Stranica 10 od 105 PrviPrvi ... 891011122060 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 5226

Tema: Što čitate 2.

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da, upravo sam saznala da postoji i film, pa cu ga pogledati...
    Elly, kako se zove film?!? Unaprijed hvala!!!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj arkica prvotno napisa Vidi poruku
    Elly, kako se zove film?!? Unaprijed hvala!!!
    Isto kao i knjiga (Va' dove ti porta il cuore).

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa Vidi poruku
    Odustala sam od čitanja Vodorige (to mi se još nije dogodilo). Probat ću ponovno u neka druga vremena. Jednostavno mi ne sjeda knjiga.
    Pročitala sam "Put soli" Jane Johnson i dobra mi je. Iako je rasplet malo nestvaran, volim kad se knjiga završi happyendom.
    baš. kraj je tako..bezveze. A knjiga je baš ok.
    od tih iz serije po 19,90 meni se još jako dopala i "Sašenjka"

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra uz Jutarnji ide i Frantzenov novi roman "Sloboda", ako sam dobro skužila reklamu.
    dodatna info: uz nadoplatu od 135 kn

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa Vidi poruku
    Odustala sam od čitanja Vodorige (to mi se još nije dogodilo). Probat ću ponovno u neka druga vremena. Jednostavno mi ne sjeda knjiga.
    Pročitala sam "Put soli" Jane Johnson i dobra mi je. Iako je rasplet malo nestvaran, volim kad se knjiga završi happyendom.
    zanimljiva mi je ta Vodoriga, morat cu je procitati
    oko sebe slusam komentare, i nema sredine, ili je fantasticna, ili bezveze

arkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nažalost nrmogu naći link za free download pa sam mislila da sam fulala naslov; Thanks!!!
    Inaće, knjiga je odlična!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Truman Capote - Harfa trave - bombon

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

franzen- sloboda, počela sam jučer i progutala 200 strana, fantastičan. subdepresivan kao uvijek, ali još mi intimnije dočarava međuljudske i obiteljske odnose nego u Korekcijama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Charles Lewinsky: Sudbina obitelji Meijer

Vrlo zanimljivo, jedan od onih "starinskih", velikih obiteljskih romana, koji prati više generacija, a takve knjige baš volim. Dodatno mi je privlačno mjesto radnje - kanton Aargau u Švicarskoj, koji smo prošle godine posjetili, pa mi je zanimljivo i iz tog aspekta. Inače se roman bavi Židovima u Švicarskoj u raznim vremenskim okvirima - počinje 1871.
    Jedino je prijevod šlampav, vidi se da je rađeno na brzinu i pomalo ofrlje. Imena badenskih ulica su tako u prvom dijelu prevedena na hrvatski, a u drugom dijelu romana su ostavljena izvorna njemačka imena. I slično...
    Dodatno je zahtjevniji detalj što autor koristi puno riječi na jidišu (na kraju knjige ima rječnik!), ali i to obogaćuje čitateljsko iskustvo.
    Samo još nisam shvatila zašto se roman u prijevodu zove "Sudbina obitelji Meijer", kad se roman u izvorniku zove "Melnitz" (jedan od likova)?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ljubav, Ralph Waldo Emerson

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    franzen- sloboda, počela sam jučer i progutala 200 strana, fantastičan. subdepresivan kao uvijek, ali još mi intimnije dočarava međuljudske i obiteljske odnose nego u Korekcijama.
    bas ga se spremam nabaviti.
    ovdje su jedni jako odusevljeni, a drugi bas ne.
    meni su se korekcije jako svidjele, bas me zanima kako ce mi sjesti "sloboda".

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

M. Vargas Llosa "Jarčevo slavlje"
    jako, jako dobro
    pogotovo u usporedbi s trenutačnim događajima oko Gadafija.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Počela "Trinaestu priču" - D.Satterfield

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Vjeverica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Počela "Trinaestu priču" - D.Satterfield
    Dojmovi?
    Meni se svidjela.
    Trenutno mi je Posljednji harem najdojmljivija knjiga.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala do kraja "Sudbinu obitelji Meijer" - knjiga je odlična, baš me ugodno iznenadila.
    Preporučujem onima koji vole obiteljske sage. Nije pravi roman-rijeka, ali ipak je jako dobro pisano, zanimljive kompozicije. Naročito mi se svidjelo način na koji autor povezuje svoje likove s događanjima u Europi tijekom 19. i 20. stoljeća. Samo na nekoliko mjesta učinilo mi se pomalo pretencioznim, ali to su sitne zamjerke.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows : "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society" - procitana u nepuna dva dana, tople preporuke.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Elly, prekrasna knjiga. Užitak čitanja.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sve od Danielle Steel.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se, Beti!

Bucka, ako nisi jos, kad zavrsis knjigu, pogledaj si i film "Into the Wild". To je, IMHO, jedan od onih rijetkih filmova koji u potpunosti prenosi atmosferu knjige na platno.

Jucer sam pocela citati Maupassantovu "Bel-Ami". Uzivam u svakoj rijeci.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jucer sam pocela citati Maupassantovu "Bel-Ami". Uzivam u svakoj rijeci.
    Krasna knjiga.

Davno sam je čitala, mogla bih ponoviti gradivo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Slazem se, Beti!

Bucka, ako nisi jos, kad zavrsis knjigu, pogledaj si i film "Into the Wild". To je, IMHO, jedan od onih rijetkih filmova koji u potpunosti prenosi atmosferu knjige na platno.
    thanx

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Paul Auster "True tales of American life"
    zapravo zbirka kratkih priča koje su napisali radijski slušatelji diljem Amerike, neke su me baš oduševile, neke su bezveze, ali sve skupa ne ostavlja loš dojam.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nick Hornby: High Fidelity

Volim Hornbyja, a High Fidelity je jedan od njegovih rijetkih romana koje sam pročitala sa zakašnjenjem (i to velikim!). Sad mi je baš fino sjeo, sa svim onim prastarim referencama... Kao neko lijepo putovanje u prošlost.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Dojmovi?
    Meni se svidjela.
    Trenutno mi je Posljednji harem najdojmljivija knjiga.
    Svidjela mi se. Jako. Završila sam je poodavno i već uveliko čitam "Sumpor", ali sam još pod dojmom

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je?
    Čitala sam recenziju negdje, zvuči poput Larsona
    Mislim da bi mi se svidjela

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tajno pismo - Sebastian Barry. Jako tužno, iako ima nekakav happy end, prestrašna mi je sudbina te i mnogih drugih žena u Irskoj onda. Kako povijesni događaji utječu na pojedinca, pogotovo ženu, krive vjere na krivom mjestu. ( baš mi je sjela i dala mi na razmišljanje)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sue Townsend: "Kraljica i ja" - vec sam ju procitala, no izgleda da mi spada u mozak-na-pasu kategoriju literature, jer sam ju gotovo potpuno izbrisala iz sjecanja, i morala sam ju ponovo procitati da bih se podsjetila. Zabavna!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

za 2 noci progutala Adriana Mola godine divljine ( ta mi je jedina promakla ranije)
    sad citam M. Vargas Llosa Tete Julia i piskaralo jakooo mi se svidja vidim da imaju njegovih drugih naslova u kniznici pa cu redom

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Prema preporuci odavde pročitala Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu i Lagani valcer u Cedar bendu, proslijeđujem preporuke dalje

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Isto kao i knjiga (Va' dove ti porta il cuore).
    Prije 100 godina sam pročitala, zaista divna knjiga, a i film je dobar. Mislim da ćemo još jednom, za utvrditi gradivo.
    Kod mene je aktualna Woman's body, woman's wisdom od Christiane Northrup. Zaista dobra knjiga.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Eto da vam se i ja priključim!Vidim ima stvarno super preporuka. Pa čovjek bi mogao samo listat satrane i čitat po preporukama.Ja trenutno jednu biografiju čitam, poprilično zanimljivo štivo "Dosje kuhinja" od Anthonya Bourdaina.Po preporuci od muža.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I meni je Dosje kuhinja bio vrlo zanimljiv.
    Upravo sam zavrsila Ne zaljubljuj se u stranca od Ramon Diaz Eterović, bezveze skroz, knjiga bez ikakvih emocija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Geert Mak: U Europi

Izvrstan prikaz povijesti 20. stoljeća kroz putovanje po raznim europskim gradovima, i sve to stavljeno u suvremeni kontekst (1999. godinu) u odnosu na prošlost, uz žive svjedoke, dnevnike, arhive... fascinantna knjiga, i vrlo poticajna.
    Sad sam negdje na 20-tim godinama (između 2 rata), ali osobito me se dojmio dio o 1. svjetskom ratu, jer je smisao cijelog tog poglavlja vrlo sličan poruci genijalnog filma "Velika iluzija" (J. Renoir), volim kad tako uspijem povezati smisao ili sadržaj dvaju posve različitih djela. Očekujem jednako zanimljiv nastavak čitanja.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Vjeverica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je?
    Čitala sam recenziju negdje, zvuči poput Larsona
    Mislim da bi mi se svidjela
    zanimljiva i napeta, ali larsson je ipak puno bolji!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mary Ann Shaffer: The Guernsey Literary and Potato Peel Society - zgodna, dopadljiva knjižica. Mislim da je već bila spomenuta na ovom topicu.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala "Na plaži Chesil" ("On Chesil Beach") od McEwana. I dalje sam oduševljena, on se strelovito penje mojom ljestvicom pisaca. Ne mogu vjerovati koliko je sazrio, i koliko mu se promijenio stil, od "Cementnog vrta" (koji me, ponavljam, baš odbio u studentskim danima). A možda je do mene? Nisu sve knjige za svako razdoblje u životu, pa ni pisci... Mislim da ću ponovo posuditi taj omraženi "vrt", samo da se uvjerim u svoju pretpostavku.
    ovo mogu potpisati

ja zavrsavam sandor marai "kad svijece dogore", dobra je

kupila sam sebi na poklon "slobodu", novu knjigu od frenzena i jedva cekam ljeto da se bacim na citanje iste, jer je debela i zahtjeva i ne mogu je citati ako je ne citam kontinuirano pa zato cekam ljeto...
    do tada imam na kantunalu jos aknjiga ali manjeg opsega

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nada Gasic - Mirna ulica, drvored
    dobra
    iako sam ocekivala vise
    ali do kraja se pokazala kao solidna

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lupe prvotno napisa Vidi poruku
    Eto da vam se i ja priključim!Vidim ima stvarno super preporuka. Pa čovjek bi mogao samo listat satrane i čitat po preporukama.Ja trenutno jednu biografiju čitam, poprilično zanimljivo štivo "Dosje kuhinja" od Anthonya Bourdaina.Po preporuci od muža.
    Nisam to još uspjela pročitati, ali mi je odlična njegova knjiga Kuharevo putovanje, neka vrsta gastronomskog putopisa. Jedino mu zamjeram što je prekratak, puno je područja ostalo nepokriveno.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam to još uspjela pročitati, ali mi je odlična njegova knjiga Kuharevo putovanje, neka vrsta gastronomskog putopisa. Jedino mu zamjeram što je prekratak, puno je područja ostalo nepokriveno.
    O "Dosjeu kuhinja" se već pisalo na topicu, meni se ta knjiga svidjela, iako moram priznati da je autorov ego toliki da doslovce pršti iz knjige.

Moji uskrsno-dokoličarski naslovi...

Ante Tomić: Čudo u Poskokovoj Dragi - roman o muškarcima obitelji Poskok koji nakon smrti supruge i majke shvate da im u kući nedostaje ženska ruka, pa jedan od braće odlazi u Split u potragu za ženom s kojom je davno bio u kratkoj vezi, kako bi je oženio i doveo kući.

Također Tomić: Ljubav, struja, voda & telefon - roman pisan iz perspektive tridesetpetogodišnje rastavljene Splićanke, o njezinim emotivno-ljubavno-seksualnim dogodovštinama.

Iako mi je prvi bolji, oba su zabavna i duhovita (slaba sam na Tomića).

Amelie Nothomb: Protiv Kataline - ideja nije loša (iako je daleko od originalne) i od nje je mogao nastati i više nego kvalitetan roman, ali na žalost nije. Radnja je spora i dosadna, likovi su neuvjerljivi... Preskočite.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Upravo danas završila putopis od Pauletića "Brazil u 77 priča" Odličan je
    Posljednje uređivanje od duma : 28.04.2011. at 20:11

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo danas završila putopis od Pauletića "Brazil u 77 priča" Odličan je
    Doista? Preporučuješ? Može još neka informacija?

Meni je trenutno bio u điru Nick Hornby s romanima "Sve zbog jednog dječaka" i "Kako biti dobar". O prvom vjerojatno ste mnogo čuli, a ovaj drugi je neobičan, pripovjedačica je žena; majka, liječnica, supruga u lošem braku koji odjednom postaje netipičan, odnosno suprug se mijenja do neprepoznatljivosti, postaje (pre)dobar, a to je jednako netrpeljivo kao i prije.. Fora je. Nick Hornby je dobar pripovjedač, likovi su uvjerljivi, ali sam roman nije nešto što će vas ostaviti bez daha.. Iako se dugo pamte neki dijelovi.. i neki likovi... i poneke ideje.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Prema preporuci odavde pročitala Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu i Lagani valcer u Cedar bendu, proslijeđujem preporuke dalje
    Ooo, baš mi je drago da ti se svidio kroasan.. Onda bi se i meni mogao svidjeti valcer..

Baby Boy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Eh ovako ja navečer sada momentalno čitam Milijunaš s ulice, a dijeca svakakve slikovnice, Školarka čita lektiru Poštanske Bajke, baš nije oduševljena ali što se mora mora se, Beba čita Traktor Tom....

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najtoplije vam jos jednom preporucujem Maupassantovu "Bel-Ami". Procitala sam ju davnih dana, mislim kao fakultativnu lektiru u srednjoj skoli, i iako se sjecam da mi se Maupassantov nacin pisanja jako svidio, svakako nisam bila dovoljno zrela da bih ju mogla cijeniti. Sada sam ju procitala sa velikim, velikim gustom, i gotovo si odmjeravala broj stranica samo da bi mi citanje sto duze potrajalo.

Kate Long, "The Bad Mother's Handbook" ("Prirucnik za lose majke").
    Knjiga prati, u vidu toka misli i povremeno direktnih dijaloga, zivote tri generacije: bake, majke i kceri/unuke, koja ce uskoro i sama postati majka. Svaka od njih je istovremeno imala i jednak, i potpuno razlicit zivot, i to je ono sto knjigu cini zanimljivom. Mjestimicno je beskrajno smijesna, a mjestimicno gorka i zivotno-mudra... Preporuke!

I veseli me cinjenica sto sam u biblioteci pronasla i ostale (sve) knjige ove autorice: "Swallowing Granma", "Queen Mum" i "The Daughter Game", unaprijed im se radujem.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    Ooo, baš mi je drago da ti se svidio kroasan.. Onda bi se i meni mogao svidjeti valcer..
    Samo da napomenem da su to dvije potpuno različite knjige, da ne bi bilo zabune

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I opet sa na ovu temu došla s papirićem da napišem preporuke što čitati. Pa u knjižnicu, a ponekad i u knjižaru. Nažalost, užitak u kupovanju i čitanju nove knjige si ne priuštim prečesto. Otprilike svaka 3 mjeseca u Svijetu knjige i nešto u Konzumu.
    Imati lijepu knjigu u tvrdom uvezu svog omiljenog pisca mi je stvarno gušt.

I evo mi u ruci Ken Follet: Stupovi zemlje. Dvije debele knjge u tvrdom uvezu sa krasnim slikama na naslovnici. A tek unutra! Već od predgovora zanimljivo. Preporučam, ali ne ako se želite naspavati, jer ju nećete moći ispustiti iz ruke. To je malo drugačiji Follet, ali izvrsno drugačiji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •