Stranica 13 od 105 PrviPrvi ... 311121314152363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

E da, kad sam brzopleta pa sam tek sad skužila post o Plaži Chesil.
    I ja je čitala. I preporučila bih je samo nekome tko ima srce kameno. Mene je tako rastužila, tjedan dana se nisam oporavila. Ali ja volim knjige koje mi to naprave
    Iako sam rekla nakon McEwanove "Atonement" (Iskupljenje ili kako je već prevedeno?) da mu nikad više neću dopustiti da me tako pokosi, opet sam uzela Chesil Beach. Ali divna je. Stvarno.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pročitala romane Gorana Tribusona: "Rani dani", "Legija stranaca" i "Ne dao Bog većeg zla"

Zajednički im je dječak pripovjedač koji se nalazi na pragu odrastanja u vrijeme prvih televizora. Tribuson je meni odličan i vješt pripovjedač i s lakoćom se iščitavaju njegova djela, a dok su Rani dani nekako pripovjedački opuštenije djelo, ova druga dva romana imaju dobro ocrtane likove, duhovite zgode, a oni nešto stariji, dobro će se nasmijati (ne)zgodama vezanim uz Titovu štafetu i razne partijske drugove..

Ova su tri djela preporučena kao lektira za osmi razred, ali mislim da Rane dane klinci ne mogu razumjeti, odnosno, to je ipak za nešto stariji čitateljski uzrast. Ipak, za Tribusona uvijek

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lee child, jedan hitac

odlično pisan i totalno napeti triler (ili, što bi e hrvatski reklo, napetica )

btw jel vi te knjige kupujete ili posuđujete iz knjižnica?
    ja uglavnom kupim, i imam pnu kuću toga. pa sam zaključila da, ako ima još takvih, mogle bismo organizirati trampu knjiga
    ha?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kupujem i dobivam knjige i imam ih brdo, ali prije bih umrla nego se trampila za njih!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne bih ni ja masu knjiga uopće dala iz kuće van (osim posudbe, naravno) ALI u tu skupinu ne spadaju ovi romani, krimići, trileri itd. koje ne mislim čitati 100 puta u životu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja nedam ni krimiće!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja nedam ni krimiće!
    pa da, nikad se ne zna dal će idući put kad budeš čitala biti isti rasplet događaja

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja imam brdo knjiga ( posudjujem ih pokusavam sve dobiti natrag) ali vise namam dovoljno prostora za drzati knjige zbog toga a i zbog cinjenice da nisam radila skoro 4 godine pocela sam knjige posudjivati u knjiznici. ali imam popis knjiga koje bih se zeljela kupiti. Tu strast je naslijedila moja curica pa i ona ima veliku biblioteku za koju cemo uvijek naci prostor. I kad god smo je pitali sto bi zeljela dobiti za rodjenda isl. uvijek kaze kingnu

procitala sam Adriana Mole-a ponovo - godine divljine i godine kapucina. BAcam se u potragu za nemocnim godinama i za oruzjem za masovno unistenje ( koje btw nije prevedeno na hr ali cu nabaviti na engl ili cu kupiti slijedeci put kad budem isla u Beograd) jedva cekam to mi je stivo za opustanje i nekako me vrace u djetinjstvo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja uglavnom kupim, i imam pnu kuću toga. pa sam zaključila da, ako ima još takvih, mogle bismo organizirati trampu knjiga
    ha?
    Uglavnom posuđujem iz knjižnica. Kupujem ili beletristiku za koju sam 90% sigurna da želim posjedovati ili publicistiku koja se obično i ne može čitati nadušak, nego joj se obično vraćam.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U zadnje vrijeme gotovo isključivo posuđujem, a kupujem prilično selektivno. Prije je bilo obratno, pa sam si zakrčila životni prostor.

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

malo antiratnih romana - klasika:
    "Dnevnik Ane Frank" - nešto štobi svatko trebao pročitati
    "Sadako hoće živjeti" K.Bruckner - i to bi trebalo pročitati, dirljivo, jednostavno i, nažalost, istinito..

Inače, stalni sam korisnik svoje knjižnice, a one romane odnosno knjige koje me se posebno dojme - kupim za svoju kolekciju..

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, stalni sam korisnik svoje knjižnice, a one romane odnosno knjige koje me se posebno dojme - kupim za svoju kolekciju..
    Ovako i ja.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ha?
    Ja kombiniram, uglavnom posuđujem u knjižnici a nešto kupujem. Ideja trampe mi je super ideja, tako već radim sa svojim prijateljicama

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Xinxan"Dobre kineske žene", neobično, potresno, drugačije
    knjiga je na momente tako tuzna ali ja sam ju do sad najmanje 3 puta procitala svaka preporuka

danas mi je teta u knjiznici preporucila Damu sa bisernom nausnico ja intuitivno nisam za istom nikad posegnula ali vidjet cemo

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    danas mi je teta u knjiznici preporucila Damu sa bisernom nausnico ja intuitivno nisam za istom nikad posegnula ali vidjet cemo
    To sam i ja nedavno posudila!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čitam Murakamijev Underground, jako zanimljiva knjiga - to je u stvari zbirka intervjua koje je Murakami vodio sa ljudima koji su bili žrtve napada sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kupujem knjige.. obzirom da nemam vrimena čitati, žao mi je da mi kupljene knjige stoje dok pročitam one koje posudim u biblioteci... ali je popis knjiga koje želim posuditi unatoč tome jako dug :D

Trenutno čitam Adriana Mole... nakon Surija, treba mi nešto lagano, poletno i humoristično, a Adrian je sve to )

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sanja i MoMo, nadam se da će vam se svidjeti Djevojka s bisernom naušnicom. Meni je bila odlična, a i film sam kasnije pogledala, isto dobar, iako je knjiga, naravno, bolja.. Iako, Scarlett Johanson mi je odlična u naslovnoj ulozi.. doduše, to je sad već drugi topic..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je "Djevojka s bisernom naušnicom" bila osrednja. Onak, ok je, nije da je loša, ali ništa za zapamtiti. Za razliku od "Portreta u delftsko modrom", od Susan Vreeland, opet na temu Vermeera (inače, jedan od meni najdražih slikara), koja je daleko dojmljivija, bolje pisana i "atmosferičnija".
    (Joj, koja tvorba riječi!)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja i MoMo, nadam se da će vam se svidjeti Djevojka s bisernom naušnicom. Meni je bila odlična, a i film sam kasnije pogledala, isto dobar, iako je knjiga, naravno, bolja.. Iako, Scarlett Johanson mi je odlična u naslovnoj ulozi.. doduše, to je sad već drugi topic..
    Hvala, i ja se nadam. Sad čitam neke knjige koje su mi važne za jedan projekt i ne znam kad će ova doći na red (ali valjda hoće ).

Za film sam čula da je dobar, no pogledat ću ga tek nakon što pročitam knjigu.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 19.06.2011. at 12:05

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dovršavam prvi dio Millennium trilogije i nemam ni najmanje želje da posegnem za ostala dva.

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Dovršavam prvi dio Millennium trilogije i nemam ni najmanje želje da posegnem za ostala dva.
    mračno...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Za film sam čula da je dobar, no pogledat ću ga tek nakon što pročitam knjigu.
    X

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    mračno...
    Mračno, da, ali i degutantno, bolesno. No, čak i ako ostavim sve to sa strane, ne smatram tu knjigu dobrom književnošću.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je i mračno i bolesno, ali i napeto i zanimljivo. Meni je svaki sljedeći dio trilogije bio bolji od onog prošlog.

Ljeto počinjem u filozofskom štihu, Marko Aurelije: "Samome sebi"

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja ostajem pri lepršavim, zabavnim i svjetlim temama - taman i ako netko kaže da su plitke, baš me briga. Nakon smrtnog slučaja u obitelji, jednostavno ne mogu podnijeti teške teme, nema šanse. Dođe mi da čitam samo plitki chick lit, ništa duboko, što pliće, to bolje....

Tako sada čitam "Saving Cee Cee Honeycutt" - nije chick lit, malo po stilu podsjeća na Pomoćnice K. Stockett. Pozadina možda je pomalo tužna, ali je sve skupa obavijeno toplim humorom preporuka za one koji kupuju na Amazonu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je svaki sljedeći dio trilogije bio bolji od onog prošlog.
    Meni je drugi dio bio nešto lošiji od prvog i trećeg, a cijelu seriju promatram kao dobro napisane krimiće.

Citiraj The Margot prvotno napisa Vidi poruku
    ja ostajem pri lepršavim, zabavnim i svjetlim temama - taman i ako netko kaže da su plitke, baš me briga.
    Naravno, čitanje bi trebalo biti užitak, a ne muka. Nadam se da ćeš uskoro biti ok.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Murakami 1Q84

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jurica Pavicic - Ovce od gipsa

odlicno!
    mracne hrvatske devedesete
    citala sam s knedlom u grlu...

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Darva, citajuci tvoj post sjetila sam se da je po drugom romanu od Maeve Binchy snimljen film - zove se "Circle of Friends", sjecam se da mi je bio dosta dobar. Evo, ovaj: http://www.imdb.com/title/tt0112679/ .
    Preporuke za film, a pretpostavljam da je i knjiga jednako dobra, ako ne i bolja (nisam citala).
    Evo uzela sam u knjiznici U krugu dobrih prijatelja, javit cu kakva je.
    Meni je Djevojka s bisernom nausnicom bila super.
    A ovo za Pavicica vjerujem da je dobro,on mi je super, ali nemam bas volje za mracne hrvatske devedesete...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Carlos Ruiz Zafon - Sjena vjetra
    "Čudesno bujan roman Carlosa Ruiza Zafóna Sjena vjetra započinje s potragom za tajanstvenim autorom u Barceloni koja je pretrpjela građanski rat i zatim razvija onoliko zapleta i likova koliko i žanrova – gotičku melodramu, priču o odrastanju, povijesni triler i više. To je duboko zadovoljavajuće, bogato, puno štivo.
    Sunday Telegraph "
    Posljednje uređivanje od Mrvna : 27.06.2011. at 21:38

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, čitanje bi trebalo biti užitak, a ne muka. Nadam se da ćeš uskoro biti ok.
    Dobro štivo pomaže Hvala

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

amos oz crna kutija - nikako mi se ne sviđa, dans ću je vratiti nepročitanu
    ne volim kad me knjiga " muči"...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, nakon anti-preporuke za Maxwellin "Tajni dnevnik Anne Boleyn", pozeljela sam se bolje literature na tu temu, i procitala sam "The Constant Princess", autor Philippa Gregory.
    Dakle, nesto sasvim drugo, tople preporuke!

Lagano, ali odlicno napisano stivo o zarukama Katerine Arangonske (spanjolske Infante) u dobi od 3 godine sa engleskim prestolonasljednikom iz dinastije Tudora, njen dolazak na engleski dvor, oba braka, europske politicke spletke... Vrlo zanimljivo a domisljato napisano, odlicno za lagano ljetno stivo koje se ne zaboravlja isti tren kad se knjiga odlozi.
    Kronoloski, prije ove knjige, postoje dvije knjige o Plantagenetima (te su, mislim, prevedene i na hrvatski) - "Crvena kraljica" i "Bijela kraljica", a zatim slijedi nekoliko knjiga iz ere Tudora, od kojih je ova knjiga prva po redu, a slijedi ju "The Other Boleyn Girl".

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sniježnica i tajna lepeza (trenutno na kioscima)

Kina, status žena, bezvrijednost kćeri, povezivanje stopala....
    na momente sam osjetila fizičku bol

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam uzela Slast na dnu pite. po pfreporuci odvade

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dakle, nakon anti-preporuke za Maxwellin "Tajni dnevnik Anne Boleyn", pozeljela sam se bolje literature na tu temu, i procitala sam "The Constant Princess", autor Philippa Gregory.
    Dakle, nesto sasvim drugo, tople preporuke!

Lagano, ali odlicno napisano stivo o zarukama Katerine Arangonske (spanjolske Infante) u dobi od 3 godine sa engleskim prestolonasljednikom iz dinastije Tudora, njen dolazak na engleski dvor, oba braka, europske politicke spletke... Vrlo zanimljivo a domisljato napisano, odlicno za lagano ljetno stivo koje se ne zaboravlja isti tren kad se knjiga odlozi.
    Kronoloski, prije ove knjige, postoje dvije knjige o Plantagenetima (te su, mislim, prevedene i na hrvatski) - "Crvena kraljica" i "Bijela kraljica", a zatim slijedi nekoliko knjiga iz ere Tudora, od kojih je ova knjiga prva po redu, a slijedi ju "The Other Boleyn Girl".
    Kod nas su prevedene: Bijela kraljica
    Druga sestra Boleyn
    Kraljičina luda
    Nasljeđe Boleynovih
    Najbolja mi je posljednja,a voljela bi jako pročitati i The Constant princess.Preporuke za sve ljubitelje Tudora.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

prije gledanja serije procitala G. R. R. Martin - The game of thrones - pravi fantasy, uzivala sam
    sad pocela Rabih Alameddine - Hakawati, jako zanimljivo, jedva cekam dalje

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Druga sestra Boleyn
    Kraljičina luda
    Nasljeđe Boleynovih
    Najbolja mi je posljednja,a voljela bi jako pročitati i The Constant princess.Preporuke za sve ljubitelje Tudora.
    potpisujem, meni su baš sve odlične

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa Vidi poruku
    Sniježnica i tajna lepeza (trenutno na kioscima)

Kina, status žena, bezvrijednost kćeri, povezivanje stopala....
    na momente sam osjetila fizičku bol
    Meni je ovo knjiga koja je tako snažna i dojmljiva, nema šanse da ću zaboraviti njen sadržaj

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Druga sestra Boleyn
    Kraljičina luda
    Nasljeđe Boleynovih

Evo, mozda i drugim ljubiteljicama pomogne - Philippa Gregory, kronoloski popis njenih povijesnih romana, pisem naslove u originalu jer vidim da nisu sve prevedene na hrvatski:
    15.st., Plantageneti: "The Red Queen" i "The White Queen"
    16.st., Tudori: "The Constant Princess", "The Other Boleyn Girl", "The Boleyn Inheritance", "The Queen's Fool", "The Virgin's Lover", "The Other Queen", i "The Wise Woman".
    17.st.: "Earthly Joys" i "Virgin Earth"
    18.st.: "Wideacre", "The Favoured Child", "Meridon" i "A Respectable Trade".

Znaci, za prvu preporuke, drugu cu poceti citati uskoro, a onda nastavljam dalje sa svima ostalima, planiram ih kao stivo za plazu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci, za prvu preporuke
    Htjedoh reci, za prvu o Tudorima ("The Constant Princess") preporuke.

Prve dvije kronoloski, o Plantagenetima - "The Red Queen" i "The White Queen" - nazalost nisam procitala, preskocila sam ih zato sto u knjiznicama nisam nasla "The Red Queen" (prvu), pa onda nisam ni isla citati "The White Queen" (nastavak), koja mi je dostupna.
    Mislim da cu prvu nabaviti s Amazona, pa onda nastaviti dalje kronoloski...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nedavno pročitala Jo Nesbo - Nemeza
    odlična knjiga, od srca preporučam. tako dobro pisana, puna neočekivanih obrata, čitka, prijevod sasvim solidan...meni se stvarno jako svidjela
    I ja bih ovo preporučila, s tim da bi bilo dobro prije nje pročitati podjednako dobrog "Crvendaća" koji se događa par godina ranije i u jednoj priči je povezan. Sad sam u potrazi za ostalim knjigama istog autora.
    Kad se radi o krimićima, odlčno mi je i sve od Dennisa Lehanea, odlični dijalozi, humora koliko treba i priča koju ne možete ostaviti.

Je li netko čitao "Adio kauboju", kakva je? Je li vrijedna prostora u premalom stanu?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sniježnicu i tajnu lepezu pročitala prije par godina i još mi drži 1. mjesto!

Pod mramornim nebom - također ostavila snažan trag, kao i Djevojka s bisernom naušnicom (film mi je bio bezveze).

Hiljadu sjajnih sunaca - tulila ko glupača.

Zadnja pročitana Pola žutog sunca - ok.

Trenutno čitam Četiri godišnja doba - tak tak.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 01.07.2011. at 23:09

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priključujem se ljubiteljima Nesboa - pročitala sam dosada tri njegova krimića i dobri su mi, idealni za opuštanje pošto ja nisam baš tip od čik - lita
    Sada sam nabavila (opet krimić) "Ja ubijam" talijana G. Falettia, javim o dojmovima kad pročitam.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Završila U krugu dobrih prijatelja, meni je divna. Žena tako lijepo piše, opuštajuće, a opet uđe u dubinu.
    Sad sam počela Papisa Ivana - Donna Woolfolk Cross

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Završila U krugu dobrih prijatelja, meni je divna. Žena tako lijepo piše, opuštajuće, a opet uđe u dubinu.
    Darva, drago mi je da ti se dopala knjiga!
    Pogledaj si i film, i on je lijep.

Ja pak citam paralelno dvije knjige, "Harry Potter and the Deathly Hallows" - citam ju ponovo, zapravo obnavljam gradivo prije premijere zadnjeg HP filma.

Druga knjiga koju citam je nastavak na "The Constant Princess" od Philippe Gregory - "The Other Boleyn Girl". Gledala sam film, i poznata mi je tematika, ali svidja mi se kako je napisano.
    Posljednje uređivanje od Elly : 03.07.2011. at 19:40

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih ovo preporučila, s tim da bi bilo dobro prije nje pročitati podjednako dobrog "Crvendaća" koji se događa par godina ranije i u jednoj priči je povezan. Sad sam u potrazi za ostalim knjigama istog autora.
    istina

bojim se da je za sada u hr. prevedeno samo 3 njegova romana: Crvendać, Nemeza i Đavolja zvijezda (treba ih čitati tim redom)
    đavolja zvijezda je izašla nedavno i stvarno je odličan, ko i ostali njegovi

jedva čekam još

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sad sam išla gledati status tih knjiga u KGZ. Nigdje niti jedne slobodne! Očito je dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •