Stranica 68 od 105 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Odlicno
    Odlican je

Prepisala sam ja nesto i od Eugenidesa. Nije nesto dubokoumno, vise onako mene dirne.
    A na jednoj stranici sam se rasplakala, tako je dobro napisana, toliko osjetis emocije, nevjerojatan je.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Skočila sam sad nakratko vidjeti što prodaju na Zagreb book festivalu, i našla one naše Karte za izgubljene ljubavnike za samo 29 kn! odmah kupila, bit će za rođendane ove godine.
    I naletila na romančić A. Tabucchija "Indijski nokturno" za samo 20 kn, i to sam kupila. Kad ga već trenutačno obrađujem, da ne ostanem samo na pripovjetkama

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

E super, i njega sam čitala pa me baš zanima kako ćemo ih prokomentirati kad završiš.

Ja sam razvila teoriju o piscima pripovijedaka, ali neću se još izletiti

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajde, jurana, gukni!

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mani Gotovac: Fališ mi, genijalna ! Snažna, iskrena, ostavlja "grop u grlu " ali i osmjeh na licu. Oduševljena sam !

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde, jurana, gukni!
    Inače ne volim čitati pripovijetke (o tome zašto ne, mogla bih također napisati esejčić ) i čitam ih ako se zeznem pa posudim knjigu pripovijedaka misleći da posuđujem roman, a onda nemam šta drugo čitati pa sam prisiljena ili ako nekog pisca toliko hvale da sam previše znatiželjna da to propustim.
    Takva dva pisca su Flannery O'Connor i Antonio Tabuchi. I stvarno, to su odlične pripovijetke i s njima mi se nije dešavalo ono zbog čega inače ne čitam priče.
    Ali, kad sam nakon toga uzela čitati njihove romane - to su bila razočaranja!
    Roman O'Connorice nisam ni dovršila, a Tabucchijev sam pročitala, ali mi nije bilo jasno kako je pisac onako genijalnih priča napisao tako tanak roman.

I tako sam došla do teorije da talentirani pisci pripovjedaka ne mogu napisati dobar roman.
    Moram provjeriti još s Barnesom - dosad sam samo čitala njegove izvrsne priče, a roman nisam.

Je li Monroeica napisala koji roman?
    Ako nije, možda i ona sluti isto što i ja?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I tako sam došla do teorije da talentirani pisci pripovjedaka ne mogu napisati dobar roman.
    Moram provjeriti još s Barnesom - dosad sam samo čitala njegove izvrsne priče, a roman nisam.
    Uzmi odmah njegov "Osjećaj kraja". Mislim da će ti pobiti teoriju

meni je ostalo svega par stranica Tabucchijevog romana, ali da pravo kažem, nekako mi je to fakat pretanko za roman, meni je to isto više nekakva pripovjetka
    iako, nije nezanimljiva. malo me podsjeća na "Ulicu mračnih dućana" ovogodišnjeg nobelovca (koja me isto na kraju nije očarala, ono, nije me bila u stanju držati u punoj koncentraciji, a kamoli nekakvoj napetosti).

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Inače ne volim čitati pripovijetke (o tome zašto ne, mogla bih također napisati esejčić ) i čitam ih ako se zeznem pa posudim knjigu pripovijedaka misleći da posuđujem roman, a onda nemam šta drugo čitati pa sam prisiljena ili ako nekog pisca toliko hvale da sam previše znatiželjna da to propustim.
    Takva dva pisca su Flannery O'Connor i Antonio Tabuchi. I stvarno, to su odlične pripovijetke i s njima mi se nije dešavalo ono zbog čega inače ne čitam priče.
    Ali, kad sam nakon toga uzela čitati njihove romane - to su bila razočaranja!
    Roman O'Connorice nisam ni dovršila, a Tabucchijev sam pročitala, ali mi nije bilo jasno kako je pisac onako genijalnih priča napisao tako tanak roman.

Je li Monroeica napisala koji roman?
    Ako nije, možda i ona sluti isto što i ja?
    Munro je napisala jedan roman.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Osjećaj kraja mi je u planu. Mislim da ću ga potražiti na engleskom jer mi je divan naslov na engleskom: The Sense of an Ending.

Pročitala sam Polovnjaka Dalibora Cvitana. Knjiga je iz 1984., mogla sam je dosad već pročitati, ali nekako mi je promakla.

Koji odličan roman! Opisuju ga kao recidiv egzistencijalizma, ali Sartre se može sakriti pred ovim ludilom, a to je čisto zbog darovitosti pisca koji izbacuje takve divne rečenice da ne možeš stati čitati.
    I ima tu dosta toga što mi se potencijalno moglo zgaditi, i vulgarizama i antipatičnih crta glavnog lika, ali meni ništa nije smetalo i baš mi žao da naša knjižnica nema drugi dio duologije Ervin i luđaci.

A knjižnica mi je nametnila knjigu koju sad čitam. Htjela sam je odavno, otkad ste mi je preporučili na ovoj temi. Radi se o Misli... Davida Lodgea, ali nije je bilo nikad u knjižnici iako je navodno bila slobodna. Tako, kad sam je vidjela u petak, morala sam je uzeti iako sam imala druge planove.

Privlačna je za čitanje, ide lako, dobra je preporuka.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lodge je super, divan i zabavan roman si uzela

Ja sam procitala Tabuchija i ok je, ali nisam se nesto uzivjela. Nisam odusevljena.

Sad citam drugog Nikolaidisa i jako mi se svidja kako pise.
    Jos se zove Andrej, nesudjeno ime meni nesudjenog sina

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Daaaa, Lodge, jako duhovit i zabavan, lako se čita.

Ja sad čitam svoju 5. ili 6., ne sjećam se, Munroinu zbirku. Već sam je se malo zasitila, priznajem.
    Čeka me Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sto citas Munroino?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Čeka me Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta
    Pročitao MM prvo poglavlje knjige (u kojem se vrlo naturalistički opisuje porod) i komentira "Sad mi je jasno zašto je ova knjiga popularna na Rodi"

Inače, mene je knjiga potpuno obuzela tek negdje oko sredine, prije toga jedva sam se nekako probijala kroz stranice, teškom mukom. Čisto da znaš, za slučaj da ti bude kao meni .
    Posljednje uređivanje od Kanga : 25.05.2015. at 14:01

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitao MM prvo poglavlje knjige (u kojem se vrlo naturalistički opisuje porod) i komentira "Sad mi je jasno zašto je ova knjiga popularna na Rodi"

Inače, mene je knjiga potpuno obuzela tek negdje oko sredine, prije toga jedva sam se nekako probijala kroz stranice, teškom mukom. Čisto da znaš, za slučaj da ti bude kao meni .
    Ma ne može meni David Mitchell biti težak , obožavam njegove knjige. Atlas oblaka mi spada u top 5 knjiga ikad.

Anci, čitam The Love of a Good Woman. Već je neko vrijeme imam doma, ali su mi u međuvremenu uletile neke druge knjige.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jacob de Zoet zavidim ti laumi što ga čitaš prvi put, ništa se ne može mjeriti s tim guštom otkrivanja novog teksta, stranicu po stranicu..

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A i Lodgeove "Misli" su isto izvrstan roman. Nego, što još njegovog ima u HR, osim "Razmjene"?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima dosta njegovih romana na engleskom u Knjižnici Bogdana Ogrozovića, ne znam napamet što sve.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je to bio prvi susret s Mitchellom i trebalo mi je ad se naviknem na taj njegov stil - nekako kao da te pisac ne vodi kroz radnju nego on opisuje različite situacije iz perspektive raznih likova (a likova ko u priči...), a ti moraš to povezivati i slagati u priču. Može netko reći - pa tako je uvijek, ali meni je to u ovoj knjizi bilo baš nekako naglašeno (a možda je i samo do tematike s kojom nisam baš na ti, ne znam...).
    Posljednje uređivanje od Kanga : 25.05.2015. at 14:26

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, treba vremena samo dok pohvataš sve likove u početku, još s tim japanskim i nizozemskim imenima...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pojelo mi ogroman post.
    Kako bilo, lijena sam opet pipkati po mobu, samo cu reci da uredno prepisujem Anci i citam Bracni zaplet, J. Eugenidesa.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A anci spijunira tebe!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prepisivanje i spijuniranje je u ovom slucaju legitimno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Trenutno sam na Andrićevim "Beogradskim pričama", zbirci koja sadrži neke njegove slabo poznate novele, uglavnom im je svima poveznica Beograd za vrijeme 2. svjetskog rata. Paše mi se povremeno odmoriti od suvremenih autora i stilova i vratiti se odmjerenom i lagano distanciranom pripovijedanju koje donosi vrhunsku književnost, to mi je baš onako za uživanje.

A kako mi je roman draža forma od pripovijedaka, čitam usput i "Istinu o slučaju Harry Quebert" J. Dickera. Čitala sam vrlo pohvalne kritike o tom romanu, ja pak vidim dosta rupa u priči i karakterizaciji likova, ali knjiga je interesantna, ne mogu poreći, i vrlo je zanimljivo koncipirana. Nije remek-djelo, ali je dovoljno atraktivno napisana da me drži prikovanu uz fotelju do kasno navečer. Osobito mi je zanimljiva činjenica da je francuski autor (ok, frankofoni Švicarac) napisao u potpunosti američki roman. Ima pretjerivanja na nekim mjestima, nije da nema, ali svejedno je vrlo uvjerljiv u prikazu američkog života u različitim vremenskim periodima.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tek sad vidim kako sam napisala Munro. Ajme.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Eugenidesov Bracni zaplet je odlican.
    Potvrdjujem Ancinu preporuku!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

bas mi je drago, anamar
    ja istovremeno u tvojoj preporuci uzivam i tuzna sam jer cu je veceras procitati

brdo, prtenjaca
    Posljednje uređivanje od Anci : 29.05.2015. at 20:14

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nakon završenog zabavnog Lodgea, čitam Očaj Vladimira Nabokova. Tek sam počela.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mazohistički sam uzela čitati drugu knjigu Mate Lovraka za odrasle, "Pero Kvržica među ljudima" (prije 2 godine sam čitala "Uzvišeno zvanje" i nisam bila očarana, ali mi je bilo zanimljivo pročitati neke stvari).
    Sve što mogu reći je - bolje bi mu bilo da je ostao samo na literaturi za djecu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Marina Vujčić, "A onda je Božo krenuo ispočetka"
    Iznenađena sam što nisam i prije čula za ovu autoricu, vrlo lijepo piše, čitko i pitko a opet dovoljno intelektualno, duhovito, knjiga potpuno lišena bilo kakvog političkog i socijalnog hrvatskog kontektsta, baš me odmara i guštam. Moja preporuka.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pamtim, Angie

Ja citam Prtenjacu, Dobro je, lijepo je.
    Nije kao Brdo ali svidja mi se.

Procitala sam svog prvog Mlakica, Bozji gnjev. Jako dobro.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Chad Harbach : Umijeće igre, predivna je, baš me je takla .Citirat ću šta je Franzen rekao o ovoj knjizi : "Ova knjiga ostavila je na mene dubok dojam baš kao što bi trebale sve dobre knjige. Vrlo, vrlo rijetko pojavi se tako cjelovit i neodoljiv prvijenac "

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eugenides, Nevina samoubojstva. Zanimljiva, potresna, čitka, ali fali mi nešto što ne znam sad definirati.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Uživam u Doručku s Buddhom. Opušten, a opet roman koji te navodi da promisliš o životu.
    Onda me čeka Modianov Mali dragulj.
    Posljednje uređivanje od palčica : 08.06.2015. at 11:54

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Eugenides, Nevina samoubojstva. Zanimljiva, potresna, čitka, ali fali mi nešto što ne znam sad definirati.

Identican dojam i kod mene.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U knjižnici nisam našla ništa sa svog popisa, pa sam uzela Noćni vlak za Lisabon
    i zasad mi se sviđa.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

propuh, papuće, punica
    zanimljiva i duhovita

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    U knjižnici nisam našla ništa sa svog popisa, pa sam uzela Noćni vlak za Lisabon
    i zasad mi se sviđa.
    ni film nije los!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Drago Hedl, Izborna šutnja.
    Nije loše, ali moja velika zamjerka ide gomili grešaka u knjizi. U nekom trenutku prestala sam ih brojati. Jedan lik sjedi uz krevet umiruće majke, onda mu zazvoni mobitel, pa se na njega javi drugi lik itd. Glavni mafijaš usred romana od Stipe postane Mate. I sve u tom stilu.
    Naravno da se greške događaju, ali greške ovakvog tipa su čisti urednički šlamperaj.
    A posebno opažanje imam i o novinarima koji se prihvaćaju pisanja krimića ali Hedl je po tom pitanju ipak uspješniji od Ivice Đikića.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

O svašta, Tanja! Ma Stipe, Mate, šta ima veze

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Očaj Nabokovljev je dobar, prvenstveno zbog njegovog briljantnog stila i duhovitosti.

Priča sama i nije nešto, a onaj podtekst koji govori o odnosu umjetnosti i života mene zaobilazi

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete 44

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Alex, jesi je osvojila?? Ili posudila
    Svejedno, kakva je? strašna?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posudila
    tek sam počela, pročitala sam 40 stranica, dosta teško čitam, teško se koncentriram
    zato sam se do sada držala jednostavnih krimića
    pa ima na početku poprilično ružna scena, a vjerujem da ih neće faliti ni dalje

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    ni film nije los!
    I meni je se baš svidio, a knjigu nisam niti pročitala, iako je odavno imam na oku...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam u ponoc s Mani Gotovac dusu isplakala.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sjećam se da je i Angie isto to napisala.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u ponoc s Mani Gotovac dusu isplakala.
    x na plakanje.
    samo je u pitanju Doerr i Svjetlo koje ne vidimo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Istina Jurana, baš me ta knjiga dirnula... I od onda baš volim Mani, jer je iskrena i strastvena u svemu što radi i govori, bilo to ispravno ili ne...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

On topic, "Noćni vlak za Lisabon" mi ne ide baš brzo jer sam dosta u gužvi na poslu i doma, ali sviđa mi se i žao mi je da nemam više vremena za čitanje onako u komadu. Zapravo sam je trebala ostaviti za godišnji, jer mi se zasad čini kvalitetna. Malo me podsjeća na Sjenu vjetra (koja me btw nije nešto oduševila, onako, za mase), možda zbog portugalske atmosfere, ali je mnogo profinjenija. Opet dosta utjecaja Pessoae, kao kod Tabucchija.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    x na plakanje.
    samo je u pitanju Doerr i Svjetlo koje ne vidimo.
    Kad tako napišeš, odmah idem na stranicu Knjižnica Grada Zagreba.
    Našla je.

Ja sam od subote ujutro pročitala obje Manine knjige Fališ mi.

Sad na polici imam još jednog objema dragog Crnogorca i prvi put u životu T. Manna.
    Potonjeg sam uzela jer je moj omiljeni kvizoman Dean Kotiga rekao d mu je to najdraži pisac pa sam ga tako pomodno posudila.
    A i nikad ga nisam čitala, možda mi je vrijeme

Danas bih mogla po Doerra.

Pokušala sam čitati jedan roman Potres u izdanju Frakture, no nikako se nisam mogla uživjeti. Užasno me iritirao i stil i glavna junaknja, sve mi je nekako prijetvorno pa sam odustala nakon 50 stranica.
    Ne sviđa mi se jednostavno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •