Stranica 29 od 105 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Obicno citam nekoliko knjiga paralelno, sada: strucna literatura o korporativnoj kulturi, Joseph Anton, memoir Salmon Rushdie, neki krimi od Martin Cole, Zauvijek mlad od Dr. Oz

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    čitam Lodgeovu Razmjenu i ne mogu se odlijepiti od nje. odlična je, jako zabavna i sjajno napisana.
    Mozda sam vec pitala :senilna: jesi citala Misli? Ta mi je jos bolja.
    Lodge je genijalan

Ja citam Z. Shalev, Muz i zena, mucno, tesko, a pretpostavljam istinito i vjerno.

Tko moze, neka cita

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Misli sam prve pročitala. Je, genijalan je. Na faksu sam iz njegovih knjiga učila teoriju književnosti, tada nisam ni znala da piše i beletristiku. Oduševio me kao pisac.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Upravo sam završila s čitanjem "Umijeća utrkivanja po kiši" Gartha Steina.
    Simpatičan roman koji se lako čita. Pisan je iz perspektive psa Enza koji želi u idućem životu postati čovjek te ima vrlo razvijenu svijest i razmišljanja. Enzo kroz roman prepričava svoj život tj. život svog vlasnika Dannyja koji je vozač utrka i koji prolazi kroz teške obiteljske drame. Enzo svoju filozofiju ilustrira primjerima iz utrka (nije dosadno i zamorno čak ni ako ne gajite posebnu strast prema formuli i sl. utrkama).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedna nova preporuka: Heinrich Böll, "Ne samo za Božić", zbirka satiričnih pripovijedaka. Izvrsne su, smijem se cijelo vrijeme kao luda!
    Knjigu sam kupila na Interliberu, zapravo nisam znala što kupujem, ali sad mi je baš drago, sigurno ću je često pročitavati i kasnije.
    Satirični prikaz svakodnevice - od "znanstvenika" koji proučavaju nepostojeće narode, do ljudi bizarnih zanimanja (priča o smijaču mi je odnekud već poznata), ironiziranje turista koji obilaze besmislene spomenike, pa do genijalnog prikaza rada u velikoj firmi gdje će se "nešto dogoditi", ali se nikad ništa ne događa.
    Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno sam pročitala "Slavu" Daniela Kehlmanna (autora "Mjerenja svijeta", koje je dosta ljudi ovdje pročitalo), najtoplije preporučam. Riječ je o zbirci međusobno povezanih kratkih priča, a svaka od njih priča o nekom aspektu slave, vrlo, vrlo inteligentno i duhovito.
    Jedno i drugo mi zvuči vrlo zanimljivo, morat ću potražiti te knjige. Dosta sam čitala ove godine, ali nisam stizala pisati - pogledat ću svoju knjigu čitanja i preporučiti barem nešto od toga.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zdenka, nadam se da će ti se svidjeti.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Velika preporuka za "Previše sreće", Alice Munro. Stvarno me nije razočarala. Sve jedna pripovjetka bolja od druge, i osjećaj praznine kad okreneš zadnju stranicu...
    Po njenoj zbirci "Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage" je snimljen i film "Away From Her", preporuke i za njega.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Po njenoj zbirci "Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage" je snimljen i film "Away From Her", preporuke i za njega.
    nisam pojma imala! hvala!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sad vidim da je snimljen prema zadnjoj noveli iz knjige- najboljoj, meni osobno, no lomi srce.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A ja kad sam je čitala, stalno sam imala osjećaj deja vu! Sad mi je jasno zašto pa gledala sam nekad taj film!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Čitam Franzenove eseje "Kako biti sam". Prvi (o Alzheimerovoj bolesti od koje mu je bolovao otac) mi je odličan, ostali ne baš.... Nekako je pun sebe

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pročitala "Neka se veliki svijet vrti" (Colum McCann). Zanimljivo pisano, podsjeća me na spotove (znate ono, zum na neku stvar, poput limuna u ruci, potom total na društvo u dnevnom koje čeka piće s tim limunom, osoba koja nosi limune s leđa).
    Trebalo mi je vremena da se ufuram, ali sam zadnjih 200 strana (ima 364) progutala. Stil nije jednostavan, počesto je i prekitnjast (za mene) i nisam apsolutno oduševljena knjigom, ali joj ne mogu poreći vrijednost. Preporuka, svakako.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda sam vec pitala :senilna: jesi citala Misli? Ta mi je jos bolja.
    Lodge je genijalan
    Potpuno se slažem.

Upravo čitam Narod knjige, Geraldine Brooks.

http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5627

Jako dobra knjiga.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frode Grytten - Medvjed koji tece
    odlican triler noir, norveska skola

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Upravo čitam Narod knjige, Geraldine Brooks.

http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5627

Jako dobra knjiga.
    Čitala sam je svojedobno, ima dobru kompoziciju i zanimljivu polaznu temu (sarajevsku Hagadu). Ali sam roman me u cjelini nije fascinirao, nekako mi je tendenciozan (kad se previše napadno vidi "što je pisac htio reći").

Trenutno sam na Ferićevim tekstovima ("Apsurd je zarazna bolest"), jako su dobri, iako ponekad upiru prstom baš u ono što bi čovjek rado previdio ili prešutio. Započela sam i novu Alice Munro, i već prva priča me udarila šakom u želudac (i opet me fascinira kako ta žena od pripovijetke može učiniti remek-djelo veće od nekih romana).

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ian Rankin: Pitanje krvi
    klasicno odlicno izdanje inspektora Rebusa

Gert Maak: U Europi - putovanje kroz dvadeseto stoljece
    izvanredno, zanimljivo, napeto, pitko, cita se kao najbolja beletristika
    zbog nje sam se isla guzvati na Interliber, i uspjela ju ubosti za pola cijene

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zeruya Shalev "Kasna obitelj"
    Pisana u formi unutarnjeg monologa žene koja se odlučuje razvesti. Oborila me s nogu. Ne mogu dočekati da se dočepam ostalih njezinih knjiga.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preko praznika, prigodno - Agatha Christie, "Hercule Poirot's Christmas" i John Grisham, "Skipping Christmas".
    Prva bolja (mozda i radi toga sto sam citala na engleskom, bas me "ubacila" u govor i doba), druga pocinje odlicno, a zavrsava totalno komercijalnim krajem, razocaravajuce (u medjuvremenu sam se prisjetila i filma).
    Nadalje, Philippa Gregory, "The Kingmaker's Daughter" - jako dobra, razdoblje psiholoske borbe za prijestolje izmedju brace York je samo po sebi fascinantno, a zenski likovi su bas dobro obradjeni.
    Kronoloski, moze se citati paralelno sa "Bijelom kraljicom" jer pokriva isto razdoblje, ali iz perspektive Anne Neville, zene Richarda 3.
    Onda jos Michael J. Fox, "Lucky Man" - njegova autobiografija, s posebnim naglaskom na Parkinsonovu bolest, zanimljivo.

Radoznalosti radi, provjerila sam profil iz knjiznice, u 2012 sam procitala 37 knjige, od toga je vecina novih knjiga, a neke starije knjige koje sam pozeljela ponovo procitati nisam ni brojala u popis. Manje nego prosle godine. I, za mene novost - prosle godine mi se vise puta dogodilo da knjigu vracam u knjiznicu neprocitanu jer mi je apsolutno nezanimljiva (te nisam popisivala). Starim, vrijeme je dragocjeno, i tako to. .

Ukratko, za preporuku su mi:
    Tariq Ali, "The Book of Saladin" i "In the Shade of Pomegranate Tree" (i nastavljam dalje s ostalim knjigama iz njegovog "Islamskog kvinteta")
    Jonathan Lethem, "As She Climbed Across the Table"
    Tim Parks, "Italian Neighbors" i "An Italian Education"
    Leslie Caroll, "Play Dates" i "Spin Doctor"
    Sophie Kinsella, "I've Got Your Number"
    ponovno, Guy de Maupassant, Bel-Ami
    i jos neke od Philippe Gregory ("The Lady of the Rivers", "The White Queen", "The Kingmaker's Daughter", - preporucujem ih citati kronoloski, no ako citate samo seriju "The Cousines' War", ovo je kronoloski red, s time da se treba ubaciti i "The Red Queen" - koja je, IMHO, losija od gore navedenih),
    a za ljubitelje fantasy zanra: Marion Zimmer Bradley, Avalon saga, posebno The Mists of Avalon i Ancestor of Avalon.

Trenutno, po preporuci dviju forumasica, citam dvije stvari; Hilary Mantel, "Wolf Hall" (o Thomasu Cromwellu), a za apsolutno opustanje prije spavanja, Suzanne Collins, "The Hunger Games" sagu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja čitam Anu Karenjinu i uživam u svakoj riječi!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

divna mi je Ana Karenjina!

ja sam završila hvaljenu Služba, družba, prošnja, ljubav, brak i pridružujem se pohvalama. nadam se da ću sad u knjižnici uspjeti uloviti i Previše sreće (iste autorice).

trenutno čitam svojeg omiljenog Lodgea, Terapija.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam u fazi da uz srednjoškolku kćer nadoknađujem lektiru.
    Još prije nekoliko godina sam shvatila da sam u srednjoj školi bila jednostavno premlada da bi shvatila i voljela ono što je tada bilo obavezno za čitati.
    Prošla sam nekoliko grčkih klasika, a npr. prije nekoliko tjedana prvi put s guškom pročitala jednog Krležu i ostala zaprepaštena svime onim što nisam vidjela tada kada sam trebala, a zapravo sam bila nedorasla i nisam mogla vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se s tobom, anchi pp

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Točno tako je i meni kad se uhvatim nekog klasika - Tolstoja sam čitala kao srednjoškolka, ali vidim da ga uopće nisam cijenila kako treba, a sa Krležom je ista stvar.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u fazi da uz srednjoškolku kćer nadoknađujem lektiru.
    Još prije nekoliko godina sam shvatila da sam u srednjoj školi bila jednostavno premlada da bi shvatila i voljela ono što je tada bilo obavezno za čitati.
    Prošla sam nekoliko grčkih klasika, a npr. prije nekoliko tjedana prvi put s guškom pročitala jednog Krležu i ostala zaprepaštena svime onim što nisam vidjela tada kada sam trebala, a zapravo sam bila nedorasla i nisam mogla vidjeti.
    He he , super je ovo... Što se lektire tiče, ja sam na Miri Gavranu (i zgodno je, nije mi bilo mrsko) ali posebno sam uživala s mlađim sinom prije mjesec-dva dok je čitao Huckleberryja Finna - besmrtan humor Marka Twaina osvježio mi je dušu, a djetetu je trebalo dosta objašnjavanja jer nije imao pojma o povijesti Amerike, statusu Crnaca ondje u to vrijeme i sličnim detaljima koji su bitni za razumijevanje te knjige.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ont. ništa nisam baš čitala za svoju dušu za vrijeme blagdana jer sam previše vremena provela u kuhinji, ali sam posudila krasnu knjigu Sveta mjesta svijeta (putevima hodočasnika - zastupljene su razne vjeroispovijesti) i to mi je baš bilo super, prava prekrasno opremljena slikovnica za odrasle: http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/s...ima-hodcasnika

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je Huckleberry Finn bila i ostala jedna od najdražih knjiga.
    od lektire nisam puno propustila (mislim da jedino nisam pročitala Majstora i Margaritu, što planiram nadoknaditi), voljela sam je čitati.
    ali definitivno kao srednjoškolka nisam mogla istinski cijeniti sve iz lektire. od Krleže sam tada voljela jedino Glembajeve i Filipa Latinovicza.

isto čekam da najstarija krene u srednju školu pa ću neke stvari opet čitati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Poznato mi je ovo. Svojedobno sam se u odrasloj dobi primila čitanja Gundulićevog "Osmana", na kojeg sam u srednjoj školi umirala od dosade.
    S Tolstojem nisam imala takva iskustva, odmah smo si "kliknuli"

Prekjučer sam pročitala "Previše sreće" Alice Munro, i bilo mi je žao kad sam završila s knjigom. Odlična je, još mi je bolja od prve zbirke, i iako su priče većinom teške i psihološki zahtjevne, zbilja sam uživala u čitanju.
    Također čitam i knjigu Irene Lukšić "Gradovi sela dvorci", i nije loša, bolja mi je od slične autoričine knjige "Blagovati na tragu klasika". I jedna i druga knjiga zapravo su pregled već objavljenih djela iz Disputove biblioteke "Na tragu klasika", s tim da je jedna fokusirana na recepte i kulinarsko-gastronomska iskustva, a druga se tiče putovanja. Ova o putovanjima mi je bolja - osim ulomaka iz književnih djela donosi i originalne tekstove prevodilaca, urednika i književnika, a i putovanja me nekako više zanimaju od kuhanja

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Točno tako je i meni kad se uhvatim nekog klasika - Tolstoja sam čitala kao srednjoškolka, ali vidim da ga uopće nisam cijenila kako treba, a sa Krležom je ista stvar.
    I ja sam s Tolstojem odmah kliknula, i redovito mu se vracam (iako preferiram Rat i mir u odnosu na Anu Karenjinu, ali npr. jako volim i Uskrsnuce).
    Lektiru sam uvijek citala, uglavnom s velikim gustom, no moram priznati da sam Krlezu nerado, ono, cist iz obveze, bez gusta. :/

Sto je E. starija, to mi je draze gustati u toj literaturi za skolarce, priznajem da se veselim onome sto donese iz skole. Tu je, doduse, lektira prilicno slobodan pojam - skola ima biblioteku, i djeca uzimaju knjige po vlastitom izboru (svaki petak nova, u njenoj slucaju).
    Kako E. ide na likovno-literarne radionice na engleskom jeziku (van skole), obicno posudi i kracu verziju na engleskom, a duzu na talijanskom (radi prijevoda, ja uskacem samo po potrebi, samostalna je prilicno kao citac). Uglavnom, sad vreba Alisu u Zemlji cudesa i iza ogledala, pa ce opet paralelno engleski-talijanski. Ja se, pak, unaprijed veselim, bas me vraca u djetinjstvo.
    Posljednje uređivanje od Elly : 08.01.2013. at 12:05

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto a ja baš i nisam bila kliknula sa Tolstojem, kad sam bila mlada više sam voljela patetiku i povišene osjećaje, pa je Dostojevski bio moj omiljeni klasik i njega sam čitala i iščitavala, a Tolstojev najdraži roman mi je bilo Uskrsnuće, a za njim Rat i mir, a Karenjina tek na kraju, bila mi je prilično dosadnjikava, a sad vidim koliko su ova poglavlja na početku briljantno napisana i kako je savršeno i duhovito opisao likove.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Eto a ja baš i nisam bila kliknula sa Tolstojem, kad sam bila mlada više sam voljela patetiku i povišene osjećaje, pa je Dostojevski bio moj omiljeni klasik i njega sam čitala i iščitavala,
    Nisi jedina - prije bih rekla da je to bio vrlo česti stav. Jednom sam čitala Camusov esej u kojem je spomenuo koliku ulogu je odigrao Dostojevski u razvoju svjetske književnosti 20. stoljeća i kako bi ona možda krenula drugim smjerom da su se autori više oslanjali na Tolstoja.
    Uostalom, i naš vrlo cijenjeni prevodilac Zlatko Crnković je ne jednom izjavio da "Tolstoja cijeni, a Dostojevskog voli".
    Ja sam rado čitala obojicu, ali Tolstoj je bio "moj", i dan-danas se vraćam nekim njegovim rečenicama koje me fasciniraju, a Dostojevski mi je idealan za čitanje u živčanom stanju (sjećam se, dok sam čekala rezultate prijemnog ispita na faksu, pročitala sam u jedno prijepodne pola "Braće Karamazovih" ).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da malo pomaknem temu, ja sam pred novu godinu zavrsila s citanjem svih pet nastavaka Igre prijestolja. Iscrpi me to, ali i opcini!

Sad citam neke pripovjetke od HD Lawrenca. Bas volim tog pisca. A i ja se mislim uhvatit Dostojevskog, Idiota.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo još jedne odlične knjige:

Brodeckov izvještaj

Oduševljena sam originalnim pristupom već 1000× opisivanoj temi, kojoj autor pristupa iz drugog kuta, onog općenitijeg i univerzalnijeg. K tome se knjiga vrlo lako čita (iako tema nije laka), naprosto vuče čitatelja dalje i dalje. Budući da nekako predviđam da se o ovoj knjizi neće tako puno pisati i govoriti preporučujem je, evo, ovdje, pa možda nekome bude zanimljiva.
    (i da, iako je riječ o sasvim novom izdanju, ima je u knjižnicama, bar u zagrebačkim)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tanja, genijalno mi zvuči, svakako ću uzeti tu knjigu.

Ja ponovno počinjem s Lovcem u raži, nisam je dugo čitala, od srednje škole.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Neki dan sam na polici knjižnice naišla na Kalendar Maja , pa sad to čitam.

Tanja, pokušala sam pretražiti kataloge KGZ-a, ali mi uopće na daje naznaku da u fundusu imaju tu knjigu ili autora.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neki dan sam na polici knjižnice naišla na Kalendar Maja , pa sad to čitam.

Tanja, pokušala sam pretražiti kataloge KGZ-a, ali mi uopće na daje naznaku da u fundusu imaju tu knjigu ili autora.
    Kako, pa ja sam ga posudila u knjižnici.
    Evo, ima ga i u web-katalogu: http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...edId=432001572

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nemam pojma, kopirala sam naslov iz tvog linka pa onda i autora i sve prazno

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala prve dvije knjige iz sage "The Hunger Games", odlicne su mi, zaista ugodno iznenadjenje. Rezervirala sam trecu knjigu, nestrpljivo ju cekam. (OK, citam drugo u medjuvremenu, ali unaprijed joj se veselim :mgreen

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Procitala prve dvije knjige iz sage "The Hunger Games", odlicne su mi, zaista ugodno iznenadjenje. Rezervirala sam trecu knjigu, nestrpljivo ju cekam. (OK, citam drugo u medjuvremenu, ali unaprijed joj se veselim :mgreen
    Također, i još sam u potrazi za filmom koji inače nisam htjela gledati jer mi je izgledao odbojno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@ anchi: film sam takodjer gledala (prije nego sto sam procitala prvu knjigu), i nemam dojam da je u filmu nesto mijenjano na racun knjige, bas. Takodjer, glumci mi se cine bas pogodjeni u odnosu na knjigu.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pročitala, knjige su zaista odlične, film je prema njima katastrofa
    Posljednje uređivanje od isvetica : 15.01.2013. at 12:10 Razlog: nepismenost vulgaris

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala, knjige su zaista odlične, film je prema njima katastrofa
    Vidis, meni je film nelos u usporedbi sa knjigom, bas zato sto se ne sjecam da su nesto mijenjali.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja procitala knjige i pogledala film, al nije mi nesto ni film ni knjige, makar sam se ocito navukla bila kad sam sve tri knjige procitala

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

milasova8, pročitala sam prije par godina Drugu Bolenovu kći i baš mi se dopala
    Nedavno i Bijelu kraljicu, ali mi nikako nije sjela Možda što sam je baš razvukla

Sad je tek došla na red ˝Povijesničarka˝ E. Kostova, nisam mogla ranije doći do nje. Čini se OK

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Murakami - Ljetopis ptice navijalice. Mislim da je bio pod utjecajem nečeg gadnog dok je ovo pisao Umori me čovjek, ali obećala sam sebi da ću je završiti do kraja.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ženski kupe
    volim ženske priče i volim Indiju...knjiga mi je lijepo sjela

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pročitala nakon dvadeset godina ponovno Lovca u žitu (ili raži, kako hoćete). Oduševio me, sad mi je još sto puta bolji nego kad sam ga čitala u srednjoj. Zapravo mi je nevjerojatno koliko je aktualan i danas, više od pola stoljeća nakon što je napisan...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Murakami - Ljetopis ptice navijalice. Mislim da je bio pod utjecajem nečeg gadnog dok je ovo pisao Umori me čovjek, ali obećala sam sebi da ću je završiti do kraja.
    Ja čitala nedavno njegovu knjigu Kad padne mrak. Isto me izmorilo, ali vrijedi... http://www.dzepna.com/murakami_kad_padne_mrak.htm

Jučer sam u knjižnicu vratila jako dobru knjigu Emme Donoghue SOBA - još nisam došla k sebi i trebat će mi neko vrijeme da se malo resetiram i počnem čitati nešto drugo. Preporučujem onima koji nisu jako osjetljivi - knjiga drma do kostiju: http://ljevak.hr/knjige/knjiga-10123-soba

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Baš mi je bila zanimljiva ta Soba. ja sam je posudila u trenutku kad mi je u životu bilo nešto teško i mislila sam: Daj da čitam o nekome kome je stvarno teško pa ću vidjeti koliko mi je zapravo dobro. I još o nečemu što nema nikakve veze s mojim životom - eskapizam čisti.
    I onda mi se desilo da se osjećam kao da čitam knjigu o sebi i svom starijem sinu dok je bio jedinac. Nije ni slučajno - književnica je tako i zamislila:
    Room was inspired by… having kids; the locked room is a metaphor for the claustrophobic, tender bond of parenthood.
    A to je i onaj različit osjećaj imanja jednog ili više djece koji sam već više puta pokušala opisati.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 18.01.2013. at 12:35

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja trenutno čitam Djevojku iz dvadesetih od Sophie Kinselle...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo sam vratila u knjiznicu knjigu Philippe Gregory,"Wideacre". To je prva iz "Wideacre" trilogije, zao mi je da u knjiznici nema 2. i 3. dio (stavila sam na wish listu, mozda ih nabave.
    Tema je prilicno uznemirujuca, no dost' dobro obradjena, pa eto, za Philippine ljubiteljice, nesto malo drugacije od njenih ostalih knjiga.
    Posljednje uređivanje od Elly : 25.01.2013. at 20:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •