Stranica 72 od 103 PrviPrvi ... 2262707172737482 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,551 do 3,600 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Fern Kupfer, No regrets https://books.google.hr/books/about/...-Lb8jo0C&hl=hr
    Netko ju je ostavio na trajektu za posudbu
    Simpatična, nikakvo remek djelo ali dobra za promišljanje izbora koje radimo.
    Riječ je o dvije prijateljice koje žive na Srednjem zapadu, i jedna odluči ostaviti muža.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Korekcije nikad nisam procitala, iako mi se Sloboda jako svidjela. Tako da ne znam zasto nisam procitala Korekcije, obicno manijakalno citam neke autore koji mi se svide

Stavljam stoga podsjetnik na Korekcije!

Trenutno citam Kunderu, Knjigu smijeha i zaborava. To mi je drugi Kundera i moram priznati da nisam nesto ocarana i ne znam hocu li mu se vracati :D
    Ocekivala sam vise.
    Prosli tjedan sam prvi put procitala Nepodnosljivu lakocu postojanja i to mi je bilo dobro. Ne neki top, ali ok. Zadnjih mjeseci i godina sam procitala puno, puno boljih, a puno manje razvikanih knjiga.

Pricitala sam tri Johna Greena zaredom :D i ok su mi Alaska i Greska u nasim zvijezdama, dok mi Paper Towns i nisu nesto.
    Posljednje uređivanje od Anci : 25.08.2015. at 22:32

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Franzen ima i novi roman, Purity. Vjerojatno ga još nema u hrvatskom izdanju.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Franzen ima i novi roman, Purity. Vjerojatno ga još nema u hrvatskom izdanju.
    daaa, i ja sam to neki dan vidjela!
    baš se veselim
    al ga nisam nikad čitala na engleskom, jel težak?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

oooo, jučer sam komentirala s MM da kad misli izdati novi roman.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sad sam čitala recenziju u ny timesu. izlaazi u SADu 1.9. razmišljam o preorderu na amazonu. tko će to dočekati.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Freedom sam čitala na engleskom, vrlo je čitak odnosno lako čitljiv.

I Mitchella - Cloud Atlas i mislila si "isuse bože tko će ovo ikad moći prevesti"
    nije mi bio težak do onog dijela s onim seljačkim slangom, ali za prevođenje mora da je bio pravi izazov zbog toliko različitih stilova.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 26.08.2015. at 08:10

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eto sasa, ako ne mognes izdrzati i kupis ju, biljezim se u red :trep_trep:

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hahaha, a taman sam jučer naručila novog Ottolenghija na amazonu koji izlazi tek 27.10.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ottolenghija cu si kupit, to nema smisla posudjivati
    Ima novu knjigu?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    A ottolenghija cu si kupit, to nema smisla posudjivati
    Ima novu knjigu?
    ima ima, NOPI se zove. meni stiže u 11.mjesecu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj, i ja sam bila na čudu od nobelovke :/ Na sreću, u rukama mi je bila neka kratka!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam od Jelinek citala Pijanisticu, bas mi je bila potresna. I svidjela mi se, al stvarno nije za svakoga.
    Imam doma Falis mi, trebala bih ju ovaj tjedan vratiti a sve me strah pocet ju citat...ne znam mogu li ja to podnijeti. Prije par mjeseci smo mm i ja za razbibrigu upalili World war Z i nisam ga mogla gledat, kad sam vidjela onu djecu u opasnosti. nisam ni Mamurluk mogla pogledati do kraja, ona ostavljena beba me izludila!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam od Jelinek citala Pijanisticu, bas mi je bila potresna. I svidjela mi se, al stvarno nije za svakoga.
    Imam doma Falis mi, trebala bih ju ovaj tjedan vratiti a sve me strah pocet ju citat...ne znam mogu li ja to podnijeti. Prije par mjeseci smo mm i ja za razbibrigu upalili World war Z i nisam ga mogla gledat, kad sam vidjela onu djecu u opasnosti. nisam ni Mamurluk mogla pogledati do kraja, ona ostavljena beba me izludila!
    Moj ti je savjet nemoj čitat, dio je i o bolesti djeteta (žensko, 6 godina, završava loše) i ja sam tu stala, možda budem mogla kad moje dijete bude neke druge dobi, znam da su to praznovjerja, ali ja sam se previše mogla tu poistovjetiti... možda ne pročitam nikad (a, pazi, zbog preporuka sam je naručila sebi kao božićni poklon i toliko me uznemirila da je ošla u stari papir jer mi ju je bilo žao pokloniti dalje - svi moji kontakti su žene s djecom u sličnoj dobi, a muški kontakti ne dolaze u obzir za takvu vrst literature).

Vezano za Jelinek - isto sam se pitala (kako je dobila Nobela), ali to je jedina knjiga koju sam čitala. Primarni osjećaj je bio - ko je tu lud - i išla sam između "jadna žena, jel' ona zdrava"/"ide mi na živce! (autorica) kad tako doživljava svijet". Nisam je dalje guglala.. možda budem ovih dana, sad kad je se sjetim.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.08.2015. at 11:03

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam i ja Mani (hvala Anci na popisu ) trebala bih vratiti za 10 dana, nisam još počela čitati, zapela sam na krimićima, sada čitam "Čovjek u izlogu" nekog norvežanina (da se maknemo malo sa šveda :D) teškog imena
    dala sam mami da čita Mani, nije joj loša, ali je nije ni oduševila (kakva kći takva mater )
    ok, ona nije tako emotivna, ona je više to gledala kroz prizmu vremena u kom se to odvija, jer je Manina vršnjakinja

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT, knjigu u stari papir, grijeh
    mogla si dati u knjižnicu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    OT, knjigu u stari papir, grijeh
    mogla si dati u knjižnicu
    Bila sam malko u afektu i sa željom da knjiga što prije nestane iz stana, auta itd... previše je bilo podudarnosti . Još sam jednu frknula u papir, bavilo se o neplodnosti kako je neka ženska poludila i otela neko tuđe dijete.. isto mi nije knjižnica pala na pamet, a svi kontakti su tada bili iz tog svijeta i di ću je uvaljivat dalje, kad sam sama pobjegla od nje ko oparena. Inače, ove koje me ne uznemire ili poklonim ili dam u knjižnicu (kad sam sabrana, recimo, dosta sam darivala otočke knjižnice). Tako da... kad pogledaš omjer knjiga koje sam ja poklonila knjižnicama (sigurno 10-tak, možda i 20-tak tijekom godina, ja sam strastveni čitač, pogotovo preko GO-a, kad su aktivnosti ili fizičke (plivanje, šetanje) ili čitanje, i kad nešto pročitam to odmah želim dalje emitirati) i šibnula u stari papir (2), it's oK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.08.2015. at 11:52

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je bilo super kad sam ljetos naletila na knjigu ostavljenu na trajektu. Znaju ljudi ostaviti i po kafićima, klupama u parku... Sve mi je bolje nego baciti u stari papir! Ina, sljedeći put, ma što bila tema, slobodno proslijedi meni

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Novog Franzena definitivno kupujem cim dodje na Amazon, nemam strpljenja cekati da ga izdaju kod nas. Knjige pisane na engleskom skoro nikad ne citam u prijevodu, osim ako se ne radi o renomiranom prevoditelju; precesto sam nailazila na lose prijevode. Franzena je prilicno lako citati na engleskom.
    Ali Atlas oblaka cu morati procitati i u prijevodu jer mi je bilo jako tesko citati onu sredisnju pricu na dijalektu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Laumi, mislim da će ti biti teško i u prijevodu, lol

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

laumi sigurno već možeš kupiti, ja sam jučer kupila dvije knjige koje izlaze tek u 10.mjesecu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E da ovdje obavijestim dragu Anci da je i Saša Stanišić napisao novi roman, zasad objavljen na njemačkom (Vor dem Fest se zove) i čini mi se bosanski prijevod

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zaboravila sam dodat jednog na cinjenicu da jos nisam jayne eyre procitala!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam to probala čitati, ali sam odustala. Ne ide mi engleska literatura tog vremena...To moraš voljeti. Moja prijateljica to obožava (kao i knjige Jane Austen) a ja sam se mučila i odustala.

S vremenom i s godinama čovjek shvati da nema svrhe patiti se s literaturom (a bome i filmovima) koji nam ne pašu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam to probala čitati, ali sam odustala. Ne ide mi engleska literatura tog vremena...To moraš voljeti. Moja prijateljica to obožava (kao i knjige Jane Austen) a ja sam se mučila i odustala.

S vremenom i s godinama čovjek shvati da nema svrhe patiti se s literaturom (a bome i filmovima) koji nam ne pašu.
    X. Mislim, ja sam to vjerojatno i čitala jer sam morala, ali sam zaboravila - nije mi bilo kao Jelinek, ali niti kao nešto što me jako dira...dok je Thomas Mann bio dio službene literature i na njega sam se palila jako. Dakle - go for it, betty, definitivno barem nije "opasno" .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.08.2015. at 16:27

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dodajem još jednog što ne znam napisat jane eyre

Angie, nisi luda! al za početak ću se ipak površno počastit novom frizurom

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Odustajem od Mani. Imam na e-readeru jayne eyre, pa cu to citat. Ako ne krepa ereader, jer, poceo se napuhivati na jednoj strani, pa je onda i krcnuo na tom cosku, vidim mu unutrasnjost kroz pukotinu i svejedno radi. Probat cu pozeliti kinld paperwhite za bozic. Ili to ili ottolenghija. Ili franzena. Toliko zelja, a tako malo prigoda!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa što, ako nisi studirala englesku književnost, nikakvo čudo betty
    nego, sama si stvori prigodu za dar - slavi život, proslavi mjesec ili koliko već na novom poslu, slavi nove mišiće, što već! ja si vrlo lako nađem razlog da si nešto poklonim

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://www.newyorker.com/magazine/20...c-of-bad-taste

Link na odlomak iz novog Franzenovog romana.

Novog Stanisica sam nedavno probala citati i odustala :/
    Iako zadnja dva mjeseca imam odlicnu koncentraciju za citanje taj mi roman nikako nije isao.

Ali neki drugi jesu, pa preporucam vec spominjane Novu finsku gramatiku i trilogiju - Velika biljeznica, Dokaz i Treca laz te novog Baricca - Mr. Gwyn, starog Vonneguta - Koljevka za macu, prvi tom Knausgaardove Moje borbe, kao i netipican ciklit - Gdje si otisla Bernadette.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema sanse da bih citala Jane Eyre da nisam studirala engl. knjizevnost. Opcenito mi se sve iz tog viktorijanskog perioda cinilo skroz nezanimljivo (osim Orkanskih visova i Middlemarcha). Onda, kad cujes teoriju o tim romanima na predavanjima, kad ti objasne simboliku i drustveni kontekst, skuzis da bas i nije toliko nezanimljivo. Doduse, Jane mi je zanimljiva i super kao lik, roman mi i dalje nije nesto.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jane Eyre mi se svojedobno jako svidjela, prvenstveno zbog glavnog lika, ali i zbog još nekih detalja u samom romanu. Orkanske visove sam prožvakala u tinejdžerskoj dobi i uopće ih se više ne sjećam.

Inače, pročitala sam "Bračni zaplet", interesantan roman. Osim uvjerljivog opisa bipolarnog poremećaja (opet ta psihijatrija ), oduševio me prikaz laboratorija u Pilgrim Lakeu i nobelovke Diane MacGregor, u stvarnosti Barbare McClintock u Cold Spring Harboru Mala i zapravo nebitna epizoda u cijelom romanu, ali baš mi se svidjelo kako ju je prikazao, izbjegavajući stvarne osobe i mjesta, a ipak uz dovoljno aluzija da je lako zaključiti o kome se radi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tanja, bas sam se pitala tko je ta znanstvenica i zasto je uopce spomenuta u romanu. Mislila sam da ce imati nekakav utjecaj na tijek radnje ili na likove, na kraju mi uopce nije bila jasna njena uloga.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tanja, bas sam se pitala tko je ta znanstvenica i zasto je uopce spomenuta u romanu. Mislila sam da ce imati nekakav utjecaj na tijek radnje ili na likove, na kraju mi uopce nije bila jasna njena uloga.
    Bračni zaplet još nisam pročitala, ali čini mi se kao da Eugenides ima potrebu malo objasniti i znanstvenu stranu neke priče, jer tako i u Srednjem spolu malo više pažnje poklanja onom liječniku u NY kod kojeg je Caliope bila na pregledu, objašnjava njegov utjecaj i područje zanimanja. Poslije sam pročitala također da je taj lik inspiriran stvarnim doktorom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno za dočaravanje atmosfere i kao kontrast ostalim kompetitivnim znanstvenicima u istom laboratoriju. I da ukaže na neravnopravan položaj žena čak i u to "napredno" vrijeme. Pretpostavljam da je to, ne vidim joj drugu funkciju.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam jesam li već napisala ili ne, pročitala sam Četiri godišnja doba Nikole Batušića.
    Meni se svidjela, onak' je retro, nostalgična, s tim mladenačkim putovanjima iz ondašnje Juge u inozemstvo, sa nekim danas poznatim facama, s ljubavlju prema umjetnosti i glazbi...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Betty, ni meni!

Jane Erye sam nedavno ostavila nakon stotinjak stranica, nismo se sazivjele, iako sam Jane Austen bas s gustom citala.

Anamar, bas me cudi ovo za Stanisica! Jako sam se veselila novom romanu.

Ja sam ovo ljeto bas puno citala, sad sam nekako u ne bas dobrom raspolozenju za citanje pa ne forsiram. Ili sam odabrala krivu knjigu. Ne znam.

Mani mi je bila teska, ali odusevila me i divna mi je ta knjia.

Tezak je i Novak, ali izvrstan.

Ako ste za teze, meni je ovo ljeto jak utisak ostavila knjiga Potamnjivanje, izdanje Disputa: http://www.disput.hr/katalog-knjiga/...potamnjivanje/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Počela sam s Andreom Gideom, Vatikanski podrumi. Zasad izvrsno, krasan stil.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Počela sam s Andreom Gideom, Vatikanski podrumi. Zasad izvrsno, krasan stil.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

George Taber: Pariška presuda
    za sve koje interesira vinska scena u svijetu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

počela "Djevojka u vlaku"
    zasad obećava

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Frank Westerman: Ararat

Za svaku preporuku ljudima koji vole publicistiku. Mislila sam da je putopis, ali sam se nasadila isto kao i autori ovog teksta: http://www.mvinfo.hr/knjiga/6692/ararat

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ararat zvuči vrlo zanimljivo, u duhu rasprave na slobodnomisliteljicama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ararat zvuči vrlo zanimljivo, u duhu rasprave na slobodnomisliteljicama
    Ima tu i drugih zanimljivih stvari, pogotovo sada dok je u tijeku sirijska izbjeglička kriza. Pred kraj knjige, jedan od kurdskih vodiča predviđa baš takav rasplet situacije (iako nije konkretno Sirija spomenuta) i s tog stanovišta knjiga zvuči kao proročanstvo koje se obistinilo. Nema tu ništa mistično - radi se samo o poznavanju situacije u tom dijelu svijeta i šire. Čovjek je prilično realno ekstrapolirao što će biti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima tu i drugih zanimljivih stvari, pogotovo sada dok je u tijeku sirijska izbjeglička kriza. Pred kraj knjige, jedan od kurdskih vodiča predviđa baš takav rasplet situacije (iako nije konkretno Sirija spomenuta) i s tog stanovišta knjiga zvuči kao proročanstvo koje se obistinilo. Nema tu ništa mistično - radi se samo o poznavanju situacije u tom dijelu svijeta i šire. Čovjek je prilično realno ekstrapolirao što će biti.
    Nisam napomenula - original je objavljen 2008 (mislim).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I inače jako volim Franka Westermanna, još od "Inženjera duša", tako da mi Arafat svakako ide na popis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - posudila Traktat o ljuštenju graha http://bestseller.jutarnji.hr/trakta...ustenju-graha/, ali loš mi je timing - nakon Westermana, to mi je presporo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nesto sporo citam Korekcije, ali pase mi tempo.
    Htjela sam pitati je netko citao Najljuca jela tatarske kuhinje, naime, cula sam pohvale za tu knjigu s vise strana.
    http://www.booksa.hr/knjige/proza/na...tarske-kuhinje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam pitati je netko citao Najljuca jela tatarske kuhinje, naime, cula sam pohvale za tu knjigu s vise strana.
    http://www.booksa.hr/knjige/proza/na...tarske-kuhinje
    Čitala sam je prošlog ljeta, ali baš ti i ne mogu dati pohvalnu preporuku za tu knjigu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajde dajte mi preporuku,spremam se u knjižnicu upravo vratiti Šalkovića Ne primamo vilenjake ( super prije spavanja,u dvije veceri se procita) i Mitchelov Tisucu jeseni - za svaku preporuku
    Dakle,da pređem na stvar B-) treba mi nesto za kisni vikend kojem je pethodio stresni tjedan i kojem slijedi mega stresni jos jedan tjedan
    Za napuniti baterije jednostavno rečeno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •