Postoji li jos uvijek dan kada knjiznice prihvacaju knjige bez zakasnine?bilo mi je guzvovito zadnjih par tjedana i potpuno sam zaboravila da je knjiga jos kod mene...
Postoji li jos uvijek dan kada knjiznice prihvacaju knjige bez zakasnine?bilo mi je guzvovito zadnjih par tjedana i potpuno sam zaboravila da je knjiga jos kod mene...
To su ukinuli, nema više. Ima tome dvije ili tri godine. Imaš dvije mogućnosti: kad si već zabrazdila, idi u knjižnicu i skrušeno se ispričaj... možda ti oproste. Zakasnina je 50lipa po danu. Druga varijanta je da im kažeš da si knjigu izgubila pa im doneseš novu (ili rabljenu u dobrom stanju) ako ti je to isplativije. To su meni predložile naše knjižničarke kad smo jednu knjigu zametnuli dok smo preuređivali kuću. Pošteno sam pitala što učiniti. Ali knjiga se na kraju ipak našla negdje iza dječjeg kreveta. Nije bilo zakasnine jer sam uredno produljivala posudbu. Inače, ta lova od zakasnineide u fond za kupovinu novih knjiga pa ja to smatram dobro potrošenim novcem.