Preveli su "Adrian Mole i nemoćne godine"
i baš mislim da je to dobar naslov za hrv izdanje
a knjiga ko knjiga, nije me oduševila... tu sam negdje ko emily po tom pitanju![]()
Preveli su "Adrian Mole i nemoćne godine"
i baš mislim da je to dobar naslov za hrv izdanje
a knjiga ko knjiga, nije me oduševila... tu sam negdje ko emily po tom pitanju![]()
Pročitala sam Atlas oblaka.
Ni meni prve stranice nisu bile nešto, i već sam se pitala koliko je moguće da će me do kraja knjiga osvojiti. A jest. Što sam dalje čitala, bila mi je sve bolja - meni su futuristički dijelovi najintrigantniji. Prepala sam se da će biti kao u Ako jedne zimske noći neki putnik - da će fragmenti ostati nedovršeni, ali nasreću, to je Mitchell uredio po mom guštu.
Ovaj prikaz mi je dobar, iznosi i neke autore koji su i meni padali na pamet kao neki mogući uzor dok sam čitala.
Nisam je mogla ispustiti iz ruku, i sad jedva čekam viditi film.
I onda sam uzela Livadu Crnog Labuda. Sviđa mi se, iako sam na početku. Da mogu, i nju ne bih stala čitati.
Odmah sam u ulozi pripovjedača krenula zamišljati svoje sinove (valjda zato kad se nisam mogla sama staviti u te cipele).
Jesi li i ti tako, Angie?
Livada Crnog Labuda je cijela puno plošnija i jednostavnija, nju sam čitala prije Atlasa. Naravno da sam zamišljala i sinove, ali sasvim konkretno i neke meni poznate osobe koje imaju problema s artikulacijom, totalno mi je osvijestilo njihov svijet. Super mi je taj romančić, ali u usporedbi s Atlasom ovaj drugi debelo odnosi prevagu...
Možda zato što podsvijesno vjerujem da svijet ide u totalno krivom smjeru i da će ga na kraju (i to ne tako daleko u budućnosti) uništiti ljudska pohlepa. A upravo o tome ima riječi u Atlasu oblaka....
i ni slučajno ne preskakati ni priče ni brkati redoslijed u Atlasu oblaka![]()
Razočarat će me sigurno, uvijek se to dogodi nakon pročitane knjige.
Ali meni se svejedno gleda.
Pomoći će mi to što sam neke likove već zamišljala kao Halle Berry jer sam vidjela plakat filma
A ona baš i ima uvjete za Meronym (nadam se da sam dobro napisala) - ima 45, a izgleda kao da joj je 25.