Stranica 22 od 105 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pročitala sam upravo recenziju i mislim da ovu knjigu neću moći pročitati
    i sama recenzija je prestrašna, potresna

ja sam nedavno pročitala istočno od raja. sad ću pogledati i film :D nisam dosad gledala
    knjiga mi je bila prilično dobra

sad čitam očevi i djeca, slobodana selenića. mislim da sam to ovdje našla preporuku

a djeci naglas čitam harry pottery :mazohist: :D
    sad smo na 4. dijelu. knjige postaju sve deblje i deblje

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja volim Istočno od raja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I ja volim Istočno od raja.
    I ja i film i knjigu, rasplcem se i od jednog i od drugog.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pročitala sam Korekcije. Dok sam čitala, nisam mogla stati. Kad nisam čitala, mislila sam o njoj. Ali opet, na kraju nisam toliko oduševljena. Osim ovih dijelova koji odvlače od radnje, osjetila sam još neku distancu od svega. Moj je dojam da Franzen u ovom romanu ne voli svoje likove (to kažu za Kunderu - da svoje ne podnosi). Valjda ih zato ni ja nisam zavoljela.
    I, svi kažu da su ludi, pomaknuti. Meni nisu. Samo su jako nesretni.
    Htjela sam odmah Slobodu, ali je nije bilo u knjižnici. Uzela sam Klauna Shalimara (Rushdie).
    Ajde još netko nešto o Korekcijama, pliiz.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    I ja i film i knjigu, rasplcem se i od jednog i od drugog.
    I ja, zapravo to mi je bila jedno vrijeme (13-14-15 god.) naj-naj-naj draza knjiga. Zapravo, prilicno volim Steinbecka.
    Film... hm, da, OK. Ali knjiga:

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pročitala sam Korekcije. Dok sam čitala, nisam mogla stati. Kad nisam čitala, mislila sam o njoj. Ali opet, na kraju nisam toliko oduševljena. Osim ovih dijelova koji odvlače od radnje, osjetila sam još neku distancu od svega. Moj je dojam da Franzen u ovom romanu ne voli svoje likove (to kažu za Kunderu - da svoje ne podnosi). Valjda ih zato ni ja nisam zavoljela.
    I, svi kažu da su ludi, pomaknuti. Meni nisu. Samo su jako nesretni.
    Htjela sam odmah Slobodu, ali je nije bilo u knjižnici. Uzela sam Klauna Shalimara (Rushdie).
    Ajde još netko nešto o Korekcijama, pliiz.
    ja sam već pisala o korekcijama...roman mi je fantastičan, bolji od slobode. nisam zavoljela likove, dapače, uznemiravali su me na mnogo nivoa, no toliko nas je dobro upoznao sa cijelom obitelji- psihički su profili prikazani do zadnjeg detalja, a onda iz njih i obiteljski odnosi. sloboda je čitkija, ali nije me toliko okupirala, doduse ja sa lambertovima rezoniram i u nekim privatnim segmentima.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

btw. negdje sam čitala da se prema korekcijama snima serija... baš me zanima!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uspjela sam napokon doći do najnovijeg Ferićevog romana (već ga je netko ranije spomenuo, Kalendar Maja). Nije me razočarao - točno ono što sam od Ferića i očekivala. Morbidan do krajnosti, ali na sebi svojstven simpatičan način (naročito u prikazu ostarjelih "maturanata"), neki prizori bolesno detaljni (ima scena koje nisu za svačiji želudac), opsjednut svojim starim temama (bolest, smrt, seks, prostitucija), ali donosi i neke nove motive (Zagreb 50-tih i 60-tih godina). Kompozicija je kompleksna i vrlo efektna, a stil mu je čitljiv, knjiga se naprosto guta, iako je, pogotovo u drugom dijelu, dobro napraviti i pokoju pauzu s čitanjem

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam već pisala o korekcijama...roman mi je fantastičan, bolji od slobode. nisam zavoljela likove, dapače, uznemiravali su me na mnogo nivoa, no toliko nas je dobro upoznao sa cijelom obitelji- psihički su profili prikazani do zadnjeg detalja, a onda iz njih i obiteljski odnosi. sloboda je čitkija, ali nije me toliko okupirala, doduse ja sa lambertovima rezoniram i u nekim privatnim segmentima.
    Bas citam Franzenove eseje ("How to be alone") gdje objasnjava kako su se sa vremenom mijenjali njegovi motivi za pisanje, i kako se rijesio opsesivne potrebe da utjece na svijet svojim pisanjem, da ostavi poruku. Sa godinama (i uspjehom, ja bih rekla) se covjek opustio, pa valjda i zato ima topliji pristup likovima u Slobodi.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Što je najsličnije Djeci ponoći od knjiga koje nisam pročitala, možeš li preporučiti?
    Sotonski stihovi!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Osim najnovijeg Ferića, koji sad i iz paštete iskače ovih dana pročitala sam još dvije, prilično različite knjige.

Nicholas Carr: Plitko - što internet čini našem mozgu - izvrsna, uvjerljiva, i, moram primijetiti, prilično pesimistična knjiga. Sviđa mi se što se autor ne drži samo interneta, već opisuje i načine na koje je razvoj tehnologije utjecao na promjene načina razmišljanja i rada ljudskog mozga. Ali kad dođe do interneta, ono što navodi ne zvuči baš veselo. Tim više jer sam i sama primijetila dosta popratnih pojava o kojima piše. U svakom slučaju, ta knjiga će me potaknuti da dijete držim podalje od interneta što dulje mogu bar dok ne razvije neke druge mentalne vještine.

(jedini prigovor knjizi - zapravo, prijevodu - su loše opisane molekularne promjene sinapse tijekom formiranja memorije, ali to i nije najbitniji dio knjige)

Gerard Donovan: Julius Winsome - roman o čovjeku koji živi sam u šumskoj kolibi na samoj kanadskoj granici, i o njegovoj potrazi za ubojicom svog jedinog prijatelja - psa. Isprva zvuči nevino, ali vrlo brzo njegova potraga prerasta u nešto što djeluje prilično šokantno (do te mjere da sam u jednom trenutku poželjela poslati pisca dovraga i odustati od čitanja). Ipak, vrijedi pročitati do kraja, knjiga je stvarno dobra. Stil je hladan, miran, možda i to doprinosi jezovitoj atmosferi. U svakom slučaju, literatura koja prilično odudara od onog što se obično nalazi u ponudi knjižnice, vrijedi se potruditi oko nje!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mom oduševljenju nije bilo kraja kad sam na kiosku vidjela Gričku vješticu za samo 10 kn
    to mi je apsolutno najmiliji roman iz malđih dana i uvijek mi je bilo muka dat silne pare za čitavu seriju knjiga, ali sad sam , bar donekle, došla na svoje

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na čijem si to kiosku vidjela? Tisak? I jel knjige idu uz neke novine ili...? Istog sam mišljenja za Gričku, uvijek mi je bilo puno novaca za dati za cijelu kolekciju, ali ovako bi bilo odlično

Ja pustila mozak na pašu, kraj je školske godine, a na godišnji e idem još mjesec i pol, te čitam Mini shopingoholičarku od Sophy Kinsele i umirem od smijeha ))

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prva knjiga je 9,90, evo je kraj mene. Idućih pet će biti po 29,90. Ustvari ne znam hoće li ih biti ukupno 5 ili 6. Svejedno je povoljno.

Iako sam voljela čitati one veelike knjige Gričke vještice u svojim srednjoškolskim danima.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

X
    Baš budem sutra potražila na kiosku, puno ti hvala na infu

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam uzela na tisku, a vidjela sam je i u dioni na blagajni, tako da vjerojatno ima svuda. na knjizi piše JL i Gloria.

beti, i 29 kn je super cijena, ja zadnji put kad sam gledala , prije par godina, komplet je bio skoro 1000 kn. predivan, tvrdi uvez, ali svejedno, toliko za knjige ne dam. ovako si ispunim želju, a ne potrošim puno.

nek budu dobri pa objave i Jadranku i Gordanu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Osim najnovijeg Ferića, koji sad i iz paštete iskače ...
    Bome iskače , bila sam nedavno u Zg i, ponukana tolikim dobrim kritikama, odlučila se počastiti njegovom novom knjigom.

Što da kažem - roman je zaista izvrstan, dobar na toliko razina da ih je teško i nabrojati, čitanje mi je bilo užitak od prvog do posljednjeg slova. Meni se još dodatno svidio jer je riječ o mom kvartu, ulica u kojoj živi glavni lik susjedna je ulici u kojoj je odrastao moj otac, koji se s obitelji (moj otac, ne glavni lik) desetak godina kasnije preselio tih par ulica dalje, na našu sadašnju adresu, no ostao je u istom kvartu. Budući da su on i glavni lik otprilike generacija, bilo mi je kao da čitam kvartovske priče koje sam slušala cijelo svoje djetinjstvo. Ista osnovna škola, ista srednja...

Moja sitničavost je pronašla svega tri-četiri tipfelera, što je i više nego odlično za roman od preko 600 stranica. Budući da sam zadnjih dvjestotinjak stranica doslovce progutala, imala bih jedno pitanje za vas koji ste pročitali... Ne znam je li Ferić propustio to spomenuti ili sam prebrzo čitala, pa nisam primijetila... Je l' opisao Tihomirov povratak iz Regensburga u Zg ili se sve svelo na onih par vikenda kad je dolazio na kupanje u toplice i zatim skok u ponovni život u Zg, bez ikakvog objašnjenja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Moja sitničavost je pronašla svega tri-četiri tipfelera, što je i više nego odlično za roman od preko 600 stranica. Budući da sam zadnjih dvjestotinjak stranica doslovce progutala, imala bih jedno pitanje za vas koji ste pročitali... Ne znam je li Ferić propustio to spomenuti ili sam prebrzo čitala, pa nisam primijetila... Je l' opisao Tihomirov povratak iz Regensburga u Zg ili se sve svelo na onih par vikenda kad je dolazio na kupanje u toplice i zatim skok u ponovni život u Zg, bez ikakvog objašnjenja?
    Ne, nije ga opisao, taj dio je preskočio. Nije mu to jedini propust. Roman je, naime, pun vremenskih gafova naročito u prvom dijelu, gdje opisuje gimnazijsko razdoblje. Nikako nisam mogla pohvatati polazak u gimnaziju, majčinu smrt i događanja u zgradi, nikako mi nije štimalo. Naknadno sam shvatila da je to zbog toga jer je sam autor (koji je u taj dio unio dosta autobiografskog) '61. godište, dakle, išao je u gimnaziju po drukčijem sistemu nego što je išao njegov lik (koji je, ako sam dobro izračunala, '44. godište ili tako nekako, znači, išao je u gimnaziju vjerojatno po starom sustavu, s 11 godina).
    Također, već na samom početku, npr., Josip pomaže u nošenju razredničinog kofera, a taj isti Josip malo kasnije zadnji stiže na brod, i tako
    (ovo nisu spoileri, jer je sve što sam navela locirano u prvom dijelu romana i nema nikakvog utjecaja na kasniji tijek radnje!)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li pričate o "Kalendaru Maja"?

Malo čitam naše autorice zadnjih dana: Ankicu Tomić, Marijanu Dokoza, Matildu Mance. Dokozu još nisam pročitala, a ove druge dvije preporučam. Sasvim su u redu. Doduše ja ne gledam tako minuciozno detalje, više cjelinu, a cjelina je dobra.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad ste me zainteresirale za taj Kalendar Maja..nešto mi fali Zagreb u zadnje vrijeme.. šta je još dobro čitati kad ti fali Zagreb?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nije ga opisao, taj dio je preskočio. Nije mu to jedini propust. Roman je, naime, pun vremenskih gafova naročito u prvom dijelu, gdje opisuje gimnazijsko razdoblje. Nikako nisam mogla pohvatati polazak u gimnaziju, majčinu smrt i događanja u zgradi, nikako mi nije štimalo. Naknadno sam shvatila da je to zbog toga jer je sam autor (koji je u taj dio unio dosta autobiografskog) '61. godište, dakle, išao je u gimnaziju po drukčijem sistemu nego što je išao njegov lik (koji je, ako sam dobro izračunala, '44. godište ili tako nekako, znači, išao je u gimnaziju vjerojatno po starom sustavu, s 11 godina).
    Također, već na samom početku, npr., Josip pomaže u nošenju razredničinog kofera, a taj isti Josip malo kasnije zadnji stiže na brod, i tako
    (ovo nisu spoileri, jer je sve što sam navela locirano u prvom dijelu romana i nema nikakvog utjecaja na kasniji tijek radnje!)
    Da, Ferić nije baš na ti s brojkama.

I godine male Andreje idu nekakvim čudnim tijekom, ne baš kronološki kao nama drugima. Također, Tihomir kaže da njegov unuk ima pet godina, a zatim spominje da u školi umjesto ocjena ima smajliće. Petogodišnja djeca ne idu u školu. Za Andreju pak kaže da je prije redovnih ocjena dobivala pčelice - ona je par godina starija od mene, a nebrojčane ocjene u prvom razredu uvedene su dosta nakon moje generacije, tako da nema šanse da ih je ona imala. Tihomir je, inače, rođen 1943. godine, mislim da je to izrijekom navedeno.

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    sad ste me zainteresirale za taj Kalendar Maja..nešto mi fali Zagreb u zadnje vrijeme.. šta je još dobro čitati kad ti fali Zagreb?
    Mislim da da. Ni ja više ne živim u Zg, pa mi je roman dobro sjeo (doduše, ja baš ni ne patim od nostalgije, ne znam kako bih ga doživjela da patim).

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, Tangerina, htjela sam ispraviti svoj odgovor, ali nisam više stigla. Brzinski sam preletjela preko tvog pitanja i pročitala ga kao "je li to dobro čitati kad ti fali Zagreb" , moja greška, sorry.

Beti3, i ja sam relativno nedavno čitala Ankicu Tomić, mislim da sam je i spomenula ovdje na topicu, baš mi je fino sjela.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Elie Wiessel, "Noć"?
    tek sad vidim
    to je to
    thanx

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I godine male Andreje idu nekakvim čudnim tijekom, ne baš kronološki kao nama drugima. Također, Tihomir kaže da njegov unuk ima pet godina, a zatim spominje da u školi umjesto ocjena ima smajliće. Petogodišnja djeca ne idu u školu. Za Andreju pak kaže da je prije redovnih ocjena dobivala pčelice - ona je par godina starija od mene, a nebrojčane ocjene u prvom razredu uvedene su dosta nakon moje generacije, tako da nema šanse da ih je ona imala. Tihomir je, inače, rođen 1943. godine, mislim da je to izrijekom navedeno.
    Točno! Nebrojčane ocjene uvedene su 1982. (u mojoj generaciji ). Ovo za unuka nisam ni skužila.

Ali, kad je mogao Lav Tolstoj raditi slične greške, može i Ferić uostalom, to uopće ne umanjuje vrijednost knjige, knjiga je zaista izvrsna.
    Ima onih za njega tipičnih grotesknih obrata od kojih ne znaš bi li se šokirao ili smijao.

tangerina, ako ti fali Zagreb, prikladno štivo je i Begovićeva "Giga Barićeva" samo ako ti nije previše arhaičan jezik. Ja sam godinama pokušavala odgonetnuti koja je to kuća u Kuševićevoj ulici gdje se odvija dobar dio radnje.
    Također, knjige Zvonimira Milčeca (Maksimir), neki Pavličićevi krimići (Trešnjevka), pa hrvatski realisti (ako to čita itko osim onih koji moraju za lektiru)...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uostalom, to uopće ne umanjuje vrijednost knjige, knjiga je zaista izvrsna.
    Definitivno je izvrsna i ima moju najtopliju preporuku.

Nego, Tanja, što kažeš na to da nas dvije osnujemo firmu "Uredništvo u sjeni" d.o.o., za sve pisce koji se ne mogu osloniti na svoje preopterećene i potplaćene urednike, a žele da im knjige budu objavljene bez sličnih gafova? Dala bi se dobra lova zaradit'.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bila je nedavno serija na TVu, nije me oduševila, ali izgledalo mi je kao da bi knjiga mogla biti dobra.
    Je, meni je knjiga bas dobra.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nego, Tanja, što kažeš na to da nas dvije osnujemo firmu "Uredništvo u sjeni" d.o.o., za sve pisce koji se ne mogu osloniti na svoje preopterećene i potplaćene urednike, a žele da im knjige budu objavljene bez sličnih gafova? Dala bi se dobra lova zaradit'.
    Može. Tipfelere i greške u padežima naplaćujemo posebno, a Jergoviću nudimo poseban popust na "kćer" u nominativu

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam, smajlićima usprkos, posve ozbiljna.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zasad je odgovor na moje pitanje sa nedostajanjem Zagreba: Đavli od papira od Zorana Pilića. Simpa knjiga, glatko ide

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam, smajlićima usprkos, posve ozbiljna.
    Hja, ne znam... u vrijeme kad se knjižare po centru Zagreba zatvaraju, a knijge sve slabije prodaju, prije bih takvu uslugu nudila besplatno, samo ako bi podiglo kvalitetu izdanja

Inače, trenutno uživam u čitanju najnovijeg izdanja "Libricona": Lada Černicki, Stašo Forenbacher: Starim cestama do mora
    Nadoknađujem zaboravljene lekcije iz hrvatske povijesti, obnavljam sjećanja na putovanja kroz Gorski kotar i Liku prije otvorenja autoceste, i upravo dobivam želju da krenem u obilaske tih zaboravljenih kutova Hrvatske, kroz koje obično samo prozujimo na putu do konačnog odredišta.
    Knjiga je vrlo sistematična, bogata podacima, s detaljnim kartama i s puno fotografija. Pravo štivo za sve koji vole putovati ili samo čitati o putovanjima

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Philippa Gregory: "Crvena kraljica" i "Bijela kraljica" - procitane jedna nakon druge. "Bijela kraljica" mi je bolja, no valjda zbog toga sto se radi o zanimljivijem liku (Elisabeth Woodville vs. Margaret Beaufort, i cijela pozadina price o princevima u Toweru).
    Procitala sam i zadnju knjigu od Philippe Gregory, "The Lady of the Rivers" - ta mi je najbolja iz cijele serije, zaista. Glavni lik je zaista zanimljiv, i iako su sva 3 glavna zenska lika iz sve 3 knjige zivjele u istom razdoblju (s time da je glavni lik, Jacquetta, majka Elisabette Woodville (Bijele kraljice), pa se cijelo to razdoblje dodatno prosiruje i dodaju se brojni zanimljivi detalji).
    I kronoloski bih preporucila prvo "The Lady of the Rivers" pa tek onda "Bijelu kraljicu" (jedino ne znam gdje bih onda kronoloski ubacila "Crvenu kraljicu", koja se preklapa s njima).
    Uglavnom, preporuke.

Trenutno citam Jonathana Lethema, "As She Climbed Across the Table". Zasad, zanimljiva.
    Posljednje uređivanje od Elly : 11.06.2012. at 15:48

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jel biste mi bile voljne napisati kronoloski koje knjige da kupim od Phillipe Gregory i Tudorima?
    Bas bi narucila preko Tisak media jer vidim da ih hvalite

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ovo sam našla, na više strana je isti redoslijed
    http://literatehousewife.com/2007/08...logical-order/

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel biste mi bile voljne napisati kronoloski koje knjige da kupim od Phillipe Gregory i Tudorima?
    Mislim da sam ga napisala na prethodnim stranicama ovog teme, samo jos u njega ubaci i "The Lady of the Rivers".

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Duhovni pristup rađanju pripreme krenule

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala curke..
    nemam di kupit baš sve knjige pa ću kupit šta ima i krenut s čitanjem
    ima jedna knjiga koja mi je ostala u sjećanju,povjesni roman, zove se Teodora, o bizantskoj kraljici samo što se ne sjećam tko ju je napisao ali je savršena..
    pa ako možete u knjižnici doći do nje svakako pročitajte..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čitam "U Europi" od Geerta Maka. Fantastično, čita se kao najbolja beletristika, zapravo je na granici publicistike i beletristike. Ogromno, 900 gusto tiskanih strana, bez sličica. Mislim da ću je žvakati cijelo ljeto (mljac).

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam "U Europi" od Geerta Maka. Fantastično, čita se kao najbolja beletristika, zapravo je na granici publicistike i beletristike. Ogromno, 900 gusto tiskanih strana, bez sličica. Mislim da ću je žvakati cijelo ljeto (mljac).

ja sam si ovo bezecirala za godisnji, unaprijed se gustam
    jesi gledala seriju na HTV-u?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam si ovo bezecirala za godisnji, unaprijed se gustam
    jesi gledala seriju na HTV-u?
    Meni je knjiga bila puuuuno bolja od serije. U knjizi sam uživala doslovno u svakoj stranici. Seriju sam pak prestala pratiti nakon par epizoda, kasnije bih pogledala tu i tamo poneku, ali knjiga je ostavila jači dojam.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala sam Nevina samoubojstva, od Eugenidesa
    odlicno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne gledam seriju, što mi je žao, ali ne stižem. Pogledala sam tek 1 epizodu, gdje je govorio o Mussoliniju i današnjim ostacima njegove vladavine - bila mi je dobra epizoda. A u knjizi stvarno guštam. I, osim gušta, dobivam širi uvid u povijest sadašnjeg trenutka; zašto je nešto baš tako kako jest...

Pročitala sam "Nevina samoubojstva" prošle godine i čak sam i ovdje ostavila komentar. I ja smatram da je knjiga odlična. Sitno tkana tapiserija američkog društva sedamdesetih.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Trenutno (već drugi put ) čitam knjigu Prirodna trudnoća, Zite West.
    Krenula sam čitati Larssona, ali se bojim da mi to nasilje utječe na bebino raspoloženje

Zapravo mi se ništa ne da čitati u zadnje vrijeme. Iako sam prije par godina imala ideje kako ću cijelu trudnoću čitati i pročitati sve ikad o trudnoći, porodu i odgoju... na kraju sam shvatila da me strah to čitati jer bih mogla shvatiti što sve ne radim kako treba i gdje se sve stvari mogu zakomplicirati
    Posljednje uređivanje od mishekica : 14.06.2012. at 06:53

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Wells Tower: Sve poharano, sve spaljeno

Baš kao što piše, zabavno i pomalo mračno

http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=4136

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hja, ne znam... u vrijeme kad se knjižare po centru Zagreba zatvaraju, a knijge sve slabije prodaju, prije bih takvu uslugu nudila besplatno, samo ako bi podiglo kvalitetu izdanja
    Da, knjižare se zatvaraju, ali čini mi se da zanimanje za knjige čak i raste, samo što se u zadnje vrijeme nabavljaju na drugačije načine (prvenstveno na Interliberu i sličnim sajmovima koji nude popuste ili preko interneta). Ali većina poslova vezanih uz knjige toliko je slabo plaćena da ljudi zaista rade gotovo besplatno.

No, da...

Nakon što sam pročitala "Kalendar Maja" slučajno sam pronašla u knjižnici Ferićevo "Otpusno pismo", zbirku desetak godina starih kolumna, pa sam je uzela i na brzinu pročitala. Kao i kod Tomićevih starih kolumni, djeluju poput vremeplova. Ferića je zanimljivo čitati, jer on vrlo intenzivno shvaća stvarnost i emotivno se angažira oko svakog pitanja, a vrijeme je u međuvremenu pokazalo koliko su mnoga od njih bila sporedna ili su prošla gotovo nezamijećeno. Dobra knjiga, u svakom slučaju.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jel netko citao Zemlju vatre i leda? Kakve su knjige u odnosu na seriju? Meni je serija super

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel netko citao Zemlju vatre i leda? Kakve su knjige u odnosu na seriju? Meni je serija super
    Pjesmu vatre i leda?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali

http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=6871

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Pjesmu vatre i leda?
    E to

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E to
    Čitala sam je prošlo ljeto, prva me oduševila, odlično napravljeni likovi, kad se navikneš pratiti više glavnih likova i paralelnih radnji, što dalje odmiću, knjige se pretvaraju u sapunicu, vidi se da su pisane za seriju, a broj likova se penje na oko 11, i to nekih bezveznih. U knjizi nema ni približno toliko seksa, a nasilje postaje ogavno u zadnjoj knjizi, i bojim se kako će to prikazati. Sada i u seriji stiže fantastika, tko ne voli bi se mogao razočarati nekim raspletima

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Čitala sam je prošlo ljeto, prva me oduševila, odlično napravljeni likovi, kad se navikneš pratiti više glavnih likova i paralelnih radnji, što dalje odmiću, knjige se pretvaraju u sapunicu, vidi se
    da su pisane za seriju, a broj likova se penje na oko 11, i to nekih bezveznih. U knjizi nema ni približno toliko seksa, a nasilje postaje ogavno u zadnjoj knjizi, i bojim se kako će to prikazati. Sada i u seriji stiže fantastika, tko ne voli bi se mogao razočarati nekim raspletima
    Ja volim fantastiku. Posdit cu prvu pa da vidimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •