Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
Ne mogu je citati :/
Procitala sam nesto vise od 100 stranica i odustajem.
U pravu si, stil je isti, dobro on pise, ali ovo mi je i mucno i degutantno i ne zelim se uopce prisiljavati citati je.
Nije mi nikako sjela.
I u prvoj knjizi se nadje bisera no, nekako je sve smijesno i simpaticno, a ovdje mi je prilicno odbojno.

Ne znam sto ti mislis...
Pa, za početak, "Otvoreno cijelu noć" mi je ostavila puno bolji dojam.
Nisu ni "Četiri prijatelja" loša knjiga, iako, količina prostota i vulgarnosti koju je natrpao u tu knjigu je zbilja impozantna Ipak, dala sam mu šansu. Kad apstrahiraš pubertetsku razinu komunikacije između "prijatelja", ostaje još uvijek dosta zanimljivog materijala. Prva dva dijela djelovala su čak obećavajuće. Ali treći dio, e tu je zglajzao i sve pokvario zagazivši u sentimentalnost i patetiku, između uspomena i pijane sadašnjosti. Tako da me se cijeli taj dio knjige uopće nije dojmio.
Prvi i drugi dio interesantni su, ako ni zbog čeg drugog, zbog likova. Ako pažljivije promatraš, svi oni su u bijegu od nečeg, iako glume velike frajerčine, a odnos glavnog lika sa svojim roditeljima je vrlo uvjerljivo ocrtan. Kao stvoreno za pdf "Dobne skupine 13-18", samo što su ovdje akteri desetak godina stariji
U drugom čitanju, doduše, sve skupa mi djeluje prizemnije i manje kvalitetno (što nije slučaj s prvom knjigom, koja me oduševila i iz prve, i iz druge). Što samo govori o tome da ne treba baš sve knjige čitati dvaput