Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Margaret Mazzantini "Napokon rođen" - pod dojmom sam, knjiga me dirnula, čitajući imala sam osjećaj da su to moje emocije, moja priča.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Margaret Mazzantini "Napokon rođen" - pod dojmom sam, knjiga me dirnula, čitajući imala sam osjećaj da su to moje emocije, moja priča.
    Očekivala sam polu-ljubić, polu-dramu, lakše štivo.
    A dobila sam potresnu priču, izuzetan stil pisanja, knjigu koja me je dotaknula, knjigu koja me čak malo i promjenila.
    I bez obzira na sve što znam od prije, Sarajevo nikad neću vidjeti istim očima nakon ove knjige.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Očekivala sam polu-ljubić, polu-dramu, lakše štivo.
    A dobila sam potresnu priču, izuzetan stil pisanja, knjigu koja me je dotaknula, knjigu koja me čak malo i promjenila.
    I bez obzira na sve što znam od prije, Sarajevo nikad neću vidjeti istim očima nakon ove knjige.
    Margare Mazzantini: Napokon rođen

Preporiučila mi je prijateljica, pa sad kad sam pročitala idem vidjeti je li se spominjala ovdje.
    Vidim da je iki čitala i dala preporuku, ali preporuka se nekako utopila među Franzenom, Nesboom i Larssonom.

Dakle, knjiga je potresna kao i npr. 1000 žarkih sunaca ili Nevjernica, ali s obzirom na bliskost događaja (i vremensku i prostornu) - još mi je i potresnija.
    Njen stil pisanja mi je u početku bio pretenciozan, pjesnički, pomalo i patetičan - na karaju mogu reći da je samo takav mogao i biti.
    Vjerojatno i ne možeš predočiti intenzivne osjećaje na drugačiji način (doživljaj rata, doživljaj neimanja a silne želje za vlastitim djetetom...).
    Mada je u početku tok radnje išao predvidljivo, i mislila sam da je to - to, kraj me ipak iznenadio.
    Preporučujem svim srcem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •