Anci, svakako javi dojmove. Stavljam i ja Rumenu onda na popis.
Anci, svakako javi dojmove. Stavljam i ja Rumenu onda na popis.
Odustala sam od Sina gospodara siročadi. Trebalo mi je tri tjedna da dovršim prvi dio knjige, trebalo je ili produžiti ili vratiti - odlučila sam vratiti.
Čitam Pilselov Argentinski roman. Koliko drame za jednu obitelj, ako je sve istina, a vjerojatno je!
Inače volim čitati Pilselove kolumne, mada ne toliko u zadnje vrijeme od kad je postao Josipovićev glasnogovornik.
počela sam tek čitati, ali jako mi je zanimljiva
http://fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=480
Baba Jaga mi je bila dobra, ali nije moja vrsta knjige jer se više obraća intelektu, nego emocijama i autorica zadržava ironijski odmak prema temi i likovima, a ja volim kad se pisac baci u knjigu, pa šta bude.
Sljedeće sam pročitala Elijahovu stolicu Igora Štiksa koja mi je bila zanimljiva za čitanje i čini mi se pomno dorađena knjiga. Ono što mi se u njoj ne sviđa je način pripovijedanja sa stalnim naznakama onoga što će se dogoditi, zbog čega postaje predvidljiva nakon nekog vremena.
Sad sam posudila Skroviti vrt Luka Paljetka, za koji zasad znam da je dnevnik Cvijete Zuzorić, ali još nisam ništa pročitala.
Nego, pade ni na pamet nakon onog Barnesa, dobra preporuka za one koji vole pripovijetke: knjiga Igra obrtanja Antonija Tabucchija.
Inače ne volim priče i ovu knjigu sam slučajno uzela (misleći da je roman), ali nisam požalila jer je svaka priča remek-djelce.
Angie, kladim se da bi ti se ova svidjela!
sad prelazim na sniježnicu i tajnu lepezu ili djevojke koje sjaje (obje su posuđene u knjižnici)
Nemam šta prijaviti, ja sam ti rob popisa. Vidiš da me ganjaju ovi popisi iz 2004. i 2010.
Ne mogu ja sad na preskok na stripove. Oni su zabilježeni i čekaju svoj red.
Računaj da ti se javim s povratnom informacijom 2017.
Na 65. stranici sam prijavila da sam počela, a sad da prijavim i da sam završila Skroviti vrt. Ta-da!
Već sam rekla da nije do knjige, nego do mene, pospana sam i jako sam je sporo čitala, a nije ni nezahtjevno štivo.
Sviđa mi se ljubav s kojom je Paljetak pristupio slikanju lika Cvijete (volim kad pisci vole svoje likove) i sviđa mi se dočaravanje atmosfere renesansnog Dubrovnika, kojeg inače obožavam. Vrlo je uvjerljivo osmišljeno, većinu vremena sam zaboravljala da ne čitam stvarni dnevnik Cvijete Zuzorić.
Čitanje mi je otežavalo filozofsko promišljanje kojeg je mnogo i koje je važnije od pripovijedanja događaja. Ne ide uvijek glatko, nego sam morala zastajati da promislim o pročitanim rečenicama.
I tak, neka našeg Paljetka i naše Cvijete!
Mislim, stvaaaaarno! Molim te spali te popise ritualno kad bude krvavi mjesec i onda kreni ispočetka. I odustajanje je legitimna opcija. Ponekad i jedina suvisla. Eto. Haug.
Bit će, Marta, bit će. Baš sam jučer otišla u knjižnicu s popisom preporučenih stripova i, ne znam kako, vratila s kući sa Sinom gospodara siročadi i Ferićevom Mišolovkom i Anđeom u ofsajdu
. Još me doma čekaju i Tomićevi Veličanstveni Poskokovi koje sam dobila za rođendan prije par dana (trenutno ih je uzurpirao stariji sin). Do jučer sam (sporo, ali s uživanjem) čitala prozu na lokalnom jeziku - "Zdelavaja" Franje Cimermana. Odeševila me
.
Pročitala sam Pilselov Argentinski roman. Mogu ga preporučiti kao zaista nevjerojatno uzbudljivu obiteljsku i životnu priču, mada mu je stil prepatetičan.
Čini mi se da je htio sve, baš sve utrpati unutra, i onda još malo više, pa je malo pogubio niti.
sigurno ste negdje spomenule, ali ja nemrem naći
"noćni cirkus"
vrijedi li se truditi?
nisam ni čula za taj roman
ali sam u lokalpatriotskom duhu odlučila pročitati onaj lari-mari "Bez ljubavi i mržnje"
da vidim oko čeg se bila digla tolika prašina.
Ja sam cula, bio je neko vrijeme po izlogu bogdana ogrizovica kao hit roman. Ali nisam citala, toliko od mene.
Ja se ne mogu koncentrirati na knjige koje sam tako vrijedno dovukla iz knjiznice
Na readeru imam dosta toga od alice munro pa svaki dan procitam jednu pricu. A na godisnjem sam
Posvetila sam se tjelovjezbi : povrsna:
Ja sam pročitala noćni cirkus, onako, gotik, mračnjak ko Carlos Ruiz Zafron.
debela je
pa razmišljam dal da ustanem il da odustanem
a kritike na netu i nisu nešto
ja skrušeno priznajem da sam se trudila, trudila, ali nikako ne mogu podijeliti oduševljenje s Alice Munro koje ovdje vlada
ono, ok su priče, ali da padam u nesvijest, ne
Meni također nije sjela, doduše nisam čitala nobelovsku knjigu već jednu raniju, ali sam ipak očekivala wow-efekt.
Sad sam posudila jednu drugu nobelovku, Toni Morrison. Knjigu Ljubav.
Jednostavno mi ne ide, ali pokušat ću izgurati do kraja.
http://www.superknjizara.hr/?page=kn...jiga=100035589
Aleks, to je skroz ok
Ja ih, priznajem, bas volim, a najdraze mi je imati zrtvu s kojom cu paralelno citati i komentirati dok su mi dojmovi svjezi.
sad čitam javne tajne, nekako sam se odmah nakačila na albansku virđinu, radi geografske bliskosti, ali nešto mi fali
možda se trebam naučiti na nju
anchi, tu sam, doduše na engleskom, počela čitat sigurno 5 puta, i svaki put odustala, i to nakon tipa 10-20 stranica![]()
Alice Munro se još nisam dohvatila, kad dospijem javit ću doživljaj...
Ni Toni Morrison...
Ali pročitala sam "Mali dragulj" prošlogodišnjega nobelovca Patricka Modiana.
Očekivala sam, naravno, da me obori s nogu, ali ništa od toga...
Ništa više od simpatične, pomalo dosadnjikave knjižice, s pretenzijom izazivanja nostalgičnih uspomena, ali ne, nije me "dodirnula", na žalost...
Anita Moorjani - Ponovno rođena
Topla preporuka.
Ni mene ovogodišnji nobelovac ne oduševljava
A što reći na dobitnika Kiklopa za najčitaniji ili štoveć roman u HR, Lari Mari "Bez ljubavi i mržnje"? Jel tko čitao? Ja ga sad čitam jer znam autorski dvojac, imala bih štošta za prigovoriti, ali čekam dok dođem do kraja. Zanima me to iscjeljenje. O stilu neću, ipak sam ja snob![]()
A meni je Mali dragulj bas sjela s tom sjetno- tjeskobnom mukom koju prezentira.
Trenutno se probijam kroz Elliotov Middlemarch.
Vezano za A.Munro. Ni mene nije oborila s nogu, ali moram reći da mi je malo koja knjiga uspjela drzati pažnju kao njene; piše jezikom naše svakodnevice, piše o događajima koji se većini dešava, opisuje osjećaje koje svi mi imamo u datom trenu, ali nekako "narodski", što bi se reklo
Zato volim da čitam njena djela![]()
Meni je kod nje super sto svoje likove uvijek opisuje kroz neke odredjene okolnosti i nikad uh ne osudjuje. Lako se zamislis u slicnoj situaciji, sve je tako obicno, a opet odlicno pisano.
Ja sad citam Progress of love i svidja mi se.
neprežaljena molly marx
http://bestseller.jutarnji.hr/neprezaljena-molly-marx/
nesto izmedju krimica i ljibica
toplo, zanimljivo, duhovito...
bas uzivam
Srce od tinte, Cornelie Funke
http://www.mvinfo.hr/knjiga/2557/src...ijama-autorice
svidja mi se
Ja Munro baš jako volim, skroz me oborila s nogu. A inače ne volim pripovjetke. Njen pripovjedni stil mi je fantastičan; u tek nekoliko rečenica u stanju je reći jako puno. I sviđa mi se ta njena suptilnost. Sad baš čitam njenu zbirku Dear Life.
Jean Rouaud, "Ratišta"
trebalo mi je, priznajem, dosta da se uživim u opise obitelji, ali pred kraj me potpuno razmontirao opisom ratovanja i djelovanja bojnih otrova. ne znam jesam li ikad pročitala bolje rečenice o ratu, potpuno lišene patetike, a toliko potresne. ovo bi trebala biti obvezna lektira u svakoj vojsci.
Sue Townsend: "The Woman Who Went To Bed For a Year" - tople, tople preporuke.![]()