Stranica 20 od 105 PrviPrvi ... 1018192021223070 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

sorry, pogrešna rubrika!!!!!!! zanemarite ovaj post....

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    cure, imam jedno pitanje u vezi slanja zahtjeva u hzzo... jeli treba napisati još nekakav dopis, u kojem se ukratko sroči sve ili to nije potrebno? za dva tjedna imam termin kod svog dok-a, kada će mi ispuniti zahtjev, pa da znam...
    hvala!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Songs of Ice and Fire - George R.R. Martin, svh šest knjiga. Preporučam, za onog tko voli taj žanr.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kradiljivica knjiga -moram podjeliti sa vama na pola sam knjige i stvarno me je oborila s nogu

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    Kradiljivica knjiga -moram podjeliti sa vama na pola sam knjige i stvarno me je oborila s nogu
    je, odlična je.
    mene je toliko oduševila da sam ju morala kupiti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je isto bila super baš negdje do polovice. Poslije više nije ispunila očekivanja...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam je ni ja čitala, čitala ju je moja mama i rekla da je jako loša.
    Ipak, ukusi su različiti...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Songs of Ice and Fire - George R.R. Martin, svh šest knjiga. Preporučam, za onog tko voli taj žanr.
    Čitala, razočarala se, vidi de da je zadnja knjiga pisana za seriju,sapunica

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    upravo sam ih dovršila. ali tko će sad dočekati sljedeću? za ovaj zadnji dio mu je trebalo pet/šest godina

a sad doma imam Moje kompetentno dijete, koje čeka da se upustim. To mi je prvi Juul
    Posljednje uređivanje od rossa : 07.03.2012. at 15:14

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    je, odlična je.
    mene je toliko oduševila da sam ju morala kupiti.
    I ja sam je morala kupiti, tj. naručila sam je za poklon.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    upravo sam ih dovršila. ali tko će sad dočekati sljedeću? za ovaj zadnji dio mu je trebalo pet/šest godina

a sad doma imam Moje kompetentno dijete, koje čeka da se upustim. To mi je prvi Juul
    još dvije knjige treba dovršiti. koliko sam prosurfala po netu, veliki dio je već gotov.
    ustvari sam ih počela čitati zbog serije - baš me zanima koliko će u novoj sezoni pratiti knjige.

Papisa Ivana - Donna Woolfolk Cross
    Put u Jeruzalem/Vitez Templar/Kraljevstvo na kraju puta - Jan Guillou

Iako mi nisu ostale u dubljem sjećanju, sasvim lijepo su mi popunile slobodno vrijeme

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    moj najdraži pisac

kako ti se čini?
    Pročitala sam tek nekih pedesetak stranica, ali njegov stil pisanja mi se jako sviđa.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Alice Munro: Služba, družba, prošnja, ljubav, brak
    Zbirka neobičnih pripovjedaka, sad sam na trećoj, sve što pretpostavim da će se dogoditi-ne dogodi se, to me oduševilo.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

[QUOTE=la_mama;2090349]još dvije knjige treba dovršiti. koliko sam prosurfala po netu, veliki dio je već gotov.

meni su super!!!svih sest tj. pet nastavaka.... nadam se da nece trebati godine da se dovrse nastavci...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj najdraži pisac

kako ti se čini?
    i tebi, laumi
    Meni je Bijes fenomenalna knjiga, baš sam guštala od početka do kraja.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jeffrey Eugenides:Srednji spol
    http://www.dzepna.com/eugenides_srednji_spol.htm
    Otprilike sam na pola i odlicna mi je

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

khaled hosseini - gonič zmajeva

nakon njegove "tisuću žarkih sunaca" koja me oborila s nogu, mogu reći da je "gonič zmajeva" jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala na frendicinu preporuku od Marion Bradley Zimmer "Avalon Saga: The Forest House" (u nekim izdanjima je naslovljena kao "The Forests of Avalon") - povijesno-fantasy roman.
    Za one koji vole taj stil, sasvim u redu. Ukratko, rimska okupacija Britanije i njen utjecaj na lokalno plemensko stanovnistvo, pobune, druidi i svecenice Majke Zemlje prije legende o Avalonu, prvi krscani u Britaniji.... Slijedi ju "Lady of Avalon".
    Ako je netko gledao seriju "The Mists of Avalon" ovoga ljeta - napravljena je po 6. knjizi iz ove serije.
    Procitala sam nastavak, "Lady of Avalon" - za one koji vole taj stil, nije lose.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vasilij Grossman: Život i sudbina

http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8116

U prikazu nazivaju ovaj roman "Ratom i mirom dvadesetog stoljeća". Možda je taj nadimak pretenciozan, ali ima smisla. Tek sam napola knjige, a već vidim da će mi to biti jedno od najjačih (iako i najtežih) djela što sam čitala u zadnjih par godina. Vrlo kompleksno pisana (još uvijek nisam pohvatala sve veze među likovima!), obrađuje vrlo teške teme (nije ni čudo, ako se uzme u obzir staljingradska bitka, njemački i ruski logori, pogromi Židova, i u sve to - znanstveno-filozofska razmišljanja), ali vrijedi truda, čak i ako navečer ponekad ne mogu zaspati zbog pročitanog
    Definitivno nije knjiga za uživanje, ali za razmišljanje - to da.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Carlos Ruiz Zafron :
    1.Sjena vjetra, nije razočarala velika očekivanja
    2.Marina- lošija od Sjene vjetra, ali jednako drži u napetosti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

moj najdraži pisac

kako ti se čini?
    Evo i ja ću nešto o Rushdieju. Sasvim mi je jasno zašto se ljudi zaljube u njegove knjige. Meni su Djeca ponoći jedna od najboljih knjiga koja sam pročitala, odnosno njena prva dva dijela. Onaj treći mi nije sasvim sjeo. Inače mi je tu knjigu preporučila poznanica koja je živjela u Indiji i rekla da je to najbolji prikaz života ondje.
    Gledala san neki film u kojem Michael Douglas glumi pisca i sveučilišnog profesora koji predaje kreativno pisanje i on studentima govori da pisati znači donijeti odluke - da ne može sve što je u tebi ući u knjigu. I baš takav osjećaj ja imam za Rushdieja: sva njegova kreacija, duh, erudicija, strast, kipuća životnost je za mene previše (valjda to ima veze s Indijom) - ja bih to malo obuzdala. On ne želi i ne vjerujem da će se ikad naći urednik koji će inzistirati da ga malo podkreše.
    Uživam čitajući, ali ta bujica riječi, emocija, svega - na kraju me počne gušiti.
    Inače sam čitala Djecu ponoći, Bijes, Tlo pod njenim nogama.
    Što je najsličnije Djeci ponoći od knjiga koje nisam pročitala, možeš li preporučiti?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 15.03.2012. at 11:24

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    Zbirka neobičnih pripovjedaka, sad sam na trećoj, sve što pretpostavim da će se dogoditi-ne dogodi se, to me oduševilo.
    najtoplija preporuka.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Trenutno čitam knjigu Kriza, super! autorice Vesne Gračner i odlična je, za preporuku!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Philippa Gregory: "Crvena kraljica" i "Bijela kraljica" - procitane jedna nakon druge. "Bijela kraljica" mi je bolja, no valjda zbog toga sto se radi o zanimljivijem liku (Elisabeth Woodville vs. Margaret Beaufort, i cijela pozadina price o princevima u Toweru).

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Također čitam Crvenu kraljicu, zapinje mi, dok sam Naslijeđe Boleynovih koje ima 500 i kusur stranica progutala u par dana.

Na čekanju su mi Crveni pas (Algoritam, 9 kn) i Dragulj Indije.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala Besmrtni život Henriette Lacks - Rebecca Scloot - dopala mi se .
    Priča o životu siromašne crnkinje čije su oboljele stanice prve uzgojene ljudske stanice u labaratoriju pomogle u istraživanju mnogih današnjih bolest. "Proizvedeno" je oko 60 milijuna tona stanica HeLa, objavljeno je preko 60.000 znanstvenih radova, a bile su i osnova za nekoliko Nobelovih nagrada.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

simon montefiore: sašenjka
    za sad mi se sviđa. opiusuje carsku rusiju na samom zalasku, događanja za i oko revolucija 1917 , kasnije 1939 i 1994 a sve kroz priču o mladoj djevojci koja se učlanjuje u partiju i njezinoj obitelji.. naravno, i ljubavna priča je tu. kaže na naslovnici da je to romasn za sve koji su voljeli doktora živaga.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zadnje dvije knjige koje sam pročitala,Sašenjka me se jako dojmila, kako naknadno prelazi u napeticu

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

o, znači, bit će zanimljivo , ja sam sad na kraju prvog dijela knjige

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Michal Viewegh: Biosupruga, bas sam se glasno smijala na nekim mjestima

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bela Hamvas, preporučujem bilo koju njegovu knjigu.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vicki Myron : Dewey
    Predivna knjiga o jednom mačku odnosno knjiga o obitelji, ljubavi i životu.
    Toplo preporučujem
    Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 02.04.2012. at 20:37

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jo Nesbo "Đavolja zvijezda"------ za sada mi je super krimić

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

imperfekcionisti- priča o jednoj novinskoj redakciji, jako mi se svidjelo

i zadnje sam čitala dva kakti ljubića. jedan je one day, dosta dobra, snimljen je i film kome se neda čitati
    i jedan baš ful ljubić (a fakat ne čitam ljubiće, ovo sam dobila s preporukom)- posljednje pismo tvog ljubavnika. i dobro je nisam se mogla odvojiti do kasno u noć od knjige. a to je bilo onu noć kad se pomicao sat

u zadnje vrijeme mogu čitati paralelno više knjiga, ali moraju biti potpuno različitog žanra.
    tako uz ove ljubiće čitam nikad pročitanu lektiru derviš i smrt i neke biografije. jako mi se svidjela biografija johnnyja casha kojeg inače jako volim

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čitam svašta, nastojim se samo rukovoditi vrsnošću (uvijek se sjetim savjeta jednog profesora, koji je naš poznati kroatist i kome se imena ne mogu sjetiti, da treba čitati samo dobru literaturu,jer za lošu nema vremena). Znam da zvuči pretenciozno, ali fakat nemam ni vremena ni živaca za slabu literaturu.

I tako, čitala sam Eugenidesa, "Nevina samoubojstva" (Virgin suicides), koji secira američko društvo '70-tih kroz jednu bizarnu i morbidnu opsesiju, pa onda Hornbyja, koji mi je bio silno zabavan i vrlo pitak, ali nipošto ne i plitak, u "All about a boy", trenutno čitam "Gospođu Bovary" (zaostatak iz lektire) i Hornbyjevu "Kako biti dobar", koja me s nije dojmila kao "All about a boy".

Probala sam "Čovjeka bez sudbine" od Kertesza, ali ne leži mi nikako, što zbog stravičnosti teme, što zbog stila, koji me jako podsjeća na stil "izgubljene generacije" (što ima smisla, ako malo promislim), a ja taj stil ne uspijevam probaviti.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja ću nešto o Rushdieju. Sasvim mi je jasno zašto se ljudi zaljube u njegove knjige. Meni su Djeca ponoći jedna od najboljih knjiga koja sam pročitala, odnosno njena prva dva dijela. Onaj treći mi nije sasvim sjeo. Inače mi je tu knjigu preporučila poznanica koja je živjela u Indiji i rekla da je to najbolji prikaz života ondje.
    Gledala san neki film u kojem Michael Douglas glumi pisca i sveučilišnog profesora koji predaje kreativno pisanje i on studentima govori da pisati znači donijeti odluke - da ne može sve što je u tebi ući u knjigu. I baš takav osjećaj ja imam za Rushdieja: sva njegova kreacija, duh, erudicija, strast, kipuća životnost je za mene previše (valjda to ima veze s Indijom) - ja bih to malo obuzdala. On ne želi i ne vjerujem da će se ikad naći urednik koji će inzistirati da ga malo podkreše.
    Uživam čitajući, ali ta bujica riječi, emocija, svega - na kraju me počne gušiti.
    Inače sam čitala Djecu ponoći, Bijes, Tlo pod njenim nogama.
    Što je najsličnije Djeci ponoći od knjiga koje nisam pročitala, možeš li preporučiti?
    oprosti, Jurana, tek sad vidim ovo
    meni je baš ta bujica riječi, taj njegov divan jezik, jedan od najvećih razloga zašto ga toliko volim

možda najsličnije Djeci ponoći bi bile Shalimar the Clown i The Moor's Last Sigh

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jesam li dobro čula da se upravo snima film "Djeca ponoći"?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam li dobro čula da se upravo snima film "Djeca ponoći"?

wow, baš me zanima na što će to ličiti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

wow, baš me zanima na što će to ličiti
    I mene, jedva čekam!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    odlična knjiga!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dvije knjige domaćih autorica:

Ankica Tomić: Naročito ljeti - roman dobitnik nagrade VBZ-a za 2011. godinu. Iako inače nisam ljubitelj VBZ-ovih izdanja, ima i iznimaka. Ovaj roman je ugodno štivo, nepretenciozno, bez nekakvih dramatičnih obrata, praktički bez fabule, opisuje djetinjstvo na otoku (Braču, ako sam dobro pohvatala) 70-tih godina, pisan je opušteno, duhovito, ali kvalitetnim stilom. Dobra knjiga za opuštanje i "mozak na pašu".

Zrinka Pavlić: 5 priča i krafne - zbirka 6 priča (šesta, tj. centralna priča su "Krafne" - ujedno meni i najbolja i najjača priča u zbirci), na temu suvremene svakodnevice, pomalo sumornih, ali interesantnih. Antologijsku definiciju krafni - "nešto debilno i masno iz mjesne pekarnice" - sigurno ću zadugo upamtiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Oho, Zrinka Pavlić izdala knjigu priča!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To joj je već druga knjiga, ako sam dobro shvatila.

Ovdje ima i razgovor s njom povodom ove zbirke.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ali prva nije fikcija nego eseji - možda zapravo ono što je objavljivala na blogu ili nekakve kolumne ?! pojma nemam

Objavljivala je ona i priče na blogu, tako da mi se sadržaj ovih Krafni čini kao da sam ga već pročitala, za razliku od stila u kolumnama njen stil u pričama mi se nije baš sviđao; možda se popravila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moguće, danas je dosta popularno kolumne objavljivati kao knjigu. Nisam čitala.
    A stil u ovim pričama nije loš; osim jedne (Zastrti srijedom), sve su mi priče jako dobro sjele (iako su gorke).

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali prva nije fikcija nego eseji - možda zapravo ono što je objavljivala na blogu ili nekakve kolumne ?! pojma nemam

Objavljivala je ona i priče na blogu, tako da mi se sadržaj ovih Krafni čini kao da sam ga već pročitala, za razliku od stila u kolumnama njen stil u pričama mi se nije baš sviđao; možda se popravila.
    Je, prva knjiga joj je uglavnom s bloga, no u međuvremenu je s njega obrisala najveći dio sadržaja, tako da se više ne može besplatno pročitati.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    To joj je već druga knjiga, ako sam dobro shvatila.

Ovdje ima i razgovor s njom povodom ove zbirke.

nisam još pročitala "krafne", al' jesam "svijet i praktična žena", ima tome već neko vrijeme... bila mi je zgodna...

i sad sam se sjetila, kad sam već naletjela na ovaj topic, da se tu dugo nisam javljala...
    budem vam pripremila kratko izvješće , kad stignem...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet malo braindead literature: Candace Bushnell: "Lipstick Jungle"

Trenutno citam njenu "One Fifth Avenue" -presjek karaktera i odnosa stanara jedne od "najpozeljnijih" zgrada na Manhattanu; ova mi se jos donekle i svidja, prva je za preskociti.

Najnovija od Sophie Kinsella, "I've Got Your Number" - tipicna vrkasta u njenom stilu, na mjestima sam se glasno smijala - za opustanje, svakako preporuka.

Nego, jeste li znali da je Hugh Laurie (dr. House, Bertie Wooster, itd. - kako god zelite ) napisao knjigu? Zove se "The Gun Seller" - jucer sam dosla na red u knjiznici i veceras pocinjem, unaprijed se veselim.
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.04.2012. at 11:26 Razlog: dodala u post

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sati (The Hours), Michael Cunningham - roman o 3 žene iz različitih vremenskih razdoblja na koje je utjecala knjiga Virginije Woolf, Gospođa Dalloway.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

edit: ima i istoimeni film s Meryl Streep, Nicole Kidman i Julianne Moore. davno sam ga gledala, mogla bih opet. jako je dobar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •