Stranica 36 od 105 PrviPrvi ... 2634353637384686 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Tako sam i ja (ne zbog bolesničkog kreveta već zato što je kćer bila u knjižnici) pročitala Percy i Olimpijci. Jako mi se svidjelo, odlična literatura za klince kad trebaju svladavati grčke bogove.
    Sad sam uzela Zafronovu Marinu. Vidi se da mu je među prvim radovima (što ne znači da je loše, ali nije onako dotjerano kao Sjena vjetra i ostale).
    nevjerojatno, ja sam sinoć počela i imam isti taj dojam.
    Ali ipak, jedva sam je ispustila iz ruku i skoro dovršila.
    Sviđa mi se njegovo slikovito pisanje, iako, stalno zamišljam film.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja stalno zamišljam film... Nadam se da bude

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lean in, Sheryl Sandberg

Odlična knjiga, toplo preporučujem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U Beogradu sam nabavila jednu knjigu kakvu kod nas nikad nisam susrela, ali jako mi je dobro sjela.
    Ingmar Bergman: "Fani i Aleksander".
    Za sve koji se žele prisjetiti izvrsnog filma na drugoj, pisanoj razini... i knjiga uopće ne zaostaje za filmom.

Usput muku mučim s novim romanom Andrzeja Stasiuka, "Taksim".
    Njegovi putopisi "Na putu za Babadag" su zbilja odlična knjiga, sjajan prilog slici istočne Europe u EU.
    "Taksim" je to isto, ali napisano kao fikcija. Nisam još daleko stigla, ali teško mi ide. Putopisna forma bila mi je puno privlačnija.
    Plus što mi se stalno vrte po glavi riječi jedne kolegice koja je roman ceste opisala ovako: "Imaš dobre likove, a nemaš priču"

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pročitala Marinu, zgodno.

Sad dovršavam Austerovog Čovjeka u tami, izvrsno!
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 24.05.2013. at 15:21

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pročitala Moj Michael Amosa Oza
    preporučujem svima kojima je forma bitnija od fabule
    to je jedan lijep, lirski i potresan roman

sad sam uzela Ekvator (Miguel Sousa Tavares) i nekako mi se ne sviđa. jel čitao netko? vrijedi li šta ili da preskočim? tek sam na početku.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam čitala Ekvator. Možeš preskočiti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

John Connolly - Knjiga izgubljenih stvari

divna, odlicna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dinko Telećan, "Dezerter".
    Dobro zamišljeno, ali u cjelini me roman razočarao. A lošem dojmu doprinosi i loše sročen tekst na ovitku, koji se usuđuje ovaj roman usporediti s Baretićevim "Osmim povjerenikom", a s njim nema baš ništa zajedničko.
    Uglavnom, slobodno preskočite iako nije katastrofa, ali ima i boljih knjiga...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Elly nemoj odustati od Martina.
    Knjige su debele, ali dinamicne. doduse ja zadnju nisam jos procitala jer mi nekao putopisni dio ne ide.
    Procitala sam A Game of Thrones. Ovdje su knjige podijeljene na dva dijela, pa da bi procitao prvu (original), moras procitati dvije.
    Tako da sad zapravo zavrsavam prvi dio druge knjige, A Clash of Kings, a to je ovdje 3. knjiga. :/ (stalno se ravnam Wikipedijom da vidim sto slijedece da podignem, kako bih isla po redu - citaju se prilicno brzo).
    Zasad sam zadovoljna, dobar povijesni fantasy za ubiti visak vremena.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Završila simpatičan chick-lit "Moj prijatelj samac" Jane Costello. Slatko i duhovito
    Posljednje uređivanje od Vjeverica77 : 31.05.2013. at 09:22

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad sam prije mjesec dva otkrila ovaj topic, napisala sam si listu knjiga koje su ovdje preporucene i onda sam ih narucila na Amazonu. Konacno su mi knjige stigle i za sada sam procitala Life of Pi. Ako i sve druge knjige s liste budu ovako dobre kao Pi, castim vas s kavom (makar samo virtualnom).
    Bas sam uzivala. Pogotovo mi drago jer sam citala u prigodno vrijeme bas kad je moj cetverogodisnjak po prvi pita poceo postavljati pitanja na temu religije. Pi je primjer i zvjezda vodilja religijske tolerancije. Barem sam ga ja tako dozivjela.

Veceras pocinjem sa Ian McEwanovom Subotom, a istovremeno polako citam (i nastojim primjeniti u praksi) Windows to our Children od Violet Oaklander. Posebna hvala za tu preporuku. Knjiga je prvi puta printana prije 30 godina ali koliko mi se cini iz ovog dijela kojeg sam do sada procitala, aktualna je i vrlo primjenjiva i danas.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trovačicu trenutno

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sloboda od Franzena, izvrsna, sve preporuke

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Je li netko čitao "Prijelaz"? 850 stranica, do 50 još nisam uspjela uloviti na koji način će doći do onog što se najavljuje na koricama.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

čitam "Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu". Došla sam do 45% (čitam na kindle) i dobra mi je. Prije nje sam čitala Murakamija koji se isto bavi pomaknutim svjetovima, tako da sam nastavila u revialnom tonu.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Je li netko čitao "Prijelaz"? 850 stranica, do 50 još nisam uspjela uloviti na koji način će doći do onog što se najavljuje na koricama.
    citala. radnji treba dosta da se razvije. meni je knjiga ok, dobar zanrovski primjerak, dapace, odlican.
    cekam da Dvanaestorica, drugi dio trilogije dode u knjiznicu.

inace citam, Starman, biografiju D. Bowiea Paula Trynke. nezaobilazno stivo za stovatelje tog glazbenika.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je citao, kaze da je fenomenalna

ja sam jucer procitala
    James Patterson: 1. Zrtva
    neki triler/krimic tip
    tak-tak, trojka

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam prije mjesec dva otkrila ovaj topic, napisala sam si listu knjiga koje su ovdje preporucene i onda sam ih narucila na Amazonu.
    Ovako i ja, samo sam krenula od topika br 1, i ne naručujem nego pronalazim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam čitala Ekvator. Možeš preskočiti.
    Hvala ti! Očito me prvi dojam nije prevario. Ostavila sam je i uzela Lolitu u Teheranu, guštam.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

duplic
    Posljednje uređivanje od Elly : 05.06.2013. at 11:04 Razlog: dupli post

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za Ancin post, preporučam budalastu zabavu (vrlo zabavnu zabavu) Ponos i predrasude i zombiji.
    Neopterećujuće i smiješno. Doduše, samo ako niste književni snob, čitala sam kritike koje su (po meni totalno promašeno) ozbiljno shvatile knjigu i zgražavale se nad masakriranjem klasika.
    Ali ako volite parodije i imate duha, mora vam se svidjeti
    Moze li, pls, autor?
    Thnx!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Antonia Fraser: Marija Antoaneta (biografija - http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8747) - ova knjiga bacila mi je potpuno drugačije svjetlo na povijesne događaje iz tog doba. Zanimljivo.
    Peterlin, trazeci po arhivi moje biblioteke da si zabiljezim ovu knjigu na wish listu, naisla sam na jos nekoliko knjiga ove autorice o zenskim povijesnim likovima, pa sam pomislila da bi te mogle i one zanimati: Kraljice-ratnice, Ljubavi Kralja Sunca (Louis XIV i zene), Sest zena Henrika VIII, Mary Stuart: tragedija jedne kraljice (slobodni prijevod, nasla sam ih na talijanskom i nema navedenih naslova u originalu, ali okvirno, to je to).

Ja pak zavrsavam Martina, A Clash of Kings (2. knjiga - u Italiji je to 4. po redu). I dalje me drzi, vec imam na lageru trecu, A Storm of Swords (ta je, pak, ovdje, podijeljena u 3 knjige ).
    Posljednje uređivanje od Elly : 05.06.2013. at 11:40

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Počela prije 2 dana "priče iz grada udovica i kronike iz zemlje muškaraca" James Canon.
    Ide sporo. Možda zato što sam preumorna pa uveče odmah zaspim čim legnem. Ali recenzije su sasvim OK pa ću nastaviti
    Elly, i ja se kanim početi s Martinom, ali sve nešto odgađam. Znači brzo se čita?

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li, pls, autor?
    Thnx!
    Seth Grahame-Smith
    nisam čitala, ali sam našla na google

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vjeverica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Elly, i ja se kanim početi s Martinom, ali sve nešto odgađam. Znači brzo se čita?
    Da, jako brzo se cita. Upravo zavrsavam A Clash of Kings (2 knjiga).

I da, thnx na onom autoru!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, jako brzo se cita. Upravo zavrsavam A Clash of Kings (2 knjiga).

I da, thnx na onom autoru!
    Ja sam ih sve procitala. Al mi je serija (ova treca sezona) puno bolja od knjiga.

Procitala sam i Cloud Atlas, bas mi se svidio.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam pišući o Atlasu oblaka zaboravila napisati da bih, kad bih sad birala svoj nick, izabrala ime Yoona.

(A onda sam shvatila da mi ni sadašnji nick nije daleko od toga.)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja sam, nakon što sam pročitala Moj Michael, poželjela promijeniti nick u Yvonne Azulai.

Yoona mi je divna, slatka, super lik.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ih sve procitala. Al mi je serija (ova treca sezona) puno bolja od knjiga.
    Odgledala sam prvu sezonu, svidja mi se.

Medjutim izgleda da su ju u Italiji suspendirali jer se udruga katolickih roditelja bunila protiv vulgarnosti i eksplicitnih sadrzaja... Nadam se da ce ipak nastaviti sa prikazivanjem!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    a ja sam, nakon što sam pročitala Moj Michael, poželjela promijeniti nick u Yvonne Azulai.

Yoona mi je divna, slatka, super lik.
    Vidis, ovo nisam citala. Oz mi je jako drag, pokusat cu naci ovu knjigu.

Ja sam zadnje procitala Paula Austera, Covjek u tami. Odlicna.
    Sad citam prvi dio Newyorske trilogije, Stakleni grad.

Zaposjedanje mi nije islo :sramise: no, priznala sam sve laumi pa smijem i javno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ja nisam uspjela pročitati Newjoršku trilogiju
    u svoju obranu mogu reći da sam pokušala davno, prije više od 10 godina
    u međuvremenu sam evoluirala pa je planiram pročitati
    jednom

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eto, zavrsila sam drugu od vasih preporuka Ian Mc Ewan "Subota". Radi toga sto se sve dogadja u samo jednom danu me podjsetila na V., Woolf To the lighthouse. Sva slicnost ovdje i prestaje. Lighthouse bih opet citala, Subotu ne bih. Vjerojatno zato sto nisam bas nesto zainteresirana za medicinu i bolesnicka stanja, ne igram squash pa mi i taj dio bio malo razvucen ali sam ipak sve procitala.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sinoć počela "Igre gladi". Sviđa mi se do sad

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo zavrsavam A Clash of Kings (2 knjiga).
    Zavrsila, i presla na 3. (ovdje 5. dio), A Storm of Swords. Standarno dobra.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

završila strip Maus, A. Spiegelmana. zavrijedio je svaku dobru kritiku i nagradu koju je dobio.
    moj dojam nakon što sam pročitala taj biografski crtani roman je da su ljudi u svojoj srži zli. zato su se genocidi događali i nakon jednog od najmonstruoznijih zločina protiv čovjeka - holokausta.
    srećom, u nekim ljudima ima dobra, a zahvaljujući takvima i nakon mračnih razdoblja bude preživjelih koji svjedoče.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hertha Müller "Remen, prozor, orah i uže"
    nakon početnog šoka i prilagođavanja, super mi je. Teška je i tematika i stil, nije lako štivo, ali ne mogu je ispustiti iz ruke.
    evo malo više o autorici i knjizi
    http://www.radiosarajevo.ba/content/view/12517/

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    završila strip Maus, A. Spiegelmana. zavrijedio je svaku dobru kritiku i nagradu koju je dobio.
    moj dojam nakon što sam pročitala taj biografski crtani roman je da su ljudi u svojoj srži zli. zato su se genocidi događali i nakon jednog od najmonstruoznijih zločina protiv čovjeka - holokausta.
    srećom, u nekim ljudima ima dobra, a zahvaljujući takvima i nakon mračnih razdoblja bude preživjelih koji svjedoče.
    To moram procitat!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    nakon početnog šoka i prilagođavanja, super mi je. Teška je i tematika i stil, nije lako štivo, ali ne mogu je ispustiti iz ruke.
    I, kakvi su dojmovi? Mene knjige s teskom tematikom u isto vrijeme plase i privlace, no procitam. Valjda je ta strana jaca

Procitala sam Amsterdam Iana McEwana. Dobar je, ali ima i boljih njegovih.

Sad citam Jonathana Safrana Boera, Sve je osvijetljeno. Zasad mi se svidja.

Radi se o tome da jedan americki Zidov dolazi u Ukrajinu pronaci neku djevojku koja je spasila njegovog djeda od nacista. E, sad tu nalazi prevoditelja i vozaca, djeda ovog drugog koji je btw. slijep

Jel netko citao?

Taj lik je napisao onu Jako glasno i nevjerojatno blizu. I muz je Nicole Krauss
    Posljednje uređivanje od Anci : 17.06.2013. at 06:10

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Čitala sam Sve je osvijetljeno. Svidjela mi se. Na tragu magijskog realizma, to me odmah kupi. Nekih detalja se sjećam, npr. da Kijevljani ne razumiju čisti ukrajinski jer govore mješavinom ruskog i ukrajinskog.

Nisam znala da je muž NIkole Krauss

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pričitala Molitvu moje majke, Nafisa haji - i baš mi se svidjela. priča mlade indijke rođene u Americi, njeno odnos s majkom i dosta velikom širom obitelji

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pročitala zadnje strip Persopolis, koji je isto tu netko preporučio, i predivan je, al je jako težak (ne bi uopće rekla da strip može bit težak) i baš sam u nekom lošem raspoloženju zadnjih par dana kako sam ga pročitala, i stalno mi se vrti po glavi. A čitala bi i ovaj što ga anamar preporučuje, al biće taj još i teži... treba mi nešto vedro i krasno i lagano.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    I, kakvi su dojmovi? Mene knjige s teskom tematikom u isto vrijeme plase i privlace, no procitam. Valjda je ta strana jaca
    Pa, dobri. Sigurno ću uzeti još nešto njeno, užasno mi je zanimljivo čitati pisce koji pišu o diktaturama. I cijeli njezin život mi je zanimljiv. I baš mi je drago što je dobila nobela.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Aaa.. ja sam od nje čitala "Ljuljačku daha" - predivna knjiga (i teška!) - i ima jedan od onih rijetkih super krajeva (pritom ne mislim sretnih ili ne sretnih, da ne bude spoiler), koji tako dobro zaokruže knjigu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Amelie Nothomb, "Oblik života"
    nije loša, malo mi je dala misliti o pretilim osobama.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Amelie Nothomb, "Oblik života"
    nije loša, malo mi je dala misliti o pretilim osobama.
    I sta kaze? Jel nas pravda ili kudi?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I sta kaze? Jel nas pravda ili kudi?

razumije

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Procitala sam Sve je osvijetljeno.
    Dosta je dobra, preporucujem.
    Stil mu je super, likovi su dobro opisani, lagano puknuti

Sad sam pocela citati Siri Hustvedt, Sto sam volio. Tek sam na pocetku, no obecava
    Inace, ona je supeuga, partnerica, stovec Paula Austera.
    Jako bitna cinjenica :glorija:
    Posljednje uređivanje od Anci : 22.06.2013. at 19:17

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Prije sam punoooo citala, gutala knjige ko blesava! Onda sam stala. Sad bih opet,pa dajte mi preporucite nesto, neko ljetno stivo,nesto opiceno I lagano. Moran napomenuti da ne volim trilere niti neke teske drame.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvalim jos jedan strip - Habibi, C. Thompsona. donosi pricu o ropstvu, slobodi, ljubavi i pripovjedanju. vrlo je slojevit, ima u njemu ekologije, rodne teorije, cak i religije. crtez je crno bijeli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •