Da, samo što je on svoju emocionalnu prtljagu puno diskretnije i bolje upakirao u zbirku priča "Mama Leone", iz koje se mogu sasvim dobro iščitati činjenice, a bez suvišnog detaljiziranja o roditeljskoj prošlosti.
O "Ocu" sam pisala zato jer je to zadnje od Jergovića što sam uspjela dočitati do kraja. Od "Pasa na jezeru" sam odustala, bilo mi je svega skupa previše. Nemam kod sebe bilješke o drugim njegovim romanima, jer sam ih većinom čitala prije 2007., ali trenutno mi samo padaju na pamet "Ruta Tannenbaum" i "Freelander" kao primjeri razočaravajućih knjiga. Koliko je "Ruta Tannenbaum" loša, shvatila sam tek nedavno, nakon čitanja prave biografije Lee Deutsch (Pavao Cindrić).

Ali sad mi je postalo bedasto raspravljati o piscu kojeg sve manje čitam Trenutno sam u sušnom periodu, jer su knjige koje me zanimaju uglavnom posuđene ili na rezervacijama u knjižnici, ali vratit će se one na police kad-tad, pa ću i ja doći na red.

Zasad čitam samo "Ljubavno pismo klinopisom" češkog pisca Tomaša Zmeškala i još se dvoumim hoću li je dovršiti ili ne. Čim autor uplete psihotične likove u radnju, postaje mi sumnjiv, jer u takvu priču može upakirati doslovno sve što mu padne na pamet. Vidjet ću još...