-
A ja nastavljam s lektirama za osmaše...
Zlatko Krilić "Krik" - na naslovnici ima reprodukciju "Kriika" E.Muncha i doista je cijela atmosfera vrlo tjeskobna, napeta i neugodna. roman prati dječaka nedefiniranih godina, koji se nalazi u bijegu pred neljudima - zlikovcima koji su spalili selo, ubili roditelje i sl. Dakle, riječ je o ruralnom kraju za vrijeme Domovinskoga rata, a u centru zbivanja je prekinuto dječakovo djetinjstvo, njegovo preživljavanje i razvoj ideje da se treba prikloniti dobru jer mrziti nekoga isto je što i postati poput njih.. Roman uopće nije loš, pripovjedač je sveznajući, ima elemenata koji nadrastaju realno, ali mislim da je zbilja dobar primjer za lektiru.. U svakom slučaju, za nas koji smo odrastali s Krilićevim duhovitim romanima, ovo je nešto potpuno drugačije..
-
Majgull Axelsson-Travanjska vještica-
Priča o tri sestre koje ne znaju za postojanje četvrte sestre-teško hendikepirane i smještene u sanatorij za najteže slučajeve. Iako nepokretna ona zna za postojanje svojih sestara,poznaje njihove živote i utječe na njih. Zanimljiva priča o tjelesnom i duhovnom te prirodnom i natprirodnom svijetu.
Preporučam kao razbibrigu, a nakon Larssona mi je bilo baš fora ponovo čitati švedsku spisateljicu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma