Stranica 54 od 103 PrviPrvi ... 444525354555664 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pročitala sam Sanctus, Ključ i Kulu Simona Toynea. Odlična trilogija, na tragu Dana Browna, mada mi treća nije tako dobra kao prve dvije. Ništa vam neću otkrivati, ako se netko odluči za čitanje

Izvanredne izbore je već netko spomenuo, također odlično.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam Sanctus, Ključ i Kulu Simona Toynea. Odlična trilogija, na tragu Dana Browna, mada mi treća nije tako dobra kao prve dvije. Ništa vam neću otkrivati, ako se netko odluči za čitanje

Izvanredne izbore je već netko spomenuo, također odlično.
    kupila sam sanctus i kulu, a ne mogu naći ključ
    večeras počinjem sa čitanjem

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    kupila sam sanctus i kulu, a ne mogu naći ključ
    večeras počinjem sa čitanjem
    odlične knjige

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imamo li u domaćim knjižarama neke balkanske klasike prevedene na eng.?
    Trebala bih nešto prijateljima iz Amerike pokloniti - voljela bih da to bude Andrić/Meša/nešto balkansko/hrvatsko, a ne nešto u stilu Rudan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

VBZ ima izdanja hrvatskih autora prevedena na engleski. Ali to nije klasika, nego suvremeni autori (nije Rudanica, ali jesu: Ferić, Perišić, Drakulićka...).
    Od klasika, imalo bi smisla pogledati u Algoritmu, svojedobno sam ondje vidjela Krležu ili Andrića na engleskom, ali bilo je to dosta davno pa me nemoj držati za riječ...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hotel na uglu gorkog i slatkog
    bas mi se svidjela knjiga, a pustila sam i suzu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Samo sam dosla reci da se ja patim s Bracom Sisters
    Ostalo mi je jos malo do kraja. Citam ja nju, cita ona mene.
    Ima mi tu i tamo dobra fora, ali cjelokupan dojam kakav je knjiga na mene ostavila je prilicno slab.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Samo sam dosla reci da se ja patim s Bracom Sisters
    Ostalo mi je jos malo do kraja. Citam ja nju, cita ona mene.
    Ima mi tu i tamo dobra fora, ali cjelokupan dojam kakav je knjiga na mene ostavila je prilicno slab.
    Sličan dojam!
    Pročitala prošli tjedan. Nije tak loše, ali moram priznati da sam više očekivala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Anci, šteta za Braću Sisters, mene je recimo knjiga ugodno iznenadila.

Trenutno čitam roman Emira Imamovića "Tajna doline piramida - u potrazi za dokazima da su u Bosni i Hercegovini živjela inteligentna bića".
    Knjiga je odlična, iako mi je trebalo neko vrijeme da se probijem kroz početak - tko je čiji rođak. Sad, kad sam negdje na sredini, kidam se od smijeha, iako i nije uvijek smiješno, više apsurdno.

Evo, iz opisa izdavača:

"Valja napomenuti i da je urednik u više navrata upozoravao autora da je pretjerao s opisima bedastoća, ali je autor sve prigovore s lakoćom odbacio, podastirući cijenjenom uredničkom sudu fakte: intervjue, reportaže, knjige…"

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala!
    Na žalost, u mom selu Algoritma nema, a ovi od VBZ-ovi novoprevedeni mi idu na živce (iz profesionalnog života) pa otpadaju.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne vidim da je ovdje netko spomenuo Nele Neuhaus, odlični krimići. Baš mi se svidjela.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prestrašno je koliko sam lijena i kako nikako da nešto napišem na ovom topiku (koji inače prvi otvaram kad ga ugledam).

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Prestrašno je koliko sam lijena i kako nikako da nešto napišem na ovom topiku (koji inače prvi otvaram kad ga ugledam).
    X

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim da je ovdje netko spomenuo Nele Neuhaus, odlični krimići. Baš mi se svidjela.
    Hvala na preporuci - baš ću potražiti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam procitala 2, i onako su mi...
    ubojstva u atmosferi Klinike Schwarzwald

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

svimbam Anci i Peterlin

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čitam puno, ali otkako sam počela više pisati na "Imaginariju" (www.imaginarij.com), manje pišem na ovoj temi

Uglavnom, u zadnjih 2 tjedna:

Goran Tribuson: Susjed u nevolji - da zaokružim ciklus krimi-romana o Nikoli Baniću, nije loše, iako nije ni tako dobro kao prethodni roman, "Gorka čokolada". Ali je zgodno, lako se i brzo čita.

Ivana Simić Bodrožić: 100% pamuk - ovo su priče, nisu sve jednako dobre, ali ima ih nekoliko izvrsnih, a stil joj je vrlo lijep, izbrušen, kao i rečenice. U svakom slučaju, puno, puno bolje od razvikanog "Hotela Zagorje" koji me svojedobno nije nešto impresionirao.

Eugen Ruge: Kad svjetlost nestaje - čitam, malo zijevam, pa mi je na mahove opet dobro, uglavnom - pravi dojam mogu napisati tek kad završim knjigu. Opisuje život u DDR-u od 50-tih do 80-tih, uz dosta vremenskih skokova u prošlost. Konceptualno jako zanimljivo, ali opća atmosfera je siva i sumorna, kao i život u toj zemlji u to doba.

Uz već spomenutu Pirkeovu "Tajnu doline piramida", koja je izvrsna i toplo preporučujem kao vrhunsku satiru.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možeš ti nama, tanja, staviti i link umjesto opisa pa ćemo i dalje čitati

Ova moja priča počinje u jesen 2004. godine kad sam ležala i čuvala trudnoću i kad je Jutarnji imao prilog Bestseller o kulturi, a najviše o knjigama. Imali su u njemu par jako zgodnih priloga u kojem su razne ljude pitali koje su im knjige obilježile godinu pa sam ja tako složila sebi popis knjiga na A4 (printan, ofkors). :štreberica:
    Kako sam ubrzo rodila, shvatila sam da mi treba nešto lakše za čitanje, primjerenije mom tadašnjem nivou koncentracije.
    Na predtrudnički nivo se zapravo nikad nisam vratila , ali mi je dosadilo da znam da taj popis negdje postoji i duri se na mene.

I tako ja krenuh posuđivati knjige po njemu, ili točnije, malo ih listati po knjižnici jer sam dobar dio odmah i vratila na policu, a nekima sam dala i debelu šansu pa odustala. Neki od tih naslova su i ovdje na temi.

Evo preživjelih:
    Ernesto Sabato, Tunel.
    Jedan od trojice najboljih argentinskih pisaca, drugačiji od druga dva - Borgesa i Cortazara, sličan Dostojevskom, pisalo je na koricama. Ovu sam pročitala, Dostojevski baš i nije, drugu njegovu s popisa sam prekrižila.

Čitala sam i Zlatka Crnkovića - Knjige mog života i Carske mrvice jer volim čitati o knjigama i što drugi čitaju (pa da mogu praviti još popisa koji će me kasnije progoniti ). Crnković mi se svidio.

Onda sam naletjela na SF i ovo je preporuka za Peterlin, ako već nije čitala.
    Philip K. Dick, Filmske priče
    Inače ne volim čitati priče, ali ove su dosta uspjele, a i po njima su snimani poznati ZF filmovi. Zapravo me ta njegova distopija dosta obuzela pa sam pročitala još dvije njegove knjige, ali ih ne mogu preporučiti jer nisu na razini prve, a zadnja, nedavno izašla je tako loše prevedena i (ne)lektorirana da je na momente nečitljiva.

Sad čitam Sotonske stihove jer sam se zaželjela Rushdieja, a još davno mi je netko na ovom topicu napisao da su Sotonski stihovi najsličnji Djeci ponoći koje sam obožavala.

I tak...
    Jesam li nadoknadila?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 03.10.2014. at 13:46

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš ti nama, tanja, staviti i link umjesto opisa pa ćemo i dalje čitati

Ova moja priča počinje u jesen 2004. godine kad sam ležala i čuvala trudnoću i kad je Jutarnji imao prilog Bestseller o kulturi, a najviše o knjigama. Imali su u njemu par jako zgodnih priloga u kojem su razne ljude pitali koje su im knjige obilježile godinu pa sam ja tako složila sebi popis knjiga na A4 (printan, ofkors). :štreberica:
    Kako sam ubrzo rodila, shvatila sam da mi treba nešto lakše za čitanje, primjerenije mom tadašnjem nivou koncentracije.
    Na predtrudnički nivo se zapravo nikad nisam vratila , ali mi je dosadilo da znam da taj popis negdje postoji i duri se na mene.

I tako ja krenuh posuđivati knjige po njemu, ili točnije, malo ih listati po knjižnici jer sam dobar dio odmah i vratila na policu, a nekima sam dala i debelu šansu pa odustala. Neki od tih naslova su i ovdje na temi.

Evo preživjelih:
    Ernesto Sabato, Tunel.
    Jedan od trojice najboljih argentinskih pisaca, drugačiji od druga dva - Borgesa i Cortazara, sličan Dostojevskom, pisalo je na koricama. Ovu sam pročitala, Dostojevski baš i nije, drugu njegovu s popisa sam prekrižila.

Čitala sam i Zlatka Crnkovića - Knjige mog života i Carske mrvice jer volim čitati o knjigama i što drugi čitaju (pa da mogu praviti još popisa koji će me kasnije progoniti ). Crnković mi se svidio.

Onda sam naletjela na SF i ovo je preporuka za Peterlin, ako već nije čitala.
    Philip K. Dick, Filmske priče
    Inače ne volim čitati priče, ali ove su dosta uspjele, a i po njima su snimani poznati ZF filmovi. Zapravo me ta njegova distopija dosta obuzela pa sam pročitala još dvije njegove knjige, ali ih ne mogu preporučiti jer nisu na razini prve, a zadnja, nedavno izašla je tako loše prevedena i (ne)lektorirana da je na momente nečitljiva.

Sad čitam Sotonske stihove jer sam se zaželjela Rushdieja, a još davno mi je netko na ovom topicu napisao da su Sotonski stihovi najsličnji Djeci ponoći koje sam obožavala.

I tak...
    Jesam li nadoknadila?

mislim da sam ti ja ovo rekla
    i što kažeš onda, jel ti knjiga ispunila očekivanja?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ti si mi preporučila Klauna Shalimara, deedee Sotonske stihove, sad sam provjerila.

Ispunila je očekivanja, jednako lud Rushdie kao na počecima, sa svojom neobičnom erudicijom pokupljenom sa svih strana gdje se jednako divi grčkoj mitologiji i Rolling Stonesima, bujicom riječi i događanja, ali i s više optimizma i vjere u ljude nego u kasnijim djelima.

Moram ti priznati da u prvih 30 stranica nisam mislila da ću izdržati, ali, kad me krenulo, s guštom sam slistila ostalih 660

Ma osjećala sam se kao da sam se vratila kući, ili barem na neko poznato i drago mjesto
    Posljednje uređivanje od Jurana : 16.10.2014. at 15:43

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ken Follet, Stupovi zemlje.
    Ne znam kako sam zapala u srednjovjekovnu tematiku ovo ljeto i jesen, ali nastavljam u istom tonu.
    Prvo sam čitala Iscjelitelja, jako mi se sviđa i po tematici i stilu pisanja, pročitala sam u dahu.
    Nakon toga Harlekina Bernarda Cornwella gdje mi se tema dopala, ali način pisanja - malo je reći da mi je užasan. Nastavke nema šanse da čitam, a i ovo sam pročitala metodom brzog čitanja (koju nisam prošla )
    Stupovi zemlje mi za sada čini dobra s oba aspekta - tema, stil pisanja, a i likovi su mi lijepo razrađeni.
    Veselim se nastavcima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ken Follet, Stupovi zemlje.
    Ne znam kako sam zapala u srednjovjekovnu tematiku ovo ljeto i jesen, ali nastavljam u istom tonu.
    Prvo sam čitala Iscjelitelja, jako mi se sviđa i po tematici i stilu pisanja, pročitala sam u dahu.
    Nakon toga Harlekina Bernarda Cornwella gdje mi se tema dopala, ali način pisanja - malo je reći da mi je užasan. Nastavke nema šanse da čitam, a i ovo sam pročitala metodom brzog čitanja (koju nisam prošla )
    Stupovi zemlje mi za sada čini dobra s oba aspekta - tema, stil pisanja, a i likovi su mi lijepo razrađeni.
    Veselim se nastavcima
    Srednjevjekovna tematika koja se meni dopada(la): Jan Guillou - trilogija o templarima:
    Vitez templar
    Put u Jeruzalem
    Kraljevstvo na kraju puta

Ima i četvrta knjiga: Arnovo naslijeđe

Inače, za one koji nisu zapali u srednjevjekovnu tematiku - od istog autora ima još knjiga, o razdoblju prije, za vrijeme i nakon prvog svjetskog rata:
    Graditelji mostova (to sam čitala i baš mi je bilo dobro)
    U visokom društvu - to nisam čitala
    Između crvenog i crnog - ni to nisam čitala (još)

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam pročitala i Nevidljivo od Paula Austera i zaključila da mi se Auster definitivno ne sviđa i da nije za mene.

Pročitala i crnu kutiju od Amosa Oza, to mi je bilo dosta dobro.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

E da, naslovom jedne od knjige koju nisam pročitala uspjela sam impresionirati Arsena Dedića

Čekala sam tatu ispred knjižnice, a on je naišao s Arsenom i krenuo me upoznati s njime.
    Ja pružim ruku, a Arsen će:
    - Šta oćeš, mala?
    Uto vidi knjigu u ruci (Prikazanje opsjednutih, Antonio Lobo Antunes) i kaže, zadivljeno:
    -Kakve ti to knjige, mala, čitaš?

A ja, napola uvrijeđena :
    -Ne čitam još, tek sam je posudila, možda je još vratim u knjižnicu nepročitanu.

I tako i bi.
    Predepresivna mi bila.

Ne volim te knjige gdje su svi likovi odreda kreteni.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 03.10.2014. at 13:57

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Došla pohvaliti Prijevremene izbore i zahvaliti tanji_b na preporuci za Črna mati zemla

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nema na čemu Inače, "Črna mati zemla" ima i vlastitu web-stranicu:

http://crnamatizemla.com/

što se može shvatiti i kao marketinški potez Krune Lokotara, ali ima dosta toga zanimljivog, isplati se malo pogledati!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tanja, svidja mi se imaginarij. mozes li, molim te, nesto vise reci o toj stranici, to je neka vrsta skupnog bloga?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa da, nešto nalik na skupni blog. Zamišljeno je da članovi sudjeluju pisanjem vlastitih analiza, i komentarima tuđih analiza. Povremeno se pojavljuju teme, pa onda zainteresirani pišu priloge na tu temu (npr. zadnjih dana su aktualne teme o e-čitačima, o self-help literaturi, bila je i tema o slikovnicama, pa o različitim tipovima književnosti). Ima i mjesta za pisanje vlastitih literarnih radova, proze i poezije.
    E sad, sistem Vingd-a ni ja ne razumijem do kraja relativno sam friško ondje i najviše me zanima pisanje vlastitih analiza, jer tako imam priliku i motivaciju napisati nešto što će drugi i pročitati. Ostale sadržaje zasad pasivno pratim.

Ako si zainteresirana, slobodno se uključi i kreni s pisanjem

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tanja hvala ti!

nemam bas puno slobodnog vremena, pa nisam razmatrala objavljivanje, ali citat cu svakako.

kad smo kod toga koji su vam izvori preporuka za novo stivo?

Jurana je spomenula novine, tako sam i ja nekada birala knjige, prema preporukama, prikazima ili kritikama iz dnevnog tiska i casopisa. jos davnije, birala bi knjige po edicijama s korica izdanja koja su mi se svidjela.

danas se gotovo u potpunosti oslanjam na online preporuke i servise. medju ostalima, korisni su mi Moderna vremena i Goodreads za preporuke, ali prije nego knjigu uzmem gotovo uvijek provjeravam misljenja na forumima. ipak, najvise volim preporuke prijatelja.

naravno, cesto u knjiznici lutam policama i pustam knjigama da nadju mene.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    naravno, cesto u knjiznici lutam policama i pustam knjigama da nadju mene.
    Ovo i ja volim
    ali jako su mi dragocjene i preporuke s ovog topica.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku

kad smo kod toga koji su vam izvori preporuka za novo stivo?
    www.mvinfo.hr - ovdje nalazim uglavnom obavijesti o novim knjigama, pa odmah iz opisa procijenim vrijedi li pažnje ili mogu preskočiti.

Pratim književne kritike Jagne Pogačnik u Jutarnjem listu, ili eventualno ako se nešto objavi na t-portalu (na žalost, rijetko).

Njuškam po web-stranicama izdavača - zaključila sam da mi je ime izdavača popriličan indikator kvalitete. Iako čitam različita izdanja, primijetila sam da su naslovi nekih izdavača za stepenicu kvalitetnija i bolja djela od nekih drugih. Zasad su mi favoriti Fraktura, OceanMore i Edicije Božičević, te Libricon za planinarsko-putopisnu literaturu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja pratim na slican nacin kao tanja i anamar: mvinfo, tportal, ponekad neki strani portal ako naletim na novu knjigu autora koji mi se svidja.
    Cesto pogledam i stranice frakture i oceanmorea i uvijek nadjem nesto sto mi se svidja.
    Znam i proci po knjiznici, ali rijetko tako nadjem nesto sto mi se svidi. Volim i goodreads. I ovu temu, naravno

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zapravo ne tražim preporuke jer uvijek imam zaostataka sa starih popisa, ali preporuke nađu mene, npr. na ovoj temi.
    Ili u knjižnici gdje su noviteti i preporuka knjižničara.

A za neke pisce koje volim čitati, a znam da redovito izdaju, pogledam u knjižničnom katalogu ima li šta novo, npr. Pavličić ili Tribuson.

Moja mama prima katalog Svijeta knjige i njega uvijek prolistam - kao za knjige, i za kataloge volim da su papirnati, a dostupni su mi i tiskani kazalozi mnogih nakladnika.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

malo sam preletjela imaginarij ovaj vikend. ne znam jel stranica drugačija s "pravog" računala, ja sam čitala s mobitela.
    ima nekoliko tekstova o ebook čitačima. koje svi zovu jednim imenom kindle

evo, mogu i ovdje napisati kad već nisam tamo
    ja sam si kupila jedan takav čitač, ne kindle :D i meni je to odlična stvar! nisam je kupila kao zamjenu za obične, mirisne knjige već kao nekakav dodatak koji dobro dođe u nekim prilikama.
    odličan je za transport jer je lagan i stane mi u malu torbu. mogu čitati nove knjige koje ne mogu uvijek naći u zagrebu. primjerice nekih meni dragih pisaca (ako vam nije problem čitati na stranom jeziku).
    ne može zamijeniti policu s, ne znam... tatinim knjigama ali nisam ga zbog toga ni kupovala! ne pokazujem ga gostima u stilu: joj, gle, imam dostojevkskog! :D
    ekran na čitačima ne umara. lagan je. za strane knjige se može vrlo lako koristiti rječnik (malo duže držiš prst na ekranu i evo prijevoda).
    knjige u fizičkom obliku i dalje kupujem. barem koliko mi to mogućnosti dozvoljavaju.
    omiljenu knjigu neću imati samo na ebook čitaču, već je gledam i na polici.

knjiga, ona prava, je po meni nezamjenjiva i uvjerena sam da je nikakav gadget neće nikad zamijeniti. ali ova stvarčica dobro dođe kao nadopuna u nekim slučajevima.

eto, toliko od mene na ovu temu. to me inspiriralo ovo sunce dok sam jela pod pauzom. na suncu. s ebook readerom :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 06.10.2014. at 15:15

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Fino, Anci, sad se registriraj pa napiši istu stvar i tamo

Na temu e-čitača, ja sam bila izrazito protiv te tehnike, dok mi proljetos MM nije otvorio oči prijedlogom da kupi e-čitač - mojoj mami. Kojoj vid rapidno slabi bez mogućnosti za poboljšanje, a tisak u knjigama je takav kakav jest. Na e-čitaču može podesiti veličinu fonta i tako si ipak olakšati proces čitanja. Jedina je mana nedostatak knjiga na hrvatskom, ali za početak smo se snašli.
    Ja sam još uvijek na papirnatim knjigama, naprosto nisam osjetila potrebu za elektronikom na tom polju.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slazem se sa Anci. Moj e-citac (nije kindle ) je moja omiljena igracka. Bez njega ne idem ni na plazu niti u red u nekoj drzavnoj sluzbi. Neke knjige koje sam na njemu procitala sam poslije kupila u papirnatom obliku.
    Ovog ljeta mi je pao u more i prestao raditi. Pa sam ponovo isla studitari sve sto ima na trzistu i otkrila Kobo Aura H2O. Taj je vodootporan! yeeee!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zavrsila Divergent trilogiju. Komentar: onak' :/

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Zavrsila Divergent trilogiju. Komentar: onak' :/
    Uspjela si? Ja nikako ne mogu da krenem s drugim dijelom. Prvi sam procitala prije par mjeseci i bio je nelos, nesto sto se brzo cita i isto tako brzo zaboravi, ali drzi paznju; vec nekoliko puta pokusavala nastaviti i ne da mi se. Mozda sam ispala iz fola pa mi ne sjeda
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 09.10.2014. at 01:18

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uspjela sam, prva i druga su isle brzo, ali treca mi nije bas drzala paznju i bila mi je previse cmoljavosladunjava. :/

Sad citam G.R.R. Martina, "The Knight of the Seven Kingdoms". Radnja se desava cca 90 godina prije "The Game of Thrones". Zasad drzi paznju jer je naravno apsolutno uskladjeno sa "A Song of Ice and Fire", a opet djeluje svjeze i zanimljivo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala G.R.R. Martina, "The Knight of the Seven Kingdoms" - kronoloski se cita prije "A Song of Ice and Fire", i navodno bi trebalo i tu biti nastavaka (barem 3 do 9 (ukupno 12), kaze GRRM. Zanimljiva je, prava navlakusa, ali kao i uvijek sa GRRM... ne zna se kad ce nastavci.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne znam jeste li zapazili vijest o novom dobitniku Nobelove nagrade za knjizevnost. Idem ja tako pogledati sto ima u knjiznici njegovo pa da procitam kad ono skoro sve posudjeno. Rokovi vracanja svima jednaki- 30. i 31.10. sto bi znacilo da su sve knjige posudjene jucer i danas
    Eto, pretekli me!

Evo tu ima nesto o autoru: http://www.fraktura.hr/novosti/patri...izevnost-2014/

A tu je link na kgz katalog http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...01051#lokacije
    Posljednje uređivanje od Anci : 10.10.2014. at 19:40

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam jeste li zapazili vijest o novom dobitniku Nobelove nagrade za knjizevnost. Idem ja tako pogledati sto ima u knjiznici njegovo pa da procitam kad ono skoro sve posudjeno. Rokovi vracanja svima jednaki- 30. i 31.10. sto bi znacilo da su sve knjige posudjene jucer i danas
    Eto, pretekli me!

Evo tu ima nesto o autoru: http://www.fraktura.hr/novosti/patri...izevnost-2014/

A tu je link na kgz katalog http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...01051#lokacije
    Pa to je bilo očekivano, ali zapravo je dobro - znači da ipak dosta ljudi prati što se dešava u književnosti i želi čitati autore nobelovce.
    Sad bi Fraktura mogla izdati novo izdanje navedene knjige i još poneki prijevod, dobro bi im došlo za Interliber, npr. (nakon što su u OceanMore "otkrili" i Hertu Muller i Alice Munro).

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

na tv-u sam cula neki osvrt o dobitniku Nobela i njegovom radu. nakon toga uopce nemam zelju citati ga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Slažem se, tanja. I meni je to super.
    I sama sam krenula napraviti isto

A OT- upravo dovršavam jedan krimi roman: Lars Kepler, Hipnotizer.
    Nakon toga ću malo "naše": našla sam u knjižnici roman jednog našeg autora- Antonio Barišić, Srest ćemo se opet. Tu ima nešto o romanu: http://www.tportal.hr/kultura/knjize...vedesetih.html
    Čula sam da je jako dobar

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Preporuke za Srest ćemo se opet- roman o ratom zahvaćenom Šibeniku, o prijateljstvu, odrastanju.
    Jako mi se svidio: i jako mi se sviđa što su oba glavna lika pozitivci, mladići zahvaćeni nečim što ih nimalo ne zanima, a moraju to živjeti. Njih zanimaju Prljavci, Štulić i cure, a život je devedesetih donio nešto drugo

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Aj, mogla bih ga onda i ja pročitati, baš ga imam kući.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Preporuke za Srest ćemo se opet- roman o ratom zahvaćenom Šibeniku, o prijateljstvu, odrastanju.
    Jako mi se svidio: i jako mi se sviđa što su oba glavna lika pozitivci, mladići zahvaćeni nečim što ih nimalo ne zanima, a moraju to živjeti. Njih zanimaju Prljavci, Štulić i cure, a život je devedesetih donio nešto drugo
    Pročitala.
    Najprije moram reći da mi je bilo zbog činjenice da roman nitko nije lektorirao. Iako su dijalozi u narječju i žargonu, ipak se tu mogao ubaciti koji zarez, ako ništa, radi boljeg razumijevanja.
    Uvodni dio me je jako ponio jer prepoznajem dosta toga autobiografskog, a i mjesta koja opisuje su i moja mjesta. Dobro da još neki lik kreiran po meni nije prošetao stranicama romana, jer autor i ja smo iz istog kvarta
    A potpuno sam sigurna da je jedan lik inspiriran mojim susjedom

Ali, i da se ne radi o Šibeniku, početni dio je lijep.

Malo mi je tanak zaplet, rekla bih - sapuničast, ali mi je daljnji tijek radnje opet uvjerljiv.

I na kraju sam bila skroz dirnuta.

Više puta sam se uhvatila kako klimam potvrdno glavom dok sam čitala jer je autor primijetio neke pojave iz tog vremena koje su mi poznate, a sve u pripovijedanju, bez komentara ili neke sentencioznosti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajde, probaj. Dijalozi su pisani u dijalektu, to mi se sviđa i nekako mi je vjerodostojno.Ja sam bila mlađa kad je počeo rat, a opet sam se prepoznala u nekim dijelovima- pola razreda se odselilo, otišli najbolji prijatelji. Baš je to teško.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni će to biti još bliže jer je moj grad, a Antonio je moj vršnjak.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se patim s Tugom Belgije, ne ide pa ne ide. Tema je jako zanimljiva, međutim stil mi ne leži. A znam da je to dobro štivo i želim pročitati pa sam si zadala ko lektiru, svaki dan toliko i toliko stranica.
    Inače su mi super knjige koje tanja.b preporučuje, al ova me ždere, ne znam jel ja čitam knjigu ili ona mene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •