Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
Z. Shalev: Kasna obitelj

oduševila me! mislim da je ovo njezina dosad najbolja knjiga, meni barem.
pogađa u srž! vjerojatno znate o čemu se radi: protagonistica napušta supruga i nakon toga se praktički slama, preispituje svoju ulogu žene, majke, kćeri... svoj odnos sa sinom kojem se totalno posvetila. i to poistovjećivanje s ulogom majke, isključivo majke je savršeno prikazan.
pročitala sam i prve dijelove trilogije, no ovaj je poseban. svaka preporuka.

nisam je mogla ispustiti iz ruku.
Znači, da joj dam još jednu šansu?
Probala sam je čitati svojedobno, ali bila mi je toliko teška da nisam izdržala dalje od 10-ak stranica...

Od mojeg friško pročitanog:
nova Alice Munro, "Dragi život" - meni odlična, ali to je vrlo subjektivno. Naime, ionako imam dojam da sa svakom sljedećom knjigom sve bolje razumijem njezin stil i izbor tematike, i svaka sljedeća knjiga mi sve bolje sjeda. "Previše sreće" mi je bila bolja od zbirke "Služba, družba...", a "Dragi život" mi je još bolji. Stil joj je prepoznatljiv, ali to mi paše - kao da se vraćam nečem dobro poznatom, veselila sam se svakom trenutku uz tu knjigu i trudila se čitati što sporije da je ne pročitam prebrzo.

Mo Yan, "Promjena" - ovu sam knjigu uzela samo zato što je autor dobitnik Nobela za 2012. godinu. Iskreno mislim, da nije Nobela, ne bi ga u nas ni preveli. Ne poznajem njegov opus, niti kinesku književnost općenito, pa ne mogu dati kompetentno mišljenje, ali ovaj roman nije me nešto impresionirao. Zgodan je, lako se čita, ali to je sve.

Amos Oz, "Među svojima" - skoro pa kao Alice Čista književna uživancija. Nakon "Rimovanja života i smrti", koje me nije pretjerano oduševilo, ova knjiga me ponovo razveselila. Opisuje život u kibucu, kroz osam priča, djelomično povezanih istim likovima, a usprkos naslovu, to je u stvari knjiga o usamljenosti. Ali tako lijepo napisana, da se zaista može uživati u svakoj stranici.