Stranica 5 od 105 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam post u kojem piše da se njenom mužu sviđa ime Petko, jer je čitao "neku" knjigu u kojoj je taj lik. Nemam ništa protiv nikoga, ali mi je čudno da netko ne zna za knjigu u kojoj se pojavljuje Petko. Ili se danas u školi više ne čita Robinson Cruso?
    Mislim da je na popisu za 7 razred, ali spada pod izborne lektire, tako ako prof. ne izabere tu lektiru, onda se ne čita. Žalosno, ali je tako.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Posudila sam u knjiznici roman "Sipa", neke francuskek autorice, mislim da ga je Zdenka spominjala u pozitivnom kontekstu, ali nakon pete stranice odjednom vise nisam mogla podnijeti ideju da bi ta zena mogla tu sipu (zapravo lignju) čerečiti do kraja romana pa sam odustala. Jednostavno mi nije legla.
    Al zato "Otmjenost ježa", wooow, kakav roman! Divna knjiga. Fantasticno dobro napisana, inteligentna, miljama daleko do romana zavjera koji vrebaju na svakom ćošku... Legla mi je ko dolce di latte na keks od kave.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Al zato "Otmjenost ježa", wooow, kakav roman! Divna knjiga. Fantasticno dobro napisana, inteligentna, miljama daleko do romana zavjera koji vrebaju na svakom ćošku... Legla mi je ko dolce di latte na keks od kave.
    Meni je isto "Otmjenost ježa" odlično sjela, posebna knjiga.

Upravo pročitala: Ariel Magnus, Kinez na biciklu.
    Knjiga počinje s bizarnim zapletom (doduše, rasplet je još bizarniji ), na početku je urnebesno smiješna, ali od sredine sam se počela pomalo gubiti, nisam više mogla pratiti sve autorove asocijacije i aluzije. Svejedno, roman je dobar, duhovit i otkačen, samo zahtijeva možda malo viši stupanj koncentracije nego što se na početku čini.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pročitala Carlos Ruis Zafon : Sjena vjetra
    -predivna, svaka preporuka

http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=1024

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pročitala sam prvog HP-a. Zapravo nema velikih odmaka od ekranizacije...
    Drugog nisam mogla, mislim da sam film pogledala previše puta, pa mi nije bio nit malo zanimljiv...
    Treći mi je trenutno na repertoaru i sad mi je štivo malo zanimljivije... Vidi se da se Rowlingova razvija uz Harryja.

Moj D obožava HP, ali prvu je knjigu poslušao preko audio-knjige. Sljedeću sam inzistirala da pročita još ljetos, do danas nije... ipak, bit će vrimena za HP, sad su važnije lektire... Sve filmove je pogledao. Više puta, zapravo

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lauren Kate, "Fallen".
    Mozak na pasu stivo koje se, usprkos 440 stranica, moze procitati u 2 dana. Nista posebno, ali nije bas toliko ni dosadno. Fantasy tematika.
    Moglo bi se dopasti ljubiteljicama "Twilight" sage (iako je T, IMHO, intenzivniji).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Frank Westerman: Ararat

Neki se možda sjećaju (Mima ) da sam hvalila njegovu knjigu "Inženjeri duša", u kojoj je opisivao sovjetsku književnost, upravljanje vodenim tokovima i zaljev Kara-Bogaz u Kaspijskom moru, uz vrlo ozbiljan i stručan, a opet čitljiv pristup. U "Araratu" je opet u pitanju geografsko polazište, planina visoka 5164 m na granici Armenije i Turske, ali tema knjige nije planinarenje, već odnos čovjeka prema vjeri koju je stekao u djetinjstvu i izgubio kroz život. Interesantno i lucidno pisano. Kome su se svidjeli "Inženjeri duša", svidjet će se i ova knjiga.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala Carlos Ruis Zafon : Sjena vjetra
    -predivna, svaka preporuka

http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=1024
    I nastavljam sa njegovom "Anđelova igra", koja mi se čini još bolja.
    Taman kad mislim da je zakuhao do kraja, iznenadi me nečim novim .

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ratko Cvetnić "Kratki izlet"
    Uživam. Zapisi iz domovinskog rata, ali toliko inteligentni, ironični, duhoviti, duboki... Obožavam knjige koje me natjeraju da se smijem naglas.
    I njegov "Polusan" me isto tako oduševio.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Orhan Pamuk "Muzej nevinosti"

Tko je čitao Pamukove romane, može očekivati jednako dobro pripovijedanje koje je važnije od same radnje. Kao i u drugim romanima, imamo glavnoga lika, ujedno i pripovjedača, koji dolazi iz bogatije turske obitelji, ali ne prilagođava se društvenim očekivanjima, odnosno, vrlo je emotivan, osebujan i pomalo poguban za sebe.. Tipično za Pamuka su i ženski likovi koji su, bar meni, uvijek nekako mistificirani i iznenađuju svojim postupcima.

Ono što mi se nije dopalo, to je upravo taj cmoljavi glavni lik kojem treba previše vremena za konkretno uzeti život u svoje ruke. Doista me u nekim trenutcima iznervirao.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Delimo misljenje o Pamukovoj knjizi...narocito za poslednji pasus. Svejedno , nisam je ispustala iz ruke nadajuci se upravo suprotnom.....

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja potpisujem za Muzej nevinosti

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Delimo misljenje o Pamukovoj knjizi...narocito za poslednji pasus. Svejedno , nisam je ispustala iz ruke nadajuci se upravo suprotnom.....
    ostalo mi je još nekih pedesetak stranica i još se uvijek nadam nekom hepi endu nalik na španjolske sapunice...

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

upravo sam dovršila Muzej nevinosti.. nije Pamuk bez veze dobitnik Nobelove nagrade za književnost, ali nakon svakog njegovog pročitanog romana, trebam malo vremena da bih opet posegnula za njegovim romanima...
    Tako da sutra u knjižnici tražim nešto drugo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dovršavam "Nomatkinju" od Ayaan Hirsi Ali. Knjiga je politički pamflet protkan elementima beletristike. Uzdrmala me je na više razina: na razini osvještavanja problema radikalnog islama (ojačanog novcem i vrlo snažnim institucijama usmjerenima na prozelitizam, smještenima u Saudijskoj Arabiji) i uočavanja istog u našoj neposrednoj blizini (vehabijski pokret u BiH, diktiran upravo tim institucijama i novcem), na razini strašnoga uvida u patnju koja postoji i stvara se pred nama, i, konačno, na razini potrebe da se krene i počne djelovati.
    A sama Ayaan...ono što me je uistinu očaralo jest njezina sposobnost da i nakon svog zla kojeg je proživjela ne ostane ogorčena na ljude koji su joj to zlo činili. To je ono što je uistinu veličanstveno; sposobnost oprosta.
    Obje knjige su izvrsno pisane, jasnim i čistim stilom, s vrlo uvjerljivom porukom.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zafon-Sjena vjetra-
    -Anđelova igra-
    Jako dobro. Moram priznati da sam se totalno navukla na taj njegov spoj trilera,a u drugoj knjizi još i mixa horora/fantasya. Ne mogu dočekati da izađu još dvije knjige koje je obećao,a koje će biti povezane sa već postojećima. Druga me knjiga na mahove neodoljivo podsjećala na stari film "Anđelovo srce" u kojem glumi Robert de Niro (referira mi na Anreasa Corellia) iako je autor kraj posve drugačije razriješio,po mom mišljenju ga ostavio i podosta nedorečenim. Jako bi voljela vidjeti ove dvije knjige ekranizirane,ako bi se netko prihvatio stvarno kvalitetne režije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrew Keen: Kult amatera.
    Odlična knjiga koju bi trebali pročitati svi koji se koriste danas sveprisutnim internetom, a naročito wikipedijom, google-om i društvenim mrežama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pablo Tusset "Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu"
    Vrlo zabavno!

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pablo Tusset "Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu" Vrlo zabavno!
    I meni je fora taj roman! Super mi je ovaj glavni lik i njegove fore, a posebno mi je drago mjesto onaj kafe u kojem je često..

Inače, sad sam pročitala "Žena vremenskog putnika" Audrey Niffenegger i sviđa mi se sama ideja i način na koji je roman napisan, ali nisam nešto posebno oduševljena. Malo mi je gdjegdje izranja patetika i nekako čitaš roman samo da bi ''vidio što će biti dalje'', ne znam, nema neke dubine, već samo zanimljivu radnju. I Henry je zanimljiv lik. Nisam pogledala film pa ne mogu usporediti.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobila sa zakašnjenjem od Svetog Nikole (č: mm) novog Adriana Molea: The Prostate Years! Yupiiiiiii

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sa zakašnjenjem od Svetog Nikole (č: mm) novog Adriana Molea: The Prostate Years! Yupiiiiiii
    ima novih Adriana? Fooora, sad jdva čekam tvoju recenziju

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    ima novih Adriana? Fooora, sad jdva čekam tvoju recenziju
    Već sam ja prije nekog vremena pisala o toj knjizi, ne znam više je li na novom topicu ili na starom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Za 19,90 kn kupila sam Jo Nesbo:Crvendać. Sasvim dobar krimić. Ima i II sv rata u Norveškoj i Rusiji. Preporučujem.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Adrian Mole.. moj idol ... nadam se da se da ga godine nisu dohvatile kao i sve ostale... pretpostavljam da ima više problema od ikog :D

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I...
    čekamo komentar na Adriana Molea

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa Vidi poruku
    Adrian Mole.. moj idol ... nadam se da se da ga godine nisu dohvatile kao i sve ostale... pretpostavljam da ima više problema od ikog :D
    Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    I...
    čekamo komentar na Adriana Molea
    Malo sam više trčakarala po vani posljednja dva dana, pa nije zgotovljena knjiga, ali da - muči ga sve i svašta, ima djecu, nezadovoljnu ženu koju, normalno, ne razumije, živi zid do staraca, a i Pandora je u priči... So far, so good

A činjenica da neki ljudi ne postaju nimalo pametniji s godinama me oduševljava!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Paolo Giordano-Samoća primarnih brojeva-

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, sad sam pročitala "Žena vremenskog putnika" Audrey Niffenegger i sviđa mi se sama ideja i način na koji je roman napisan, ali nisam nešto posebno oduševljena. Malo mi je gdjegdje izranja patetika i nekako čitaš roman samo da bi ''vidio što će biti dalje'', ne znam, nema neke dubine, već samo zanimljivu radnju. I Henry je zanimljiv lik. Nisam pogledala film pa ne mogu usporediti.
    Početak knjige je na mene ostavio sličan dojam, a onda me malo po malo knjiga osvajala .
    Kad dođem do kraja i ostane mi osjećaj žaljenja jer je knjiga pročitana i nema više, onda eto moram reć da preporučam.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

P.C.Cast-Kuća noći Lovljena-
    A prije 2-3 tjedna od iste autorice još i -Obilježena-
    -Izdana-
    -Izabrana-
    -Neukroćena-
    Sada vrebam šestu knjigu.
    Posljednje uređivanje od spring : 13.12.2010. at 12:32 Razlog: greška

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Michael Viewegh: Sudionici turistickog putovanja, zabavno iako su mi njegovi drugi romani Sjajne zeznute godine i Odgoj djevojaka u Ceskoj ostali u sjecaju kao duhovitiji( doduse davno sam to citala)
    Amos Oz: Pantera u podrumu, dobar mi je roman iako sam ocekivala nesto drugacije
    Sad citam Kako se prave muska djeca-Ludvik Vaculik, pocetak mi je naporan, dvije paralelne radnje, meni je konfuzno skroz

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Sad citam Kako se prave muska djeca-Ludvik Vaculik, pocetak mi je naporan, dvije paralelne radnje, meni je konfuzno skroz
    Preporučujem ti knjigu njegove žene, Lenke Prochazkove, "Pehistica" - opisuje isti period njihova života, ali iz ženske perspektive, i meni je puno ljepša knjiga

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    P.C.Cast-Kuća noći Lovljena-
    A prije 2-3 tjedna od iste autorice još i -Obilježena-
    -Izdana-
    -Izabrana-
    -Neukroćena-
    Sada vrebam šestu knjigu.
    isto

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čitam DOba Šive od Manil Surija. Za sad me se jako dojmila. Vidjet ćemo do kraja.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    isto
    Šeste knjige još nema kod nas u knjižnici,a za Božić navodno izlazi prijevod sedme.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Preporučujem ti knjigu njegove žene, Lenke Prochazkove, "Pehistica" - opisuje isti period njihova života, ali iz ženske perspektive, i meni je puno ljepša knjiga
    Potpisujem!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa Vidi poruku
    Cjelokupni dojam: nije mi loša, ali sam od klasika više očekivala.

U međuvremenu sam pročitala i Carlos Ruis Zafon - "Sjena vjetra" i jako mi se svidio način na koji Zafon piše.
    Jane Eyre-ja obožavam to neko mračno-gotičko ozračje ove knjige,a za Zafona se slažem -odličan je!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jučer pročitala: Vasilij Grossman: Sve teče...
    Jako dobar i potresno stvaran prikaz sovjetske Rusije, pisano iz vizije 1954. (nakon Staljinove smrti), bez osuđivanja i kritiziranja, ali s upravo analitički preciznim prikazom strahota staljinističkog režima. Jako dojmljiva, ali i teška literatura.

Ovih dana čitam i knjigu Bena Goldacrea: Loša znanost. Izvrsna knjiga, lucidna, argumentirana, duhovita. Svakako preporučujem

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Emma Thompson - Dadilja Mc Phee I VELIKI PRASAK - dječja, zabavna, napeta, duhovita
    Eva Rice - Izgubljena vještina čuvanja tajni - topla, lagana, nježna, idealna za ove zimske dane uz šalicu čaja

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podigla sam si par knjiga za preko praznika; uz "My Cousin Rachel", koju imam vec neko vrijeme ali nikako da dovrsim jer mi stalno ulijece nesto sto me vise zanima, citat cu U. Eco: "Ime ruze" - procitala sam ju vec nekoliko puta, ali nikad dosad na talijanskom, pa eto malo za promjenu, i, za mozak na pasu, L. Weisberger: "Everyone Worth Knowing".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

- Eckhart Tolle: Nova Zemlja - zapravo sam je samo prelistala, kao i mnoge nahvaljene ostavila me ravnodušnom, možda zbog prevelikih očekivanja.
    - Mary Novosel: Ide ko putar - nije išla ko putar, a posebno me smetao višak navodnika oko hrpe normalnih riječi, mislim, ako se piše govornim jezikom, onda se uobičajeni termini iz tog jezika ne stavljaju u navodnike.
    - C.J.Sansom: Raskol - to je jedna od onih za 20 kuna, s kioska. Prilično sam zadovoljna , iako mi je bila malo suviše predvidljiva i sva nekako već viđeno. Nemam sklonosti ka melankoničnom naklapanju glavnog lika, koji istina ima razloge za melankoliju, i kojeg bih svejedno rado susrela u nekom sljedećem romanu. Najzanimljivije mi je što je knjiga sva u atmosferi zastranjenja u "državi koju smo zajedno stvarali" i tjera na preispitivanje ideje odanosti, odnosno odanosti ideji, nasuprot zdravoj logici, ljudskosti i suosjećajnosti - meni je to najvažnije obilježje ove knjige.
    - George R.R. Martin: Grozničavi san - volim Martina i dugo sam se veselila toj knjizi, koja je izvrsno napisana, ali nisam mogla pratiti sve te prašnjave vampire i njihova zlodjela. Draži su mi oni nasapunani i mirisni, iako se pitam koji bi bili vjerojatniji.
    - Luis Miguel Rocha: Posljednji papa (La muerte del Papa) - o ubojstvu Ivana Pavla I., s odmakom, pomalo ironična, skroz ok, meni je možda najbolje sjela od prebrojnih knjiga o zavjerama.
    - Alan Bradley: Slast na dnu pite - krimić koji se nadobivao nagrada i doista je dobro napisan, napet i neobičan. Ali pozadina mi ostaje neuvjerljiva, kao da nije dobro uglavljena: obitelj bez bliskosti, tri sestre i otac koji nije sav svoj od kad mu je nestala žena i od kad se vratio iz rata, što je oduvijek za najmlađu njegovu kćer, glavnu protagonisticu romana, pametnu, samostalnu i žalosno otuđenu jedanaestogodišnjakinju. Recimo to ovako: otkačeni crtić bi bolje prenio atmosferu tog romana nego igrani film. Svejedno, preporučujem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo SF-a:
    - Orson Scott Card: Govornik za mrtve - pročitala sam već negdje da mu roman ne doseže snagu pripovjetke. Ok, ali ne više od toga.
    - China Mieville: Stanica Perdido - sf, fantazmagorično i groteskno, za mene too much, nisam dovršila.
    - Lois McMaster Bujold: Ledene opekline - najnovija o Milesu. Po kvaliteti se ne približava Pripravniku za ratnika i Pamćenju, ali nakon dugo vremena opet sam se smijala čitajući.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa Vidi poruku
    Malo SF-a:
    - Orson Scott Card: Govornik za mrtve - pročitala sam već negdje da mu roman ne doseže snagu pripovjetke. Ok, ali ne više od toga.
    - China Mieville: Stanica Perdido - sf, fantazmagorično i groteskno, za mene too much, nisam dovršila.
    - Lois McMaster Bujold: Ledene opekline - najnovija o Milesu. Po kvaliteti se ne približava Pripravniku za ratnika i Pamćenju, ali nakon dugo vremena opet sam se smijala čitajući.
    Meni se Perdido nikako nije svidio, ali iduća "The Scar" jest -isti čudni svijet, ali ovaj puta roman s radnjom. ;D
    A Bujold mi je na popisu, jako, jako volim Milesa.

Trenutno (ponovo) slušam navečer dok dojim:
    Terry Pratchett: Weird sisters
    Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows

A preko dana
    Erica Jong: Strah od letenja

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

T.Chevalier-Gospa i jednorog-
    A.Pike-Krila-
    M.Stiefvater-Drhtaj-
    R.R.Martin-Grozničavi san-

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još jedan švedski roman: Torgny Lindgren, Hladetina.
    Iza naoko bizarne osnovne radnje (dvojica osobenjaka putuju sjevernom Švedskom na motoru i isprobavaju hladetinu u svakom selu u koje zađu, a sela su poharana tuberkulozom od koje stanovništvo masovno umire), stoji složena kompozicija (zamalo sam odustala od čitanja, srećom, nisam) i stalno balansiranje između stvarnosti i fikcije, ispričano na osebujan način. Neka mjesta u knjizi su me deprimirala, dok sam se na nekim drugim mjestima naglas smijala.
    Ako još netko bude čitao, baš bi me zanimali dojmovi!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala sam Torquatu, jako mi se svidjela, osim sto mi je moozda mrvicu preduga. Pobogu, mogli su se i prije sresti! Ta forma, u obliku vanjskih i unutarnjih dijaloga mi je jako dobro legla.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Završavam nešto starije; "Rules of attraction" od Breta Eastona Ellisa. Knjiga je dobra, ali je doživljavam kao svojevrstan natavak "Lovca u žitu". Ista vrsta alijenizacije, nejasne i mutne pobune, bijesa pomješanog s općom rezignacijom. Čak je i vizura ista, pisano u prvom licu (različitih likova), ali je diskurs brutalniji, okrutniji, kao da je "Lovac..." doveden do ekstrema. Opća atmosfera beznađa i bezizglednosti je veoma dojmiljiva, a likovi su školjke, zatvorene i bez ikakve komunikacije među sobom (premda si utvaraju da postoji). Zanimljivo, ali nije za lagano luftanje mozga.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"Udruzenje ljubitelja knjiga i pite ljuskuse " Meri En Safer i Eni Barouz

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

predator- 14. slučaj P. Cornwell

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uživala sam čitajući knjigu Nives Opačić: Riječi s nahtkasna i kantunala (preko noćnog ormarića), izdavač Profil.
    Kako piše na koricama "... sustavno razgrće hrvatske jezične magle i rješava naše jezične sumnje, sigurno će razveseliti ne samo one koji od pisanja i govorenje žive nego i sve one koji jednostavno ne žele biti neodgovorni i ravnodušni prema vlastitu jeziku."

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aleksandar Hemon: Projekt Lazarus
    Odlična knjiga, pretužna. Fotografija mrtvog Lazarusa koji sjedi na stolici, i čarape s rupama na petama, na koricama, me svaki put bacala u bed kad bih zatvorila knjigu. Crno bijele fotografije unutar teksta samo pojačavaju taj dojam depresije, tuge, teškog života....
    Čitamo usporednu priču o Lazarusovom ubojstvu, onome što je prethodilo i onome što se događalo nakon nje (ali bez odgovora zašto), a s druge strane putovanje pisca koji želi napisati priču o Lazarusu i odlazi u njegovo rodno mjesto, sto godina kasnije…

Simon Beckett: Kemija smrti
    Odličan triler. U zabačenom engleskom seocetu gdje svi sve znaju, počnu se događati okrutna ubojstva. Za seoskog liječnika, došljaka iz grada, ispostavlja se da je svjetski priznati forenzičar. Jedna od onih knjiga koje ne možeš ispustiti dok ne dođeš do kraja.

Amos Oz: Moj Michael
    Dosadno. Možda je greška što sam prvo pročitala Priče o ljubavi i tmini, koji je zaista maestralan roman. Jako puno unutarnjih dijaloga. Neke dijelove sam čak preskakala, nije mi se dalo čitati.

Stranica 5 od 105 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •