Stranica 56 od 103 PrviPrvi ... 646545556575866 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,751 do 2,800 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pocela sinoc Izvod iz knjige rodjenih, Prica o Danilu Kisu od Marka Thompsona, cista uzivancija.
    Gdje si našla tu knjigu, kupila ili u knjižnici? Tko je izdavač? Mogla bih si ju kupiti na Interliberu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Jen, bas mi je zao da ti se ne svidja!
    Ja sam upravo dovrsila prvi roman jeffreya eugenidesa, nevina samoubojstva. Dobar je, iako me ne odusevljava. Njegov roman srednji spol (za koji je osvojio i pullitzera) mi je bio predivan!
    Ovaj prvi je kraci roman, prije svega bizaran ali meni nakon citanja nije skro sjeo.
    Inace, dok citam, volim imati likove koji su mi dragi, a ovdje to nisam nasla. Mozda je to razlog zbog kojeg mi nije dobro sjeo.
    Posljednje uređivanje od Anci : 08.11.2014. at 09:35

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Jen, bas mi je zao da ti se ne svidja!
    Ma jednostavno mi nije sjeo još od sivih duša, dala sam mu još jednu priliku, ali mi to nije to.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidim, Ljevak, jupi, kupit ću si je. Nadam se da me neće razočarati.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim, Ljevak, jupi, kupit ću si je. Nadam se da me neće razočarati.
    Mislim da neće! ja sam tek počela, cca 40 str ali sviđa mi se pristup, mislim da će biti onako polufaktografski, poluromansirano, malo analize nekih pjesama, tekstova, komparativno...
    Ja sam je dobilana poklon, ne znam jel ima u knjižnicama, vjerojatno će biti na interliberu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da neće! ja sam tek počela, cca 40 str ali sviđa mi se pristup, mislim da će biti onako polufaktografski, poluromansirano, malo analize nekih pjesama, tekstova, komparativno...
    Ja sam je dobilana poklon, ne znam jel ima u knjižnicama, vjerojatno će biti na interliberu.

Kupila sam knjigu o Kišu na Interliberu, izdavač je Buybook a ne Ljevak, i malo je reći da sam oduševljena.
    Kome je poznat Kišev "Izvod iz knjige rođenih" (a tako se zove i knjiga) nek' zna da su naslovi poglavlja rečenice iz tog teksta, i da na temelju tih rečenica autor (Mark Thompson) priča priču o Kišu.
    Priča se prekida poglavljima u kojima autor detaljno analizira Kiševe knjige.
    Sve u svemu, za ljubitelje djela DK obavezno štivo. Najveći mi je problem prisiliti se da čitam polako.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mary Wesley, Not that Sort of Girl.
    Usprkos naslovu, koji bi me, da nisam vec procitala njenu Chamomile Lawn, totalno obeshrabrio banalnoscu, knjiga mi je odlicna, zapravo, Wesley mi je odlican narator, ovogodisnje otkrice - jednom kad pocnem citati nesto njeno, ne mogu stati.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Tanja, jesi mozda citala Kseniju Kusec? Ja sam nedavno procitala jednu zbirku prica i bas mi se svidjelo.

Sad citam ona tvoja Ratista i cekam da jedno drugome kliknemo no zadad nista.

Marta, od domacih svidjela bih preporucila (pored Novaka ) i Tatjanu Gromaca. I svidjela mi se Sanja Lovrencic i njezine Martinove strune.

I odlican je roman Sase Stanisica Kako vojnik popravlja gramofon.
    Posljednje uređivanje od Anci : 10.11.2014. at 23:21

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kseniju Kušec nisam čitala, ali doći će na red, valjda.
    Sanju Lovrenčić jako volim, sve što je napisala (osim "Klizališta", to mi je bilo dosadno ), a naročito Martinove strune (ok, možda zato što i sama imam doma dečka koji svira violončelo).

Tatjana Gromača je izvrsna, ali ponekad teška. Vidim da joj Fraktura objavljuje novu knjigu, zanima me kakva je.

Stanišić je isto odličan, ali on ne spada u domaće autore, osim po imenu, roman "Kako vojnik popravlja gramofon" napisao je na njemačkom, i u knjižnici ga drže na polici s njemačkim autorima. Slično kao i Alen Mešković i njegov "Ukulele jam", koji je napisan na danskom (još jedna izvrsna knjiga!).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam za Stanisica i da pise na njemackom, al ja ga stalno drzim "nasim"

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stanišića nikako ulovit u knjižnici, ali sam zato upravo počela s Ukulele Jamom. Zasad simpatično, sviđa mi se.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od "domacih" sam zadnje procitala Čefuri raus, od Vojnovica
    dobar!

sad citam Prijevremene izbore od Rawlingsice
    tako puno likova ima, trebala mi je trecina knjige da zapamtim tko je tko, i u kojem odnosu
    ali odlicna je pripovjedacica

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osmog povjerenika sam pročitala davno, kad je izašao.
    Sad sam posudila Novaka. Javim dojmove.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Krenula sam sa Gone girl. Knjiga mi se za sad svidja, blizu sam polovine, mada sam nailazila na komentare da je knjiga ustvari dosadna do pola. Ono sto se meni dopalo jeste nacin na koji autorica pise, a ako ce radnja tek sad krenuti, onda...ocekujem jako dobru zabavu

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

upravo završila Juliana Barnesa, Osjećaj kraja.
    odlična knjiga, koju je ovdje prije dva mjeseca preporučila Angie75.

knjiga je kratka, moja je preporuka (i Barnesova) da ju čitate u jednom dahu. razlika onoga što smo sami iskonstruirali o nekom događaju i onoga što se stvarno dogodilo, može biti golema. ako je taj događaj bio iole važan za nečiji život tragedija je gotovo neminovna. na osnovnoj razini knjiga je netipičan krimić, a izvan toga ima još puno slojeva za više od jednog čitanja.

osim toga pročitala sam Pirkeovo Vršenje dužnosti, koje je odličan tvrdokuhani krimić o sprezi politike, kriminala i policije, tako tipičnoj za našu svakodnevicu.

Vjerno susjedstvo, Tane French nešto je manje uspio krimić i analiza tipične irske radničke obitelji.

Van, Natsuo Kirino je japanski krimić u kojem je 'obično' obiteljsko nasilje okidač jezovitog slijeda događaja.

Nestala, Gillian Flynn je solidan triler o tome kako je krhka ljubav sazdana na predodžbama i očekivanjima.

puno je krimića na mojim policama u zadnje vrijeme.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, Barnes je odlican!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajde, stavljam si ga na popis.

Tanja, procitala sam Ratista. Ne znam jos sto bih rekla, ne mogu uopce formulirati

Knjga je jako dobra, no ne znam jel do mene ili je zaista zbunjujuce, no zbunjivalo me je to njihovo obiteljsko stablo

Ocekivala sam da je ovo "ratna" proza, tj. neki klasican ratni roman. Veci dio knjige cine naratorova sjecanja, poneke smijesne scene iz obiteljskog zivota (djed i plaza npr. ) da bi me na kraj bas sokirao: oni opisi rata, upotrebe bojnog otrova, mrtvih... Tako je vjerno da se najezis.
    Kraj mi je najupecatljiviji dio knjige.

Uglavnom, jako je dobro. Jedino sam se malo gubila u tome tko je tko :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tanja, procitala sam Ratista. Ne znam jos sto bih rekla, ne mogu uopce formulirati

Knjga je jako dobra, no ne znam jel do mene ili je zaista zbunjujuce, no zbunjivalo me je to njihovo obiteljsko stablo

Ocekivala sam da je ovo "ratna" proza, tj. neki klasican ratni roman. Veci dio knjige cine naratorova sjecanja, poneke smijesne scene iz obiteljskog zivota (djed i plaza npr. ) da bi me na kraj bas sokirao: oni opisi rata, upotrebe bojnog otrova, mrtvih... Tako je vjerno da se najezis.
    Kraj mi je najupecatljiviji dio knjige.
    E, točno takav je bio i moj dojam na kraju Isprva mi nije bilo jasno kakve veze sve to ima s ratom od prije 40 godina, ali završni dio me frapirao.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na polici imam jos tri:

Zvuk banana Ece Temelkuran http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=8263

Zonu (u izdanju Frakture): http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=773

I Nocas sam je vidio Drage Jancara (kojeg sad prvi put planiram citati) http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8687

Citao netko nesto od toga?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dovršila Ukulele jam Alena Meškovića.
    Kako sam rekla kad sam počela, vrlo simpatičan je ostao do kraja. Nepretenciozan i čitak, svidio mi se jako i preporučujem ga. Uspoređivali su ga s Hotelom Zagorje, i jest sličan, odrastanje u izbjeglištvu, ali mi je duhovitiji i zanimljiviji (što reći, volim bosanski humor ).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala sma Novaka. Roman je fantastičan. Fantastičan. Ako uspijem ovaj kaos u glavi razbistriti i utjerati u riječi, a riječi u rečenice, napisat ću još koju na tu temu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš mi je drago marta da ti se tako sviđa
    Ja sam isto bila pod dojmom još dugo, dugo... I svima ga preporučivala.
    Sad su mi Hešto i Pujto smiješni, ovako s odmakom, ali kad se sjetim koju jezu su utjerali i tom jadnom dječaku a s time i meni

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hešto i Pujto su mi se danima i danima vraćali u misli. Ušli su nam i u kućnu metaforiku. Nevjerojatno kako ih je dobro izgradio. Baš smo sinoć kupili ČMZ, a već dugo iz prostornih razloga ne kupujem nove knjige...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Hešto i Pujto su mi se danima i danima vraćali u misli. Ušli su nam i u kućnu metaforiku. Nevjerojatno kako ih je dobro izgradio. Baš smo sinoć kupili ČMZ, a već dugo iz prostornih razloga ne kupujem nove knjige...
    Meni je genijalno kako uvjerljivo piše iz pozicije djeteta, baš me bacilo par puta u djetinjstvo, to viđenje svijeta. A to kako je Konstantinovićevu "Filozofiju palanke" utjelovio (namjerno ili nenamjerno, svejedno mi je, našla sam i poveznice na neka druga književno-filozofska djela) mi je poseban desert.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je genijalno kako uvjerljivo piše iz pozicije djeteta, baš me bacilo par puta u djetinjstvo, to viđenje svijeta.
    Da, savršeno! Iako, ja sam ispočetka bila uvjerena da je jezik to što me tako sugestivno vraća u djetinjstvo i tek sam u razgovoru s MMom (koji u djetinjstvu nije imao nikakve veze s međimurskim) skužila da je to puno više od samo jezika .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za one koji žele znati više:

http://crnamatizemla.com/

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji žele znati više:

http://crnamatizemla.com/
    Autor ima meni sličan ukus u glazbi, to me je razveselilo

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zadnje sam pročitala Sarin ključ, Tatiana de Rosnay. Meni strašno dirljiv roman o dvije obitelji koje povezuje velika tajna. Riječ je o masovnom uhićenju pariških Židova i o hrabroj djevojčici Sari. Svakako preporučam!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zadnje sam pročitala Priče naše mladosti, Tony Parsons.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fiona Neill, "The Secret Life of a Slummy Mummy" - vrlo zabavno!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nagovorila me knjižničarka na romančić Spavaj! autorice Annelies Verbeke
    nisam oduševljena , ne znam zašto sam se uopće dala nagovoriti, ali opet dolazi do izražaja moja boljka da moram sve pročitati do kraja. a tko zna, možda mi se i dojam promijeni

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nagovorila me knjižničarka na romančić Spavaj! autorice Annelies Verbeke
    nisam oduševljena , ne znam zašto sam se uopće dala nagovoriti, ali opet dolazi do izražaja moja boljka da moram sve pročitati do kraja. a tko zna, možda mi se i dojam promijeni
    Moram demantirati samu sebe
    Knjiga se pokazala vrlo zanimljiva, i na kraju i simpatična. Dvoje ljudi koje veže to što pate od nesanice se sprijatelji, oboje su malo "na svoju stranu", ali ima vrlo zanimljivih primjedbi i krasnih citata. Neloše, isplati se pročitati.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na popisu knjiga suvremenika/ca koje bi se trebale naci u lektirama nasla sam zanimljivo ovo

"Extremely Loud and Incredibly Close"
    Jonathan Safran Foer

ima netko slicne preporuke?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na Interliberu sam naišla na knjigu zanimljiva naslova: Kako čitati Paju Patka - imperijalistička ideologija u Disneyevom stripu.
    S obzirom da sam odrasla na Mikijevom zabavniku i sličnim izdanjima, i jako dobro se sjećam detalja i odnosa među likovima koje autori propituju, knjiga mi je izvrsno sjela.
    Nije baš literatura koja se može progutati u jednom dahu, ali je vrlo zanimljiva i dobro argumentirana. Autori su inače iz Čilea, a knjigu su napisali 70-tih godina, malo nakon uspostave Pinochetovog režima.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da li je netko procitao Piketty-a - kapital u 21. st. - ?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    da li je netko procitao Piketty-a - kapital u 21. st. - ?
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/o...ji/776549.aspx

sorry, nisam čitala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, prije cu naci ovdje odgovor nego na djecjem

pls savjet - sinko ima lektiru iz engleskoga, 1. srednje
    narucila bi mu preko bookdepository neku knjigu pa da je procita preko praznika
    (moraju je imati tiskanu, ne moze kindle izdanje, zbog ocjene lektire - prof mora imati knjigu)

sto bi moglo biti zanimljivo za 15god, a da nije procitao vec na hr, da ne spada u obaveznu lektiru (hrv) i da je dovoljno kvalitetno da bude lektira

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku

sto bi moglo biti zanimljivo za 15god, a da nije procitao vec na hr, da ne spada u obaveznu lektiru (hrv) i da je dovoljno kvalitetno da bude lektira
    a da prošetate po algoritmu i vidite kakva je ponuda tam za takve klince

svojevremeno me nećakinja žicalaneke knjige koje sam tada znala naću algoritmu, ne pitaj me koje jer ne znam, ali ona je to gutala prek noći.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.12.2014. at 21:36

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zadnje pročitano:

Paulo Coelho: 11 min
    Pavao Pavličić: Pjesma za rastanak
    - malo školske lektire za 4.: Hrvoje Kovačević: Tajna graditelja straha
    - primila se GOT-a, G.R.R.Martin, trenutno na Oluji mačeva

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pravila opreza, Koethi Zan - jako zanimljiv krimić o tri djevojke koje se bore sa svojim traumama . Tri su godine bile zatočene u podrumu. Roman koji te baš tjera na čitanje....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenks

nasla sam 4 knjige pa nek bira medju njima, plus vase preporuke, pogotovo od cura koje vidim da citaju novije knjige koje jos nisu prevedene na hr

ponudila sam mu, uz
    Extremely Loud and Incredibly Close - Jonathana Safrana Foera

jos i
    Looking for Alaska - Johna Greena
    The Perks of Being a Wallflower - Stephena Chboskyja
    i
    The Kite Runner - Khaleda Hosseinija

za greena nisam sigurna, ne znam koji su joj kriteriji za te lektire - on ga je citao u originalu u osmom razredu, mozda su joj ocekivanja veca :strebsa:

narucila bi preksutra knjigu pa pls predlazite dotad

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Započinjem sa Stjepom Martinovićem, "Zidar đavoljeg mosta" , također preporuka knjižničarke. Ništa dosad njegovog nisam čitala, no ovo zasad djeluje obećavajuće.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam zapocela Zonu http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=773 ali unatoc velikoj zelji da je procitam, nakon stotinjak stranica sam se predala
    Neke knjige i ja se jednostavno ne mozemo sazivjeti! Kao prvo, odbio me stil pisanja i recenica duga skoro sto stranica
    I nije samo stil- ni nakon toliko stranica se nisam mogla uzivjeti u pricu. Ne ide.
    Ne bih da ovo bude antipreporuka- knjiga ima prilicno dobre ocjene na Goodreadsu i nekome se mozda svidi

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=Anci;
    recenica duga skoro sto stranica [/QUOTE]

Kaj duže od Krležinih?
    Posljednje uređivanje od Nera : 27.11.2014. at 12:28

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

recenica duga skoro sto stranica
    Dulje od Krležinih? Ajd, bar ti ne treba Klaić.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad citam Ece Temelkuran, Zvuk banana. S dojmovima cu jos malo pricekati.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kristin Hannah: Posljednji ples leptira - sjajna obiteljska drama, jako zanimljiva i čitljiva, nisam je mogla ispustiti iz ruku, svakako preporučam!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dakle, preporučujem gore spomenutog Stjepu Martinovića, jako zanimljivo, malo drukčije o povijesti naših krajeva i crkvenoj špijunaži na Balkanu

A sad čitam Marina Amisa, Noćni vlak. Jako dobro, osjećam se cijelo vrijeme kao da gledam ne krimić, nego neki film noir... Još ne znam kako će završiti, ali prve 3/4 su za svaku preporuku

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za one koji vole Ammanitija, evo obavijest:

http://www.hnk.hr/gost-filozofskog-t...colo-ammaniti/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke