Ajde da te opet potpišembar ovo u zagradi. Mene knjiga nije baš fascinirala, a spominjanje "ukrajinskog" u naslovu mi sugerira da je nacionalna komponenta izuzetno bitna u romanu, valjda to što su likovi porijeklom iz Ukrajine treba biti egzotično pa samim tim i privlačno zapadnom tržištu (ovdje zadržavam pravo na totalnu subjektivnost, i sama imam ukrajinske pretke
). Sve skupa nije loše, ali knjiga mi nije bila ni duhovita ni "urnebesno smiješna" kako piše na ovitku. Najnoviju knjigu iste autorice (Berači jagoda) nisam ni pokušala čitati, ovo mi je bilo sasvim dovoljno.
Ali imam drugu knjigu koju sam htjela preporučiti, roman Sadie Jones "Otpadnik" (izdavač: Algoritam). Vrlo jaka psihološka studija dječaka kojeg sredina odguruje kao obilježenog (majčinom tragičnom pogibijom), a koji izrasta u neprilagođenog i nesretnog mladog čovjeka koji, što god pokušao učiniti u svoju obranu, uvijek ispada "onaj koji upada u nevolje". Morala sam je čitati u malim dozama, neki dijelovi su mi bili naprosto preteški, ali u cjelini, knjiga je vrlo dojmljiva i svakako je preporučujem, možda ne kao ležernu literaturu, nego kao nešto nad čim se vrijedi zamisliti.

bar ovo u zagradi. Mene knjiga nije baš fascinirala, a spominjanje "ukrajinskog" u naslovu mi sugerira da je nacionalna komponenta izuzetno bitna u romanu, valjda to što su likovi porijeklom iz Ukrajine treba biti egzotično pa samim tim i privlačno zapadnom tržištu (ovdje zadržavam pravo na totalnu subjektivnost, i sama imam ukrajinske pretke
). Sve skupa nije loše, ali knjiga mi nije bila ni duhovita ni "urnebesno smiješna" kako piše na ovitku. Najnoviju knjigu iste autorice (Berači jagoda) nisam ni pokušala čitati, ovo mi je bilo sasvim dovoljno.