Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

forum mi je sve zgusnuo u jednu kasu, pa ponovo s proredima kako treba

ljetos sam svasta toga procitala

zgotovila sam P.D. James (sve sto ima u nasoj knjiznici, a nema samo prve objavljene - Crna kula, to mi je jos preostalo naci negdje)
    Prekrijte joj lice, Varke i ceznje, Sklonost prema smrti, Smrt na bogosloviji , Soba ubojstava - jedna bolja od druge!
    uzivala sam u svakoj recenici. carica je.

Dom gospodjice Peregrine za cudonovatu djecu - bio mi je dobar, malo pomaknuto, ne mogu se odluciti jel teen literatura ili za odrasle. dobar u svakom slucaju

Nesboov Snjegovic je opravdao sva ocekivanja (Harry Hole u glavnoj ulozi, nemere omanuti), za razliku od Connellyjevog Preokreta. Koje razocaranje! jedva sam docekala da objave nesto novo (tako malo ga prevode kod nas, a covjek pise ko navijen), pa su mi ocekivanja bila visoka, u skladu sa prethodnim romanima. Jel do bezveznog prijevoda (nasla i par tipfelera, fali slovo na kraju rijeci isl), ne znam. vise me podsjetio na Grishama (ne u komplimentirajucem smislu), nego na sebe.

Scarpettin faktor - ne znam sto bih rekla. Nije to vise to. nategnuta je. sve je vec napisano. a ona se pretvorila u super bice koje svi oko nje toliko postuju da joj se ne usudjuju nista reci. high tech igracke i gadgete vise ne mogu ni pratiti.

Nick Hornby: Juliet, gola
    odlicno! volim jako Hornbyja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gordana Kuić: Miris kise na Balkanu
    ovo sam progutala u 2 dana na godisnjem (500 strana dzepnog izdanja), ne da ti da ispustis knjigu iz ruku
    bilo mi je zanimljivo, povijest jedne zidovske obitelji u Sarajevu
    pocinje sa danom atentata na Franju Ferdinanda, a zavrsava sa oslobodjenjem Beograda

vidim da je napisala cijeli ciklus, jesu povezane, jel netko citao i ostale?
    http://www.superknjizara.hr/?page=autor&idautor=16454

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nelle Neuhaus: Duboke rane
    malo njemackog krimi miljea
    iako me atmosfera i glavni likovi vise podsjecaju na Kliniku Schwarzwald (valjda sam dobro napisala)
    nelose. vidim da joj je izaslo jos par knjiga, s istim likovima.
    nisam se (jos) odlucila posuditi i dalje

Ivan Kusan: Domaca zadaca, Zagonetni djecak
    podsjetila sam se malo zasto mi je Kusan omiljeni djecji autor
    nista od njegovih romana nije ostarjelo, niti se promijenio dozivljaj (posebno se odnosi na zagonetnog djecaka, domaca zadaca mi je vise u rangu Lazes, Melita, za mladje osnovnoskolce)
    Klasik, lektira itd. Nema greske

Louise Penny: Pokopajte svoje mrtve
    odlicna, odlicna, odlicna
    ako niste citali prvu (Ubojita rijec - isto super) svakako ju procitati prije ove, jer se dosta osvrce na taj slucaj, cak se i radnja ispreplice.
    moja preporuka u svakom slucaju. zena pise jako lijepo, zanimljivo, viseslojno, ima povijesti unutra.... 'di ces vise
    za ljubitelje krimica ofkors (ako netko do sada nije primijetio moju sklonost tom fenomenalnom zanru)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Gordana Kuić: Miris kise na Balkanu
    ovo sam progutala u 2 dana na godisnjem (500 strana dzepnog izdanja), ne da ti da ispustis knjigu iz ruku
    bilo mi je zanimljivo, povijest jedne zidovske obitelji u Sarajevu
    pocinje sa danom atentata na Franju Ferdinanda, a zavrsava sa oslobodjenjem Beograda

vidim da je napisala cijeli ciklus, jesu povezane, jel netko citao i ostale?
    http://www.superknjizara.hr/?page=autor&idautor=16454
    Bila je serija na tv proljetos po toj knjizi, nije bila loša.
    Što se tiče ostalih knjiga, u ciklus su još povezane "Cvat lipe na Balkanu" i "Smiraj dana na Balkanu", nisam ih čitala, ali sam čula komentare da su druga i treća knjiga znatno slabije od prve - u književnom smislu (tj. da autorica više ne zna kako fabulirati).

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kad sam čitala o akciji poticanja čitanja u Seattleu gdje su svi stanovnici grada u isto vrijeme trebali pročitati knjigu Ubiti pricu rugalicu, poželjela sam tu knjigu pročitati. Onda je ispalo da akcija stvarno postoji, ali da se u Seattleu čitalo nešto drugo, ali ja sam se već bila nakanila na Harper Lee.
    I sad je došla na red.
    Uživala sam u prvom dijelu knjige - doživljaji djetinjstva, a drugi dio knjige - koji opisuje sudski proces mi nije bio tako dojmljiv (ti se Amerikanci nikako dovoljno nadiviti svom pravosuđu )
    Čitajući kritike koji roman opisuju kao dragulj, perfect novel, ne mogu se baš složiti. Meni fali još toga.
    Doduše, meni u zadnje vrijeme u svakom romanu nešto fali i čini mi se da je to posljedica čitanja Priče o ljubavi i tmine. Nakon njega, u svakom mi romanu fali mirisa, boja, okusa, introspekcije

Čitala sam ljetos Lolitu u Teheranu i nekoliko me elemenata u tom romanu podsjeća na Ozov, ali - opet - fali mi.
    Njen opis ratnih dana - sažetiji od Ozovog.
    Njen Teheran - oskudniji od njegovog Jeruzalema.
    Njen unutarnji svijet - tajnovitiji od njegovog.

Vjerojatno sam nepravedna, ali, brate mili, ovo je subjektivno

Skoro za svaki roman pomislim: alo, autorice, samo si zagrebala po površini

Još je najprije da sam ja izgubila kapacitet za oduševljavanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Još je najprije da sam ja izgubila kapacitet za oduševljavanje.
    Pa, s vremenom se i to desi, ali onda te tim više može oduševiti stvarno dobra knjiga. Takve (a u jednoj godini ih nema puno) si posebno zapišem.
    Jedna od njih je Brodeckov izvještaj, kojeg sam čitala još proljetos, ali ostavio mi je vrlo intenzivan dojam.

Prije par dana pročitala sam roman Anouk Markovits "Zabranjena sam" (izdavač je isto Edicije Božičević). Interesantno, s obzirom na tematiku (odrastanje u užasno zatvorenoj i vjerski ekstremnoj zajednici hasidskih Židova), ali kad odgrnem taj prvi sloj znatiželje, fabula i knjiga sama po sebi dosta su manjkave. Književno, dakle, nije neko remek-djelo, ali koga zanima tematika, preporučujem, lako se i brzo čita, a ujedno ukazuje i na posljedice vjerskog ekstremizma, bez obzira o kojoj se vjeri radilo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vjerojatno neću posuditi Brodeckov izvještaj iz 2 razloga:
    1. tematika previše podsjeća na aktualni hrvatski trenutak, a njega mi je i previše - sad sam u fazi eskapizma
    2. šta ću ako mi se i ona ne svidi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    2. šta ću ako mi se i ona ne svidi?
    Pa isto što i s drugim knjigama koje ti se ne svide

Inače, slučajno sam počela ponovo pratiti emisiju Pola ure kulture (iako mi voditeljica sve više ide na živce), i to samo zbog Nuhanovićevih komentara na književnu top-listu ("sedmicu"). Njegovi komentari na "najčitanije" (zapravo najprodavanije) knjige su tako profinjeno zlobni da upravo uživam slušati. I svaki put dade preporuku za neku drugu knjigu, koja nije na listi.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

@ tanja_b

Pisala sam već da sam neke knjige koje su me potrencijalno mogle osvojiti, čitala u pogrešnom trenutku, i tako izgubila mogućnost da se oduševim. Moram čuvati asove u rukavu.
    To je kao da u trudničkim mučninama, kad mi sve smrdi, idem kušati neku delikatesu, npr. nešto rijetko ili skupo - čista šteta potencijala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Prije par dana pročitala sam roman Anouk Markovits "Zabranjena sam" (izdavač je isto Edicije Božičević). Interesantno, s obzirom na tematiku (odrastanje u užasno zatvorenoj i vjerski ekstremnoj zajednici hasidskih Židova), ali kad odgrnem taj prvi sloj znatiželje, fabula i knjiga sama po sebi dosta su manjkave. Književno, dakle, nije neko remek-djelo, ali koga zanima tematika, preporučujem, lako se i brzo čita, a ujedno ukazuje i na posljedice vjerskog ekstremizma, bez obzira o kojoj se vjeri radilo.

ovu knjigu sam vec ranije snimila kao interesantnu
    ovo me podsjetilo, stavila ju na popis za knjiznicu i danas posudila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •