Stranica 91 od 105 PrviPrvi ... 41818990919293101 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,501 do 4,550 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Kraj mi je slabiji od početka, no sad sam već počela misliti da je to do mene jer u zadnje vrijeme mi se ni jedan završetak knjiga ne sjeća.
    Nije samo do tebe, dijelim tvoje mišljenje o kraju "Amerikane" (pročitala jučer, imam gotovo identične dojmove o knjizi).

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U kući Longbourn -jako zanimljivo i pitko
    napisano iz perspektive služinčadi obitelji Bennet (Ponos i predrasude)
    tek sam počela pa ne mogu reći vise ali prvi dojam odličan

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dovrsila sam drugu knjigu Moje borbe, Karl Ovea Knausgarda. Mogu reci da je citati pisca koji brutalno iskreno pise o svom zivotu nevjerojatan dozivljaj, neobicno utjesan i prociscujuci.
    Knjiga je debela i puna zanimljivih dijelova, ali na ovom mjestu posebno kao jedan od dojmljivijih zelim istaknuti piscev opis prvog poroda njegove zene.
    Posljednje uređivanje od anamar : 09.04.2016. at 16:00

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitam Nikad me ne ostavljaj Kazua Ishiguroa. Jako je zanimljiva.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam započela Živjet ćemo bolje - Maja Hrgović. Mlada žena čuva staru baku, vukovarska sjećanja, trauma za umrlom bebom...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam započela Živjet ćemo bolje - Maja Hrgović. Mlada žena čuva staru baku, vukovarska sjećanja, trauma za umrlom bebom...
    Odlična mi je knjiga, čitala sam je nedavno. Pitam se je li netko gledao predstavu u ZKM-u, je li na razini knjige?

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična mi je knjiga, čitala sam je nedavno. Pitam se je li netko gledao predstavu u ZKM-u, je li na razini knjige?
    Uzela sam ju na tvoju preporuku. Sviđa mi se. Prešla sam malo više od pola. Vidjela sam na jumbo plakatima reklamu za predstavu. Morti i ona dođe na red...
    A nakon nje me čeka Češljugar. Trenutno ga puno cura čita.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala Sandale od Bekima Serjanovica. Na prvu mi se nije pretjerano svidjela knjiga (previse slikovitih opisa razno raznih tjelesnih izlucevina...). Al do kraja mi se Bekim uvukao u dusu i postao skroz simpatican. Sve u svemu, lagano i simpaticno stivo. Al nista posebno.

Kakvi su mu romani?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nikad me ne ostavljaj

Prva polovica knjige je bila jako zarazna, jedva sam čekala da je ponovo uzmem u ruke svaki put kad sam je morala ostaviti. Nisam ništa čitala o njoj unaprijed pa me je iznenadio razvoj radnje. Počinje kao obični roman o odrastanju i onda postaje zanimljivo. Knjiga je žanra kvazi SF - govori o futurističnom, ali ono zapravo nije predmet interesa, nego samo sredstvo da govori o prolaznosti i smrtnosti.
    Nema patetike ni viška riječi, sve je izrečeno zapletom i raspletom.

Opisuju je i kao distopiju, kao da smo na onom dječjem topiku

Uživala sam u čitanju, vjerojatno ču potražiti još njegovih djela.

Započela Koštane satove.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Završila sa Karin Slaughter (Rane)

Sad čitam ponovno Mostove okruga Madison, jer sam slučajno nabasala na tu knjigu u knjižari Tisak dok sam kupovala Rane. Koštala je samo 29,90 kn, a to je knjiga koja mi je draga iz nekih drugih vremena pa sam ju poželjela imati doma. Budući da moj sin ima slobodnu lektiru za zadnji mjesec u škg, baš si mislim da mu to predložim. Pokazat ću mu, možda se zainteresira.
    Nakon ponovnog čitanja Mostova okruga Madison ostao mi je u ustima okus otprilike kao kad čovjek zagrize u šećernu vunu. Ufff.... Odustala od ideje da to predlažem sinu kao literaturu. To mi se dopalo prije 20 godina jer mi je uletjelo u odgovarajućem životnom trenutku. Kao scenarij za film je odlično. Ostalo - nije mi više drago što sam to ponovno pročitala jer sam si pokvarila izvoni dojam (i nije prvi put da mi se to dogodi s knjigama koje su mi prije n+k godina puno značile).

Ont. Pala mi je šaka zanimljiva stvar: Slast života - http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-20245

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon ponovnog čitanja Mostova okruga Madison ostao mi je u ustima okus otprilike kao kad čovjek zagrize u šećernu vunu. Ufff.... Odustala od ideje da to predlažem sinu kao literaturu. To mi se dopalo prije 20 godina jer mi je uletjelo u odgovarajućem životnom trenutku. Kao scenarij za film je odlično. Ostalo - nije mi više drago što sam to ponovno pročitala jer sam si pokvarila izvoni dojam (i nije prvi put da mi se to dogodi s knjigama koje su mi prije n+k godina puno značile).
    http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-20245
    Taj film mi je predivan, a knjiga mi nije bila nesto. Uglavnom je obratno

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nikad me ne ostavljaj

Prva polovica knjige je bila jako zarazna, jedva sam čekala da je ponovo uzmem u ruke svaki put kad sam je morala ostaviti. Nisam ništa čitala o njoj unaprijed pa me je iznenadio razvoj radnje. Počinje kao obični roman o odrastanju i onda postaje zanimljivo. Knjiga je žanra kvazi SF - govori o futurističnom, ali ono zapravo nije predmet interesa, nego samo sredstvo da govori o prolaznosti i smrtnosti.
    Nema patetike ni viška riječi, sve je izrečeno zapletom i raspletom.
    odmah ide na listu.

Čitam Wolf hall, osim što će mi otpasti oči jer je u strašno sitnom fontu, odlična je.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Strašno razočarana Farmom. Naprosto ne mogu vjerojavati da je isti autor napisao Dijete 44.

S druge strane, prilično sam zadovoljna Hugh Lauriem kao književnikom. Mislim da je napisao zanimljiv triler, Vrlo komplicirana trgovina
    http://citajme.com/vrlo-komplicirana...a-hugh-laurie/ gdje je glavni lik pomalo Hausovski.
    Sviđa mi se i radnja i stil pisanja.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nakon Moje borbe, ostala sam u Svedskoj s Lagercrantzovom Sto nas ne ubije, cetvrtim dijelom Millenium sage.
    Volim beskompromisnu Salander i jako mi se svidio stripovski element u ovoj knjizi koji ju pretvara u superheroinu. No vise mi se svidja kako je pisao Larsson.

Sad cu na jug, cekaju me Mali dragulj i Francuska suita.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mani Gotovac: Snebivaš me, napokon je barem jedna knjiga s police pročitana!
    A što da vam velim?
    Mani k'o Mani.
    Ima taj svoj vrlo prepoznatljiv stil, koji bih, nakon čitanja "Fališ mi", nepogrešivo prepoznala u bilo kojem trenutku.
    Međutim, "Fališ mi" je bila autobiografska ispovijest i kao takva vrlo iskrena i prisna do bola.
    "Snebivaš me" je, s druge strane, zamišljen kao fikcijski roman, koji međutim, nije ostao lišen te neke njene jake osobnosti i to mu (romanu) donekle zamjeram.
    Priča je vrlo aktualna, suvremena, bolna i, napokon, tragična.
    Meni se svidjela.
    Ali ja volim Mani i njen senzibilitet.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ljudmila Ulicka, Kazus Kukockoga
    Roman za koji sam sasvim slučajno čula, hrvatski prijevod prošao je nekako nezapaženo (izdanje Demetra, 2010 - to su one debele knjige A4 formata s tamnozelenim koricama). Nigdje nisam pročitala nijednu kritiku tog romana, nijedan prikaz, ništa. Do njega sam inače došla čitajući slučajno neki članak u "Vijencu", koji je davao opći prikaz djela Ljudmile Ulicke, i taj roman se spominje kao njezino "kapitalno djelo". Kako inače volim Ulicku (iako me ne oduševljavaju sva njezina djela jednako, ali rado je čitam), potražila sam i "Kukockoga" u knjižnici. Čini mi se zasad neka vrsta obiteljskog romana, uz prilično realističan prikaz sovjetskog društva neposredno nakon 2. svj. rata, a glavni lik je liječnik, pa ima i dosta medicinske tematike (pa i takve kakva bi i danas u Hrvatskoj bila itekako aktualna ). Zasad mi se sviđa, drži me čak i navečer budnom, a potpuno dojmove javim kad završim sa čitanjem.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Mani Gotovac: Snebivaš me, napokon je barem jedna knjiga s police pročitana!
    A što da vam velim?
    Mani k'o Mani.
    Ima taj svoj vrlo prepoznatljiv stil, koji bih, nakon čitanja "Fališ mi", nepogrešivo prepoznala u bilo kojem trenutku.
    Međutim, "Fališ mi" je bila autobiografska ispovijest i kao takva vrlo iskrena i prisna do bola.
    "Snebivaš me" je, s druge strane, zamišljen kao fikcijski roman, koji međutim, nije ostao lišen te neke njene jake osobnosti i to mu (romanu) donekle zamjeram.
    Priča je vrlo aktualna, suvremena, bolna i, napokon, tragična.
    Meni se svidjela.
    Ali ja volim Mani i njen senzibilitet.
    Namamila si me ovim opisom. Moram je procitati. "Falis mi" mi je bila iznenadjujuce dobra. A ovu novu sam nekako izbjegavala jer mi je bilo sumnjivo da Mani moze pisati i dobru naautobiografsku prozu. Al sad cu je bas nabavit.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala Sandale od Bekima Serjanovica. Na prvu mi se nije pretjerano svidjela knjiga (previse slikovitih opisa razno raznih tjelesnih izlucevina...). Al do kraja mi se Bekim uvukao u dusu i postao skroz simpatican. Sve u svemu, lagano i simpaticno stivo. Al nista posebno.

Kakvi su mu romani?
    Prvi najbolji, poslije mi se mrvicu razvodnio. No, on je šarmatan lik pa ih ja nekako dosta subjektivno povezujem s njegovim likom (posao nas upoznao).

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudmila Ulicka, Kazus Kukockoga
    Roman za koji sam sasvim slučajno čula, hrvatski prijevod prošao je nekako nezapaženo (izdanje Demetra, 2010 - to su one debele knjige A4 formata s tamnozelenim koricama). Nigdje nisam pročitala nijednu kritiku tog romana, nijedan prikaz, ništa. Do njega sam inače došla čitajući slučajno neki članak u "Vijencu", koji je davao opći prikaz djela Ljudmile Ulicke, i taj roman se spominje kao njezino "kapitalno djelo". Kako inače volim Ulicku (iako me ne oduševljavaju sva njezina djela jednako, ali rado je čitam), potražila sam i "Kukockoga" u knjižnici. Čini mi se zasad neka vrsta obiteljskog romana, uz prilično realističan prikaz sovjetskog društva neposredno nakon 2. svj. rata, a glavni lik je liječnik, pa ima i dosta medicinske tematike (pa i takve kakva bi i danas u Hrvatskoj bila itekako aktualna ). Zasad mi se sviđa, drži me čak i navečer budnom, a potpuno dojmove javim kad završim sa čitanjem.
    Nekidan sam je i ja u knjižnici prevrtala po rukama - baš zbog članka u Vijencu.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pri kraju sam s Auf Wiedersehen, Mustafa, Olje Runjić - jako mi se sviđa, nakon loše Korane Serdarević.

http://www.voxfeminae.net/cunterview...cjepu-sa-sobom
    Posljednje uređivanje od palčica : 17.04.2016. at 18:26

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala "Psi na jezeru" od Jergovića. Knjiga mi je, kao i druge njegove, dobra i lako citljiva. Al nije me odusevila kao recimo "Dvori od oraha".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nina George: Mala pariška knjižara

http://www.ziher.hr/recenzija-mala-p...oci-lijecenja/

Ovo je baš dobra knjiga za one koji ponovno počinju čitati nakon dulje pauze. Nisam još došla do kraja, ima mrvicu previše romantike za moj ukus, ali općenito mi se svidjela ideja da se knjige mogu koristiti kao lijek.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne mogu više naći te postove, ali sjećam se da se na ovoj temi spominjao McEwan kojeg dosad nisam čitala. Nedavno sam u knjižnici naišla na "Okajanje", pa sam ga uzela, da vidim o čemu se radi (na poleđini piše da mu je to najbolje ostvarenje).
    Pročitala sam ga, tehnički je dobro pisan roman, ali nekako mi nije sjeo. Teško mi je definirati zašto. I onda naiđem na stari prikaz u "Zarezu":
    http://www.zarez.hr/clanci/iskupljenje-u-kaosu
    Mogu reći da se prilično slažem s autoricom. Čitala sam ga, a sve me vuklo da radim nešto drugo, pa pročitam poveći dio i s mukom shvatim da mi je do kraja još puno ostalo, i tako... nije me baš oduševio.

Za razliku od Ulicke i njezinog "Kazusa Kukockoga" koji me, nakon zadnje stranice, ostavio bez teksta. Najmanje dvaput sam u toj knjizi ostala iskreno šokirana - jednom nakon bolno uvjerljivog i stvarnog opisa progresije Alzheimerove bolesti iz kuta oboljele osobe, drugi put nakon nenadane smrti jednog od likova (namjerno neću reći kojeg, da ne pokvarim doživljaj nekom tko će možda to čitati).
    Roman dotiče mnoge teme, u neke se udubljuje, neke ostavlja samo načetima i prepušta čitatelju da razmišlja dalje o tome.
    Jedino mi drugi dio tog romana, pisan kao u nekom nadnaravnom snu, nije legao, ali taj dio i inače odudara od ostatka knjige, kao da je autorica malo eksperimentirala stilom. No taj dio se može i preskočiti bez većeg utjecaja na daljnje čitanje romana

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tanja_b, haha, k'o da si mene pitala za McEwana

Inače sam poznata po tome da ne mogu nikad pronaći svoje vlastite postove, al' ovoga sam pronašla :

http://forum.roda.hr/threads/59613-%...=1#post2382627

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš ti hvala za ovo
    No, bar mogu reći da sam jedan njegov roman pročitala do kraja, pa što ako me nije oduševio, ne mora me fascinirati sve što pročitam

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pročitala sam Berače jagoda:

http://www.mvinfo.hr/knjiga/7578/beraci-jagoda

Pitko i OK, na trenutke mi je bilo prepitko, ali poslije me zabavilo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

što se tiče Ewana:

ja sam slično mislila kao Forka nakon Na plaži Chesil, ostala sam s nekim upitnicima nakon čitanja. Ali nakon Okajanja sam drugačije mislila: išao je dublje, postigao više. Instinkt mi govori da mi se ne bi toliko svidjele druge njegove knjige, nego da me baš nešto u mjestu i vremenu Okajanja očarava.

Nisam ponudila ništa racionalno, nikakve argumente, samo same dojmove

I dobar mi je članak iz Zareza.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 26.04.2016. at 14:08

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

što se tiče Ewana:

ja sam slično mislila kao Forka nakon Na plaži Chesil, ostala sam s nekim upitnicima nakon čitanja. Ali nakon Okajanja sam drugačije mislila: išao je dublje, postigao više. Instinkt mi govori da mi se ne bi toliko svidjele druge njegove knjige, nego da me baš nešto u mjestu i vremenu Okajanja očarava.

Nisam ponudila ništa racionalno, nikakve argumente, samo same dojmove

I dobar mi je članak iz Zareza.

Sad ćeš me natjerati da, nakon dva razočarenja, uzmem i to Okajanje

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eh, da, pročitah u međuvremenu "Na more" Petre Soukupove.
    Pokupila sam, čini mi se, ovdje preporuku (tanja_b pretpostavljam? , volim tvoje preporuke )
    Uglavnom, odličan roman.
    Lako čitljiv, zanimljivo pisan, nimalo površan.
    Tema je naoko jednostavna, ali u svojoj srži vrlo slojevita.
    Ostavlja ukupni dojam koji odiše nekom tugom i deprom, premda je na mjestima sve skupa dosta komično.
    Autorica je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti, ako sam dobro upamtila, dramaturgiju, pa je i stil pisanja pomalo dramaturški, a jako mi je guba što je apsolutno sve pisano u prezentu.
    To daje dodatni šarm cijeloj knjizi.
    Svakako pročitati!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Drago mi je da ti se svidjela Soukupova meni je taj roman bio pravo otkriće.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

silos me nije baš oduševio iako mi je super ideja
    http://www.apm.hr/silos/PR/143439
    sad čitam sakupljača očiju i baš mi je zanimljiv
    http://www.vbz.hr/knjiga/fitzek-seba...akupljac-ociju
    iza slijedi minijaturistica
    http://citajknjigu.com/minijaturistica-jessie-burton/ i
    elizabeth je nestala
    http://mozaik-knjiga.hr/knjige/elizabeth-je-nestala/

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Antonia Fraser: "Love and Louis XIV" - zanimljivi trivija-podaci
    Daphne Kalotay: "Russian Winter" - IMHO, jako dobro opisan poslijeratni period u Rusiji iz perspektive umjetnika uopce i, detaljnije, balerina. U minuciozne detalje je opisan svakodnevni rat u teatrima Boljsoj i Kirov, dotice se i prebjega na zapad... Meni osobno je bila vrlo zanimljiva.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dovršavam Wolf hall, Hillary Mantel. Izvrsna knjiga. Odmah ću prijeći na nastavak - Privedite tijela.
    Povijesni roman o prvim brakovima Henrika VIII, ali pisan toliko britkim jezikom i fenomenalnim stilom da ga se ne može ispustiti iz ruke.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Dovršavam Wolf hall, Hillary Mantel. Izvrsna knjiga. Odmah ću prijeći na nastavak - Privedite tijela.
    Povijesni roman o prvim brakovima Henrika VIII, ali pisan toliko britkim jezikom i fenomenalnim stilom da ga se ne može ispustiti iz ruke.
    Ja cekam da izadje treci dio, The Mirror and the Light

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitam Češljugara:

http://www.superknjizara.hr/?page=kn..._knjiga=118701

Sviđa mi se.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Na prethodnim stranicama postavljeno je pitanje motivacije lika za postupak u knjizi. Isto pitanje me mucilo vezano za zenski lik do zavrsnih poglavlja Stonera, Johna Williamsa.
    Kad mi se to pitanje razrjesilo, knjigu sam svrstala medju omiljene, one koje bih zeljela ponovo procitati.

Knjiga govori o ni po cemu osobitom profesoru i njegovom zivotu u kojem nema puno ljubavi, ali ima raznih nevolja s kojima se junak suocava stoicki, rijetko se odupiruci nepravdi. Na mene je knjiga ostavila snazan dojam, a iako sam cesto cmoljila citajuci ju, na neki me nacin ispunila optimizmom. Zivot nas cesto pocasti turobnim trenutcima, a hrabrost je uprkos svemu zadrzati mir i pronaci utjehu u svakodnevici. :zen:

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ćeš me natjerati da, nakon dva razočarenja, uzmem i to Okajanje
    Ja sam isto nakon Plaze Chesil ostala razocarana (iako me se knjiga dojmila), dok me Okajanje odusevila. Opcenito, volim njegove romane. Jedino mi Amsterdam ima malo blesavi kraj, onako, razocaravajuci. Kao da knjigu nije zavrsio McEwan nego netko drugi, manje vjest.

Forka, daj mu jos koju sansu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je Amsterdam vrlo predvidiv i zapravo bezvezan, a McEwanu me najviše privukla prva njegova knjiga koja mi je došla u ruke, a to je bila Trajna ljubav. Okajanje mi je kad sve uzmem u obzir, najdraže.

Sad mi je na redu Privedite tijela, a nakon nje ću pokušati ugrabiti Stonera.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dala sam si dva-tri dana nakon završenih Koštanih satova da mi se slegnu dojmovi jer nisam bila sigurna šta napisati.

Meni je knjiga bila draga i zanimljiva za čitanje i jasno mi je da sam prema Mitchellu pristrana. Ali nekako... bilo je u ovom romanu materijala za - brat-bratu - bar 3 romana. Po tome me je podsjetio na Rushdieja, kao da bi i njemu dobro došao strog urednik koji bi mu rekao: reži malo, dečko, ne mora baš sve ući u knjigu

Dok sam čitala o knjizi da si pomognem definirati što je u njoj da mi nije najbolja moguća, našla sam mišljenja da Mitchell jako želi zabaviti čitatelja i da ponekad žrtvuje sadržaj i ljudskost maniri i nekako sam bliža ovom drugom stajalištu jer znam da on može i izbrusiti svoj stil - sjetimo se samo Jacoba de Zoeta. Također mu može priča biti ispred forme - to nam dokazuje Crni Labud.

Sve u svemu, iako mu se može naći mana, kažu za njega da je jedan od suvremenih pisaca s najviše obožavatelja, a, eto, mogu mu se i ja u fan klub upisati, jer upravo čitam njegov posljednji roman, još neprevedeni Slade House
    Ovaj je horor. Zabavan je.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 29.04.2016. at 11:37

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Volim McEwana, neka mi je draža, neka bezveznija, ali rado ga čitam. The best su mi bile Okajanje, Na plaži Chesil i ona jedna o danu života nekog neurokirurga, mislim da se zove Subota.

Pročitala Svetlanu Aleksievič, "Rabljeno doba - kraj crvenog čovjeka", mislim da je za to dobila Nobela:

http://www.mvinfo.hr/knjiga/9444/rab...rvenog-covjeka

Knjiga je za mene bila potresna, iako jako zanimljiva. Ima 400 strana, a progutala sam je u tjedan dana, nisam se mogla odvojit od nje. Teška je, ali opet te vuče za čitat, napisana je u nekom dokumentarističko-ispovjednom stilu - par stranica priča nekog čovjeka, pa par stranica priče drugog. Slova velika, mislim da je u RH tiskana tako... za "rabljene", kojima već trebaju cvike za blizinu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.05.2016. at 10:43

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sophie Flack, "Bunheads". Tople preporuke, pogotovo za sve zainteresirane za balet. Za par godina cu je preporuciti mojoj za citanje (od neke 15 godine moze, mislim, sad bih jos neke dijelove cenzurirala ). Vrlo je vizualna, to me je privuklo.
    Autorica je profesionalno plesala u New York City Ballet kompaniji, knjiga nije autobiografska iako je temeljena na zivotnom iskustvu.

Sophie Kinsella, Shopaholic to the Rescue - zabavna, za jedno popodne.

Mary Daheim, King's Ransom - PRESKOCITE!!!
    Namjera mi je bila procitati malo vise o ovom povijesnom razdoblju (Oliver Cromwell), naisla na ljubic da ne moze biti gori... PRESKOCITE!

Sad me, hdB, ceka novi Orhan Pamuk.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Procitala Doru Bruder od Patricka Modiana. Knjiga je pisana u polu-dokumentaristickom novinarskom stilu i opisuje stvarnu potragu autora za Dorom Bruder. A Dora Bruder je 15-godisnja zidovska parizanka koja je 1941 pobjegla iz internata, nakon cega su njeni roditelji dali oglas u novine da je traze. Pisac je na taj oglas slucajno naisao 1988, i iducih 8 godina traga za njom. Iz policijskih zapisnika, izjava ljudi koji su tada zivjeli, setnji po Parizu, prica svog oca, i sjecanja na poslije ratni Pariz svoje mladosti, on pokusava rekonstruirati sudbinu Dore Bruder. Usput se dotice i sudbine nekih drugih "usputnih" Zidova. Knjiga nije toliko pisana u Modianovom lirskom tonu (tim pjesnickim jezikom) kao druge njegove knjige koje sam citala, nego vise u nekom novinarskom, s puno iznosenja cinjenica. A ipak je sva lirska i sjetna i potresna... a misao na kraju je predivna, neka utjeha u svom tom bezumlju...

Ja bi da prevedu sve od Modiana.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

citam minijaturisticu
    oooodliiiicnaaa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pročitala i ja "Na more", pridružujem se hvalospjevima, ne možeš ispustit iz ruku .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kći, Jane Shemilt
    zanimljivo mi je, dobro pisano
    http://citajknjigu.com/kci-jane-shemilt/

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sad me, hdB, ceka novi Orhan Pamuk.
    Prvih 50-ak stranica su me odusevile, svakodnevno jedva cekam sat-dva vremena da sam na miru pa da citam, bas gustam. Zabavno je i dirljivo... pravi Pamuk.
    Nije onako sjetno kao Muzej nevinosti (ta mi je bila odlicna). Ova se zove A Strangeness in my Mind - najtoplije preporucujem.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Prvih 50-ak stranica su me odusevile, svakodnevno jedva cekam sat-dva vremena da sam na miru pa da citam, bas gustam. Zabavno je i dirljivo... pravi Pamuk.
    Nije onako sjetno kao Muzej nevinosti (ta mi je bila odlicna). Ova se zove A Strangeness in my Mind - najtoplije preporucujem.
    Aaaa... Pamuka odavno nisam citala, a jako ga volim... Bas bi ga mogla potrazit.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj, da, Pamuk baš lijepo piše. Jako sam se bojala početi ga čitati, mislila sam da će biti "težak", a kad ono, divota .

Ja sam pročitala još jednog Bekima Sejranovića: Sandale.
    Idem od kraja prema početku .
    (Još me čekaju Ljepši kraj i Nigdje, niotkuda, no o tom potom.)
    Sandale su krasna i šarmantna knjižica, i lepršava i ozbiljna istovremeno.
    Jednostavno morate zavoljeti toga Bekima kroz njegove knjige, tip je totalno svoj .

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Slažem se za novu Pamukovu - odlična, kao i sve njegovo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo nešto malo drugačije: prije nekoliko dana izašla je iz tiska nova knjiga dvojca Černicki-Forenbaher, "Starim cestama preko Velebita"
    http://www.mvinfo.hr/knjiga/11179/st...preko-velebita

Kome se sviđa njihova prva knjiga ("Starim cestama do mora"), preporučujem i ovu. Danas sam je kupila uz popust u onom šatoru na Trgu (Dani hrvatskih nakladnika), pisana je jednako dobro kao i prva, a još mi je veći užitak prepoznavati puteve kojima sam nekad već prošla.
    Dobro su je tempirali, pred ljeto...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •