Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Elly, mozda suvisno pitanje, jesi li gledala seriju "Tudors"? Mi gledamo vec par tjedana skoro svaku vecer, stvarno fantasticno snimljeno, dobri glumci...
    Nisam, koliko znam (ne gledam TV bas previse), nema je kod nas u Italiji... Vidjela sam da ju prikazuju u HR, no ni tamo nisam imala prilike pratiti jer se bas nekako u to vrijeme pokvario TV-signal (kad su Talijani presli na digitalnu TV, pola Istre vise nije moglo gledati hrvatske programe).
    Hvala na preporuci , raspitat cu se ili je naci na DVD-u.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Elly, The Tudors trenutno igra na BBC-u, ali za gust trebas gledati od pocetka.
    Nego, od svih navedenih na ovu tematiku, ima li neka knjiga koja se bas cvrsto drzi povijesnih cinjenica? Treba mi za MM-a, koji nije neki ljubitelj beletristike, odnosno ne tolerira nikakve umjetnicke slobode kad se radi o povijesnoj materiji.
    Posljednje uređivanje od lunja : 25.07.2011. at 00:14

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, od svih navedenih na ovu tematiku, ima li neka knjiga koja se bas cvrsto drzi povijesnih cinjenica? Treba mi za MM-a, koji nije neki ljubitelj beletristike, odnosno ne tolerira nikakve umjetnicke slobode kad se radi o povijesnoj materiji.
    Hm, Philippa Gregory (http://www.philippagregory.com/living-room/about/ - autorica ovih knjiga koje u zadnje vrijeme citam) jest povjesnicarka, ali ovo je ipak dosta beletristike (u pojedinim njenim knjigama, cak previse i za moj gust), pa ju, iskreno receno, i ne bih preporucila TM-u.
    Mnogo je bolja od nekih koje sam dosad citala na temu o engleskoj povijesti, ali ipak... beletristika.

Ali, u svakoj knjizi Philippe Gregory postoji popis knjiga koje je ona koristila i proucavala dok je pisala svoje knjige. Bas prava povijesna materija, te bi mu trebale odgovarati.
    Ako zelis da ti na PP prepisem i posaljem popis tih knjiga iz indeksa, reci.

Inace, pisac koji me odusevio, a pise poprilicno se drzeci povijesnih cinjenica je Robert Harris.
    Doduse, tematika mu je rimska povijest, 2 svjetski rat, itd.
    Njegovi "Pompeji", ili trilogija o Ciceronu... izvrsno, tople preporuke!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku

Inace, pisac koji me odusevio, a pise poprilicno se drzeci povijesnih cinjenica je Robert Harris.
    Doduse, tematika mu je rimska povijest, 2 svjetski rat, itd.
    Njegovi "Pompeji", ili trilogija o Ciceronu... izvrsno, tople preporuke!
    Nije ni čudo, jer je Robert Harris povjesničar.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni čudo, jer je Robert Harris povjesničar.
    Znam.

I Philippa Gregory je povjesnicarka, ali on mi neusporedivo bolje pise!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Znam.

I Philippa Gregory je povjesnicarka, ali on mi neusporedivo bolje pise!
    Ne sumnjam da znaš, ali moram malo navijat pro domo sua. Philippu Gregory nisam (još) čitala.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sumnjam da znaš, ali moram malo navijat pro domo sua. Philippu Gregory nisam (još) čitala.
    Meni su neusporedivi. Harris je napet, odlicni detalji, dusu dalo za prenijeti ga na film (jedino bih se bojala da ne bi bio dostojno prenesen).
    Gregory - mislim, ocito je da povijesnu materiju ima u malom prstu, ali nacin pisanja nikako nije na Harrisovoj razini. Vise onako, laganini zensko stivo, za na plazu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •