Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pročitala U ljubavi i bez nje, Mirjane Krizmanić, došla mi pod ruku, pa hajde...
    To vam je nešto tipa onih američkih priručnika za samopomoć.
    Udrobljeno malo mudrih misli i "priča iz života" o prijateljstvu, ljubavi, preljubima, emocijama.
    Ne znam, ne volim takve knjige, nisam taj tip .
    Nije me niti okrznula.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala U ljubavi i bez nje, Mirjane Krizmanić, došla mi pod ruku, pa hajde...
    To vam je nešto tipa onih američkih priručnika za samopomoć.
    Udrobljeno malo mudrih misli i "priča iz života" o prijateljstvu, ljubavi, preljubima, emocijama.
    Ne znam, ne volim takve knjige, nisam taj tip .
    Nije me niti okrznula.
    Eh, to nije literatura za čitačice s ovog topica. To je literatura za ljude koji nemaju sape pročitati više od 100 stranica (ma, puno sam i rekla) a takvih je danas puuuuno. Nemaju svi sape za Franzena (btw. da li je on rekao da se nikad nije više pisalo i manje čitalo nego sada ili je to bio Kunstler??? Nemam pojma, čitala sam istovremeno te dvije stvari.

Natrag na Krizmanićku: meni su bile ok Tkanje života i Život s različitima, ali ovu nisam čitala. Nije da se nešto raspametiš, ali onak - očekivano za našu sredinu i stanje duha. To nije književnost. Mislim da autorica nema nikakvih pretenzija za to, pa onda - zašto ne? Do mnogih ti savjeti dopiru, ne da ih poslušaju, nego da shvate da nisu jedini u sosu... Nama za to često služi ovaj forum, pa nam ova vrsta literature nije nužna.

Inače, imao je moj sin nedavno za zadaću iz etike opisati moralnu osobu. Predložim ja njemu Mirjanu Krizmanić, a i to sam se jedva jeeedvice sjetila, ali nije bio zainteresiran. Izabrala sam nju jer mi se čini da živi u skladu s tim što govori. Nisam se mogla sjetiti nikog drugog , ni jedne javne osobe koja bi toj generaciji nešto značila. Odabrao je na kraju Lois Lowry (mogla sam to i očekivati), autoricu njegove omiljene knjige The Giver, koju doduše pozna samo preko njenih djela, ali to je njegova zadaća - ne moja.

Nagradno pitanje (za to bi trebalo otvoriti novi topic na filozofskom kutku, ako već nije bilo): moralni uzori današnjice
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.03.2016. at 13:40

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nama za to često služi ovaj forum, pa nam ova vrsta literature nije nužna.
    Hahaha, tu si u pravu

Btw, i mi doma, a valjda pod utjecajem rasprava na etici u školi, u zadnje vrijeme diskutiramo o moralnim vrijednostima .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •