Tanja, ova Jarčevo slavlje jedina nije dio tog "lascivnog opusa" od LLose.. meni je bila najzabavnija, do na tu maltretažu s likovima, koja je problem ako knjigu čitaš tipa zapčneš u petak, malo nastaviš u utorak i sl. Svaki put pamtit koji je koji je meni bio challenge.
A propos Nothomb, ja sam malo isto brza i površna, pa meni valjda odgovaraju te njene knjige, iako kužim ovo što piše Mima, ima tih malo slabije razrađenih. Meni je prva od nje bila ona di ona opisuje svoje zaposlenje u Japanu i odnos sa šeficom, to mi je bilo super, zove se "Strah i trepet".
Meni leži i Murakami, dobra mi je ova kod nas nova "Kafka na obali", najjači mi je u opisima "interfejsinga" glavnog lika s prirodom (e, jesam se izrazila), ima tih nekih magičnih momenata, ali nije pretjerao kao u "Tvrdokuhanoj zemlji čudesa itd.", od njega mi je dobra i ona "Lov na divlju ovcu"... meni su, u stvari, drage one njegove koje imaju što više momenata kad glavni lik stavi ruksak na rame, ode iz Tokija u neke planine pa sad opisi toga, a toga ima u svakoj njegovoj.