Stranica 76 od 105 PrviPrvi ... 2666747576777886 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,751 do 3,800 od 5226

Tema: Što čitate 2.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i o knjizi koja mi se svidjela, i ova bloggerica ju je slično doživjela, tx na linku na blog, odsad pratim ženu, sviđa nam se slično:

http://www.bibliovca.com/2015/03/rec...by-hannah.html

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.mvinfo.hr/knjiga/3652/cam...njegovom-kraju

Nije egzistenc. Roman, ali mi je bilo jako zanimljivo.
    Super! Sartra i Camusa volim, sigurna sam da ce mi se svidjeti.. Hvala!
    Posljednje uređivanje od Doga : 15.10.2015. at 17:01

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja bi predložila forumašicama da se uz link koji se postavlja napiše i naziv knjige i autora.

Olakšava život, koji put ne bi ni otvarali linkove ako znamo o kojoj knjizi je riječ.

Nadam se da nije problem.

Ja npr. povremeno pređem zadnjih nekoliko stranica u potrazi za nekim naslovom i onda je nezgodno kad u tekstu posta ne piše naslov...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo preporuke za malo češke književnosti, tko voli. Petra Soukupova: Na more. (izdavač: Meandarmedia)
    S obzirom da u zadnje vrijeme uglavnom čitam knjige koje me baš ne oduševljavaju, nisam ni od ove očekivala nešto drugačije, ali progutala sam je u tri dana i još sam pod dojmom. Riječ je o obiteljskom romanu, u kojem je središnji događaj odlazak na more, ništa se dramatično ne dešava, ali ipak će se odnosi među likovima promijeniti iz temelja.
    Teško je ispričati išta o sadržaju, jer bih time oduzela čar čitanja i otkrivanja i najmanjih detalja. Stil pripovijedanja je osebujan, autorica priča distancirano, sve je u trećem licu (i većina dijaloga, iako ima i upravnog govora, ali malo), a specifičnost joj je otkrivanje sitnih detalja iz budućnosti, na koje će se kasnije vratiti s objašnjenjem. Nisam još naišla na takav način pripovijedanja i moram priznati da me zaintrigirao.
    Roman je inače prilično pesimistično intoniran, nije teški crnjak (jer se velike drame ni ne dešavaju), ali nema ni zrnca humora. Ali nema ni gadova, odvratnih likova, negativaca. Sve je zapravo jako slično realnom životu (valjda zato i djeluje pesimistično).
    I spoznaja da na svoju djecu zapravo jako malo možemo utjecati, većina toga već je u njihovom karakteru, možemo im eventualno pomoći da se s tim karakterom nose i izgrade nekakav svoj život.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tanja, odmah ide na listu. Baš si ga učinila neodoljivo zanimljivim romančićem.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poslije "Službe, družbe..." opet sam navalila na Alice Munro i pročitala "Dragi život".
    Što da kažem nego da ju obožavam.
    Priče su joj prekrasne.
    Svaka priča je poput zasebnog romana.
    Kratka, ali kompletna i savršena, i sadržajno i koncepcijski i tematski i kako god hoćete...
    Divno.
    Ova pak knjiga ima i dodatak, nekoliko završnih autobiografskih pripovijesti, koje potpuno zaokružuju dojam.

Toplo preporučujem.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sad si me ubila
    ali ja ću joj ipak dati šansu
    Stogodišnjak je genijalan.
    No, treba biti ipak na nekom višem, ustvari, drugačijem shvaćanju humora od prosječnih čitalaca.

Stogodišnjak je knjiga za ...otkačenije čitaoce.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Stogodišnjak je genijalan.
    No, treba biti ipak na nekom višem, ustvari, drugačijem shvaćanju humora od prosječnih čitalaca.

Stogodišnjak je knjiga za ...otkačenije čitaoce.
    Sad si mi otvorila oči, nisam dosad bila svjesna da sam prosječni čitatelj s ne osobito razvijenim osjećajem za humor

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tanja

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hahahahahahaha

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jesam li dovoljno otkačena za Osmog povjerenika, upravo bih krenula s čitanjem pa da ne gubim vrijeme bezveze?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

LOL Angie, meni je Osmi povjerenik bio super, a stogodišnjak ne, tako da ne znam spada li to u isti kofer (doduše bila sam puno mlađa kad sam čitala povjerenika, pa možda time i otkačenija)

kod nas je ovih dana nekakav sajam knjiga koji organizira naklada Ljevak, pa se nadam ubost povoljno ovdje hvaljenu Novu finsku gramatiku

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Jesam li dovoljno otkačena za Osmog povjerenika, upravo bih krenula s čitanjem pa da ne gubim vrijeme bezveze?
    Ne znam koliko si ti otkačena , Osmi povjerenik je izvrsna knjiga (za razliku od kazališne predstave koja je totalni promašaj). I inače volim Baretića, ali drugi romani mu nisu toliko smiješni. Ovaj je vrhunski!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam tek sad pročitala Sramotu od Coetzeea.
    Jao kako me obuzela, kako je okrutan i uznemirujuć na milijon nivoa.
    Rijetko ovdje preporučam, ali Disgrace stvarno preporučam. Ne treba poseban osjećaj za humor.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Osmi povjerenik mi je jedna od najdrazih i najboljih knjiga.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tanja,

Angie75, mislim da jesi
    Osmi povjerenik, knjiga moga dragoga Barnija, je pravi draguljčić! Pročitaj obavezno!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pročitala
    Stvarno je predobar romančić, a posebno sam uživala u odgonetavanju riječi, Baretić je stvarno nadmašio sam sebe u osmišljavanju tretjitjanskog dijalekta

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pročitala
    Stvarno je predobar romančić, a posebno sam uživala u odgonetavanju riječi, Baretić je stvarno nadmašio sam sebe u osmišljavanju tretjitjanskog dijalekta
    i meni je ovo bio izazov!
    sviđa mi se taj roman

ja sam još na Bračnom zapletu
    istovremeno mi je nekako i mučna i teška a opet zanimljiva i jedva čekam da uhvatim pola sata da je čitam

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala
    Vjerojatno ne bi bilo toliko kompleksan, da Baretić nije fonetičar po struci, ali meni je to super i nije mi smetalo kao ni u Črnoj mati zemli.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bilo je doslovno kao s tendjebewrrymudom ono prvo mi je naziv Štrelja bio ono wtf, a na kraju mi je bilo pod normalno da je to Australija.
    ako ne znate tu anegdoticu, a kome se da i koga zanima jezik, evo je, ja je obožavam:

TENDJEWBERRYMUD

It is amazing, you will understand this word by the end of the conversation...

Read aloud for best results (and some semblance of comprehension).

"Tendjewberrymud"

Make sure you read it out loud before you go on.

Did you read it out loud?

Read it again.

The following is a telephone exchange between a hotel guest and room service at a hotel in Asia. The conversation was recorded and published in FarEast Economic Review in 1999.

Room Service (RS): "Morny. Ruin sorbees."
    Guest (G): "Sorry, I thought I dialled room service."

RS: "Rye. Ruin sorbees. Morny! Djewish to odor sunteen?"
    G: "Uh... yes... I'd like some bacon and eggs."

RS: "Ow July den?"
    G: "What???"

RS: "Ow July den?... pry, boy, pooch?"
    G: "Oh, the eggs! How do I like them? Sorry, scrambled please."

RS: "Ow July dee baychem... crease?"
    G: "Crisp will be fine."

RS: "Hokay. An San tos?"
    G: "I don't think so."

RS: "No? Judo one toes???"
    G: "I feel really bad about this, but I don't know what 'judo one toes' means."

RS: "Toes! Toes! ... Why djew Don Juan toes? Ow bow singlish moppings we bother?"
    G: "English muffin? I've got it! You were saying 'toast'! Fine. Yes, an English muffin will be fine."

RS. "We bother?"
    G: "No... just put the bother on the side."

RS: "Wad?"
    G: "I mean butter... just put it on the side."

RS: "Copy?"
    G: "Sorry?"

RS: "Copy? Tea? Mill?"
    G: "Yes. Coffee please, and that's all."

RS: "One Minnie. Ass ruin torino fee, strangle ache, crease baychem, tossy singlish mopping we bother honey sigh, and copy... rye?"
    G: "Whatever you say."

RS: "Tendjewberrymud."
    G: "You are welcome."

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Whatever you say

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

On topic, za vikend sam pročitala krimić koji mi je bio pri ruci, Lee Child "61 sat". Čak i nije loša

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pročitah s užitkom zadnju stranicu i pol ove teme. Nekako me nije bilo na forumu zadnjih mjeseci pa sam ipak malo škicnula dvije najdraže teme

Zapisala sam si tanjinu preporuku za Na more, ne mogu da je ne pročitam nakon njene male recenzije

Veselim se novom Lodgeu, meni su i Razmjena i Misli genijalni, Misli posebno.

Ja čitam (već duže vrijeme ) Korekcije Jonathana Franzena. Mislim da nisam bila u nekom moodu za čitanje debele knjige pa zato toliko traje

Paralelno sam pročitala i Tišine Meše Selimovića i jedan roman jednog srpskog "savremenika" koji mi se jako svidio.
    Autor je Srđan Valjarević, a roman je Komo. Komo je ustvari Como :D, nisam ni skužila po naslovu, tek nakon čitanja :D
    Radi se o tome da glavni lik, pisac, dobiva stipendiju da mjesec dana provede na jezeru Como. U romanu se i ne dogadja puno i dogadja svašta i jako se lako čita. Pisana je izvrsno, sviđa mi se stil. I baš mi je pasalo čitati ga. Preporučujem svakako. Nadam se da ga ima u zg knjižnicama.

tko čita Siri Hustved, Što sam volio?
    Meni je to odličan roman. Ustvari, možda jedini njen koji sam čitala, ali jako dobar.

Osmi povjerenik
    Obožavam.
    Posljednje uređivanje od Anci : 26.10.2015. at 11:17

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku

tko čita Siri Hustved, Što sam volio?
    Meni je to odličan roman. Ustvari, možda jedini njen koji sam čitala, ali jako dobar.
    Ja čitala
    Izvrstan.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku

ja sam još na Bračnom zapletu
    istovremeno mi je nekako i mučna i teška a opet zanimljiva i jedva čekam da uhvatim pola sata da je čitam
    I ovo je meni bila jako jako dobra knjiga.
    Mislim da sam na ovoj temi našla komentare da nije svakome jednako sjela. Meni se baš svidjela i na nekim sam dijelovima doslovce plakala
    No, ja sam i inače cmoljava pa možda nije do romana već do mene

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala, Anci

Pročitala sam Juliet, Naked. Svidjela mi se. Uz to što je zanimljiva za čitanje, ima i dobro karakterizirane likove. Sad sam našla što se prije dvije godine pisalo na temi o njoj.

Recenzija mi je fantastična, ingeniozna i rječita To je valjda do promjene sata, fali mi energije.

Imate li još šta preporučiti Hornbyjevo?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vjerojatno si čitala About a boy?

Nisam valjda ja pisala neku recenziju koja je izazvala ovog smajlića
    Taman sam Juliet čitala negdje two years ago

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne, ja sam se sama sebi smijala kako sam mutavo ono gore napisala.

Čitala sam About a boy.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 26.10.2015. at 11:38

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni njegove druge knjige koje sam čitala i nisu nešto posebno. No gledala sam film High Fidelity i dobar je pa je i knjiga, vjeruje, dobra.
    https://www.goodreads.com/book/show/...ersion=service

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jurana, meni je Hi-fi bio super, ali prije nekih 15-ak godina. Čini mi se da se sad više ne bih mogla uživjeti. Stara sam
    Ajde baš me zanima kako će ti sjesti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam se jučer osjećala staro jer nisam znala piti vodu s vodoskoka (onog koji je zamišljen da ljudi piju s njega).

https://www.google.hr/search?q=drink...PvqIzcppSWM%3A

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja bih možda znala ali bi me bilo sram! Znaš ono, never make eye contact while eating a banana

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Jurana, meni je Hi-fi bio super, ali prije nekih 15-ak godina. Čini mi se da se sad više ne bih mogla uživjeti. Stara sam
    Potpisujem, Hi fi mi je bila najdraža knjiga na faxu, ali tad sam bila sličnija glavnom liku nego danas
    Meni je bila ok i njegova Slam! a nedavno sam čitala Funny girl i onako mi je .. meh.
    Tako da mi je stvarno Juliet najbolja njegova, u biti Kako biti dobar je isto dosta dobra

Ja sam jučer počela čitat Novu finsku gramatiku, ali sam to prijavila samo na vježbačicama
    I tražila sam na tom sajmu Na more, jer vidim da ju je Ljevak izdao, ali nisu je imali
    tamo su svi ludovali za ženama koje pušu u čvorove, jel netko to čitao?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jučer počela čitat Novu finsku gramatiku, ali sam to prijavila samo na vježbačicama
    I tražila sam na tom sajmu Na more, jer vidim da ju je Ljevak izdao, ali nisu je imali
    tamo su svi ludovali za ženama koje pušu u čvorove, jel netko to čitao?
    Izdavač romana "Na more" je Meandarmedia, doduše, ja sam knjigu vidjela i u knjižari Ljevak, ali to nije uvijek pouzdano mjesto. Bit će na Interliberu

Kakvi su dojmovi o Novoj finskoj gramatici?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Potaknuta t-portalovom nagradom za knjigu godine, pročitala sam Svećenicu mjeseca Milene Benini.
    Inače nema šanse da bi čitala neki fantasy roman, ali ovo je naša ženska, a i nekad davno smo dijelili školske klupe.
    Na prvu nisam mislila da ću izdržati do kraja, ali radnja me povukla pa je išlo - mada mi se nije previše svidio stil pisanja
    (ali pretpostavljam da je to tako s tom vrstom literature - previše pojmova za koje moram ići u riječnik provjeravati što znače).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neki dan je laumi iskopala ovaj popis naj knjiga 21. stoljeća http://www.bbc.com/culture/story/201...12-best-novels

o nekima smo tu raspravljale, za neke nisam ni čula, a pukom srećom sam naletila na prvu s liste neki dan u knjižnici, čak je i prevedena na hrvatski. Autor je Junot Diaz, "Kratki čudesni život Oscara Waoa"

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jurana, ti i ja se ono ne slažemo, jel? :viljevo: :drenje:
    Ali svejedno, čitaj HI-FI, Fever Pitch, Long way down, meni sve jedan roman bolji od drugog.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gledam i ja sad taj popis, je li netko od vas čitao Chimamandu Ngozi Adichie? Vidim da se dvaput smjestila na listu.
    Ja sam čitala Purple Hibiscus i odlična mi je knjiga, divno mi žena piše, s tim da je za one koji se ne boje teških i mučnih scena

Tanja_b, divna mi je Nova finska gramatika!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Procitala sam Adichie i Diaza (knjige s liste), on je odlican, a ona vrlo dobra.

Btw. iznenadilo me da tportalovu nagradu nije dobio Prtenjaca , jer je meni Brdo jedan od najboljih romana koje sam procitala ove godine. Sad cu svakako posuditi i Malkoca.
    Perisa sam procitala prije nekoliko dana. Rijec je o vrlo dobrom zanrovskom romanu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam bas navijala za Prtenjacu! Bas mi je zao da nije on dobio, taj me se roman bas dojmio.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Malkoča nisam čitala, mogla bih probati. Inače me ništa kod dodjele nagrade t-portala ne čudi, jer su mi njihovi kriteriji prilično nejasni. Neke od nagrađenih knjiga iz proteklih godina su mi izvrsne, neke tek osrednje, a ima i jedna očajno loša I da, i ja sam u sebi navijala za Prtenjaču - ali samo njega sam od finalista i čitala.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tanja, i ja! tako da je očito da nisam objektivna no to me ne sprječava da navijam.
    ali ok, prošle godine je dobio favorit pa ajde...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja Prtenjaču nisam čitala, samo kolumne, ali planiram kupiti Brdo na Interliberu kad ste ga već toliko nahvalile...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Gledam i ja sad taj popis, je li netko od vas čitao Chimamandu Ngozi Adichie? Vidim da se dvaput smjestila na listu.
    Ja sam čitala Purple Hibiscus i odlična mi je knjiga, divno mi žena piše, s tim da je za one koji se ne boje teških i mučnih scena

Tanja_b, divna mi je Nova finska gramatika!
    Čitala sam i Purpurni Hibiskus i Polovicu žutog sunca i odlične su mi obe, s tim da mi je odnos među njima kao među Korekcijama i Slobodom Franzenovom na način da je prvo bolji roman zato što mu je zahvat manji, a drugo je roman koji te više zaokupi jer je... veći od života Da mogu doći do trećeg romana, sigurno bih ga pročitala.

Svimbi, mislim da je u nekom trenutku teorija o nepodudaranju ukusa pala u vodu, samo se ne sjećam u kojem. Pokazalo se par knjiga oko kojih bih se složila s tobom.

Hvala na preporukama za Hornbyja svima!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Neki dan je laumi iskopala ovaj popis naj knjiga 21. stoljeća http://www.bbc.com/culture/story/201...12-best-novels

o nekima smo tu raspravljale, za neke nisam ni čula, a pukom srećom sam naletila na prvu s liste neki dan u knjižnici, čak je i prevedena na hrvatski. Autor je Junot Diaz, "Kratki čudesni život Oscara Waoa"
    Od prvih 12, nisu prevedene na hrvatski 2. i 8.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja Prtenjaču nisam čitala, samo kolumne, ali planiram kupiti Brdo na Interliberu kad ste ga već toliko nahvalile...
    Moraš ga pročitati, jedna divna tanka knjižica na koju sam ja cmoljavica plakala

Jurana, super usporedba Korekcija i SLobode. Dobre su mi Korekcije, upravo završavam, no Sloboda mi je nekako više sjela.
    Ovdje sam na momente prepoznala mamu , pritom mislim na odnos prema unuku
    No generalno su svi nekako smrdani, svi Lamberti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Moraš ga pročitati, jedna divna tanka knjižica na koju sam ja cmoljavica plakala

.
    baš sam pročitala. a iako sam i ja velika cmoljavica, ovo me nije baš dotaklo. mislim, fora mi je knjiga, al baš da plačem...
    na kojem dijelu si plakala? :D
    meni je jedino ostalo u sjećanju opis ovih što trče. mislim, vas koji trčite. kad ih gleda s kanoćalom kako usred ljeta, u zoru ranu, sve gaze pred sobom, i preko ručnika i preko štrikova s robom, sve...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Anci i cvijeta, još malo pa 10 tisuća postova!

:kraljica_off_topika:

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cvijeto, bila sam ocito in the mood
    10000 postova?! Moram pripaziti na jubilarni!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jučer sam u šubu pročitala Murakamijevog Bezbojnog Tsakuru Tazakija i njegove godine hodočašća.
    Odličan. Jako mi se sviđa njegov jednostavni stil, bez puno ukrasa, a svejedno te takne.
    Uglavnom, preporuke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •