Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
I godine male Andreje idu nekakvim čudnim tijekom, ne baš kronološki kao nama drugima. Također, Tihomir kaže da njegov unuk ima pet godina, a zatim spominje da u školi umjesto ocjena ima smajliće. Petogodišnja djeca ne idu u školu. Za Andreju pak kaže da je prije redovnih ocjena dobivala pčelice - ona je par godina starija od mene, a nebrojčane ocjene u prvom razredu uvedene su dosta nakon moje generacije, tako da nema šanse da ih je ona imala. Tihomir je, inače, rođen 1943. godine, mislim da je to izrijekom navedeno.
Točno! Nebrojčane ocjene uvedene su 1982. (u mojoj generaciji ). Ovo za unuka nisam ni skužila.

Ali, kad je mogao Lav Tolstoj raditi slične greške, može i Ferić uostalom, to uopće ne umanjuje vrijednost knjige, knjiga je zaista izvrsna.
Ima onih za njega tipičnih grotesknih obrata od kojih ne znaš bi li se šokirao ili smijao.

tangerina, ako ti fali Zagreb, prikladno štivo je i Begovićeva "Giga Barićeva" samo ako ti nije previše arhaičan jezik. Ja sam godinama pokušavala odgonetnuti koja je to kuća u Kuševićevoj ulici gdje se odvija dobar dio radnje.
Također, knjige Zvonimira Milčeca (Maksimir), neki Pavličićevi krimići (Trešnjevka), pa hrvatski realisti (ako to čita itko osim onih koji moraju za lektiru)...