Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
E tu će ti tanja svašta moći preporučiti.
Meni pada na pamet - Zoran Ferić - sve, a posebno hvale Kalendar Maja koji još nisam uspjela pročitati
pa Dubravka Ugrešić - Baba Jaga je snijela jaje
Marinko Koščec - Wonderland
Maša Kolanović - Sloboština Barbie
Ivana Bodrožić - Hotel Zagorje
Ivana Šojat Kuči - Unterstadt
odlični su mi "krimići" Nade Gašić - Mirna ulica, drvored i Voda, paučina
Tanja Mravak - Moramo razgovarati
Osim navedenog, preporučujem još:
-sve od Tatjane Gromače (a naročito "Božanska dječica", ali i "Bijele vrane")
-Sanja Lovrenčić: Martinove strune; jučer sam si kupila i njezin najnoviji roman, "Ardura - svjetlucanje mora", kao ljetnu literaturu
-Renato Baretić: Osmi povjerenik - po meni jedan od najboljih hrvatskih romana u zadnjih par godina, vrlo originalno i duhovito (druga dva Baretićeva romana, "Pričaj mi o njoj" i "Hotel Grand" nisu mi tako dobri, iako nisu ni loši)
-Ankica Tomić: Naročito ljeti - nije neka velika literatura, ali je jako zgodno za čitanje, baš za ljeto, jako simpatično i opuštajuće
-Kristian Novak: Črna mati zemla - roman objavljen proljetos, jedan od najoriginalnijih, ali i najmorbidnijih romana koje sam čitala u zadnje vrijeme. Nije baš opuštajuće, i nije baš za ljeto, ali svakako preporučujem pročitati, izvrstan je
-Olja Savičević Ivančević: Adio kauboju

Što se tiče Ivane Šojat Kuči, njezin Unsterstadt mi je bio izvrstan roman, za svaku preporuku, ali Ničiji sinovi su me pomalo razočarali - iako nije ni to loša knjiga, ali nakon "Unterstadta" sam valjda previše očekivala...
Ivanu Simić Bodrožić baš i ne fermam previše, ali "Hotel Zagorje" je vrlo hvaljena knjiga, pa valjda ima tu neku kvalitetu koju ja nisam uspjela doživjeti