dokopala se "kule u zraku" S. Larssona i sad jedva čekam da počnem čitati!
dokopala se "kule u zraku" S. Larssona i sad jedva čekam da počnem čitati!
Pročitala sam od jayne ann krentz DUGA NOĆ i NA TIHOJ VATRI.
Meni su to osrednji ljubići, još ajde kad uplete fantasy elemente, al sve skupa osrednji dojam.
Konačko sam pročitala Harryja Pottera... ukupan dojam - pozitivan
Sljedeća na redu mi je knjiga na koju sam slučajno nabasala, a u oko su mi upali komentari poput "najbolja knjiga koju sam pročitao", "knjiga koja mijenja život", "knjiga koja se mora pročitati"... pa da vidim o čemu se radi i zašto je toliko cijenjena, u biblioteci sam je i pronašla, a zove se Put mirnog ratnika Dana Millmana...
http://www.kupiknjigu.com/knjige/duh...g_ratnika.html
Jel itko od vas istu čitao i kakvi su dojmovi?
Posljednje uređivanje od jadranka605 : 18.02.2011. at 13:45
Završila "Atonement" ("Okajanje") od Iana McEwana. Fantastična knjiga, stilom i temom me podsjeća na "Francusku suitu". Duuuugo sam je čitala, oko mjesec dana, onako, skroz guštajući... Prelijepo.
Ima li još netko tko ju je pročitao? Zanimaju me mišljenja...
A propos "Nomatkinje" - navela sam prije cca 2 mjeseca svoje mišljenje o toj knjizi; to nije klasična beletristika, to je prvenstveno politički pamflet s elementima beletristike i tako se treba čitati. Ako očekujete zaplet i priču, ostat ćete razočarani.
[QUOTE=klu.;1821487]Završila "Atonement" ("Okajanje") od Iana McEwana. Fantastična knjiga, stilom i temom me podsjeća na "Francusku suitu". Duuuugo sam je čitala, oko mjesec dana, onako, skroz guštajući... Prelijepo.
Ima li još netko tko ju je pročitao? Zanimaju me mišljenja...
Ja sam je čitala nedavno i zaljubila se. Fantastična knjiga baš sam uživala-jedna od najdražih koje sam pročitala u posljednjih godinu dana. Planiram si uzeti i ostala McEwanova djela. I film me oduševio iako redovito budem razočarana ekranizacijama ova je itekako uspjela.![]()
čitam kako ljudi jako hvale Bombone od meda.
http://www.jutarnji.hr/milana-vlaovi...d-meda/925628/
Nisam se dosad javljala na ovu temu ali ju pratim..Željela sam se samo složiti s Elly, Pođi kamo te srce vodi je prekrasna knjiga. Baka se ispovijeda unuci, knjiga je prekrasno i lako pisana. Na mene ja upravo ta knjiga jako utjecala.
Ja trenutno čitam Sašenjku .
Nadam se da ću ju do poroda uspjet pročitat
Inače, kupujete knjige ili ste učlanjene u knjižnicu..
Ja si tu i tamo kupim kad su na sniženju, al bolje bi mi bilo u knjižnici..
Zbog obima kucne biblioteke, citam knjige iz knjiznice.
Srecom, uclanjena sam u knjiznicu koja je odlicna u svakom pogledu, a najvise me se dojmio obim dostupnih knjiga, to sto imaju knjige i na drugim jezicima osim na talijanskom, pa tako dosta knjiga mogu procitati u originalu (recimo, kompletnog Harryja Pottera, sa E., na engleskom), web stranica knjiznice je super, mogu rezervirati ne samo iz te, nego iz svih nacionalnih knjiznica, mogu pregledavati sve moje rezervacije da vidim kada cu doci na red, a mogu i predloziti nabavu knjige (sto vrlo cesto koristim).
Kupujem knjige za koje sam, nakon sto sam ih procitala, zakljucila da bih ih htjela imati u kucnoj biblioteci.
Moji ukucani i frendovi znaju da volim knjige, pa me opskrbe za praznike, Bozice i ostale prigode, takodjer.![]()
pročitala "kamo idemo tata" i to valjda u pol sata (nema puno stranica, a i velika su slova).
tragikomično štivo skroz.
Dosadile su mi tuđe izmišljotine, pa sam posegnula za jednim putopisom koji mi je slučajno pao šaka u knjižnici:
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=21645
Ugodno sam iznenađena. Sad sam negdje na polovici i vjerujem da će oduševljenje ostati do kraja.
po vašoj preporuci jučer posudila i danas počela čitati "pođi kamo te srce vodi".
Pustolovine Milesa Vorkosigana- Ledene opekline. Ljubitelj SF-a![]()
Ovakva diskusija prelazi granice dopuštenog, i dobrog ukusa i mogu je shvatiti samo kao osobnu vendettu. Ja sam nekompetentna za ocjenjivanje knjige Bizarij? Ne, nisam, profesionalno sam i osobno kompententna da čitam i procjenjujem i daleko zahtjevnije knjige od Bizarija. I zadržavam pravo, kao i svi ostali na ovom topiku da iznosim svoje argumentirano mišljenje o knjigama, a ovakve primjedbe ću ubuduće prijaviti osoblju foruma.
Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 25.02.2011. at 12:07
Danas vracam u knjiznicu neprocitanu "Rune" od Joanne Harris. Ne lezi mi taj njen fantasy-stil (iako inace nemam nista protiv fantasyja). Procitala sam "Cokoladu" i "Cipelice kao bombon" - "Cokolada" mi se jako svidjela, "Cipelice kao bombon" manje, no ipak uz prolaznu ocjenu; ali za "Rune" nemam nikakve volje da ju nastavim citati. Sto se mene tice, palac dolje :/.
S druge strane, jos uvijek uzivam u "Podji kamo te srce vodi" Susanne Tamaro, ponavljam preporuku.![]()
Llosa mi je otkriće <3
sad sam na Vragolijama zločeste curice, a Jarčevo slavlje već čeka na polici...
ja sam samo film i gledala i meni se svidio, nije neko sad umjetničko remek djelo ali svakako je bolji od primjerice prošlogodišnjeg dobitnika oscara narednika jamesa - to mi je bilo negledljivo! tisuću sjajnih sunaca mi je odlična knjiga zato...
Pogledala sinoc, dosta je OK film. Knjiga ("The Kite Runner") je, naravno, bolja.ksena28 prvotno napisa
![]()
Iki, nadam se da ce ti se "Podji kamo te srce vodi" svidjeti!![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 06.03.2011. at 12:48 Razlog: tipfeleri
Ne znam da li se pisalo o romanu Sluškinje, Kathryn Stockett, ali ja ju preporučujem. Uzela sam ju u knjižnici zato što je izdavač Algoritam, ali nisam očekivala previše prema sadržaju. No, jako mi je drago kad se ovako ugodno iznenadim i nađem lijepo ispričanu priču.
Sad čitam: Ariel Magnus, Kinez na biciklu. Otkačena knjiga, ali vrlo čitljiva i drugačija. Kinezi u Argentini. Zanimljivo.
Patrick Ziskind: Parfem
http://www.knjiga.ba/Knjiga-Film/Parfem_K2030.html
-neobična, nije me baš osvojila
Kim Edwards: Kći čuvara uspomena
http://www.algoritam.hr/?id=118094&k...m=1&p=proizvod
-početak mi je puno obećavao no što sam dalje čitala sam se hladila
Završavam Peter Prange: POSLJEDNJI HAREM
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=35392
-jako mi se sviđa, imam još malo do kraja, fascinantan svijet harema i pravila koja u njemu vladaju,
pa Turska u vremenu Prvog svjetskog rata....preporučam
Posljednje uređivanje od iki : 05.03.2011. at 21:20
Tanja Mravak: Moramo razgovarati
Odlična knjiga, majstorske kratke priče, uglavnom u dijalozima, a tako puno govore ispod površine, iza naoko banalnih tema.
Loši prijevodi su i meni bolna točka. Očito izdavači idu za zaradom. Ja sam i zvala jednu izdavačku kuću da im ukažem na loš prijevod, ali baš ih i nije bilo briga. Sad gledam i tko je izdao knjigu, jer je i to sigurnost kvalitetnog prijevoda.
Beti3, meni je praćenje kvalitete prijevoda svojevrsna profesionalna deformacija, stoga je obično spomenem. Na žalost, čini mi se da više ni tzv. veliki izdavači nisu garancija kvalitete.
Nažalost je tako. Najgori prijevod br. 1 u mojoj lektiri izdao je Antibarbarus.
Ja sam pročitala Otvoreno cijelu noć po tanjinoj preporuci - odlična, jako zabavna knjiga.
Pročitala "Na plaži Chesil" ("On Chesil Beach") od McEwana. I dalje sam oduševljena, on se strelovito penje mojom ljestvicom pisaca. Ne mogu vjerovati koliko je sazrio, i koliko mu se promijenio stil, od "Cementnog vrta" (koji me, ponavljam, baš odbio u studentskim danima). A možda je do mene? Nisu sve knjige za svako razdoblje u životu, pa ni pisci... Mislim da ću ponovo posuditi taj omraženi "vrt", samo da se uvjerim u svoju pretpostavku.
ja sam uistinu sretna što živim u malome mjestu, s entuzijastičnom ravnateljicom lokalne knjižnice! Nema čega nema kod nas, a na ništa se ne mora čekati (ili se čeka možda tjedan dana, što mi se samo, mislim, dvaput dogodilo u mom dugom čitalačkom stažu). Moj naklon, gospođo ravnateljice! (ovo je ujedno i jedini razlog da budem sretna što je čitalačka svijest u Rvata tako niska)
Na temu, pokušala čitati Anne Rice, "Vampir Armand". Nemrem ja to. Nakon McEwana, ovo me baš strefilo kao šund i ostavila sam nakon desetak stranica.
ovo mogu potpisati
ja zavrsavam sandor marai "kad svijece dogore", dobra je
kupila sam sebi na poklon "slobodu", novu knjigu od frenzena i jedva cekam ljeto da se bacim na citanje iste, jer je debela i zahtjeva i ne mogu je citati ako je ne citam kontinuirano pa zato cekam ljeto...
do tada imam na kantunalu jos aknjiga ali manjeg opsega![]()
Joanne Fedler: Mame strogo povjerljivo - jedna noć, osam žena, bez djece, bez suzdržavanja. Na pola sam,zanimljiva je skroz
Čini mi se da nije spomenuta 90 minuta Jodi Picoult. Krenula sam ju čitati jer mi se svidjela njezina Čuvarica sestre svoje, bez da sam negdje vidjela sadržaj... a da jesam vjerojatno ju ne bih uzela jer me tema čini strašno tjeskobnom. Vjerujem da će mnogima biti zanimljiva, priča je često bila tema forumskih rasprava.
Razočarana sam Llosinim "Vragolijama zločeste curice" :/
Knjiga mi je zanimljiva zbog nekih povijesnih i kulturoloških činjenica, ali radnja mi je neuvjerljiva, glavni lik čak i iritantan zbog svoje pasivnosti i neambicioznosti...
No, ne odustajem od Llose, bar ne dok ne pročitam još i "Jarčevo slavlje"
Usporedno s tim, po ne znam koji put listam i čituckam po "Ženskom tijelu, ženskoj mudrosti".
čitam nastavak "Bijele masajke"- "Povratak iz Afrike"
http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=33052
meni je knjiga jako zanimljiva.
Sinoć sam završila "Preživjeti sa vukovima" Miša Defonseka, u knjižnici mi se naslov svidio, kad ono nije ni blizu onoga što sam zamišljala
http://www.alnari.rs/alnari/PRE%C5%B...0VUKOVIMA.aspx
Jako, jako potresno
Preporučujem, naravno
Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 15.03.2011. at 16:43
Prije dan-dva pročitala sam "A Thousand Splendid Suns" (Tisuću žarkih sunaca) Khaleda Hosseinija. Knjiga je izvrsna - lijepa, tužna, potresna... Hosseini je zaista odličan pripovjedač, stil mu je prekrasan.
No, kod i kod "Tisuću žarkih sunaca" i "Goniča zmajeva" mrvicu mi smeta što u radnji postoje očigledno predvidljivi obrati (u "Goniču" sam doslovce od početka bila sigurna što će se dogoditi i, naravno, pogodila sam; u "TŽS" sam skužila negdje na polovici knjige), kao i taj deux ex machina završetak oba romana. Također moram napomenuti da je ovo tek manji prigovor, nipošto nešto što bi vas trebalo odgovoriti od čitanja.
Dapače, knjigu toplo preporučam.![]()
Intervjui s Jimom Jarmuschom.
Čovjek je sjajan, duhovit, načitan, nagledan![]()
počela čitati "Ledenu princezu"
http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=777