evo nastavljam...

Kafka na žalu i moj obožavani Murakami nakon podulje pauze... Mislim, stvarno volim tog Murakamija i 'Kafka...' ima sjajnih dijelova, i volim te knjige o traženju smisla, ali ne znam... kao da se svim silama trudio u jednu knjigu ubaciti sve što je ikad uspio izmaštati... pa mi je to bilo nekako too much... truditi se iščitavati svu tu količinu znakova, otkrivati simbole... pri kraju knjige me već čak i živciralo...

Ipak, nije mi Murakami dao mira, pa sam uzela čitati i Pleši, pleši, pleši... Ma, tip je stvarno zanimljiv (mislim na pisca ovdje...), imaginacija famozna, stil gotovo bez premca, fabula luda, preluda... Zgodna knjiga!

Ivana Simić Bodrožić, Hotel Zagorje, mene je malo drmnula, malo dirnula, malo vratila u neko nemilo vrijeme... zanimljiv attitude, vlastita traumatična priča hrabro ispričana...

Pablo Tusset, Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu, hahah, po naslovu sam mislila da će knjiga biti totalna glupost, a ispala je totalno, al' totalno cool. Uglavnom, baš mi se dopala!

Samoća primarnih brojeva, Paolo Giordano... Ovdje, naprotiv, bijah zavedena naslovom, no moram priznati da, iako su mi neke dionice knjige bile prenaglašene, kad se osvrnem unatrag na knjigu, imam dobar dojam o njoj... Na nekoliko razina nudi materijal za razmišljanje... Enivej, te su mi ljudske samoće zapravo jako tjeskobna tema...

Daniel Kehlmann: Mjerenje svijeta, simpa štorija o genijalcima Humboldtu i Gaussu... Zanimljivo, duhvito, svježe, nezahtjevno, iako je riječ o paralelnim biografijama jednog prirodoslovca i jednog matematičara iz osamnaestog stoljeća...

Tracy Chevalier: Gospa i jednorog, priča o nastanku čudesnih tapiserija s gospom i jednorogom koje se nalaze u Muzeju Cluny u Parizu... Zapravo lijepa pričica...

Krešimir Pintarić: U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo, nije me nešto osvojio, moram priznati...