-
ufff, trebala sam dugo istraživati dok nisam našla svoj zadnji post na ovoj temi...
što ne znači da nisam u međuvremenu ništa radila po tom pitanju... 
evo, pokušala sam se sjetiti što sam u međuvremenu uspjela pročitati:
ofkors, nezaobilaznu Larssonovu Millenium trilogiju (Muškarci koji mrze žene , Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku ) – ok, vjerojatno je ovdje na račun trilogije već sve rečeno, pa ću samo kratku osobnu crticu: iako mi se u cjelini stvar svidjela, ono, pročitala sam knjige fakat sa zanimanjem i relativno brzo s obzirom na ukupni broj od nekih 2000 stranica, moram reći da mi je na mahove bilo sve malo prerazvučeno. Drago mi je da knjige nisam kupila, već posudila u knjižnici... Ipak, ono po čemu ću trilogiju upamtiti definitivno je sjajno isprofiliran lik Lisbeth Salander.
Amos Oz, Priča o ljubavi i tmini, autobiografija, obiteljska saga, priča o Izraelu, maestralno... „Ako vam je ostalo dva dana života, morate učiniti još samo jedno da umrete bez žaljenja - pročitati ovu knjigu". kaže talijanska Repubblica... Možda pretjeruju, ali knjiga mi je bila sasvim, sasvim dobra...
naravno, onda sam odmah uzela još jednu Ozovu knjigu, Moj Michael za koju će mnogi vjerojatno reći da je dosadnjikava... Ipak, meni se svidjela. Basically, ljubavna priča, ali zgodno i nježno ispričana...
Tkanje života, Mirjana Krizmanić: ono, kao da je preuzela recept američkih psiholoških priručnika, pa ga primijenila ovdje... ne znam... ne da me nije oduševilo, nego mi je bilo baš onak... skroz bzvz... ne znam, ne volim tu self-help literaturu, pročitala sam samo zato jer su svi brujali o toj knjizi...
Tajni život Pippe Lee, Rebecca Miller – uzela sam tu knjigu jer ništa zanimljivije nisam našla u, pred ljeto, opustošenoj knjižnici. Mislila sam da će biti neki dosadni ljubić, a ispala je posve zanimljiva knjižica...
Khaled Hosseini, Gonič zmajeva... I o njoj je ovdje puno pisano... Odrastanje u Afganistanu... Divna, divna i tužna, tužna knjiga...
Kobno putovanje, Katy Reich, forenzični roman, koji mi se uopće nije svidio, a naročito me živcirao prijevod...
ima još... nastavljam kad stignem...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma