Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Salman Rushdi, "Bijes"
    moj najdraži pisac

kako ti se čini?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    moj najdraži pisac

kako ti se čini?
    Pročitala sam tek nekih pedesetak stranica, ali njegov stil pisanja mi se jako sviđa.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj najdraži pisac

kako ti se čini?
    i tebi, laumi
    Meni je Bijes fenomenalna knjiga, baš sam guštala od početka do kraja.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

moj najdraži pisac

kako ti se čini?
    Evo i ja ću nešto o Rushdieju. Sasvim mi je jasno zašto se ljudi zaljube u njegove knjige. Meni su Djeca ponoći jedna od najboljih knjiga koja sam pročitala, odnosno njena prva dva dijela. Onaj treći mi nije sasvim sjeo. Inače mi je tu knjigu preporučila poznanica koja je živjela u Indiji i rekla da je to najbolji prikaz života ondje.
    Gledala san neki film u kojem Michael Douglas glumi pisca i sveučilišnog profesora koji predaje kreativno pisanje i on studentima govori da pisati znači donijeti odluke - da ne može sve što je u tebi ući u knjigu. I baš takav osjećaj ja imam za Rushdieja: sva njegova kreacija, duh, erudicija, strast, kipuća životnost je za mene previše (valjda to ima veze s Indijom) - ja bih to malo obuzdala. On ne želi i ne vjerujem da će se ikad naći urednik koji će inzistirati da ga malo podkreše.
    Uživam čitajući, ali ta bujica riječi, emocija, svega - na kraju me počne gušiti.
    Inače sam čitala Djecu ponoći, Bijes, Tlo pod njenim nogama.
    Što je najsličnije Djeci ponoći od knjiga koje nisam pročitala, možeš li preporučiti?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 15.03.2012. at 11:24

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja ću nešto o Rushdieju. Sasvim mi je jasno zašto se ljudi zaljube u njegove knjige. Meni su Djeca ponoći jedna od najboljih knjiga koja sam pročitala, odnosno njena prva dva dijela. Onaj treći mi nije sasvim sjeo. Inače mi je tu knjigu preporučila poznanica koja je živjela u Indiji i rekla da je to najbolji prikaz života ondje.
    Gledala san neki film u kojem Michael Douglas glumi pisca i sveučilišnog profesora koji predaje kreativno pisanje i on studentima govori da pisati znači donijeti odluke - da ne može sve što je u tebi ući u knjigu. I baš takav osjećaj ja imam za Rushdieja: sva njegova kreacija, duh, erudicija, strast, kipuća životnost je za mene previše (valjda to ima veze s Indijom) - ja bih to malo obuzdala. On ne želi i ne vjerujem da će se ikad naći urednik koji će inzistirati da ga malo podkreše.
    Uživam čitajući, ali ta bujica riječi, emocija, svega - na kraju me počne gušiti.
    Inače sam čitala Djecu ponoći, Bijes, Tlo pod njenim nogama.
    Što je najsličnije Djeci ponoći od knjiga koje nisam pročitala, možeš li preporučiti?
    oprosti, Jurana, tek sad vidim ovo
    meni je baš ta bujica riječi, taj njegov divan jezik, jedan od najvećih razloga zašto ga toliko volim

možda najsličnije Djeci ponoći bi bile Shalimar the Clown i The Moor's Last Sigh

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Sotonski stihovi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •