Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tanja, ova Jarčevo slavlje jedina nije dio tog "lascivnog opusa" od LLose.. meni je bila najzabavnija, do na tu maltretažu s likovima, koja je problem ako knjigu čitaš tipa zapčneš u petak, malo nastaviš u utorak i sl. Svaki put pamtit koji je koji je meni bio challenge.

A propos Nothomb, ja sam malo isto brza i površna, pa meni valjda odgovaraju te njene knjige, iako kužim ovo što piše Mima, ima tih malo slabije razrađenih. Meni je prva od nje bila ona di ona opisuje svoje zaposlenje u Japanu i odnos sa šeficom, to mi je bilo super, zove se "Strah i trepet".

Meni leži i Murakami, dobra mi je ova kod nas nova "Kafka na obali", najjači mi je u opisima "interfejsinga" glavnog lika s prirodom (e, jesam se izrazila), ima tih nekih magičnih momenata, ali nije pretjerao kao u "Tvrdokuhanoj zemlji čudesa itd.", od njega mi je dobra i ona "Lov na divlju ovcu"... meni su, u stvari, drage one njegove koje imaju što više momenata kad glavni lik stavi ruksak na rame, ode iz Tokija u neke planine pa sad opisi toga, a toga ima u svakoj njegovoj.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.10.2010. at 22:53

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pozdrav, jel netko vidio na kioscima Jedi voli moli za 49kn? Kod nas nema...jel to sve već rasprodano ili uopće nije bilo po toj cijeni?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj buhtlić prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, jel netko vidio na kioscima Jedi voli moli za 49kn? Kod nas nema...jel to sve već rasprodano ili uopće nije bilo po toj cijeni?
    Kupila sam danas na kiosku na lokalnom placu. I bilo ih jenekoliko komada pa pretpostavljam da ih ima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni leži i Murakami, dobra mi je ova kod nas nova "Kafka na obali", najjači mi je u opisima "interfejsinga" glavnog lika s prirodom (e, jesam se izrazila), ima tih nekih magičnih momenata, ali nije pretjerao kao u "Tvrdokuhanoj zemlji čudesa itd.", od njega mi je dobra i ona "Lov na divlju ovcu"... meni su, u stvari, drage one njegove koje imaju što više momenata kad glavni lik stavi ruksak na rame, ode iz Tokija u neke planine pa sad opisi toga, a toga ima u svakoj njegovoj.
    Ufff, s Murakamijem imam raznolika iskustva... "Kafka na žalu" mi se svidio, zapravo, iznad očekivanja. Svojedobno sam čitala i njegovu zbirku priča "Nakon potresa", isto tako je bila jako dojmljiva.
    Ali onaj roman "Južno od granice, zapadno od sunca" me totalno razočarao, a nedavno sam počela čitati još jedan njegov roman (mislim da je bio "Lov na divlju ovcu", ali nisam sigurna) i nisam ga čak ni dovršila. Tako da na kraju više ne znam što da mislim o njegovom djelu.

Hvala na preporukama za Llosu, ako ne bude prevelika navala u knjižnici (sad je ipak Nobelovac, pa će se vjerojatno više čitati), znam koja mi je sljedeća polica na redu

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zlocin i kazna - Dostojevski - drugi put :$

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj AceOfSpades prvotno napisa Vidi poruku
    Zlocin i kazna - Dostojevski - drugi put :$
    Zločin i kazna !!! Stvarno volja. Ma pročitala sam ja i Idiota i sve druge ruske klasike u gimnazijskim danima, ali ne znam da li bih se odlučila ponovno čitati.

Ustvari, kad razmislim, bolje je dvaput dobro, nego jednom bezvezno.

Ja opet čitam E. Kishona, on mi ne dosadi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mahbod Seraji: Krovovi Teherana

odlična

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Larsson:Muškarci koji mrze žene
    Djevojka koja se igrala vatrom
    i sada čitam Kule u zraku
    FANATASTIČNO!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Larsson:Muškarci koji mrze žene
    upravo čitam, javim dojmove

nedavno pročitala Jo Nesbo - Nemeza
    odlična knjiga, od srca preporučam. tako dobro pisana, puna neočekivanih obrata, čitka, prijevod sasvim solidan...meni se stvarno jako svidjela

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    upravo čitam, javim dojmove

odlična knjiga, od srca preporučam. tako dobro pisana, puna neočekivanih obrata, čitka, prijevod sasvim solidan...meni se stvarno jako svidjela
    Znači i Nemeza je dobra,hvala na preporuci.
    Ja sam totalno poludjela za Larssonom-ne mogu ispustiti knjige iz ruke.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

I ja bih ovo preporučila, s tim da bi bilo dobro prije nje pročitati podjednako dobrog "Crvendaća" koji se događa par godina ranije i u jednoj priči je povezan. Sad sam u potrazi za ostalim knjigama istog autora.
    Kad se radi o krimićima, odlčno mi je i sve od Dennisa Lehanea, odlični dijalozi, humora koliko treba i priča koju ne možete ostaviti.

Je li netko čitao "Adio kauboju", kakva je? Je li vrijedna prostora u premalom stanu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih ovo preporučila, s tim da bi bilo dobro prije nje pročitati podjednako dobrog "Crvendaća" koji se događa par godina ranije i u jednoj priči je povezan. Sad sam u potrazi za ostalim knjigama istog autora.
    istina

bojim se da je za sada u hr. prevedeno samo 3 njegova romana: Crvendać, Nemeza i Đavolja zvijezda (treba ih čitati tim redom)
    đavolja zvijezda je izašla nedavno i stvarno je odličan, ko i ostali njegovi

jedva čekam još

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Drage moje, može li jedna preporuka? Jaaako sam umorna,psihički i fiziči, možete li mi preporučiti neke knjige koje nisu teške i sa sretnim krajem...da mi se duša odmori)))

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jen_gen, uzmite Nikicu. Na otprilike je istoj razini kao Charlie i bit ce vam svima zabavna. Ima i nastavak.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jen_gen, uzmite Nikicu. Na otprilike je istoj razini kao Charlie i bit ce vam svima zabavna. Ima i nastavak.
    Joj, da, Nikica je i kod nas bio pun pogodak!
    A ima i film

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Slažem se s Angie i tanjom da je F odlična knjiga.

Sad sam zagrizla u 2666, o veličini zalogaja ću naknadno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •