Stranica 8 od 105 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Bad Science - Loša znanost
    Ovo mi je jedna od najboljih knjiga koje sam čitala u skorije vrijeme.

Jučer pročitala: Karl Markus Gauss, Europljani u izumiranju.
    Vrlo interesantan prikaz pet europskih nacija koje su doslovno pred nestajanjem - opisani su sarajevski Sefardi, kočevski Nijemci, Arbereši, Lužički Srbi i Arumunji. Autor je osobno putovao i susretao se s pojedinim ljudima, prikupljao podatke o tim narodima, stavio ih u povijesni kontekst. Na kraju cijele knjige bilo mi je žao da nema još.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jasna Horvat, Bizarij.

Knjiga o Osijeku i Osječanima, u pripovjetke uobličene povijesne crtice od antičke Murse, pa i prije toga, pa sve do 20. stoljeća. Autorica očito mnogo zna o Osijeku, ali je htjela previše - miješa vremenska razdoblja, stilove, htjela bi sve što zna staviti u rečenicu, pripovjetku, knjigu. Pokušava ući u psihu svih likova i objasniti ih iznutra, a to joj baš ne polazi za rukom. Kao i uvijek kad se hoće previše, rezultat je pretenciozan. Pročitala sam do kraja samo zbog pojedinih podataka i detalja o Osijeku, gradu kojeg posebno volim.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zdenka, i ja sam osječka sentimentalka

Inače, Jasna Horvat je moja profesorice statistike. Radi na Ekonomskom fakultetu u Os. Baš sam se začudila kad sam vidjela da je ona autorica.
    Odlična profesorica, ali nisam uopće znala da ima sklonost pisanju. Izgleda da eksperimentira.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa čak ima i talenta za pisanje, a ljubavi prema Osijeku i znanja o njemu još i više. Samo, ne zna to sve spojiti kako bi trebalo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nisam čitala (još), ali vidim da puno ljudi hvali ovu knjigu: http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=32908

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Odlična je. Ali nije za tebe. Još. Kad rodiš, i za još koju godinicu možda

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čitam Cvat lipa na Balkanu od Gordane Kuić. Nastavak Mirisa kiše na Balkanu (inače, uskoro će istoimena serija na teveju pa tko voli povijest Balkana posebice sefardskih Židova u 2. svjetskom ratu...) Cvat lipa je nastavak života preostale obitelji Salom nakon rata....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svakom roditelju ili trudnici preporučujem Pod pritiskom (autor Carl Honore) u izdanju Algoritma.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Svakom roditelju ili trudnici preporučujem Pod pritiskom (autor Carl Honore) u izdanju Algoritma.
    I ja. Pogotovo svakom roditelju cije dijete ima cijeli tjedan ispunjen "slobodnim aktivnostima".

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Za moju dragu, Tony Parsons:
    http://knjizara.ekupnja.com/Za-moju-...-pr-18524.html

Ok je, i samo ok, nakon Vode za slonove.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Voda za slonove se i meni jako svidjela.

Priujavljujem da me Angelologija ostavla neispunjenih očekivanja. Debela knjiga u koju je uloženo mnogo truda, ali neuvjerljiva mi je i hladna. Nisu mi neuvjerljivi fantastični dijelovi priče, nego postojanje višetisućljetne organizacije navodno jake i razgranate, čitave zasebne skupine znanstvenika i posvećenika, koja eto do ovog našeg vremena nema baš puno za pokazati. Osim toga, osobno ne volim knjige u kojima su likovi koji vode priču isključeni iz dotoka informacija koje se tiču njih samih i njihova poslanja, a nadarene lako-ćemo fatalne žene zasjenjuju svaki njihov potez.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala: J. Sussan: Svake noći, Josephine (PREPORUKA za sve koji su imali, imaju ili žele imati psa u stanu ), sad sam je čitala drugi put

Počela Genevieve Field: Seks i osjećaji (zasad odlična)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je jedna od najboljih knjiga koje sam čitala u skorije vrijeme.

Jučer pročitala: Karl Markus Gauss, Europljani u izumiranju.
    Vrlo interesantan prikaz pet europskih nacija koje su doslovno pred nestajanjem - opisani su sarajevski Sefardi, kočevski Nijemci, Arbereši, Lužički Srbi i Arumunji. Autor je osobno putovao i susretao se s pojedinim ljudima, prikupljao podatke o tim narodima, stavio ih u povijesni kontekst. Na kraju cijele knjige bilo mi je žao da nema još.
    Cije je izdanje ova knjiga?Meni kao etnologu cini se veoma zanimljivom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mirto2 prvotno napisa Vidi poruku
    Cije je izdanje ova knjiga?Meni kao etnologu cini se veoma zanimljivom.
    Fraktura, 2010. Izvrsna je knjiga. Sve mi je žao vratiti je u knjižnicu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Erica Jong SVEŽENSKI BLUZ
    Walsch Razgovori s Bogom

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    čitam Cvat lipa na Balkanu od Gordane Kuić. Nastavak Mirisa kiše na Balkanu (inače, uskoro će istoimena serija na teveju pa tko voli povijest Balkana posebice sefardskih Židova u 2. svjetskom ratu...) Cvat lipa je nastavak života preostale obitelji Salom nakon rata....
    Obavezno procitaj i 3.knjigu-Smiraj dana nad Balkanom, a 4. ......bolje i ne pokusavaj, tako apstraktno....kod nas se emituje serija a moze se naci i na netu da se gleda

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Počela sam Jergovića Srda pjeva.. - ne mogu ja to probaviti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Počela sam Jergovića Srda pjeva.. - ne mogu ja to probaviti.
    Ni meni ta knjiga nije išla. Mislim da sam tad definitivno odustala od Jergovića.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Amelie Nothomb "Strah i trepet"
    Vrlo raskrinkavajuć opis Japanaca, vjerujem da nisu oduševljeni ovom knjigom. Meni je pak možda i najbolja njena knjiga (nije da sam neki velik obožavatelj, što se mene tiče mogla bi i rjeđe objavljivati)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Obavezno procitaj i 3.knjigu-Smiraj dana nad Balkanom, a 4. ......bolje i ne pokusavaj, tako apstraktno....kod nas se emituje serija a moze se naci i na netu da se gleda
    ma gledam i grizem nokte do sljedeće epizode... baš je divna, premda knjiga je knjiga

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tony Parsons, Obitelj

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Anchee Min - Crvena Azaleja, iako sam očekivala više dokumentarni pristup ..... dočekala me vrlo interesantna i osobna priča...pomalo intrigantna..ali sve u svemu čitala sam sa zanimanjem
    Dan Brown - Izgubljeni simbol - razočarao me je..prijašnje su mi bile interesantnije i bolje

i sad se spremam čitati dalje ali nisam još odlučila što...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam davano procitala miris kise na balkanu - mada to nije moj tip literature bilo mi je ok. Cvat nisam citala a u knjiznici sam nasla 3 i 4 dio i treci dio mi je nekad bi malo too much za mene ali sam procitala od 4 odustala. trnutno ni u knjiznici nema neki izbor a kuci sam sve sto sam imala procital pratim topic i cekam da daodjem u zg ( a i da imam malo viska novaca) pa da si kupim par naslova.

Angie i meni se najvise svidja "strah i trepet" od svih knjiga A. Nothomb- imam sve sto je prevedeno i za neke mi je zao sto sam dala novce ali kod nas su knjiznice jakooo siromasne pogotovo kad vidim koje sve naslove vi posudjujete u istim.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno bizarji je odlican

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Jasna Horvat, Bizarij.

Ne bih se slozila s tvojom ocjenom. Citala sam Bizarij u trudnoci i bila jako sretna sto ce moje dijete jednom imati priliku dobiti uvid u zivote najvaznijih Osjecana! Ako ti je tezak prvi dio, na kraju imas kazalo likova, ja ga nisam nasla nigdje drugdje. Najbolja mi je prica o Eugenu od Savoje, ali sam uzivala i u svim ostalima.
    Mozda si bila preumorna ili nisi bila dovoljno koncentrirana. To je sve razumljivo, kada rodis, bit ce ti lakse.
    Knjiga o Osijeku i Osječanima, u pripovjetke uobličene povijesne crtice od antičke Murse, pa i prije toga, pa sve do 20. stoljeća. Autorica očito mnogo zna o Osijeku, ali je htjela previše - miješa vremenska razdoblja, stilove, htjela bi sve što zna staviti u rečenicu, pripovjetku, knjigu. Pokušava ući u psihu svih likova i objasniti ih iznutra, a to joj baš ne polazi za rukom. Kao i uvijek kad se hoće previše, rezultat je pretenciozan. Pročitala sam do kraja samo zbog pojedinih podataka i detalja o Osijeku, gradu kojeg posebno volim.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam citala i meni je knjiga odlicna.. u pravu si, eksperimentira, i to mi je cool...
    bas sam uzivala, mogla sam nastaviti kada sam htjela (ili prekinuti), super organizirani tekst, a likovi - jedan ludji od drugog... pojma nisam imala da je osijek imao tako dinamicnu i ludu sudbinu...
    totalno cool
    jos mi je bilo dobra ona njezina knjiga pisama s irenom vrkljan, u svakoj naucim nesto novo o osijeku, meni to odgovara, pripremam se sto cu prepricavati svojoj bebi u setnjama )

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

i ja... meni se svidja muharem bazdulj - to je bosnjacki pisac i pise odlicno

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li netko citao "Put soli"? Dojmovi?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Je li netko citao "Put soli"? Dojmovi?
    Čeka me na hrpi za pročitati.
    Trenutno čitam Lauren Kate:"Kušnja", nastavak "Palog anđela".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene ceka u knjiznici "Kusnja" ("Torment"), bas sam dobila SMS - dugo vremena sam bila na listi cekanja, ovdje su te knjige bas popularne.

Javi mi kako ti se dopao "Put soli", kad ju procitas.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i par mojih pročitanih u zadnje vrijeme.

Chuck Palahniuk: "Non-Fiction"
    Palahniuk je stekao slavu kao romanopisac (autor je romana "Klub boraca", prema kojemu je snimljen film), a ovo mu je prva knjiga eseja i osobnih bilješki, podijeljena u nekoliko tematskih cjelina čija kvaliteta osjetno varira. S jedne je strane knjiga zanimljiva, jer daje uvid u neke segmente američke kulture koji su javnosti više-manje nepoznati, no strahovito me smeta njegova želja da pod svaku cijenu bude kontroverzan i provokativan, štivo mu je često isforsirano, a stil loš i neprohodan.

Michal Viewegh: "Odgoj djevojaka u Češkoj"
    Nakon "Sjajnih zeznutih godina" očekivala sam više, no ne mogu reći da sam razočarana. Knjiga je solidna i duhovita, a jedine ozbiljnije primjedbe koje imam odnose se na tipfelere i prijevod.

Khaled Hosseini: "The Kite Runner"
    Jako mi se svidio, iako moram reći da su mi dijelovi romana čija se radnja odvija u Afganistanu i Pakistanu mnogo bolje pisani od onih koji se događaju u SAD-u i nemam nikakvo racionalno objašnjenje za to. No, radnja je dobra; predvidljivost se može oprostiti zbog lijepog, lirskog stila pisanja kojeg je užitak čitati.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

dokopala se "kule u zraku" S. Larssona i sad jedva čekam da počnem čitati!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pročitala sam od jayne ann krentz DUGA NOĆ i NA TIHOJ VATRI.
    Meni su to osrednji ljubići, još ajde kad uplete fantasy elemente, al sve skupa osrednji dojam.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Konačko sam pročitala Harryja Pottera... ukupan dojam - pozitivan

Sljedeća na redu mi je knjiga na koju sam slučajno nabasala, a u oko su mi upali komentari poput "najbolja knjiga koju sam pročitao", "knjiga koja mijenja život", "knjiga koja se mora pročitati"... pa da vidim o čemu se radi i zašto je toliko cijenjena, u biblioteci sam je i pronašla, a zove se Put mirnog ratnika Dana Millmana...
    http://www.kupiknjigu.com/knjige/duh...g_ratnika.html
    Jel itko od vas istu čitao i kakvi su dojmovi?
    Posljednje uređivanje od jadranka605 : 18.02.2011. at 12:45

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Heterogeni napisa:

Ne bih se slozila s tvojom ocjenom. Citala sam Bizarij u trudnoci i bila jako sretna sto ce moje dijete jednom imati priliku dobiti uvid u zivote najvaznijih Osjecana! Ako ti je tezak prvi dio, na kraju imas kazalo likova, ja ga nisam nasla nigdje drugdje. Najbolja mi je prica o Eugenu od Savoje, ali sam uzivala i u svim ostalima.
    Mozda si bila preumorna ili nisi bila dovoljno koncentrirana. To je sve razumljivo, kada rodis, bit ce ti lakse.

Nisam ni trudna ni umorna i bila sam dovoljno koncentrirana, a znam se i kazalom služit. Kao što sam rekla, sviđaju mi se motivi Osijeka i izabrani likovi, ali način pisanja i krajnji rezultat ne (kao i uvijek kad je pisac pretenciozan).
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 18.02.2011. at 15:44

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

John Updike "Terorist"
    Updike je pokušao opisati na čin na koji imami na Zapadu vrbuju mlade muslimane za džihad. Istodobno kritizira i američki način života. Vrlo zanimljiv roman, iako s malo neuvjerljivim završetkom.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Čeka me na hrpi za pročitati.
    Trenutno čitam Lauren Kate:"Kušnja", nastavak "Palog anđela".

jesi li je pročitala? kak ti se sviđa?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ayaan Hirsi Ali "Nomatkinja"
    dosta se teza ponavlja iz Nevjernice, no svejedno mi je bila vrlo zanimljiva. U kontekstu jučerašnjeg terorističkog napada u Moskvi još zanimljivija.

jel ju imaš? Nevjernicu sam kupila, ali ovu bih rado posudila

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    A.Barashares "Zovem se sjećanje"
    K.Edwards "Kći čuvara uspomena"
    L.Kate "Pali anđeo"
    D.Benioff "Grad lopova"
    Što reći,poklekoh pred kiosk izdanjima.

meni su ta izdanja najdraža

navukla sam se sam tak na Vampirsku akademiju.........jedva čekam početak mjeseca za novi nastavak

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    jel ju imaš? Nevjernicu sam kupila, ali ovu bih rado posudila
    Imam, trenutačno je posuđena, ali ti ju proslijedim čim je dobijem natrag!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ju upravo citam (ali planiram odustati), definitivno mi je palac dolje. :/

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Razočarana sam. Cijelu knjigu čekaš da se nešto napokon počne dešavati i na kraju možeš samo očekivati treći nastavak. A baš sam ju onako s guštom krenula čitati.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ju upravo citam (ali planiram odustati), definitivno mi je palac dolje. :/

baš me zanimalo kak ti se čini. Ja sam je pročitala isti dan kad je izašla i na zadnjoj stranici mi je došlo da ju bacim kroz prozor . Ne smeta mi kad knjiga ima nastavak, ali od prvog do drugog dijela je prošlo par mjeseci, a ak se ne varam treći dio još nije niti napisan.............i podsjeća me užasno na Zovem se Sjećanje ( ak se tak zove ), dapače u prvi tren sam mislila da je to nastavag Palog anđela.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš me zanimalo kak ti se čini. Ja sam je pročitala isti dan kad je izašla i na zadnjoj stranici mi je došlo da ju bacim kroz prozor . Ne smeta mi kad knjiga ima nastavak, ali od prvog do drugog dijela je prošlo par mjeseci, a ak se ne varam treći dio još nije niti napisan.............i podsjeća me užasno na Zovem se Sjećanje ( ak se tak zove ), dapače u prvi tren sam mislila da je to nastavag Palog anđela.
    Jucer sam ju, iz ciste dosade, procitala do kraja - usprkos broju stranica, brzo se cita upravo radi toga sto se cijelo vrijeme nista ne desava.
    Inace ne volim knjigu ostaviti neprocitanu, valjda sam samo radi toga izdurala.
    Treci dio - "Passion" - izlazi na ljeto ove godine (nasla sam na netu taj podatak) ali definitivno ga necu citati - zaista, pravi gubitak vremena. Ostavljam ocjenu: palac dolje. :/

Sad mi je na redu Susanna Tamaro: "Podji kamo te srce vodi" (u originalu "Va' dove ti porta il cuore") - procitala sam u petak, izmedju knjiznice i dok sam cekala da E. zavrsi s baletom, nekoliko stranica, i ostala odusevljena. Nemojte da vas zavara naslov, ne radi se o ljubicu - ukratko, baka koja je ostala sama nakon sto je prakticki odgojila unuku, a unuka otputovala u SAD, pise svojoj unuci dugo pismo u obliku dnevnika jer ocekuje da radi bolesti nece jos dugo zivjeti, i u njemu pise o svojoj proslosti, o njihovom odnosu.... Prekrasno, zaista. I svima koji citaju talijanski preporucujem nabavu u originalu, zaista ju je gust citati.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Završila "Atonement" ("Okajanje") od Iana McEwana. Fantastična knjiga, stilom i temom me podsjeća na "Francusku suitu". Duuuugo sam je čitala, oko mjesec dana, onako, skroz guštajući... Prelijepo.

Ima li još netko tko ju je pročitao? Zanimaju me mišljenja...

A propos "Nomatkinje" - navela sam prije cca 2 mjeseca svoje mišljenje o toj knjizi; to nije klasična beletristika, to je prvenstveno politički pamflet s elementima beletristike i tako se treba čitati. Ako očekujete zaplet i priču, ostat ćete razočarani.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Završila "Atonement" ("Okajanje") od Iana McEwana. Fantastična knjiga, stilom i temom me podsjeća na "Francusku suitu". Duuuugo sam je čitala, oko mjesec dana, onako, skroz guštajući... Prelijepo.

Ima li još netko tko ju je pročitao? Zanimaju me mišljenja...
    Ima, ja sam je čitala i pisala o njoj još na prvom dijelu topica. Slažem se, knjiga je izvrsna. Također sam je nešto duže čitala, jednostavno sam uživala čitajući je.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam kako ljudi jako hvale Bombone od meda.
    http://www.jutarnji.hr/milana-vlaovi...d-meda/925628/

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam se dosad javljala na ovu temu ali ju pratim..Željela sam se samo složiti s Elly, Pođi kamo te srce vodi je prekrasna knjiga. Baka se ispovijeda unuci, knjiga je prekrasno i lako pisana. Na mene ja upravo ta knjiga jako utjecala.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja trenutno čitam Sašenjku .
    Nadam se da ću ju do poroda uspjet pročitat

Inače, kupujete knjige ili ste učlanjene u knjižnicu..
    Ja si tu i tamo kupim kad su na sniženju, al bolje bi mi bilo u knjižnici..

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pročitala "kamo idemo tata" i to valjda u pol sata (nema puno stranica, a i velika su slova).
    tragikomično štivo skroz.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad mi je na redu Susanna Tamaro: "Podji kamo te srce vodi" (u originalu "Va' dove ti porta il cuore") - procitala sam u petak, izmedju knjiznice i dok sam cekala da E. zavrsi s baletom, nekoliko stranica, i ostala odusevljena. Nemojte da vas zavara naslov, ne radi se o ljubicu - ukratko, baka koja je ostala sama nakon sto je prakticki odgojila unuku, a unuka otputovala u SAD, pise svojoj unuci dugo pismo u obliku dnevnika jer ocekuje da radi bolesti nece jos dugo zivjeti, i u njemu pise o svojoj proslosti, o njihovom odnosu.... Prekrasno, zaista. I svima koji citaju talijanski preporucujem nabavu u originalu, zaista ju je gust citati.
    I meni je bila divna.
    Sad čitam "Sjena vjetra"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •