Stranica 65 od 103 PrviPrvi ... 1555636465666775 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja znam mojima prijetiti tim činom.

Krenula s Malcolmom Gladwellom, Izvan prosjeka (Outliers). Totalno me zbedirao jer odmah u početku potvrđuje neke moje sumnje u vlastitu odluku da ne tražim odgađanje upisa mlađega u školu, oko čega sam se dosta kolebala. A on baš govori o tome kako se neke početne prednosti onih koji su rođeni "u pravo vrijeme" ne sustižu baš tako lako, zapravo se uopće ne sustižu (postoje, naravno, iznimke). Nadam se da smo mi iznimka :pray:

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sue Townsend: "The Woman Who Went To Bed For a Year" - tople, tople preporuke.
    sinoć sam je pročitala u komadu. čitala sam neke rezencije gdje se spominje "smijanje na glas". Ne znam jesam li je ja krivo čitala, ali ja sam je doživjela sasvim drukčije. Izmamila mi je nekoliko osmjeha, ali više mi je nekako sjetna. I popustila mi je na kraju, kao da je išla nekim predvidljivim varijantama. Bolji mi je prvi dio knjige.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    sinoć sam je pročitala u komadu. čitala sam neke rezencije gdje se spominje "smijanje na glas". Ne znam jesam li je ja krivo čitala, ali ja sam je doživjela sasvim drukčije. Izmamila mi je nekoliko osmjeha, ali više mi je nekako sjetna. I popustila mi je na kraju, kao da je išla nekim predvidljivim varijantama. Bolji mi je prvi dio knjige.
    Meni je ta "Žena..." bila dobra u početku, ali kao što kažeš, prema kraju je jako popustila i na kraju mi uopće više nije bila ni zabavna ni smiješna, zapravo, kao da autorica više nije znala kako završiti.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je na mjestima izmamila par osmjeha, no to nije jedna od njenih humor-knjiga, niti sam to od nje ocekivala. Zaista je sjetna, na mjestima i prilicno tuzna, no topla; dirnula me je.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

http://www.mvinfo.hr/clanak/slavoj-i...-kraju-vremena
    Super knjiga od Slavoja Zizeka, sadrzaja: kako je to - zivjeti na kraju vremena?
    Preporucujem svakome 'ko voli njega kao autora i publicistiku.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

za vikend pročitala trilogiju agote kristof Velika bilježnica/Dokaz/Treća laž
    potresno i dojmljivo
    nije za osjetljive čitače, ima puno okrutnosti i perverzija

sad sam počela Kristijana Novaka kojeg toliko hvalite

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja čitam Ledenu princezu, Camille Lackberg, onako, čitki švedski krimić

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Haruki Murakami Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća
    Iako lako pada u banalnosti i stereotipe, svidjela mi se. Jednostavno sam morala za kulisu si staviti da svira Franz Liszt i "Godine hodočašća", koji se stalno spominje u romanu, i baš mi je sve skupa zapravo dobro leglo.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam prečitavala Ruth Rendell, seriju o inspektoru Wexfordu.
    I putem još Murakamijev Južno od granice, zapadno od sunca. Svidjelo mi se, ali me nije deprimirala kao sve moje prijateljice koje su ju čitale.
    Valjda je bio dobar psihološki trenutak za nju.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Etienne Davodeau, Neznalice, crtani roman o dobrom vinu i stripu. Posebno preporucam svim ljubiteljima nektara bogova i Angie

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U zadnje vrijeme sve neke preporuke za Angie, a ona niš ne vidi.

Ja sam još uvijek na Skrovitom vrtu, nisam ni do polovice došla. Uhvatio me proljetni umor pa odmah zaspem kad legnem. I sva sam u muzici, stalno sam sa slušalicama, sve drugo mi je na čekanju.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    U zadnje vrijeme sve neke preporuke za Angie, a ona niš ne vidi.

Tko, gdje, što, kad, kako
    ništa nisam pohvatala
    otkako radim na izgledu i mišićima, očito sam poglupavila

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

šta slušaš, jurana?

mene u knjižnici čeka rezervirana tisuću jeseni...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pripremam se za InMusic pa slušam Franz Ferdinand, a oni su me sjetili na Arctic Monkeys, a njih baš volim.

I naišla sam na ovu listu NME-a (najboljih festivalskih nastupa) pa gledam cijele koncerte na YouTubeu.

Jučer sam opet naišla na nekoj FB stranici da pitaju ljude koja im je najbolja glazbena suradnja pa sam onda tražila sve te, isto na YT. Ali to je bilo više zabavno, nego inspirativno.

Moram priznati da nisam od velike raznolikosti - kad se meni nešto svidi, mogu po tome drviti danima.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

same here!
    i volim i FF i AM
    i rado bih na in music, al em mi je skupo em imam giltrip što muža stalno ostavljam s djecom (a njega takve stvari ne zanimaju)

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da te nagovaram ili da te tješim?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dudov svilac, R. Galbraith (a.k.a. JK Rawling)

jesam vec rekla da volim njezine "odrasle" knjige?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jurana, preporuke isprintane i ubačene u torbu! Krenula sam sa Sonnenscheinom i čim ga dovršim idem po ove tvoje
    Btw, kad smo kod nektara bogova na listi mi je i ova, čak sam je i kupila, samo još nisam pročitala - Pariška presuda
    A jako me zanima, i jedva se čekam baciti na nju, samo zapravo čekam godišnji da je mogu čitati polako i opušteno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, bas me zanima kako ce ti se svidjeti Drndicka. Meni je to bila jako dobra knjiga.

Sto se tice citanja, ja se nazalost jos nisam vratila u citalacki mod. Cak mi se koristi izraz "nemam vremena"
    Jednostavno budem umorna navecer, vjezbam kao i Angie i pratim svoje serije. U zadnje vrijeme gledam i filmove i preslusavam The Voice na yt

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

žena koja je legla u krevet na godinu dana
    baš mi je tako neštpo trebalo
    ovaj vikend samo čitam
    I trčim

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam jako hvaljenu glazbu s plaže, ali tek sam negdje na početku i sviđa mi se
    http://citajknjigu.com/glazba-s-plaze-pat-conroy/

prije toga pročitala odličnu keplerovu noćnu moru
    http://www.najboljeknjige.com/conten...px?BookID=5562

btw. nađem super preporuke na ovoj gore linkanoj stranici citajknjigu.com

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mozda pitanje nije on-topic, pa molim admin da odstrani/premjesti na pravo mjesto;
    Gdje posudjujete knjige na hrvatskom za e-citace?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da kod nas nema e-knjiznice. Na zalost.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da kod nas nema e-knjiznice. Na zalost.
    Ne citam e-knjige, ali naletila sam na tookbook, cini mi se super, za 39 kuna mjesecno, a knjige su na hrvatskom, Fraktura, Jesenski i Turk, Znanje.

Sa svakog godisnjeg teglim kufer knjiga, mozda mi ovo nekad bude alternativa.
    Posljednje uređivanje od lunja : 29.04.2015. at 09:38

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne citam e-knjige, ali naletila sam na tookbook, cini mi se super, za 39 kuna mjesecno, a knjige su na hrvatskom, Fraktura, Jesenski i Turk, Znanje.

Izbor knjiga je odličan, ali 39 kn mjesečno mi se čini jako puno u usporedbi s 50 kn godišnje članarine u KGZ za "obične", papirnate knjige

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku

Hvala!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prije dosta tjedana se pricalo o stripovima. ja sam si zapisala sve sto ste preporucile (za mog 6 godisnjaka) ali nikako da odem do knjiznice ( djelomicno zato sto smo nedavno nabavili 2 vrece knjiga, pa ih polako prolazimo), a uskoro cemo na more. Uglavnom, ima li tko od vas neki strip kojeg se zeli rijesiti?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lady Fiona Carnarvon: "Lady Almina and the Real Downton Abbey".
    Slozila bih se sa jednim Goodreads komentarom - s jedne strane ovo je zanimljiva knjiga o svakodnevnom zivotu velikog edwardianskog manora, 1. svjetskom ratu, trivia-podacima o otkricu Tutankamonove grobnice koja definitivno moze "produbiti gradivo".
    S druge strane, iritirajuce konstantno hvaljenje karaktera i pozrtvovanosti Almine, dok njen zivot osim par podataka nakon odlaska iz Highclere Castle vise nije opisan jer - SPOILER! - sve sto se nakon toga dogadja na neki nacin ocrnjuje do tog trenutka nacin na koji je Almina opisana...
    Ako zanemarite ocito promotivni karakter knjige, a ljubitelj ste Downton Abbey serije, neki podaci bi vam mogli biti vrlo zanimljivi.

Veronica Roth: "Four" - nakon prve, istoimene knjige iz serije Divergent, ova mi je definitivno najzanimljivija.
    (Insurgent i Alliegant mi nisu bile bas nesto .)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I meni se čini puno
    I još bez guštanja, listanja, vraćanja na pročitano, mirisa knjiga...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se čini puno
    I još bez guštanja, listanja, vraćanja na pročitano, mirisa knjiga...
    Ma, sve to stoji. Nisam se ni uclanila, nekako uvijek imam na knjiga u kucnoj biblioteci koje cekaju, pa mi je bezveze placati clanarinu.
    Ali, ja zivim u NL, i kad udjem jednom godisnje, na godisnjem, u biblioteku u ST, obuzme me istovremeno takvo odusevljenje i ocajanje... nesto kao William Baskervilski u zavrsnoj sceni.
    Pa mi se ovo cini najbolja alternativa za npr. dijasporu.

Usput, za pretplatnike Vipa, mjesec dana besplatno, za xl ili xxl tarifu stalno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

I meni se cini puno. Ja nekad mjesecno procitam samo jednu knjigu ako je debela
    Ebook reader volim, no jako rijetko citam hrvatske knjige jer ih nadjem u knjiznici.
    Uglavnom mi sluzi za engleske knjige po koje mi se i ne da u grad ili nisu jos kod nas. Ili za autore koje volim, a nisu prevedeni na hrvatski.

Dobar je za javni prijevoz jer je lagan :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 29.04.2015. at 20:37

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pocela sam Tisucu jeseni - jos nisam odusevljena, ali ocekujem. Procitala sam Davora Mandica, Valjalo bi me zamisliti sretnim. Osrednje. Kako ga povrsno poznam i kako mi je simpa, valjda su i moja ocekivanja bila veca.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U dahu sam u jednom danu procitala knjigu "Anoreksija - tezina ljepote" od mlade djevojke iz Vrgorca, Nede Dropulic.

U knjizi pise o svojoj borbi sa poremecajima u prehrani, a ono sto me odusevilo jest njezin stil pisanja i elokvencija. Vidi se da studira kroatistiku i da je spisateljstvo njezin poziv.

Moram prenijeti dio koji je mene najvise dirnuo, koji govori o predivnoj bezuvjetnoj majcinskoj ljubavi. Naime, ona je imala los odnos sa svojom majkom, nosila je velike povrede iz tog odnosa i u jednom dijelu opisuje kada ju je konacno prestala mrziti radi toga.

"Prestala sam je mrziti jedne zimske veceri kada sam joj rekla da bi bolje bilo da je mrtva. Dosla je za mnom, zagrlila me, plakala i govorila: "Dijete moje, znam da ovo sto govoris ne govoris ti, nego bolest. Dusa me boli koliko patis!".
    Ni u jednom trenutku joj nije bilo vazno kako se ona osjeca, nego kako je meni. Tad sam se toliko postidjela pred samom sobom i pred Bogom da sam pocela vristati placuci...".

Toplo preporucujem svima, vjerujem da moze biti od velike koristi ne samo obiteljima koje se bore s tim poremecajima, nego i roditeljima da bolje razumiju svoje tinejdzere i shvate sto im se dogadja u glavama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam procitala krimic Ostri predmeti. Nisam bas ocarana
    Preslab mi je cjelokupan dojam, od likova, radnje, stila pisanja. Sve nekako za dvojku.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vec puno mjeseci citam sve neke knjige o roditeljstvu pa sve neke onako na brzinu posudjene tek toliko da nesto citam i konacno sam sada procitala nesto sto me jaaako razveselio. Ne u smislu da je to vesela ili humoristicna knjiga (nije), nego u smislu unutrasnjeg zadovoljstva radi citanja fenomenalne knjige. Tko voli klasike a jos nije procitao, svakako preporucujem, Virginia Woolf "Orlando".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

James Patterson: Alex Cross

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Iza mog ugla susjed je u svom vrtu, uz ogradu postavio ormaric-vitrinicu predvidjen za knjige- svatko moze knjige donijeti i uzeti. A prodjem tuda barem jednom dnevno. Navukla sam hrpetinu knjiga. Dobro, poneke vratim kad procitam, poneke vratim i prije nego ih procitam, a odnijela sam i neke svoje.
    Ali najljepse je sto svako nekoliko imam onaj osjecaj da mi nebo salje susret s - u ovom slucaju, knjigom.

I tu sam nasla i Moral tribes Joshue Greena. Mjesavina filozofije i psihologije, o tome zasto se dijelimo u copore i sto definira nasa moralna nacela.
    Green je profesor na Harvardu, a knjiga je napisana tako imam osjecaj da mu sjedim u predavaonici. Veceras me ceka zadnje poglavlje, cini mi se da ce Green u njemu rijesiti sve svjetske probleme.

Nije prevedena na hrvatski, jedino sto sam o njoj na hrvatskom izguglala je da je na popisu sedam knjiga, koje bi trebao pročitati svaki lider (popis nekog njegovog harvardskog kolege).

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ideja mi je odlicna! Citala sam o onom ucitelju koji se zaduzio, sredio kombi, napunio slikovnicama i putuje po selima da opismeni djecu i navede ih na citanje. Divno! ♡ Ja nemam takve susjede. Moji slusajz cajke i eventualno citaju katalog od Kauflanda.
    Posljednje uređivanje od palčica : 03.05.2015. at 14:12

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Procitala sam Duhove Ive Usumlic Gretic.
    Odlicne price!
    Preporucujem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vladimir Arsenijević: Let - simpatičan obiteljski roman na temu 30-tih godina prošlog stoljeća, radnja se odvija u Vojvodini, i iako glavni lik pogiba već u prvom poglavlju, to nimalo ne umanjuje zanimljivost nastavka romana, naprotiv.
    Moglo bi se cjepidlačiti da u fabuli fali ovo ili ono, da likovi nisu do kraja razvijeni, i sl., ali ipak kao konačan dojam ostaje lako čitljiv i zanimljiv roman.

Magda Szabo: Vrata - e, ovaj me roman zaista šokirao, iako mi se negdje na polovici učinio dosadnim i čak sam ga mislila ostaviti nepročitanog. Čak sam i znala otprilike kako će završiti, ali ono što sam pročitala na kraju me ostavilo bez daha. Radi se o odnosu književnice (pretpostavit ćemo, same autorice) i njezine (u najmanju ruku) osebujne kućne pomoćnice. A osim o odnosu dvoje ljudi (može se čak reći: odnosa gospodar-sluga), radi se i o krivnji, zahvalnosti, iznevjerenim očekivanjima, međuljudskim odnosima puno širim od obiteljskih... psihološki zapravo dosta teško djelo, ali drago mi je da sam ga pročitala.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U dahu sam procitala svoju prvu prozu Dorte Jagic - Kicma, zbirka kratkih prica. Zenskih, poeticnih, toplih. O mami, propalom tijelu, bolima. Njezina poezija mi je divna, ne moze joj se oduprijeti ni u prozi.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zajedničko čitanje u petak u parku

http://www.telegram.hr/kultura/ovi-l...ao-super-plan/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pročitala Sonnenschein. Drago mi je da sam ga pročitala, koliko god sam znala o užasima 2. svj. rata i holokausta, tim strahotama stvarno nema kraja. Čak mi se svidio i taj koncept dokumentarnog romana, jer su povremena beletristika i čisto izvještavanje, bar se meni tako čini, malo uravnotežavale taj teški dojam.

Sad sam započela s M. V. Llosom, San jednog Kelta

Sviđa mi se početak, tema je isto užasno zanimljiva, jedino mi se ne sviđa što znam kako će završiti. Tko ne želi znati, nek ne čita gornji link.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, ja sam nedavno procitala Drndicku i imamo slican dojam.
    Meni je to bio jako dobar roman, ovao dokumentarno mi nije nimalo smetalo.
    Kolicina uzasa nekad doista iznenadi
    Kad smo kod uzasa, meni je najteza knjiga o holokaustu Nekropola Borisa Pahora.
    Strahota za strahotom. Uzasno tesko za citati, no opet, netko je to i prezivio i netko nije.

Mene te teme ne odbijaju i mislim da ih treba citati.

A sad...
    Nakon laganini krimica i Duhova, pocela s citati Bracni zaplet J. Eugenidesa (autor Srednjeg spola ).

Na Goodreadsu je jedan korisnik napisao da ih ne treba usporedjivati i to mi je, iako sam toga svjesna, bas bolo dobro za procitati.
    Srednji spol mi je tako genijalna knjiga pa opet ne iskljucujem mogucnost da usporedjujem :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zaboravila link na Bracni zaplet...
    http://www.mvinfo.hr/clanak/jeffrey-...-bracni-zaplet

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anci jako mi se sviđa ovo što čitam na linku, zapisujem si

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eugenidesa imam zabiljezenog na Goodreadsu, on mi je sljedeci na redu kad odem u knjiznicu. Zabiljezila sam si i San jednog Kelta, zvuci jako zanimljivo.
    Sad sam procitala Hosseinijevu I odjeknuse gore, divna mi je, najbolja njegova do sada i najbolje napisana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Diego Marani: Nova finska gramatika
    Intrigantan zaplet, ali na kraju svega mi je ostao dojam da je autor jaaako nategnuo cijelu priču kako bi se mogao fokusirati na proces učenja finskog jezika. Samo po sebi zanimljivo, ali nije tako fascinantno kako piše na koricama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I to mi zvuči zanimljivo, Tanja! Finski mi je inače misterij od jezika, bila sam nekoliko puta u Finskoj i svaki put sam doslovno zabezeknuta njime. Ništa s ničim ne mogu povezati, niti zvučno nit kad vidim napisano.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam citala, no zvuci dobro za ljubitelje kratkih prica

http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=1843

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •