Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    U radnji se, usput budi rečeno potkrala jedna pogolema vremenska pogreška (ne kužim kako je sam autor nije skužio, a tek urednici, kritika... Jesam li ja jedina čitateljska picajzla? ), a negdje u drugoj polovici spominje se i jedna naša forumska kolegica. "Lijepa je i plava", kaže Jergović.
    Ajooooj, zašto si ovo napisala, sad ću ga morati pročitati iz znatiželje

Inače mi je hobi traženje faktografskih grešaka u književnim djelima, npr. u romanima Nade Gašić

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ajooooj, zašto si ovo napisala, sad ću ga morati pročitati iz znatiželje

Zbog kojeg dijela, prvog ili drugog?

Inače mi je hobi traženje faktografskih grešaka u književnim djelima, npr. u romanima Nade Gašić
    Ovdje nije u pitanju faktografska pogreška, nego vremensko neslaganje radnje. (Dio radnje je tako složen da se drugi dio nije uopće mogao dogoditi.)

A što se tiče traženja i pronalaženja faktografskih i svih ostalih pogrešaka, ta sam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

Zbog kojeg dijela, prvog ili drugog?

Ovdje nije u pitanju faktografska pogreška, nego vremensko neslaganje radnje. (Dio radnje je tako složen da se drugi dio nije uopće mogao dogoditi.)
    Zbog oba
    A što se tiče vremenskog neslaganja radnje, ako je mogao Tolstoj napraviti nekoliko sličnih propusta u "Ratu i miru", može onda i mali Miljenko

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što se tiče vremenskog neslaganja radnje, ako je mogao Tolstoj napraviti nekoliko sličnih propusta u "Ratu i miru", može onda i mali Miljenko

Ma znam, ima dosta takvih primjera u književnosti, ali na (manje-više svakoj) knjizi radi mala vojska ljudi i zaista mi je čudno da je to uspjelo proći.

Kaže jedna moja frendica da se nitko ne usudi dirati njegove tekstove, pa radije puste svašta u tisak, nego da mu se zamjere.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •