Stranica 89 od 103 PrviPrvi ... 3979878889909199 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,401 do 4,450 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    meni je, negdje na sredini Kalendara, malo splasnulo oduševljenje tako da dite neće u XVIII
    onda mi se opet dopalo, par puta sam se dobrano nasmijala zgodama na brodu
    a Senku bih zadavila
    već dva dana tražim svoj post s komentarom na "Kalendar Maja", al' ga ne nalazim
    bit će onda da ga nisam ni napisala
    (btw. ja očito ni ne znam tražit' te stare postove, uvijek se ubijem tražeći nešto pješke )

uglavnom, da rezimiram taj post koji nisam ni napisala ( ), bio mi je odličan taj Kalendar Maja, naročito mi se svidjela ideja da se godišnjicu mature proslavi na taj način...
    međutim, mislim da mi je nešto silno išlo na živce u nekom dijelu knjige, više se ne sjećam točno što...
    kao da je bio neki isforsirani seks, negdje, je li moguće da mi je to išlo na živce?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    međutim, mislim da mi je nešto silno išlo na živce u nekom dijelu knjige, više se ne sjećam točno što...
    kao da je bio neki isforsirani seks, negdje, je li moguće da mi je to išlo na živce?
    Meni isforsirani seks UVIJEK ide na živce, a u zadnje vrijeme ga je sve više, ili se meni tako čini
    Kao i isforsirani gay zapleti, bilo u knjizi ili u serijama, isto mi idu na živce, a čini mi se da ih je sve više

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maznula klincu Bilješke jedne gimnazijalke, za sad e knjiga ok,on još nije počeo čitat tu lektiru

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bila ok, ali prenaivna

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ahahahaha, Forka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Forka
    Mene je to isto tako nerviralo i uooce mi je neshvatljivo i s njegove i Senkine strane. Da ne otkrivam previse ako ima jos itko tko prati temu, a da nije citao

U romanima me najvise odbija isforsiranost i nevjerodostojnost. Da je nesto tu samo da je tu.

Sad citam Americku pastoralu, najradije bih se zatvorila i citala, kad ono- cijeli vikend divan i suncan

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa točno, neshvatljivo je, motivacija likova baš i nije jasna, zato to nije dobar roman.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citam Sandale od Bekima Sejranovića - autobiografsko djelce. Lako se cita, al i nije mi nesto. Ne mogu se uzivit u toliko opijanja i konzimiranja lakih droga, a ni u toliko opusteni pogled na zivot (al ovo zadnje je moj problem).

Procitala sam i ovaj strip:
    http://www.amazon.com/A-D-Orleans-De.../dp/037571488X
    Jako je dojmljiv, o uraganu Katrina u New Orleansu, prati price par pojedinaca/obitelji. Sta su odlucili napravit kad su culi da dolazi uragan tj. poplava, gdje su bili za vrijeme uragana i sto su poslije napravili. Sve mi se svidja osim zadnje recenice/scene stripa. Nekako je preslaba za inace dosta snaznu pricu. A i inace me zadnje recenice mogu uvjeriti da je neko djelo ili fantasticno ili osrednje.

Stripove volim pa cu iduce "citat" The Arrival od Shaun Tan - citat u navodnike jer nema u njemu ni jedne rijeci teksta - samo slike.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ne bih rekla da zato nije dobar roman
    meni je, ali o ukusima se ne raspravlja
    nije mi onako ludo dobar kao što sam mislila na početku, ali mi je dobar
    a što se tiče motivacije i postupaka
    pa rekla bih da i u realnom životu povlačimo neke poteze nejasne motivacije i koji se baš ne mogu racionalno objasniti

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

završila sa čitanjem ljubav i hipnoza
    http://www.apm.hr/ljubav-i-hipnoza/P...FasV0wodjAwBqA

sad čitam ponoćnu palaču http://www.fraktura.hr/product.aspx?p=683

a nakon toga počinjem čitati farmu http://citajknjigu.com/farma-tom-rob-smith/

koje raznoliko društvo knjiga

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    završila sa čitanjem ljubav i hipnoza
    http://www.apm.hr/ljubav-i-hipnoza/P...FasV0wodjAwBqA

sad čitam ponoćnu palaču http://www.fraktura.hr/product.aspx?p=683

a nakon toga počinjem čitati farmu http://citajknjigu.com/farma-tom-rob-smith/

koje raznoliko društvo knjiga

Farma je kao i Češljugar, neulovljiva u KGZ! Ponoćna palača ti je dobra? To mi se čini da bi danas mogla naći u knjižnici...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Farma je kao i Češljugar, neulovljiva u KGZ! Ponoćna palača ti je dobra? To mi se čini da bi danas mogla naći u knjižnici...
    na farmu danas slucajno naisla u b. adžije i rezervirala ju odmah
    vec duze pokusavam uloviti minijaturisticu, male lazi, lazljivce, dobru djevojku...
    palaca je ok iako malo vise za mladju populaciju
    sjena vjetra mi je uvjerljivo zafonova naj knjiga

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jane Green, Babyville - pocinje dobro, no onda mi postaje isforsiran... Nisam bas sigurna da bih ga preporucila dalje.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Danas sam išla po Češljugara i prva reakcija kad sam ugledala knjigu mi je bila - ajme, kolika je, ova je za Anci, ona voli velike

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam išla po Češljugara i prva reakcija kad sam ugledala knjigu mi je bila - ajme, kolika je, ova je za Anci, ona voli velike

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Anci, Anci...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam ipak dovršila Bekima Sejranovića: Tvoj sin Huckleberry Finn.
    Jednu od onih knjiga koje ne želite završiti čitati.
    Preodlična mi je.
    Uzmite, čitajte i uživajte.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ulovila jučer male laži
    sad imam slatku dilemu početi prije farmu ili laži

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prvo Farmu, pa kad pročitaš ja prođem kraj tvoje kuće i o istom trošku pročitamo obje

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moze. mislim da cu biti brzo gotova

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    moze. mislim da cu biti brzo gotova

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam završila Zeruyinu trilogiju (Ljubavni život, Muž i žena, Kasna obitelj). Opisani kompleksni međuljudski odnosi, ponekad mračni i teški, al knjige ne bi opisala takvima. Kasna obitelj mi je najbolja. Možda što se do tad već razvila i sazrela.
    Ulovila sam Češljugara na rezervaciju. Kad sam ga ugledala, moja reakcija je bila: Ups, hoću li stići pročitati u 3 tj.?
    Od prije me čeka Ferićeva Mišolovka koja mi je lakše nosiva za vlak pa sam odlučila krenuti s njom. Ima teških, morbidnih i bizarnih priča, al piše jednostavno i svakodnevno. Baš ga volim.
    Jučer sam u kometaru čitala kak je bio opterećen AIDS-om i testirao se 9 puta. Sad me ni malo ne čudi ta njegova opsjednutost bolešću kojom je protkana svaka priča i roman. Legende, svoju prvu zbirku priča je uništio, na zaprepaštenje urednika i prijatelja koji su ih pročitali jer si je obećao da će ih uništiti ukoliko mu ne pronađu AIDS.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U Amerikani je nekoliko tema: ljubav, život u imigraciji, život u korumpiranom društvu Trećeg svijeta, rasizam. Od svih najmanje mi je legla zadnja, jasno je da je to nešto s čim se ne mogu poistovjetiti. I sama autorica kaže da je izlaskom iz aviona u Lagosu, na povratku iz SAD-a, u trenu prestala biti crna

Roman je zanimljiv, jako čitljiv, pripovijedanje spretno i glatko. Ispočetka mi se činilo da se priča širi asocijativno: kako joj nešto padne na pamet, da krene o tome pričati, ali kasnije je sve sjelo na mjesto.

Kad opisuje zemlju u razvoju - Nigeriju - vidite da ime toliko sličnosti s bilo kojom zemljom u sličnom položaju. Iako je u njihovoj prošlosti kolonijalno razdoblje i vojna diktatura, isto imaju nagla bogaćenja podržana politikom, sponzoruše, korumpirane medije...
    Ni u njih ne smiju gošće na vjenčanje u katoličku crkvu golih ramena

Kraj mi je slabiji od početka, no sad sam već počela misliti da je to do mene jer u zadnje vrijeme mi se ni jedan završetak knjiga ne sjeća. Pročitala sam 11 odličnih knjiga za redom, a sve mi imaju slab kraj. Možda mi je samo žao da završavaju.

Ne znam što ću sljedeće. Naručila sam neke knjige, ali ne stižu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Kraj mi je slabiji od početka, no sad sam već počela misliti da je to do mene jer u zadnje vrijeme mi se ni jedan završetak knjiga ne sjeća.
    Nije samo do tebe, dijelim tvoje mišljenje o kraju "Amerikane" (pročitala jučer, imam gotovo identične dojmove o knjizi).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Završila sa Karin Slaughter (Rane)

Sad čitam ponovno Mostove okruga Madison, jer sam slučajno nabasala na tu knjigu u knjižari Tisak dok sam kupovala Rane. Koštala je samo 29,90 kn, a to je knjiga koja mi je draga iz nekih drugih vremena pa sam ju poželjela imati doma. Budući da moj sin ima slobodnu lektiru za zadnji mjesec u škg, baš si mislim da mu to predložim. Pokazat ću mu, možda se zainteresira.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Završila sa Karin Slaughter (Rane)

Sad čitam ponovno Mostove okruga Madison, jer sam slučajno nabasala na tu knjigu u knjižari Tisak dok sam kupovala Rane. Koštala je samo 29,90 kn, a to je knjiga koja mi je draga iz nekih drugih vremena pa sam ju poželjela imati doma. Budući da moj sin ima slobodnu lektiru za zadnji mjesec u škg, baš si mislim da mu to predložim. Pokazat ću mu, možda se zainteresira.
    Nakon ponovnog čitanja Mostova okruga Madison ostao mi je u ustima okus otprilike kao kad čovjek zagrize u šećernu vunu. Ufff.... Odustala od ideje da to predlažem sinu kao literaturu. To mi se dopalo prije 20 godina jer mi je uletjelo u odgovarajućem životnom trenutku. Kao scenarij za film je odlično. Ostalo - nije mi više drago što sam to ponovno pročitala jer sam si pokvarila izvoni dojam (i nije prvi put da mi se to dogodi s knjigama koje su mi prije n+k godina puno značile).

Ont. Pala mi je šaka zanimljiva stvar: Slast života - http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-20245

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon ponovnog čitanja Mostova okruga Madison ostao mi je u ustima okus otprilike kao kad čovjek zagrize u šećernu vunu. Ufff.... Odustala od ideje da to predlažem sinu kao literaturu. To mi se dopalo prije 20 godina jer mi je uletjelo u odgovarajućem životnom trenutku. Kao scenarij za film je odlično. Ostalo - nije mi više drago što sam to ponovno pročitala jer sam si pokvarila izvoni dojam (i nije prvi put da mi se to dogodi s knjigama koje su mi prije n+k godina puno značile).
    http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-20245
    Taj film mi je predivan, a knjiga mi nije bila nesto. Uglavnom je obratno

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U kući Longbourn -jako zanimljivo i pitko
    napisano iz perspektive služinčadi obitelji Bennet (Ponos i predrasude)
    tek sam počela pa ne mogu reći vise ali prvi dojam odličan

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dovrsila sam drugu knjigu Moje borbe, Karl Ovea Knausgarda. Mogu reci da je citati pisca koji brutalno iskreno pise o svom zivotu nevjerojatan dozivljaj, neobicno utjesan i prociscujuci.
    Knjiga je debela i puna zanimljivih dijelova, ali na ovom mjestu posebno kao jedan od dojmljivijih zelim istaknuti piscev opis prvog poroda njegove zene.
    Posljednje uređivanje od anamar : 09.04.2016. at 16:00

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitam Nikad me ne ostavljaj Kazua Ishiguroa. Jako je zanimljiva.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam započela Živjet ćemo bolje - Maja Hrgović. Mlada žena čuva staru baku, vukovarska sjećanja, trauma za umrlom bebom...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam započela Živjet ćemo bolje - Maja Hrgović. Mlada žena čuva staru baku, vukovarska sjećanja, trauma za umrlom bebom...
    Odlična mi je knjiga, čitala sam je nedavno. Pitam se je li netko gledao predstavu u ZKM-u, je li na razini knjige?

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična mi je knjiga, čitala sam je nedavno. Pitam se je li netko gledao predstavu u ZKM-u, je li na razini knjige?
    Uzela sam ju na tvoju preporuku. Sviđa mi se. Prešla sam malo više od pola. Vidjela sam na jumbo plakatima reklamu za predstavu. Morti i ona dođe na red...
    A nakon nje me čeka Češljugar. Trenutno ga puno cura čita.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala Sandale od Bekima Serjanovica. Na prvu mi se nije pretjerano svidjela knjiga (previse slikovitih opisa razno raznih tjelesnih izlucevina...). Al do kraja mi se Bekim uvukao u dusu i postao skroz simpatican. Sve u svemu, lagano i simpaticno stivo. Al nista posebno.

Kakvi su mu romani?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nikad me ne ostavljaj

Prva polovica knjige je bila jako zarazna, jedva sam čekala da je ponovo uzmem u ruke svaki put kad sam je morala ostaviti. Nisam ništa čitala o njoj unaprijed pa me je iznenadio razvoj radnje. Počinje kao obični roman o odrastanju i onda postaje zanimljivo. Knjiga je žanra kvazi SF - govori o futurističnom, ali ono zapravo nije predmet interesa, nego samo sredstvo da govori o prolaznosti i smrtnosti.
    Nema patetike ni viška riječi, sve je izrečeno zapletom i raspletom.

Opisuju je i kao distopiju, kao da smo na onom dječjem topiku

Uživala sam u čitanju, vjerojatno ču potražiti još njegovih djela.

Započela Koštane satove.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad me ne ostavljaj

Prva polovica knjige je bila jako zarazna, jedva sam čekala da je ponovo uzmem u ruke svaki put kad sam je morala ostaviti. Nisam ništa čitala o njoj unaprijed pa me je iznenadio razvoj radnje. Počinje kao obični roman o odrastanju i onda postaje zanimljivo. Knjiga je žanra kvazi SF - govori o futurističnom, ali ono zapravo nije predmet interesa, nego samo sredstvo da govori o prolaznosti i smrtnosti.
    Nema patetike ni viška riječi, sve je izrečeno zapletom i raspletom.
    odmah ide na listu.

Čitam Wolf hall, osim što će mi otpasti oči jer je u strašno sitnom fontu, odlična je.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala Sandale od Bekima Serjanovica. Na prvu mi se nije pretjerano svidjela knjiga (previse slikovitih opisa razno raznih tjelesnih izlucevina...). Al do kraja mi se Bekim uvukao u dusu i postao skroz simpatican. Sve u svemu, lagano i simpaticno stivo. Al nista posebno.

Kakvi su mu romani?
    Prvi najbolji, poslije mi se mrvicu razvodnio. No, on je šarmatan lik pa ih ja nekako dosta subjektivno povezujem s njegovim likom (posao nas upoznao).

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Strašno razočarana Farmom. Naprosto ne mogu vjerojavati da je isti autor napisao Dijete 44.

S druge strane, prilično sam zadovoljna Hugh Lauriem kao književnikom. Mislim da je napisao zanimljiv triler, Vrlo komplicirana trgovina
    http://citajme.com/vrlo-komplicirana...a-hugh-laurie/ gdje je glavni lik pomalo Hausovski.
    Sviđa mi se i radnja i stil pisanja.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nakon Moje borbe, ostala sam u Svedskoj s Lagercrantzovom Sto nas ne ubije, cetvrtim dijelom Millenium sage.
    Volim beskompromisnu Salander i jako mi se svidio stripovski element u ovoj knjizi koji ju pretvara u superheroinu. No vise mi se svidja kako je pisao Larsson.

Sad cu na jug, cekaju me Mali dragulj i Francuska suita.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mani Gotovac: Snebivaš me, napokon je barem jedna knjiga s police pročitana!
    A što da vam velim?
    Mani k'o Mani.
    Ima taj svoj vrlo prepoznatljiv stil, koji bih, nakon čitanja "Fališ mi", nepogrešivo prepoznala u bilo kojem trenutku.
    Međutim, "Fališ mi" je bila autobiografska ispovijest i kao takva vrlo iskrena i prisna do bola.
    "Snebivaš me" je, s druge strane, zamišljen kao fikcijski roman, koji međutim, nije ostao lišen te neke njene jake osobnosti i to mu (romanu) donekle zamjeram.
    Priča je vrlo aktualna, suvremena, bolna i, napokon, tragična.
    Meni se svidjela.
    Ali ja volim Mani i njen senzibilitet.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ljudmila Ulicka, Kazus Kukockoga
    Roman za koji sam sasvim slučajno čula, hrvatski prijevod prošao je nekako nezapaženo (izdanje Demetra, 2010 - to su one debele knjige A4 formata s tamnozelenim koricama). Nigdje nisam pročitala nijednu kritiku tog romana, nijedan prikaz, ništa. Do njega sam inače došla čitajući slučajno neki članak u "Vijencu", koji je davao opći prikaz djela Ljudmile Ulicke, i taj roman se spominje kao njezino "kapitalno djelo". Kako inače volim Ulicku (iako me ne oduševljavaju sva njezina djela jednako, ali rado je čitam), potražila sam i "Kukockoga" u knjižnici. Čini mi se zasad neka vrsta obiteljskog romana, uz prilično realističan prikaz sovjetskog društva neposredno nakon 2. svj. rata, a glavni lik je liječnik, pa ima i dosta medicinske tematike (pa i takve kakva bi i danas u Hrvatskoj bila itekako aktualna ). Zasad mi se sviđa, drži me čak i navečer budnom, a potpuno dojmove javim kad završim sa čitanjem.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudmila Ulicka, Kazus Kukockoga
    Roman za koji sam sasvim slučajno čula, hrvatski prijevod prošao je nekako nezapaženo (izdanje Demetra, 2010 - to su one debele knjige A4 formata s tamnozelenim koricama). Nigdje nisam pročitala nijednu kritiku tog romana, nijedan prikaz, ništa. Do njega sam inače došla čitajući slučajno neki članak u "Vijencu", koji je davao opći prikaz djela Ljudmile Ulicke, i taj roman se spominje kao njezino "kapitalno djelo". Kako inače volim Ulicku (iako me ne oduševljavaju sva njezina djela jednako, ali rado je čitam), potražila sam i "Kukockoga" u knjižnici. Čini mi se zasad neka vrsta obiteljskog romana, uz prilično realističan prikaz sovjetskog društva neposredno nakon 2. svj. rata, a glavni lik je liječnik, pa ima i dosta medicinske tematike (pa i takve kakva bi i danas u Hrvatskoj bila itekako aktualna ). Zasad mi se sviđa, drži me čak i navečer budnom, a potpuno dojmove javim kad završim sa čitanjem.
    Nekidan sam je i ja u knjižnici prevrtala po rukama - baš zbog članka u Vijencu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Mani Gotovac: Snebivaš me, napokon je barem jedna knjiga s police pročitana!
    A što da vam velim?
    Mani k'o Mani.
    Ima taj svoj vrlo prepoznatljiv stil, koji bih, nakon čitanja "Fališ mi", nepogrešivo prepoznala u bilo kojem trenutku.
    Međutim, "Fališ mi" je bila autobiografska ispovijest i kao takva vrlo iskrena i prisna do bola.
    "Snebivaš me" je, s druge strane, zamišljen kao fikcijski roman, koji međutim, nije ostao lišen te neke njene jake osobnosti i to mu (romanu) donekle zamjeram.
    Priča je vrlo aktualna, suvremena, bolna i, napokon, tragična.
    Meni se svidjela.
    Ali ja volim Mani i njen senzibilitet.
    Namamila si me ovim opisom. Moram je procitati. "Falis mi" mi je bila iznenadjujuce dobra. A ovu novu sam nekako izbjegavala jer mi je bilo sumnjivo da Mani moze pisati i dobru naautobiografsku prozu. Al sad cu je bas nabavit.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pri kraju sam s Auf Wiedersehen, Mustafa, Olje Runjić - jako mi se sviđa, nakon loše Korane Serdarević.

http://www.voxfeminae.net/cunterview...cjepu-sa-sobom
    Posljednje uređivanje od palčica : 17.04.2016. at 18:26

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ponavljam gradivo
    Kundera - Nepodnošljiva lakoća postojanja
    sad mi je odličan (za razliku od prvog čitanja u davnim mladenačkim danima kad mi je bio uglavnom dosadan i nerazumljiv)

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala "Psi na jezeru" od Jergovića. Knjiga mi je, kao i druge njegove, dobra i lako citljiva. Al nije me odusevila kao recimo "Dvori od oraha".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nina George: Mala pariška knjižara

http://www.ziher.hr/recenzija-mala-p...oci-lijecenja/

Ovo je baš dobra knjiga za one koji ponovno počinju čitati nakon dulje pauze. Nisam još došla do kraja, ima mrvicu previše romantike za moj ukus, ali općenito mi se svidjela ideja da se knjige mogu koristiti kao lijek.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne mogu više naći te postove, ali sjećam se da se na ovoj temi spominjao McEwan kojeg dosad nisam čitala. Nedavno sam u knjižnici naišla na "Okajanje", pa sam ga uzela, da vidim o čemu se radi (na poleđini piše da mu je to najbolje ostvarenje).
    Pročitala sam ga, tehnički je dobro pisan roman, ali nekako mi nije sjeo. Teško mi je definirati zašto. I onda naiđem na stari prikaz u "Zarezu":
    http://www.zarez.hr/clanci/iskupljenje-u-kaosu
    Mogu reći da se prilično slažem s autoricom. Čitala sam ga, a sve me vuklo da radim nešto drugo, pa pročitam poveći dio i s mukom shvatim da mi je do kraja još puno ostalo, i tako... nije me baš oduševio.

Za razliku od Ulicke i njezinog "Kazusa Kukockoga" koji me, nakon zadnje stranice, ostavio bez teksta. Najmanje dvaput sam u toj knjizi ostala iskreno šokirana - jednom nakon bolno uvjerljivog i stvarnog opisa progresije Alzheimerove bolesti iz kuta oboljele osobe, drugi put nakon nenadane smrti jednog od likova (namjerno neću reći kojeg, da ne pokvarim doživljaj nekom tko će možda to čitati).
    Roman dotiče mnoge teme, u neke se udubljuje, neke ostavlja samo načetima i prepušta čitatelju da razmišlja dalje o tome.
    Jedino mi drugi dio tog romana, pisan kao u nekom nadnaravnom snu, nije legao, ali taj dio i inače odudara od ostatka knjige, kao da je autorica malo eksperimentirala stilom. No taj dio se može i preskočiti bez većeg utjecaja na daljnje čitanje romana

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tanja_b, haha, k'o da si mene pitala za McEwana

Inače sam poznata po tome da ne mogu nikad pronaći svoje vlastite postove, al' ovoga sam pronašla :

http://forum.roda.hr/threads/59613-%...=1#post2382627

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš ti hvala za ovo
    No, bar mogu reći da sam jedan njegov roman pročitala do kraja, pa što ako me nije oduševio, ne mora me fascinirati sve što pročitam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •