I meni je ona jako dobra!
Sjecas se one s mackom?
Inako je malo morbidna.
Od kratkih prica bih svakako preporucila Kseniju Kusec (ako vec nisam).
I meni je ona jako dobra!
Sjecas se one s mackom?
Inako je malo morbidna.
Od kratkih prica bih svakako preporucila Kseniju Kusec (ako vec nisam).
hvala, stavljam je na listu
po opisu me je podsjetila na Ferićevog "Anđela u ofsajdu"
i priču kako je čekao rezultate testiranja na hiv
Vezano za pricu 1 meni je totalno realna.. tocno kako nrka senzibilnija dusa moze dozivjet tu traku i fellow pacijente i dinamiku koja se razvija nakon visesatnog cekanja i medjusobne price...malo ko nekadasnja putovabja vlakom i prisilna bliskost dugotrajnog suputnistva tj supatnistva. I druge su mi takve, ne znam ih po naslovima, al npr ona di se obitekj biznismena sklanja u grcku dok traje skandal ili ona u kojoj sluzbenica ambasade vaze dal popravit zub il kupit robu. Jedino mi je cudna bila prica o 2 sestre i njihovom slijepom gostu. Macka mi je bas dobra.
Posljednje uređivanje od ina33 : 04.11.2015. at 23:43
Pffff, zanemarite prethodni post, smao kat poviše ina piša tko je autorica. Od prehlade nisam svoja.
Jučer posudila 2666.
Jako me zanima i knjiga i to kad ću je i kako uopće uspjeti pročitati
1070 stranica!!!
Ja nisam bila toliko oduševljena OsmicomOk su mi pričice, neke više neke manje, ali daleko su mi od suptilnosti A. Munro.
Ajd onda javi dojmove, ja ju dugo već gledam u knjižnici i premišljam se.
Na jednom drugom mjestu sam pročitala dobru kritiku, pa ako i ti kažeš isto, uzet ću.
Nakon što pročitam sve Murakamije, naravno![]()
Uvijek mislim kako se na ovoj temi ne piše puno, dok ne krenem tražiti neki određeni post...
Optimist, dešava se svakome i baš mi je simpatično kako si to napisala
Završila sam Vrijeme je opak igrač i knjiga mi je odlična. U zadnje vrijeme imam osjećaj da mi je svaka sljedeća knjiga koju pročitam sve bolja i bolja. Ima i ova zadnja 2 poglavlja koja bi ju mogla svrstati u eksperimentalne, ali neću napisati o čemu je riječ da ne pokvarim nekome iznenađenje.
Jako mi je svježa tema jer priča priče ljudi koji nisu obitelj pa skoro uopće ni povezani, a da ipak prenese neku poruku. Atmosfera je sjajna, uvjerljivi likovi, bez osuđivanja i patetike. Jako sam se uživjela u čitanje.
Sad čitam Kratki čudesni život Oscara Waoa, također mi čitanje ide brzo.
Huh, odmah mi je lakše(:senilne_se_međusobno_tješe:
)
Nego, knjižnjičarka je uputila kompliment meni, ali to je kompliment i svima vama s ovog topica (nije znala da se kitim rodinim perjem), jer zadnjih godina knjige dižem skoro pa isključivo po preporukama koje ovdje pročitam, tako da ga dijelim…rekla je da imam(o) istančan i profinjen ukus…ukratko
![]()
Kvotam i prvi dio citata jer sam potrošila pola sata dok sam našla tvoj osvrt na Jenifer Egan
I od mene velika preporuka za Vrijeme je opak igrač, čak sam je i na fejs stavila. Izvrsna knjiga, onakva kod koje nakon što pročitaš zadnju stranicu, opet okreneš prvu pa kreneš ponovno čituckati.
Nakon nje sam pročitala Povjesničarku, Elisabetz Kostova, nije me oduševila.
joj, ja sam od murakamija skroz odustala na ovci
muko moja
nije za mene suptilnost
mozda će mi zato biti bliza osmica nego suptilna alice
Ali aleks ovca mu i je najluđa! Uzmi ovu novu, Bezbojnog Tsatsukija ili kako već. Super je! Meni je i Norveška šuma bila odlična. A i prva, Moj slatki Sputnik.
Pročitala sam Hornbyja i ostala pri prvom dojmu.
Što se tiče Murakamija, čitala sam Moj slatki Sputnik i Južno do granice... i nisam nešto bila oduševljena, naprotiv stalno sam se pitala u čemu je tajna njegove velike popularnosti.
Stalno nailazim na preporuke Norveške šume, je li drugačija od one prve dvije?
Ja sam pocela 2666 pred kraj trudnoce, pa sam vratila neprocitanu kad sam rodila jer nisam stigla citati. A bila mi je super super. Divlji detektivi su mi bili genijalni, to sam pred neku godinu procitala, nisam je ispustala iz ruke.
Također imam 2666 na popisu i baš mi je drago da je Angie čita
Čitam High Fidelity i teško mi ju je ispustiti iz ruku, mada mi je već sad dojam da je Juliet, gola bolja. U manje je riječi više rekao.
Procitala sam Na more, P. Soukupove, knjigu koju je tanja preporucila. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na neobican stil pripovjedanja koji je poput sinopsisa, nabrajanje najvaznijih trenutaka jedne obitelji. Njihovi su odnosi rijetko prisni, a neke veze su gotovo robotske.
Ne mogu reci da mi se knjiga nije svidjela, no, na kraju uopce nisam suosjecala s likovima zbog njihove nemogucnosti ostvarenja normalnih odnosa.
'Sto bi bilo kad bi bilo' dijelovi knjige su bas dobra dosjetka autorice.
Prelazim na Blago, S. Lagerlof, prve zene koja je dobila Nobela. Izdanje ima lijepi veliki font, pa se bas radujem![]()
Ja uzela osmicu...bas me zanima
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Sinoć sam počela Bračni zaplet i nisam se mogla odlijepiti od knjige. Svako malo me muz pitao kad cu u krevet, a ja sam odgovarala s "eosaću".
I mene
aleks, znaš koju bih ti ja preporučila - Karte za izgubljene ljubavnike
Baš nekako mislim da bi ti se mogla svidjeti!
Sve preporuke za Kehlmanov F roman- mislim da ga je TanjaB vec hvalila..
Imate li kakvu brzinsku preporuku za ljubitelje teorija zavjere?
Ja sam svojedobno odustala od Murakamijanije mi išao.
Jedino njegovo djelo koje mi se zaista svidjelo je zbirka priča "Nakon potresa". Romani mi nisu legli, nisu na mojoj valnoj duljini. Što ne znači da su loši.
Trenutno čitam najnoviji roman Marine Vujčić "Mogla sam to biti ja".
Interesantno, ima jako dobrih dijelova, stil je vrlo čitljiv, ali nisam još došla do kraja pa ne mogu procijeniti u potpunosti. U cjelini mi se zasad sviđa.
Inače, mogu preporučiti (ako već nisam) i njezin roman "A onda je Božo krenuo ispočetka". Originalan zaplet, ostavlja dosta toga čitatelju na razmišljanje, dobro je pisano. Moj jedini problem s tom knjigom bio je taj da mi je Božo strašno išao na živce od početka do kraja![]()
Ja sam nakon Murakamijeve ovce ostala totalno zblejana. Ni prije ovce mi nije bio po ćeifu.
Ostala mi je zadnja prica od osmice, to cu danas. Svidjela mi se dosta.
Išla sam kod mame uzeti Rat i mir za čitanje, ali nisam našla pa sam uzela Baskervilskog psa.
Bome ću ga završiti.
E da, evo još jedan popis s idejama za čitanje: http://citajme.com/30-knjiga-objavlj...ali-procitati/
Procitala Say you're one of them, Uwema Akpana. Africki pisac, 5 prica iz razlicitih africkih zemalja, glavni protagonisti su djeca razlicitih uzrasta.
Jako lijep i poseban stil pisanja, ali price su strasne i prestrasne. Tesko je za komentirati isto kao sto je tesko komentirati roman o holokaustu. Samo sto se ovaj holokaust dogadja sada.
E. uci ovaj period, pa mi je bilo zanimljivo obnoviti gradivo, stoga sam procitala knjigu "La bastarda degli Sforza" autorice Carle Marie Russo, nisam sigurna da li je prevedena - o Caterini Sforza. To bi zapravo trebao biti prvi dio, knjiga zavrsava tamo gdje ona ostaje udovica.
Za one koji vole povijesne romane, nije lose.
Sad nastavljam sa knjigom o istoj osobi, medjutim autori su Graziani - Venturelli.
Prosli tjedan sam procitala Sophie Kinsella, Finding Audrey. Pise da je target YA, 16-19 godina, medjutim i za roditelje je vrlo zanimljiva.
Ariana Franklin: Gospodarica smrti
http://mozaik-knjiga.hr/knjige/gospodarica-smrti/
pročitala zadnju Karin Slaughter :Duboki pad
http://znanje.hr/oznaka-proizvoda/karin-slaughter/
meni jako dobra
najbolja do sada
totalno neočekivan rasplet
Dobra je. Slažem se.
Ima toga još, paz' vamo: http://www.karinslaughter.com/all-bo...ries/criminal/
Ponovo gustam u Rushdieju, The Ground Beneath Her Feet. Zadnji put sam je citala prije 15 godina, kad je tek izasla.
Ceka me Eugenides, Srednji spol i Nevina samoubojstva.
Za Bozic mi je muz obecao Luminare, Purity i novi Mitchellov roman; kako se veselim!
Procitala Camilla L. Ledena princeza...mislim da mi je švedskih krimića dosta...skuzila sam tko je kriv prije polovice knjige. Malo sam zabrinuta za samu sebebuduci da je dosta uvrnuto.
Nego, netko je spomenuo sjajne zeznute godine, eto ja ne djelim entuzijazam prema toj knjizi pa je iz tog razloga udomljujem ili mjenjam
Ja citam Kunderu, Zivot je drugdje. Ali stalno sam u nekoj strci i stignem citati samo u tramvaju. No tad me uvijek mama sms-a na whatsupu pa mi prodje vrijeme
Danas sam si kupila predebelu knjiguno taj toman vec duze vremena zelim procitati: Zivot i sudbina. Tematika nije za opustanje. Za razliku od ovog Kundere
Nije mi los, ali nisam nesto ocarana njime![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 14.11.2015. at 00:13
Od Kundere sam odustala, iako mi je Šala bila predivna. Ali onda Nepodnošljiva lakoća postojanja već manje, pa neke druge knjige još manje... I onda sam rekla neću više, sve su mi postale iste, nekako cinične.
Inače je to prvi pisac za kojeg sam skužila što znači ono da ne voli svoje likove. Osim u Šali.
Vise manje sve osim ljubica. Volim dobar krimic iako me je sve teze iznenaditi. Posalji mi koje bi naslove bila spremna mjenjati pa se dogovorimo, mozes i ovdje.
Eh i da...udomljujem i pedeset nijansi sive dio prvi pa ako je netko zainteresiran, nije u savrsenom stanju...nadena je nakon godinu dana ispod kreveta