-
tanja_b, lijepo što si me podsjetila, morat ću posuditi i "Od korica do korica", čim stignem... 
evo što sam još čitala:
Haruki Murakami: Lov na divlju ovcu
I opet moj neizbježni Murakami...
Hahaha, uvijek nov i nepredvidiv... ponekad mi fakat nije jasno odakle crpi te svoje „pomaknute“ ideje za priče... Što reći? Opet neuobičajen roman, prepun metaforike, nabijen simbolikom, bizaran do daske
...
Opet ispreplitanje stvarnog i nestvarnog, realnog i nerealnog i, iznad svega, nadrealnog... Negdje sam bila pročitala da su njegove knjige nešto kao „književna samoposluga“, tipa, ono, ima u njima svega i svačega, a ti uzmeš ono kaj ti se sviđa... Ima nešto i u tome...
Enivej, volim tu njegovu mističnost, vječitu potragu za nečim što nedostaje, propitivanja slučajnosti u životu... pa i određenu zbrčkanost, ako hoćete...
Viktor Žmegač: SMS eseji
Nisam navikla na velikoga Žmegača u ovako kratkim formama, pogotovo nisam očekivala da će knjigu nazvati 'SMS eseji', ali moram priznati da sam se ugodno iznenadila: svagdašnjica naša uhvaćena u kratkim zapisima, poput sms poruka...i kroz priče iz vlastite prošlosti pokušaj odgovora na pitanje što nam to nešto od onda može reći o ovome danas, oliti 'što bi rekao Baudelaire da se nađe ovdje, sada? Ima tu i filozofije i umjetnosti i dijalektike i tradicije i nadrealizma i pa čak i 'biti cool' ideologije i propitivanja o ljudskoj seksualnosti... a sve u kratkim, lako čitljivim esejima, vrlo praktičnima za čitanje dok se vozite tramvajem...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma