Stranica 67 od 105 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

I meni se cini puno. Ja nekad mjesecno procitam samo jednu knjigu ako je debela
    Ebook reader volim, no jako rijetko citam hrvatske knjige jer ih nadjem u knjiznici.
    Uglavnom mi sluzi za engleske knjige po koje mi se i ne da u grad ili nisu jos kod nas. Ili za autore koje volim, a nisu prevedeni na hrvatski.

Dobar je za javni prijevoz jer je lagan :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 29.04.2015. at 20:37

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pocela sam Tisucu jeseni - jos nisam odusevljena, ali ocekujem. Procitala sam Davora Mandica, Valjalo bi me zamisliti sretnim. Osrednje. Kako ga povrsno poznam i kako mi je simpa, valjda su i moja ocekivanja bila veca.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se čini puno
    I još bez guštanja, listanja, vraćanja na pročitano, mirisa knjiga...
    Ma, sve to stoji. Nisam se ni uclanila, nekako uvijek imam na knjiga u kucnoj biblioteci koje cekaju, pa mi je bezveze placati clanarinu.
    Ali, ja zivim u NL, i kad udjem jednom godisnje, na godisnjem, u biblioteku u ST, obuzme me istovremeno takvo odusevljenje i ocajanje... nesto kao William Baskervilski u zavrsnoj sceni.
    Pa mi se ovo cini najbolja alternativa za npr. dijasporu.

Usput, za pretplatnike Vipa, mjesec dana besplatno, za xl ili xxl tarifu stalno.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U dahu sam u jednom danu procitala knjigu "Anoreksija - tezina ljepote" od mlade djevojke iz Vrgorca, Nede Dropulic.

U knjizi pise o svojoj borbi sa poremecajima u prehrani, a ono sto me odusevilo jest njezin stil pisanja i elokvencija. Vidi se da studira kroatistiku i da je spisateljstvo njezin poziv.

Moram prenijeti dio koji je mene najvise dirnuo, koji govori o predivnoj bezuvjetnoj majcinskoj ljubavi. Naime, ona je imala los odnos sa svojom majkom, nosila je velike povrede iz tog odnosa i u jednom dijelu opisuje kada ju je konacno prestala mrziti radi toga.

"Prestala sam je mrziti jedne zimske veceri kada sam joj rekla da bi bolje bilo da je mrtva. Dosla je za mnom, zagrlila me, plakala i govorila: "Dijete moje, znam da ovo sto govoris ne govoris ti, nego bolest. Dusa me boli koliko patis!".
    Ni u jednom trenutku joj nije bilo vazno kako se ona osjeca, nego kako je meni. Tad sam se toliko postidjela pred samom sobom i pred Bogom da sam pocela vristati placuci...".

Toplo preporucujem svima, vjerujem da moze biti od velike koristi ne samo obiteljima koje se bore s tim poremecajima, nego i roditeljima da bolje razumiju svoje tinejdzere i shvate sto im se dogadja u glavama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam procitala krimic Ostri predmeti. Nisam bas ocarana
    Preslab mi je cjelokupan dojam, od likova, radnje, stila pisanja. Sve nekako za dvojku.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vec puno mjeseci citam sve neke knjige o roditeljstvu pa sve neke onako na brzinu posudjene tek toliko da nesto citam i konacno sam sada procitala nesto sto me jaaako razveselio. Ne u smislu da je to vesela ili humoristicna knjiga (nije), nego u smislu unutrasnjeg zadovoljstva radi citanja fenomenalne knjige. Tko voli klasike a jos nije procitao, svakako preporucujem, Virginia Woolf "Orlando".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

James Patterson: Alex Cross

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Iza mog ugla susjed je u svom vrtu, uz ogradu postavio ormaric-vitrinicu predvidjen za knjige- svatko moze knjige donijeti i uzeti. A prodjem tuda barem jednom dnevno. Navukla sam hrpetinu knjiga. Dobro, poneke vratim kad procitam, poneke vratim i prije nego ih procitam, a odnijela sam i neke svoje.
    Ali najljepse je sto svako nekoliko imam onaj osjecaj da mi nebo salje susret s - u ovom slucaju, knjigom.

I tu sam nasla i Moral tribes Joshue Greena. Mjesavina filozofije i psihologije, o tome zasto se dijelimo u copore i sto definira nasa moralna nacela.
    Green je profesor na Harvardu, a knjiga je napisana tako imam osjecaj da mu sjedim u predavaonici. Veceras me ceka zadnje poglavlje, cini mi se da ce Green u njemu rijesiti sve svjetske probleme.

Nije prevedena na hrvatski, jedino sto sam o njoj na hrvatskom izguglala je da je na popisu sedam knjiga, koje bi trebao pročitati svaki lider (popis nekog njegovog harvardskog kolege).

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ideja mi je odlicna! Citala sam o onom ucitelju koji se zaduzio, sredio kombi, napunio slikovnicama i putuje po selima da opismeni djecu i navede ih na citanje. Divno! ♡ Ja nemam takve susjede. Moji slusajz cajke i eventualno citaju katalog od Kauflanda.
    Posljednje uređivanje od palčica : 03.05.2015. at 14:12

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Procitala sam Duhove Ive Usumlic Gretic.
    Odlicne price!
    Preporucujem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vladimir Arsenijević: Let - simpatičan obiteljski roman na temu 30-tih godina prošlog stoljeća, radnja se odvija u Vojvodini, i iako glavni lik pogiba već u prvom poglavlju, to nimalo ne umanjuje zanimljivost nastavka romana, naprotiv.
    Moglo bi se cjepidlačiti da u fabuli fali ovo ili ono, da likovi nisu do kraja razvijeni, i sl., ali ipak kao konačan dojam ostaje lako čitljiv i zanimljiv roman.

Magda Szabo: Vrata - e, ovaj me roman zaista šokirao, iako mi se negdje na polovici učinio dosadnim i čak sam ga mislila ostaviti nepročitanog. Čak sam i znala otprilike kako će završiti, ali ono što sam pročitala na kraju me ostavilo bez daha. Radi se o odnosu književnice (pretpostavit ćemo, same autorice) i njezine (u najmanju ruku) osebujne kućne pomoćnice. A osim o odnosu dvoje ljudi (može se čak reći: odnosa gospodar-sluga), radi se i o krivnji, zahvalnosti, iznevjerenim očekivanjima, međuljudskim odnosima puno širim od obiteljskih... psihološki zapravo dosta teško djelo, ali drago mi je da sam ga pročitala.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U dahu sam procitala svoju prvu prozu Dorte Jagic - Kicma, zbirka kratkih prica. Zenskih, poeticnih, toplih. O mami, propalom tijelu, bolima. Njezina poezija mi je divna, ne moze joj se oduprijeti ni u prozi.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zajedničko čitanje u petak u parku

http://www.telegram.hr/kultura/ovi-l...ao-super-plan/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pročitala Sonnenschein. Drago mi je da sam ga pročitala, koliko god sam znala o užasima 2. svj. rata i holokausta, tim strahotama stvarno nema kraja. Čak mi se svidio i taj koncept dokumentarnog romana, jer su povremena beletristika i čisto izvještavanje, bar se meni tako čini, malo uravnotežavale taj teški dojam.

Sad sam započela s M. V. Llosom, San jednog Kelta

Sviđa mi se početak, tema je isto užasno zanimljiva, jedino mi se ne sviđa što znam kako će završiti. Tko ne želi znati, nek ne čita gornji link.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, ja sam nedavno procitala Drndicku i imamo slican dojam.
    Meni je to bio jako dobar roman, ovao dokumentarno mi nije nimalo smetalo.
    Kolicina uzasa nekad doista iznenadi
    Kad smo kod uzasa, meni je najteza knjiga o holokaustu Nekropola Borisa Pahora.
    Strahota za strahotom. Uzasno tesko za citati, no opet, netko je to i prezivio i netko nije.

Mene te teme ne odbijaju i mislim da ih treba citati.

A sad...
    Nakon laganini krimica i Duhova, pocela s citati Bracni zaplet J. Eugenidesa (autor Srednjeg spola ).

Na Goodreadsu je jedan korisnik napisao da ih ne treba usporedjivati i to mi je, iako sam toga svjesna, bas bolo dobro za procitati.
    Srednji spol mi je tako genijalna knjiga pa opet ne iskljucujem mogucnost da usporedjujem :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zaboravila link na Bracni zaplet...
    http://www.mvinfo.hr/clanak/jeffrey-...-bracni-zaplet

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anci jako mi se sviđa ovo što čitam na linku, zapisujem si

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eugenidesa imam zabiljezenog na Goodreadsu, on mi je sljedeci na redu kad odem u knjiznicu. Zabiljezila sam si i San jednog Kelta, zvuci jako zanimljivo.
    Sad sam procitala Hosseinijevu I odjeknuse gore, divna mi je, najbolja njegova do sada i najbolje napisana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Diego Marani: Nova finska gramatika
    Intrigantan zaplet, ali na kraju svega mi je ostao dojam da je autor jaaako nategnuo cijelu priču kako bi se mogao fokusirati na proces učenja finskog jezika. Samo po sebi zanimljivo, ali nije tako fascinantno kako piše na koricama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I to mi zvuči zanimljivo, Tanja! Finski mi je inače misterij od jezika, bila sam nekoliko puta u Finskoj i svaki put sam doslovno zabezeknuta njime. Ništa s ničim ne mogu povezati, niti zvučno nit kad vidim napisano.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam citala, no zvuci dobro za ljubitelje kratkih prica

http://www.fraktura.hr/knjige/product.aspx?p=1843

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anci, i to sam već neki dan stavila na popis, nahvalila ih je i Jagna Pogačnik u JL.
    Moj popis samo raste... Bit će to jedan kvalitetan godišnji
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 08.05.2015. at 07:48

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pročitala sam Brdo.
    Divota od knjige!
    U njoj Prtenjača kroz priču o tovaru i čoviku donosi preciznu mjeru Izgubljenih - ljudi bez identiteta i Puta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrzim svoju tvrdoglavost (ne znam kome što dokazujem) da moram pročitati knjigu koju započnem
    kći moje najbolje prijateljice
    patnja od patetike

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu zguglati da je netko komentirao knjige karin slaughter
    mogu li početi čitati postanak, treću knjigu iz serijala o detektivu trentu, ili moram početi s triptihom?
    jesu li radnje povezane?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mrzim svoju tvrdoglavost (ne znam kome što dokazujem) da moram pročitati knjigu koju započnem
    kći moje najbolje prijateljice
    patnja od patetike
    Ja sam zato uvela pravilo 50 stranica - ako mi do pedesete stranice knjiga nije niti malo zanimljiva - gotova je!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni je prva granica bila 100 stranica, pa 50 stranica, a sad imam potpuno povjerenje u sebe i odustajem kad mi god padne na pamet.

Kad sam pisala pregled prošle godine u čitanju, palo mi na pamet da napišem i sve knjige koje nisam dovršila, ali to mi se onda učinilo nekako nepotrebno negativno pa sam odustala.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 11.05.2015. at 08:45

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bravo, Jurana, bas si kul :D
    Ja sam se prije bedirala ako odustanem. Sad vise ne.

Citam Eugenidesa. Dobar je, no na dijelovima je onak malo pretenciozno pisano sto mi malko smeta. No oprostit cu mu ako se radnja bude dobro razvijala i bude lijepo razvio likove.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joanna Trollope, Brother & Sister Pocinje vrlo lijepo i zanimljivo.... no kraj mi je nakako zafrknut, nelogican. :/

Sad citam putopis G. Nosenghi, 101 stvar koje trebate uciniti u Veneciji barem jednom u zivotu (101 cose da fare a Venecija almeno una volta nella vita) - vrlo zanimljivo napisan putopis u obliku kratkih prica o manje poznatim zanimljivostima u Veneciji.
    Veneciju inace odlicno poznajemo, no nasla sam ipak neke stvari za koje nisam znala... pa cemo i njih obici.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo, Jurana, bas si kul :D
    Ja sam se prije bedirala ako odustanem. Sad vise ne.
    Vidiš da si i ti kul

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja i dalje nisam kul

nego Jurana, našla sam Igru obrtanja ide odmah nakon što završin s Llosom.
    San jednog Kelta mi je za sada izvrstan, jedino što bode baš u moju bolnu temu, slično kao i Atlas oblaka, a to je zvjerstvo koje se budi u ljudima zbog njihove pohlepe. Nekako sam sve manje optimistična u pogledu opstanka ljudi na Zemlji... I to me totalno frustrira. Dopustili smo da novac vlada svijetom, ne vidim više da se to može ikada obrnuti, jer su siromašni sve slabiji, a bogati sve moćniji...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[QUOTE=Angie75;2769009]ja i dalje nisam kul

hahaha, ni ja
    ne odustajem.
    nada umire posljednja

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Na 65. stranici sam prijavila da sam počela, a sad da prijavim i da sam završila Skroviti vrt. Ta-da!

Već sam rekla da nije do knjige, nego do mene, pospana sam i jako sam je sporo čitala, a nije ni nezahtjevno štivo.

Sviđa mi se ljubav s kojom je Paljetak pristupio slikanju lika Cvijete (volim kad pisci vole svoje likove) i sviđa mi se dočaravanje atmosfere renesansnog Dubrovnika, kojeg inače obožavam. Vrlo je uvjerljivo osmišljeno, većinu vremena sam zaboravljala da ne čitam stvarni dnevnik Cvijete Zuzorić.

Čitanje mi je otežavalo filozofsko promišljanje kojeg je mnogo i koje je važnije od pripovijedanja događaja. Ne ide uvijek glatko, nego sam morala zastajati da promislim o pročitanim rečenicama.

I tak, neka našeg Paljetka i naše Cvijete!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U početku sam, iskreno, mislila da se radi o pretencioznom djelu sa čestim referencama na razne romane, književnike itd...

No, ipak je to Eugenides i ne odustaje se lako! Sva sreća.

Ukratko, dajem mu čistu peticu!

Ovo je roman o ljubavi, nesavršenim ljudima, o neostvarenim romansama, propuštenim prilikama, o žrtvama.

I iznad svega, izvrsno napisan!

Neke sam citate prepisivala, na jednom odlomku, tako savršeno napisanom, skoro zaplakala.

Eugenides, ajde, čekam sljedeći!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I ja ga čitam, Srednj spol
    ne mogu se odlijepiti a nemam previse mira ni mogućnosti da zalegnem s knjigom
    što čitaš Anci?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj nisam napisala naziv romana
    Bracni zaplet.

Drugacije je od Srednjeg spola. Odmah sam si rekla da necu usporedjivati jer me Srednji spol odusevio.

No na dijelovima mi je Bracni zaplet i drazi
    Tako je sve nesavrseno, likovi puni mana , odnosi komplicirani. Bas za mene

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad zarko zelim doci do ove zbirke prica!
    http://www.theguardian.com/books/200...-short-stories

Zove se My mistress's sparrow is dead. Radi se o zbirci ljubavnih prica razlicitih autora, gugl kaze od Cehova do Munro.

Bas bih to procitala.
    U zaru sam jucer isla kupiti je na bookdepositary, ali srusila se stranica kod checkouta! :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se uhvatila krimića
    karin slaughter: "triptih"
    meni se sviđa
    bolje mi je od nesba

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

S obzirom da smo mnogi na kratkim pričama da najavim - uskoro počinje Festival kratke priče u Zagrebu, Rijeci, Samoboru i Velikoj Gorici. Tema je Amerika. http://www.vecernji.hr/knjige/festiv...tivala-1005328

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dijete 44, je li netko spominjao?

Od samog početka šokantno i beskrajno tužno, ali odlično napisano ...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete 44, je li netko spominjao?

Od samog početka šokantno i beskrajno tužno, ali odlično napisano ...
    upravo citam, od-li-cno!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zapisala sam si

Upravo sam (spijunurajuci prvo anamar :D) dovrsila roman Devet crnogorskog autora Andreja Nikolaidisa.

Kopiram s drugog mjesta kratki osvrt da ne tipkam ponovno preko mobitela

Ovo je odlican roman, centralna radnja je krimi prica s elementima misticnog.
    No mene najvise fasciniraju likovi i autorova promisljanja o vremenu u kojem zivimo, politici , "covjeku"...
    Bas sam maloprije rekla, zao mi je da si neke recenice nisam prepisala

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čitam Juraninu preporuku - Antonio Tabucchi, Igra obrtanja
    krasne priče, igra zbilje i iluzije, dobro me Jurana pogodila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za sve zainteresirane, u tijeku je Zagreb book festival u Muzeju za umjetnost i obrt.
    Ima raznih događanja, gostovanja, i dječjih programa, i dosta knjiga na popustu, raznih izdavača (Fraktura, Ljevak, Oceanmore, Znanje, itd.).
    S obzirom da se Interliber iz godine u godinu sve više srozava u ponudi i kvaliteti, ovakva događanja su i više nego dobro došla

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Za sve zainteresirane, u tijeku je Zagreb book festival u Muzeju za umjetnost i obrt.
    Ima raznih događanja, gostovanja, i dječjih programa, i dosta knjiga na popustu, raznih izdavača (Fraktura, Ljevak, Oceanmore, Znanje, itd.).
    S obzirom da se Interliber iz godine u godinu sve više srozava u ponudi i kvaliteti, ovakva događanja su i više nego dobro došla
    Požderat ću se - nema šanse da stignem...ufff...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    znamo, znamo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam Juraninu preporuku - Antonio Tabucchi, Igra obrtanja
    krasne priče, igra zbilje i iluzije, dobro me Jurana pogodila

I ja jutros pocela uz kavu
    Samo prvu danas.

Tanja, tenks za ovaj info!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Anci, iz Devet sam u svoju crnu bilježnicu za čitanje prepisala dva citata

da sam u Zagrebu ja bi do gđe. Shriver, upitati ju koju o Evi i Kevinu.
    trenutno čitam Adio Kuboju, nakon sjajne kritike koju je dobila u uglednom mediju. i stvarno je odlična.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Anamar, morat ces mi ih reci!
    Ja imam zabiljezen jedan, sjetila sam se. Parafrazirat cu...

...nakon svakog susreta ne razmislja sto je jos mogao reci nego sto ne reci

To moram zapamtiti
    Posljednje uređivanje od Anci : 21.05.2015. at 21:58

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

godine mi, kažem, danas padaju kao posječena stabla. i zalud glas koji viče čuvaj!: one uvijek padaju na mene. padaju i boli. moguće da je to: koliko nam je rana nanijelo, najbolji način za mjerenje vremena.
    - i -
    novac je vulgaran u svojoj pojavnosti na ovom svijetu, kad ga ima odmah se ukaže vičući: tu sam, vidi me kako sam gizdav! njegova odsutnost gotovo jednako zvoni kao prisutnost.
    Posljednje uređivanje od anamar : 21.05.2015. at 22:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •