Stranica 78 od 103 PrviPrvi ... 2868767778798088 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mama ima cijelu kolekciju Tolstoja. Karenjinu sam davno pročitala. Rat i mir sam dugo planirala pročitati. Uzela sam ga na moje najduže ljetovanje - 2,5 mjeseca na moru.
    Nije me smetao francuski, bio je na dnu stranice.
    Taman sam pročitiala Gonič zmajeva - Khaled Hosseini. Sjajna knjiga, ali dijelove sam proplakala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čitam jedan od ulova s Interlibera - roman Ivice Ivaniševića "U sedlu je tijesno za dvoje".
    Roman je predobar, izvrstan, stvarno mi ga je užitak čitati i sve me strah da ću ga prebrzo pročitati (nije baš debela knjižurina). Duhovit, ali bez forsiranja, blago nostalgičan, ali nekako nenametljivo, dječje, bez onog kukanja "kako je nekad bilo bolje". Stilski - prava uživancija. Od književnog standarda, preko splitskog govora, pa sve do srpskog kojim govore junaci stripova štampanih u Gornjem Milanovcu
    Mislim da bi se pogotovo svidjelo Splićanima, jer baš nekako evocira Split 60-tih godina. Ne znam doduše koliko je autor precizan u tome, nisam iz tog kraja ali djeluje uvjerljivo. Inače, Ivanišević je i jedan od autora knjige "Split za početnike" koji sam čitala ljetos i koji mi se također jako svidio.
    Svakako preporučujem!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam jedan od ulova s Interlibera - roman Ivice Ivaniševića "U sedlu je tijesno za dvoje".
    Roman je predobar, izvrstan, stvarno mi ga je užitak čitati i sve me strah da ću ga prebrzo pročitati (nije baš debela knjižurina). Duhovit, ali bez forsiranja, blago nostalgičan, ali nekako nenametljivo, dječje, bez onog kukanja "kako je nekad bilo bolje". Stilski - prava uživancija. Od književnog standarda, preko splitskog govora, pa sve do srpskog kojim govore junaci stripova štampanih u Gornjem Milanovcu
    Mislim da bi se pogotovo svidjelo Splićanima, jer baš nekako evocira Split 60-tih godina. Ne znam doduše koliko je autor precizan u tome, nisam iz tog kraja ali djeluje uvjerljivo. Inače, Ivanišević je i jedan od autora knjige "Split za početnike" koji sam čitala ljetos i koji mi se također jako svidio.
    Svakako preporučujem!
    Dadada, Ivanišević & Baretić su zakon
    Moram potražiti tu novu knjižicu! Tnx, Tanja...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tanja_b, zvuči zanimljivo
    sjetila si me na jedan meni drag romančić koji evocira Split 80-ih, a autor je Srbin
    Zove se Split, autor je Slavoljub Stanković, a ako se dobro sjećam, u njemu se pojavljuju i likovi za koje se da zaključit da su Dežulović i Baretić
    jel netko čitao?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    tanja_b, zvuči zanimljivo
    sjetila si me na jedan meni drag romančić koji evocira Split 80-ih, a autor je Srbin
    Zove se Split, autor je Slavoljub Stanković, a ako se dobro sjećam, u njemu se pojavljuju i likovi za koje se da zaključit da su Dežulović i Baretić
    jel netko čitao?
    Čitala sam ga, i da, pojavljuju se Dežulović i Baretić.
    Ne sjećam se više detalja, ali roman mi je ostao u dobrom sjećanju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne kužim ovo s čitanjem iz gušta... što neko na ovom topoicu čita iz nekog drugog razloga... profesionalno ili ne znam ja?

Pročitala Dance i strance, tj. progutala, turbo zanimljivo, ali ne mogu reć' nekako "jesu ti Danci, e, fakat jesu" što je vizura autorice (na što bi ona ziher rekla da bi to ja rekla da sam tamo bila). Npr. zadnja scena i poziv nekome vozaču da "pomogne dami" (a nije im palo na pamet, tako se iščitava, da čovjeku plate, nego očekuju da galantno uleti - tu sam na strani Danca). Ali kulturološke razilke koje se prikazuju su zaista ogromne, ogromne, mislim... iz stacionarne ZG perspektive nema šanse da bih rekla da je tako. Knjiga se superlako čita, ulov s Interlibera, ali gušt je trajao 2 h, trebala sam možda malo više debljih ubost.

I Prtenjaču, baš mi je dobro legao, iako ga zamišljam kao svog fellow-Dalmoša, teško mi pada da je taj njegov otok negdje s Kvarnera... djeluje previše divlji za to .

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I Prtenjaču, baš mi je dobro legao, iako ga zamišljam kao svog fellow-Dalmoša, teško mi pada da je taj njegov otok negdje s Kvarnera... djeluje previše divlji za to .
    To je ono zašto ja obožavam Cres i Lošinj
    Civilizirani, a divlji

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    To je ono zašto ja obožavam Cres i Lošinj
    Civilizirani, a divlji
    Ja bila naprezentaciji te knjige ali me se nije dojmila preveč

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim ovo s čitanjem iz gušta... što neko na ovom topoicu čita iz nekog drugog razloga... profesionalno ili ne znam ja?
    čitam puno i "profesionalno", šta 'oće reć stručnu literaturu, ali o tome ne pišem ovdje
    srećom za sve vas

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slušala sam autoricu na predstavljanju knjige Danci i stranci. Iako ju nisam pročitala, zainteresirala me. Razlike u načinu života, shvaćanja, postupaka kod nas i njih su ogromne.
    Posljednje uređivanje od Nera : 19.11.2015. at 12:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad smo već kod debelih knjiga, jel' neko čitao Zlatnog češljugara od Tart i kakvi su dojmovi?

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prtenjača je napisao knjigu Brdo potenciran događajima na Kornatima.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali mislim da su gore navedeni otoci u pitanju. Iako sad ne mogu naći gdje je to rekao. Tragedija vatrogasaca je bila povod, to da.

edit: odnosi se na Brdo.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 19.11.2015. at 12:14

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali mislim da su gore navedeni otoci u pitanju. Iako sad ne mogu naći gdje je to rekao. Tragedija vatrogasaca je bila povod, to da.

edit: odnosi se na Brdo.
    Možda je to rekao site "visitlosinj": http://visitlosinj.hr/Resources/atta...ogram-2015.pdf

Ali, činjenica je da na južnijim otocima nema tako obilate pojave divljih svinja, pa mislim da si u pravu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ina
    I inače se u njegovim kolumnama dosta spominje Lošinj, kao i Cres.

On topic, 2666 je stvarno zanimljiv roman. negdje sam pri kraju prve trećine, vidim da mu je stil "više je više", što inače nije meni omiljen način, ali svejedno me kopka i veselim se svaki dan daljnjem čitanju.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Drugi dio knjige adio kauboju me nije oduševio kao prvi, mislim na sami kraj...zadnjih 30tak stranica. Inace nisam fan vesterna, mozda zato ali sve u svemu ugodna za citanje.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pročitala Munro, Dragi život. Već je netko napisao da ga/ju nije toliko oduševila kao prijašnje dvije, dijelim mišljenje.
    Počela Murakamija, Nakon potresa. Tek sam na prvoj priči, ali sviđa mi se, baš je murakamast.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

svimbi, meni se svidjela i ta munro. ne znam zašto, ona priča Gravel me se baš dojmila. još je pamtim.

ja sam dovršila kunderu, život je drugdje. počela kehlmanna, roman F. bit će dobro

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma nije ni meni loša Munro, nego mi se činija slabija od prethodnih.
    Ili me samo priče nisu dotakle.
    Nervirala me ona s tvorovima.
    Ma i neke druge.

(koja je Gravel?)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Šljunčara.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Strah me da ću sić na kvasinu ak' nastavim s knjigom koju čitam već par mjeseci, a imam još samo 30-ak str (od 415) do kraja. Ah...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sto citas?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Skrivena stvarnost Briana Greenea.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nije mi se dalo ustati s kauča i tražiti knjigu, pa sam je našla ovako

http://www.scribd.com/doc/282689038/...o-Dragi-Zivot#

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam novog Franzena. Još ništa ne znam- ogroman je!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Imam novog Franzena. Još ništa ne znam- ogroman je!
    Vidjela na Interliberu.
    Jedva se suzdržala.
    Skoro podlegla masovnoj adoraciji i kupila.

Ipak nisam. Nije mi "wow".

Aj' piši o Purity kad pročitaš, ipak me zanima .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam ga vrtjela medju rukama i nisam uzela.
    Dusa me boli sto nisam uzela Mani, ali bit ce je u knjiznicama!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam ga vrtjela medju rukama i nisam uzela.
    Dusa me boli sto nisam uzela Mani, ali bit ce je u knjiznicama!
    Ja jesam, ja jesam

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Završila. Sada čitam Jean ili miris smrti Nevenke Nekić. Knjiga je kratka. Brzo ću to.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jorge Bucay-pročitala jednu, sad uzimam još dvije

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pročitala Nakon potresa, odlično.
    I prvu priču iz Javnih tajni, sinoć na Scribdu, i to je dobro.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Glazba s plaže, prvih 300 strana u par navrata sam se pitala hoću li izdržati do kraja, onda je postala super zanimljiva da bi me tamo negdje oko 650. strane jedna scena a posebno jedna rečenica iznervirala i pokvarila mi dojam
    Nova finska gramatika , odlična ali sumorna

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala Nakon potresa, odlično.
    I prvu priču iz Javnih tajni, sinoć na Scribdu, i to je dobro.
    To je ona sa vlakom?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    To je ona sa vlakom?
    Ne, ona s dopisivanjem knjižičarke i vojnika na frontu.
    Ova s vlakom je iz Dragog života.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala "Doru Bruder" prošlogodišnjeg nobelovca Patricka Modiana. Za razliku od "Malog dragulja" koji me se nije naročito dojmio, ovaj roman me oduševio, iako nije ništa veseliji, zapravo, atmosfera je još tjeskobnija i mračnija nego u "Dragulju".
    Ali izvrsno je uspio dočarati atmosferu ratnog Pariza na temelju samo nekoliko bilješki, pisama, pokoje fotografije i najviše šetajući pojedinim kvartovima. Osobito me se dojmila paralela s Victorom Hugoom, jer sam se i sama sjetila njegovih opisa uličica istog kvarta.
    Tko je čitao "Francusku suitu", može i s tim romanom povući određene paralele.
    Roman je kratak, brzo ga se pročita. Preporučujem!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za razliku od "Malog dragulja" koji me se nije naročito dojmio...
    Ni meni Mali dragulj ne spada u književne dragulje…iako je na jednom dijelu bio triger okidač za prekinuto žalovanje za davno izgubljenom, bliskom osobom pa je kod mene imao terapeutski učinak.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pročitala "Doru Bruder" prošlogodišnjeg nobelovca Patricka Modiana. Za razliku od "Malog dragulja" koji me se nije naročito dojmio, ovaj roman me oduševio, iako nije ništa veseliji, zapravo, atmosfera je još tjeskobnija i mračnija nego u "Dragulju".
    Ali izvrsno je uspio dočarati atmosferu ratnog Pariza na temelju samo nekoliko bilješki, pisama, pokoje fotografije i najviše šetajući pojedinim kvartovima. Osobito me se dojmila paralela s Victorom Hugoom, jer sam se i sama sjetila njegovih opisa uličica istog kvarta.
    Tko je čitao "Francusku suitu", može i s tim romanom povući određene paralele.
    Roman je kratak, brzo ga se pročita. Preporučujem!
    Ovo mi zvuci sjajno, volim romane s ovom tematikom i nakon Francuske suite sam bas trazila nesto slicno. Hvala na preporuci! Ima u knjiznicama?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi zvuci sjajno, volim romane s ovom tematikom i nakon Francuske suite sam bas trazila nesto slicno. Hvala na preporuci! Ima u knjiznicama?
    Ne znam, ovaj put sam si priuštila vlastitu knjigu na Interliberu Mislim da u knjižnice nije još došla, to je skroz nova knjiga, štampana prije par tjedana. Ali bit će uskoro, vjerujem.
    Jučer sam bila u knjižnici i već nakon 10 min pronašla ne tri, nego šest knjiga za posudbu! Morala sam raditi selekciju, što mi se zaista dugo nije dogodilo. Očito je blagodat novih izdanja štampanih pred Interliber dodirnula i Knjižnice grada Zagreba

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

tanja, imaš li kojeg člana obitelji nezainteresiranog za knjige da ga upišeš u knjižnicu pa da ti bude joker za ovakve situacije?

Ja sam uvijek tati otimala iskaznicu kad bih našla 6 dobrih knjiga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    tanja, imaš li kojeg člana obitelji nezainteresiranog za knjige da ga upišeš u knjižnicu pa da ti bude joker za ovakve situacije?

Ja sam uvijek tati otimala iskaznicu kad bih našla 6 dobrih knjiga.
    Ovo je razlog zašto nas četvoro imamo tri iskaznice.

Ont. trenutno čitam Maeve Binchi: Pod crvenom bukvom (izdanje nije novo, ali mi se dopada - ne znam kako mi je to promaknulo, čitala sam druge njene knjige)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo imam - nisam se uopće toga sjetila.
    Ali ionako ne bih stigla pročitati 6 knjiga u 3 tjedna, takav manijak ipak nisam Knjige od kojih sam odustala mislim da ću bez problema naći na policama i za koji tjedan, čini mi se da nisu jako tražene.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cijeli vikend sam kao u transu čitala 2666. Naravno, još nisam došla do kraja jer stvarno dugo nisam imala priliku čitati knjigu od preko 1000 stranica (ako izuzmemo Pjesmu o ledu i vatri, koju sam kasno otkrila pa je čitala jednu za drugom, isto bez pauze kao drogirana), ali iz stranice u stranicu mi raste pred očima. Stvarno maestralno djelo... Četvrti dio romana bi se komotno mogao zvati "Muškarci koji mrze žene", a sad neću dalje spoilati, javim se još kad dođem do kraja.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cijeli vikend sam kao u transu čitala 2666. Naravno, još nisam došla do kraja jer stvarno dugo nisam imala priliku čitati knjigu od preko 1000 stranica (ako izuzmemo Pjesmu o ledu i vatri, koju sam kasno otkrila pa je čitala jednu za drugom, isto bez pauze kao drogirana), ali iz stranice u stranicu mi raste pred očima. Stvarno maestralno djelo... Četvrti dio romana bi se komotno mogao zvati "Muškarci koji mrze žene", a sad neću dalje spoilati, javim se još kad dođem do kraja.
    Malo sam škicnula na netu, ne privlači me baš prvi dio, ovaj četvrti da…pa kad završiš, napiši koju rečenicu, a do tada uživaj!
    Posljednje uređivanje od Optimist : 23.11.2015. at 16:56

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Procitala sam Pisma Posejdonu, C. Nootebooma. To je zbirka biljeski i mini prica, a neke su prava mala blaga komprimiranih emocija.
    Takodjer i Knjigu o groblju, S. Tale, koja mi se nije toliko svidjela, iako ne mogu reci da nije zanimljiva.
    knjigu potpisuje glavni lik - prostodusni sakupljac staroga papira ciji je intelekt na razini devetogodisnjeg djeteta i koji na svoj infantilni nacin govori o mnogim neuralgicnim tockama povijesti srednjeeuropskih naroda.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala sam Jonathan Strange & Mr. Norell po cetvrti put. To mi je rekord.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Konacno dobila srednji spol, bas me zanima

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pala mi je šaka Cesta (Cormac McCarthy) - ovo: http://www.mvinfo.hr/clanak/cormac-mccarthy-cesta

Ne mogu se oteti dojmu, ali ta knjiga me pretjerano podsjeća na jednu drugu, koju sam čitala u ranim devedesetim - Octavia Butler: Parable of the Sower

Razumijem da ljudi u sličnom okruženju mogu dobiti slične ideje, ali ovo je na granici da ne bude samo obrada iste teme. Ne bih htjela griješiti dušu, ali baš mi nije sjelo.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel citao netko Istina i druge lazi, Sacha Arango?

dobila sam narudzbu za kupiti kao rodjendanski poklon za 13godisnjakinju koja voli krimice i trilere
    ...
    pa ne znam da li da kupim ili ne?

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    jel citao netko Istina i druge lazi, Sacha Arango?

dobila sam narudzbu za kupiti kao rodjendanski poklon za 13godisnjakinju koja voli krimice i trilere
    ...
    pa ne znam da li da kupim ili ne?
    Nikako nije za 13godisnakinju.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako nije za 13godisnakinju.
    zasto?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu