Faulknera uopće. Pa sam počela prvo sa Svetištem i nastavila s Abšalome, sine moj. Ova druga me oduševila: inače obožavam priče s američkog juga, tu atmosferu. Ovdje se, naravno, isprepliću i različita vremena i mjesta radnje, pripovjedači i sve skupa je genijalno!
    Mislim da ću si sad uzeti Krik i bijes kojeg sam se dosad bojala :D i možda sam spremna. I Svjetlo u kolovozu.

A trenutno, puput našeg premijera čitam Turgenjeva, Očevi i djeca. Čeka me još cijeli tatin Dostojevski, ali to polako. Dosad sam samo dvije njegove pročitala: Zločin i kazna i Idiot.
    Tek sam na početku i iskreno, uopće se ne mogu sjetiti jesam li Očeve i djecu čitala u srednjoj i da jesam, vjerojatno bi mi tad bio fora Bazarov, a sad me nervira
    Starim :D

Kažu da neke pisce ne treba čitati nakon određene životne dobi- da je to najgora stvar koju im možeš napraviti :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam nekako zaglavila u lektirnim naslovima. Baš mi je to pasalo. Nisam nikad čitala Krik i bijes, Faulknera uopće. Pa sam počela prvo sa Svetištem i nastavila s Abšalome, sine moj. Ova druga me oduševila: inače obožavam priče s američkog juga, tu atmosferu. Ovdje se, naravno, isprepliću i različita vremena i mjesta radnje, pripovjedači i sve skupa je genijalno!
    Mislim da ću si sad uzeti Krik i bijes kojeg sam se dosad bojala :D i možda sam spremna. I Svjetlo u kolovozu.
    Kad si već u lektiri baci oko u Pogledaj dom svoj anđele.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A ja, kako ne mogu dočekati da dođem doma i nastavim čitati, nađem sad ovo http://www.jutarnji.hr/julian-barnes...-danu/1136228/

i tek sad ne mogu dočekati nastavak

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovdje prijavljujem samo knjige koje smatram vrijednima, ne svaki krimić. Upravo završila Leptirovu kožu (Sergej Kuznjecov) i tko voli horore, ima moju preporuku: http://www.lumenizdavastvo.hr/knjiga/leptirova-koza/19

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Velika preporuka za Osjećaj kraja, Juliana Barnesa

Evo samo kratki citat iz recenzije, da otprilike steknete dojam o čemu se radi:

"Koliko često pripovijedamo svoju životnu priču? Koliko često prepravljamo, dotjerujemo, izvodimo lukave rezove? I što dulje život ide dalje, to je manje oko nas onih koji bi nam mogli osporiti priču, podsjetiti nas da naš život nije naš život, nego tek priča što smo je ispričali o svom životu. Ispričali smo je drugima, ali - poglavito - sebi"... Tim riječima Barnes zatvara ovu višedesetljetnu petlju o zavaravanju samih sebe, i detaljima života koje smo potisnuli i izbrisali."

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Elly, bas si ga izreklamirala
    Mene takve price privlace i volim ih citati koliko god uznemirujuce bile :kauč:

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elly, bas si ga izreklamirala
    Mene takve price privlace i volim ih citati koliko god uznemirujuce bile :kauč:
    Stavi ju na wish listu... al' nemoj reci da te nisam upozorila.
    Za ono drugo ti se javim na PP naknadno.

Ponavljam molbu za popis laganih leprsavih knjiga s puno smijeha za godisnji.

E & MM se upravo vratili iz knjiznice i donijeli mi nesto sto bi moglo biti generalno zanimljivo, ali ne zadovoljava gornje leprsave kriterije (E. Freemantle: Queen's Gambit; M. Wesley: A Sensible Life (Welsey mi je otkrice, ali i ona zna biti uznemirujuca) i F. Neill: Friends, Lovers and other Indiscretions).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Elly, meni je genijalna knjiga bila Jack Frusciante je izašao iz grupe
    Debitantski romančić Enrica Brizzija, Talijana. Knjiga je doslovno srušila moje predrasude o Talijanima kao šminkerčićima koje zanima samo odjeća i cuga.
    ono, ima tu i rockera
    Ok, ja sam veliki fan rhcp-a pa me možda i to privuklo, ali svejedno, preporučam, super simpa ljetno štivo.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Elly, ja sam bas juce zavrsila Mirni dani u Miksing Partu norvezanina Erlend Lua: par sa djecom ode na odmor u Njemacku i radnja se i desava na odmoru. Brzo se cita, vecinom su dijalozi. Nije WOW, ali je nelosa ljetna knjizica.
    Sad citam Lice djeteta, Sophie Hannah. Tek sam na pocetku.
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 21.08.2014. at 10:19

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A neee, to je jako bitno za cijelu priču, shvati to kao rollercoaster
    gdje će nas dovesti ljudska pohlepa ako je na vrijeme ne zaustavimo...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma da, pokušavam to doživljavati kao pouku, eto pogled unatrag, kamo idemo, što radimo, koju cijenu će plaćati nadolazeća pokoljenja...
    ali svejedno mi ne leži obrada teme na takav način...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam taj dio knjige bila preskočila, na Angien užas
    Inače se slažem s Anci o McEwanu i Austeru.

Ali ja ipak sad manijakalno čitam Llosu, nakon završene Knjige o Uni, koja svakako nije lagano ljetno štivo, Diskretni heroj mi je popravio okus u ustima.
    I tamo negdje prije dvije stranice se Mimi nije svidio Murder Room
    Kako, kako?!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hahaa, ne mogu ja preskočiti
    perfekcionist u meni bi svisno od muke

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tatjana Gromača, Božanska dječica
    potresno, preporučam.
    svakako ću pročitati i njenog "Crnca"

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Noah Gordon: Rabin.
    Nakon Iscjelitelja koji je bio odličan pročitala sam Šamana koji je bio na granici podnošljivosti. Preskakala sam čitave stranice.
    Rabin mi je isto tako nekakav. dobar je za upoznati se sa židovskim običajima u suvremenom svijetu, ali čak ne bi rekla ni da je tu potpun.
    Čini mi se da odustajem od njega kao autora.
    Sad čitam Zadie Smith O ljepoti. Ustrajat ću neko vrijeme, ali do pedeset stranice nije me dojmila. Više mi izgleda kao da gledam neki ne baš tako dobar film :/
    Malo sam gledala recenzije, mnogi kažu da im je njen roman Bijeli zubi puno bolji. Je li to netko čitao?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bijele zube citala prije cca 15 - 20 godina
    ne sjecam se vise ničega osim da mi je bila dobra knjiga

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Isti tako i ja. Znači - dobra, al' se lako zaboravlja.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bijeli zubi mi je bio dobar roman, ja ga se uglavnom sjećam, čitala prije otprilike 3-4 godine.
    Završila Na plaži Chesil, odlična mi je. A Jarčevo slavlje, genijalna, baš me oduševila. Hvala za preporuku, dajte još nešto slično

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Tatjana Gromača, Božanska dječica
    potresno, preporučam.
    svakako ću pročitati i njenog "Crnca"

Potpis na Bozansku djecicu, odlican, potresan roman.

Flopi
    Ja sam gledala film :D oa cekam da ga malo zaboravim pa cu citati knjigu :D

Ja citam Faulknera, imam jos jednu knjiznicku pa da i to procitam
    Trenutno cutam Dok lezah na samrti.
    No dosad najnajbolja mi je Absalome, sine moj. Jako je dobra i Svjetlo u kolovozu. Ona se i puno lakse prati od ove prve. Procitah i famoznu Buku i bijes i jako mi se svidjela. Odlican mi je Faulkner! Volim takve knjige, atmosferu americkog juga, a sve prozeto odnosima u obitelji u kojoj cesto nema ljubavi i iz koje izlaze osakaceni ljudi, sto nije ni cudno. Ima i rasizma, mrznje- cesto prema zenama. Preporucam onima koji ga nisu dosad citali i cak ga se bojali poput mene

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Anci Svjetlost u kolovozu sam čitala prije nekih 10 godina i pamtim je po brutalnosti, brzo se čita i ne zaboravlja se

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rituali, Cees Nooteboom

Zanimljiva, nije da baš obara s nogu, ali početak me bio oduševio, izvrstan je, na temu sjećanja, odnosno možemo li birati ono čega ćemo se u nekom trenutku sjetiti; već sam s prve stranice prepisala citat (ne znam zašto me u zadnje vrijeme toliko intrigiraju sjećanja) "Ali sjećanje je kao pas koji legne gdje poželi"

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Krik i bijes mi je bio najdraža knjiga u srednjoj školi, čak sam uvježbavala neki monolog-struju svijesti iz nje za školu glume, točno se sjećam nešto kao kozja krv, Caddy (jel se tako zvala?), kozja krv, kozja krv...

Knjižnica je ko poharana, štogod sam htjela uzeti - nema. Počela sam Austera, Mjesečevu palaču (nisam još ništa njegovo čitala). Nisam sigurna, malo mi je stil bljedunjav, podsjeća me na tisuću i jednu knjigu koju sam već pročitala (nijednu konkretno), likovi su mi isto onako, previše poznati i već viđeni. Čitam dalje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala sam ovih dana novoprevedenu Alice Munro, "Javne tajne", odlična je kao i uvijek, knjiga za polagano uživanje.

Paralelno, pročitala sam i "Najljuća jela tatarske kuhinje" A. Bronsky, ali nije me knjiga oduševila. Podsjetila me na svojedobno popularnu "Kratku povijest traktora na ukrajinskom", koja mi je bila potpuno bezveze, a spominjanje ukrajinskog u naslovu služilo je valjda privlačenju čitatelja (kao, egzotično zvuči!). E, u ovoj knjizi istu funkciju ima riječ "tatarski". Osim što glavna junakinja (pripovjedačica) svako malo na početku naglašava kako je ona tatarskog porijekla (to se tijekom romana nekako izgubi), sve skupa s Tatarima nema veze, više sa Sovjetskim savezom i društvenim uređenjem samim po sebi. Ali i inače mi se dosta toga u toj knjizi čini pretjeranim i isforsiranim, a neke epizode sasvim suvišne, kao slijepi rukavci radnje koji ne vode nikamo.

Sad čitam roman P. de Witta, "Braća Sisters", isprva sam bila malo podozriva prema literaturi takvog tipa (Divlji Zapad u punom smislu te riječi!), ali kako odmičem dalje, knjiga mi je sve bolja. A ujedno predstavlja i mali odmak od tematike kakvu inače čitam, što ponekad dobro dođe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Braća Sisters su odlični!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I kad se spominje Faulkner, prosto sam ga obožavala u srednjoj školi,a sad kislim da ne bih mogla rječcu pročitati iz njegovih knjiga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zasto tako mislis?
    Nije da je buntovnik pa da nas je to proslo :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne zanima me više, čak mi je odbojan.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Braća Sisters su odlični!

Mislim da on danas gostuje na festivalu svjetske knjizevnosti.
    Ja sam isla jucer poslusati javiera cercasa.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Simon Toyne: Sanctus - odličan, napet triler, atmosferom podsjeća na Da Vincijev kod (a možda malo i tematikom)
    Ima i nekoliko nastavaka, odmah čitam i Ključ.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Lice djeteta - Sophie Hannah. Sasvim dobar psihiloski triler

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ženska francuskog poručnika Johna Fowlesa
    Zasad sjajno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Zasad sjajno.
    O da, jedna od mojih najdražih

Upravo započela T. C. Boyle "America"

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Zasad sjajno.
    Meni je to bilo dosta zabavno kao viktorijanski ljubić, dok me se postmoderni "element" nije previše dojmio. U tom smislu mi se više svidjelo Zaposjedanje koje sam čitala ovo ljeto, bio mi je kompletniji roman.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Ja citam Americku pastoralu. Ocito se radi o dobroj knjizi, a ja sam u nekom raspolozenju da se ne mogu opustiti i uzivati. Pustit cu je par dana pa nastaviti :/
    Nasla sam i Bracu Sisters u knjiznici pa sam je posudila. Sad ceka
    Posljednje uređivanje od Anci : 09.09.2014. at 08:51

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to bilo dosta zabavno kao viktorijanski ljubić, dok me se postmoderni "element" nije previše dojmio. U tom smislu mi se više svidjelo Zaposjedanje koje sam čitala ovo ljeto, bio mi je kompletniji roman.

Nisam citala Fowlesa, a Zaposjedanje nisam dovrsila :sramise:

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam citala Fowlesa, a Zaposjedanje nisam dovrsila :sramise:
    Bilo ti je dosadno ili?

Ja završavam Austera, Mjesečevu palaču. Baš mi je neka sapunjara, nisam zadovoljna.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ne znam... nisam se uopce mogla uzivjeti i da, mislim da mi je bilo malo dosadno. Na momente ambiciozno :D
    Nije islo.

Mjeseceva palaca... Ok, no ima on meni i boljih: Nevidljivo, Covjek u tami. Mjeseceva palaca mi je onak, trojka.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jučer sam u dahu pročitala stotinjak stranica T. C. Boylove "Amerike" (u izvorniku The Tortilla Curtain) i jako jako mi se sviđa. Vrlo provokativna tema, o latino imigrantima u Americi i naoko liberalnim pripadnicima američke elite (teoretski liberalni, zapravo vrlo licemjerni). Jedva čekam nastaviti danas popodne...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

"America" je odlična! Ali pogledaj godinu kad je napisana - iznenadit ćeš se

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Life of Pi

Kad sam prije godinu i pol počela, bio mi je nezanimljiv.
    Sad je otvarač za oči.
    Kako sad razumijem sve o čemu u toj knjizi piše. O Bože kako razumijem

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Manuel Puig : Poljubac žene pauka, priča o dva muškarca koji dijele ćeliju u zatvoru u Argentini, jedan homoseksualac, drugi revolucionar. Odlična knjiga.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tatjana Gromača "Crnac" - očekivano, odlično.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

"Argentinski roman" Drage Pilsela.
    O sadržaju bi se dalo raspravljati, mogu razumjeti da se nekome to više, a nekome manje sviđa, ali stil je ubibože. Greške djeteta u osnovnoj školi. Nedovršene rečenice, rečenice kojima fali predikat, rečenice s po dva ista veznika jedan za drugim Pa zar to nitko nije lektorirao?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja

Ja sam konacno uzela sluzbu, druzbu... I odlicna mi je... Kao i uvijek

Sad se neckam izmedju novoprevedene Toni Morrison http://www.profil-mozaik.hr/neka-vrs...ison/PR/135847 ili Brace Sisters.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Započela Ivana Lovrenovića, "Nestali u stoljeću"
    To neće ići tako brzo kao T. Gromača, i zahtijeva nekakvo predznanje i puno introspekcije, ali me je već osvojila... Imam doma i njegovu "Unutarnju zemlju", nisam to odmah ni skužila, nedavno je mm dobio na dar, mislim da ću odmah i nastaviti s njom nakon Nestalih.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vratila se s godisnjeg s procitane ukupno 3 knjige. Takav slab rezultat obicno znaci da mi je na ljetovanju bilo super, pa nisam nezadovoljna.

Dakle, zavrsena Paola Mastrocolla, "La scuola racontata al mio cane" - odlicno, pretvorila (mi) se iz eseja u sasvim zadovoljavajucu knjigu u kojem autorica (profesorica u talijanskom sustavu srednjih skola) opisuje sistem, sto je dobro a sto lose, odnos sa ucenicima svih vrsta, odnos sa roditeljima... Za neke stvari mi je zaista otvorila oci.

Potom sam procitala E. Freemantle: Queen's Gambit - o Catherine Parr, posljednjoj zeni Henrika VIII - OK, malo ozbiljniji pristup od Philippe Gregory, npr.

I zadnje, Lucio Toth, "Spiridione Lascarich, alfiere della Serenissima" - kako sam ljetovala u Korculi i Dubrovniku, htjela sam neku lokalnu temu, a u nasoj knjiznici samo na ovo... I zaista je zanimljivo, o mladom Korculancu koji je oficir u venecijanskoj vojsci i bori se protiv Turaka po Dalmaciji... Malcice me zasmetalo kad bih tu i tamo naisla na koji krivo napisan hrvatski izraz, no sve u svemu, dobro stivo, zanimljiv opis tih krajeva tog doba.

Sad sam se upustila u Divergent trilogiju.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Upravo sam na kindle stavila Fantastični mačak Bob - James Bowen i jedva čekam večer da Mali ode spavat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •