Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
U zadnje vrijeme čitam mnogo više stručne literature nego beletristike, u takvoj sam fazi.
I ja, ali i dalje sa zanimanjem pratim ovaj topic i zapisujem si potencijalno zanimljive naslove.

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
Ipak, pročitala sam konačno Amos Oz, Priče o ljubavi i tmini. Voljela bih imati i čitati takvu knjigu o svojoj obitelji, sve detalje o bakama i djedovima, tetama i stričevima, njihovim sudbinama, osobnostima, manama i vrlinama. Autor je stvorio takvu vrijednost za sebe i za svoju obitelj, ali do mene kao do čitatelja baš i nije dopro. Meni je to previše i zbog toga mi je postalo dosadno. Još bih rekla da je to više analitički pristup nego priča o ljubavi
Hvala ti na ovom komentaru, Zdenka, mišljenja o Ozovom romanu nam se poklapaju 100%. Odlično si opisala ono što sam i sama pokušala reći kad smo prije par mjeseci pričali o toj knjizi.

Zaista, čitajući "Priču o ljubavi i tmini" sa žaljenjem sam zaključila kako bi bilo divno ostaviti djeci i unucima u nasljeđe upravo ovakvu kroniku njihove (šire) obitelji, no kako nema šanse da to ikada učinim, jer riječ je o - čak i kad bismo sasvim zapostavili belestrističku stranu - opsegom i zahtjevnošću pravom životnom projektu. I stvarno mi je bilo teško priznati na ovom topicu, prepunom Ozovih štovatelja, da mi je knjiga u svojoj osnovi bila dosadnjikava.

Slažem se i za Bellowa.